Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדם פלוני מציע רכב למכירה. בא קונה, מזמין בדיקה במכון בדיקה, לוקח את התוצאות ומסיבותיו הוא לא מעביר עותק לבעל הרכב. הקונה הראשון מחליט לוותר. עתה, בעל הרכב מגיע למכון עם קונה פוטנציאלי חדש.

בעלים: "אבקש העתק של תוצאות הבדיקה של רכבי."

מזכירה: "אתה לא יכול לקבל."

בעלים: "מדוע?"

מזכירה: "משום שלא אתה הזמנת את הבדיקה, אלא הקונה."

בעלים: "אך הקונה קיבל את תוצאות הבדיקה."

מזכירה: "אם אתה רוצה את התוצאות, בקש מן הקונה עבורו בוצעה הבדיקה."

בעלים: "אך הרי המידע נמצא ברשותכם."

מזכירה: "אינני יכולה למסור לך אותו."

בעלים: "מדוע?"

מזכירה: "כי לא אתה מזמין הבדיקה. הקונה שילם על הבדיקה והמידע שייך לו."

בעלים: "מה זאת אומרת, שייך לו? מדובר במידע אובייקטיבי, זה הכל."

מזכירה: "לא יכול להיות שכל אחד יבוא ויבקש תוצאות של בדיקה."

בעלים: "אבל אני לא כל אחד, אני בעל הרכב, אני מבקש את המידע על הרכב של עצמי."

מזכירה: "מצטערת, אין אפשרות, המידע לא שייך לך אלא למי שהזמין את הבדיקה"

בעלים: "אבל אינני גורע ממנו דבר, אני רק מבקש מידע על הרכב שלי."

מזכירה: "אם אתה רוצה תוצאות בדיקה, בוא ובצע בדיקה."

בעלים: "מדוע שאבצע עוד בדיקה? זה מיותר לחלוטין."

מזכירה: "למה? אולי קרה משהו לאוטו מאז הבדיקה האחרונה?"

בעלים: "היא מלפני שבועיים."

מזכירה: "אולי האוטו נפגע מאז?"

בעלים: (מתייאש)

בשיחה אחרת, למכון בדיקה אחר, הם הסכימו לתת עותק מן התוצאות לבעלי הרכב - תמורת 300 ש"ח, לא פחות.

פורסם

שילמת חצי חצי עם הקונה הפוטנציאלי? או שנתת לו לשלם על מלוא סכום הבדיקה ורצית בכל זאת להנות מתוצאות הבדיקה?

אם היית משלם חצי, קשה לי להאמין שהקונה לא היה מוסר לך את הבדיקה, אם לא, אתה בעצם מקבל תמורה (בדיקה של הרכב שלך) על חשבון הקונה, אני לא רואה כאן משהו לא הגיוני/הוגן

פורסם

אני לא הבעלים במקרה הזה, אני הקונה החדש.

הנה הדבר הלא-הגיוני: הקונה המקורי שילם עבור בדיקה. שילם וקיבל בדיקה. הוא כבר הלך ולא מעניין אותו בכלל מה כן תקבל או לא תקבל. הוא לא שחקן. יש תוצאות בדיקה שמופיעות במחשב של מכון הבדיקה. מהי ההצדקה למכון שלא לחשוף בפניי את התוצאות? אל תגיד לי שזה תפקיד המכון להטיל על הבעלים "עונש" שלא רצה להתחלק במחיר הבדיקה. זה בוודאי לא עניינו ולא רלבנטי. זה גורם רק לדבר אחד והוא בדיקה מיותרת.

אגב, אם הם רוצים לגבות אגרה כלשהיא עבור הפקת המסמך, ניחא. 20 ש"ח, 30 ש"ח, לא משנה. בסה"כ להדפיס 4-5 עמודים מהמחשב.

פורסם

הקונה הקודם שילם במיטב כספו - אין סיבה שתהנה מזה חינם אין כסף. אם יש למוכר את הטלפון של הקונה תוכל להציע לו להשתתף בסכום הבדיקה (ואולי גם לשמוע מידע מעניין ש(אולי) מסתירים ממך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הקונה הקודם שילם במיטב כספו - אין סיבה שתהנה מזה חינם אין כסף.

ודאי שיש סיבה, ואפילו מספר סיבות:

- העברת התוצאות תמנע בדיקה נוספת, מיותרת - בזבוז זמן של כל הנוגעים בדבר.

- תוצאות הבדיקה רצויות ונחוצות לבעלים ולי.

