Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום מסלול במלזיה - היה כיף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזמן לא הייתי פה בפורום - דברים אחרים פשוט ממלאים לי את הזמן הפנוי, אבל זה לא משנה את העובדה שתמיד הייתי ותמיד אהיה חולה נהיגה, ולכן בכל פעם שאני מזדמן לחו"ל במסגרת נסיעות עבודה, אני תמיד מחפש משהו מוטורי מעניין בסביבה.

הפעם נסעתי לסדנת עבודה של 4 ימים בסינגפור, שמבחינת תרבות מוטורית וספורט מוטורי היא מדבר צחיח אפילו יותר מישראל (מופע פורמולה 1 על כביש ציבורי פעם בשנה לא הופך מדינה לכזו בעלת תרבות מוטורית).

אבל מלזיה יושבת בסמוך, בצד השני של גשר קצר, ואני מחזיק בדרכון בריטי שמאפשר לי גם לבקר שם בקלות.

כבר מזמן שאני יודע על מסלול Johor שבדרום מלזיה - לא רחוק מהמעבר מסינגפור - אז בדקתי באתר של המסלול ומצאתי שיש יום מסלול ביום ראשון שקודם לסדנה שלי.

כרטיס טיסה הוזמן כך שאנחת בסינגפור בבוקר יום ראשון (יום המסלול היה אחה"צ), והתחלתי לחפש מכונית מתאימה לנהיגה על המסלול.

כאן העניינים הסתבכו. מתברר שבדרום מלזיה אין אף חברה שמשכירה מכוניות למסלול (בניגוד למה שהורגלתי בהולנד וגרמניה). מצאתי פורום חובבי רכב מקומי שם היה דיון על המסלול, ושאלתי שם לעצתם. הם הציעו לי לדבר עם מפעילי המסלול לראות אם הם יכולים לעזור.

מפעילי המסלול שלחו אותי לאחד חאפז, שאמרו שאולי יכול לספק לי מכונית. הצלחתי ליצור איתו קשר טלפוני, ואח"כ ברצף של SMS-ים הוא נתן לי הצעה מאוד לא זולה לרכב מירוצים ליום המסלול.

כשביקשתי ממנו פרטים מדוייקים על הרכב המדובר, הוא נעלם והפסיק לענות לי.

אז החלטתי שאני הולך לשכור רכב סטנדרטי. עבורי כמעט כל רכב יספק לי הנאה כשאני נוהג על מסלול מירוץ.

חוץ מרכב אוטומטי...

כשהתחלתי לחפש מכוניות להשכרה בסינגפור, גיליתי ששם, ממש כמו בישראל, כל ההיצע הוא עם גיר אוטומטי בלבד.

הצלחתי למצוא חברה אחת עם רכב ידני בהיצע שלא ניתן להזמין באינטרנט, וביליתי הרבה זמן בטלפונים על מנת לסגור הזמנה ולהבטיח שלא ישדרגו אותי למשהו אוטומטי כשאני אגיע למקום.

בכל אופן, הטיסה עברה בשלום, קיבלתי מיצובישי לנסר 1.6 ידנית - מה שאנחנו מכירים כמודל 2004 (יכול להיות שמייצרים אותו עד היום במלזיה), ויצאתי כיוון למלזיה.

מצאתי את המסלול יחסית בקלות ונכנסתי למשרדים להרשם. היו שם מאוד ידידותיים ושמחו לארח מישהו מחו"ל. סייעו לי באחסון המזוודה וטעינת הפלאפון במשרדים, וסיפקו לי קסדה.

היום היה יום מבצע, וזמן מסלול של 3 שעות מ 14:00 עד 17:00 עלה 120 רינגיט, שזה בערך 30 יורו, שזה מה שעולה לי 20-30 דקות של זמן מסלול בהולנד...

מפעיל המסלול הציע לנהוג כמה סיבובים כשאני במושב הנוסע על מנת להראות לי את המסלול ואת הקווים. אחרי 2 הקפות הוא הבין שאני יודע על מה אני מדבר וקולט יפה את המסלול ואת הקווים, חזר לפיטס ואיחל לי הנאה.