העובדה שאדם שילם את מיטב כספו עבור משהו אינה מצדיקה מניעת הנאה מאותו הדבר מאחרים. אם היה משלם את מיטב כספו על ארטיק שוקולד, כמובן שאין לאף אחד הצדקה לבוא ולקחת לו מהארטיק. זה לא המצב.

פורסם

אני חולק עליך.

אם אדם שילם במיטב כספו על מידע מסויים - ואתה רוצה להנות מאותו מידע - מן הראוי שתציע למי ששילם על כך - תשלום.

אם הוא יהיה נחמד ויסכים לתת לך את המידע חינם אין כסף - תוכל להודות לו.

למכון אין עניין לתת לך את המידע חינם או בעלות העותק משתי סיבות:

1) המידע שייך למזמין הבדיקה.

2) אם הוא לא יתן לך את המידע אולי תזמין אצלו עוד בדיקה.

לי כבר קרה פעמיים שבצעתי בדיקה לרכב והחלטתי לא לקנות אותו מסיבות שונות שאינן תלויות ברכב. בשתי הפעמים בטרם נפרדתי כידיד מהמוכר - הענקתי לו את הבדיקה (חינם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין פה כלום....אתה לגמרי טועה. מי ששילם על הבדיקה, זכותו המלאה לעשות מה שבראש לו עם טופס הבדיקה.

בתקופה האחרונה ערכתי 3 בדיקות במכוני בדיקה פעמיים ביקשו ממני הטופס (במקרה זה סוכניות/חברות ליסינג) סירבתי

ושמרתי הטופס לעצמי (באותו זמן זה העסקה עדיין היתה רלוונטית). פעם נוספת , אצל מישהו פרטי, הוא ביקש ממני לצלם

באייפון ונתתי לו בכיף (ידיד של מישהו במשפחה במקרה).

בכל מקרה, מציע שתציע לקונה הקודם חצי מהסכום וככה תחסוך זמן וכסף.

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

יש עוד עניין. הטופס משמש את מזמין הבדיקה כמעיין תעודת אחריות של המכון (אם אפשר או לא לממש עם כל הכסת"חים הרגילים שהמכונים רושמים זה כבר סיפור אחר).

אני מניח שיוכל לבוא בטענות כנגד המכון על קלקול שחל הרכב רק מזמין הבדיקה ורק אם רכש את הרכב. כך שיש לטופס ערך מוסף רק למזמין ומשלם הבדיקה.

פורסם

המזכירה,שאינה אדם מקצועי בתחום הרכב העלתה נקודה חשובה מאוד.

הרכב נבדק לפני שבועיים וגם אם נבדק לפני שעתיים ומאז עבר תאונה במקום כזה או אחר עם פגיעה כזו או אחרת.

מדוע לדעתך צריך המכון לקחת אחריות על פגם/ליקוי,שלא יהיו גלויים לעיניו ? (למי שהזמין את הבדיקה לא יהיה את האינטרס לספר שהרכב התחמם לו ונעשה תיקון כזה או אחר בראש המנוע/עלה עם הרכב על סלע,עבר תאונה כזו או אחרת,התקלקל הגיר ועוד.

על מה מתבססת תגובתי ? שים לב שכל מכון בדיקה מכניס סעיף בחוזה לפיו מכון הבדיקה אחראי על תוצאות הבדיקה והשתמש במכשור מתאים בו הוא מצוייד אבל עם הסתייגות, שאם היה פגם מהותי/מגרעה שהוסתרו ולא ניתן היה לגלות אותם בעזרת הציוד בו השתמשו לבדיקה- מכון הבדיקה לא יקח אחריות על העניין.

נניח שהמוכר ה"תמים" השתמש בשמן דבש כדי לשפר את נתוני המנוע -הרי מכון הבדיקה עושה בדיקת קומפרסיה דרך הגלגלים ולא בודק כפי שבודקים במוסך בעזרת שעון לחץ כאשר חלילה יש תקלה.

במקרה כזה,מכון הבדיקה לא יתן אחריות על המנוע גם בתוך תקופת 3/6 החודשים של האחריות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא רוצה אחריות, למה אחריות? כולה אני רוצה עותק מ-3 דפים. לא צריך חתימה, לא כלום. רק עותק. מבחינתי שירשמו בטוש עבה "תוצאות ישנות ובלתי-רלבנטיות, נא לא להתחשב."

נגיד שאני בעל הרכב, והחלטתי שאני רוצה לשפץ לפי מה שכתוב בבדיקה. למה שאצטרך לעבור עוד בדיקה בשביל לדעת מה הם ממליצים?

• תוכן חדש...