לפני הנהיגה, קצת על המכוניות האחרות שראיתי שם.

היו שם כמה הונדה טייפ R (בעיקר אקורד), ששניים מהם ננהגו במקצועיות רבה.

היו שם גם כמה עונדה טייפ-ערס שעשו המון רעש מהאגזוז הפתוח, אבל גם כיסחו לא מעט את הדשא שלצד המסלול...

היה מבחר של יפניות קטנות משופרות כגון סוויפט וג'אז, איזה שני גולף GTI, כמה גרוטאות תוצרת מלזיה עם כלוב, באקט ונטולי כל ריפוד/בידוד, שני ניסאן GTR, לוטוס אליז כתומה אחת ופורשה 911 טורבו צהובה.

כאן השלב לציין שנובמבר הוא החודש ההכי גשום בשנה באזור הזה של העולם. עד לנקודת הזמן הזו לא ירדה טיפת גשם, אז יצאתי למסלול לגשש.

המסלול די מעניין. יש בו כמה פניות של יותר מ 90 מעלות, שבהן צריך להכנס מאוחר לפניה ולהשיק לאפקס מאוחר על מנת שאפשר יהיה לפתוח הגה והתחיל האצה כמה שיותר מוקדם, וזה במיוחד חשוב בפניות שבהם יש עליה מיד אחרי הסיבוב. יש שילובים של צמדי פניות ברדיוס שונה שמאתגרות את הנהג, והישורות לא ארוכות מדי כך שהמסלול לא נהיה משעמם לרכבים עם פחות כוח.

לא ספרתי הקפות, אבל אחרי שהרגשתי שהצמיגים קצת מאבדים את זה, חזרתי לפיטס.

מבט על הצמיגים קצת הדאיג אותי. מסתבר שהמסלול הוא מאוד Abrasive, עם גימור גס למדי, מה שגרם לצמיגים להשחק בצורה קצת מדאיגה.

אבל ממילא אני מחזיר את הרכב בלילה - מי בכלל יראה את הצמיגים?

אחרי מנוחה קצרה וקניית מים (32 מעלות ולח מאוד) נכנסתי חזרה לאוטו לעוד סיבוב, אבל כבר בהקפה הראשונה החל לרדת גשם בצד אחד של המסלול, בעוד שהחלק השני נשאר יבש. עשיתי כמה הקפות ככה, אבל זה מאוד הקשה על נהיגה חלקה, אז נכנסתי לפיטס.

ונכנסתי לפיטס בדיוק בזמן, כי רגע אחרי שכיביתי את המנוע, השמים נפתחו והחל לרדת גשם מונסונים אמיתי.

גשם חזק בחוץ, אז זה הזמן להסתובב קצת בפיטס ולראות מי בסביבה.

בזמן ההסתובבות פנה אלי מקומי אחד ושאל אם אני ג'רמי. עניתי שכן, ומסתבר שזה חאפז שהייתי איתו בקשר לגבי מכונית מירוץ.

הוא התנצל שלא חזר אלי. אמר שהיה עסוק. אמרתי שאין בעיה - הסתדרתי - ושאלתי אותו איזה אוטו היה לו להציע?

הוא הצביע על אחת הגרוטאות עם הכלוב ובלי הריפודים (פרוטון סאגה משנות ה-80) ואמר שמדובר ברכב כזה.

כמה כוח? 120 כ"ס. המתלים משופרים משמעותית הוא אמר.

באותו רגע שמחתי מאוד שלא הלכתי על ההצעה שלו. אני מוכן לשלם כסף עבור אוטו שהוא יותר טוב ממה שיושב אצלי בחניה, אבל אוטו כזה היה די מבאס אותי. לא היתה תמורה לכסף.

בכל אופן, אחרי חאפז התכנסתי לחברה' עם האליז וה 911. התברר שהם בריטים שגרים ועובדים בסינגפור. כסף כנראה לא חסר להם.

הפורשה 911 היא טורבו מודל 1980 רפליקת Yellowbird שנבנתה ע"י סדנת RUF!

380 כ"ס הוא אמר, וגם הסביר שהוא לא לוחץ חזק היום על המסלול כי אין לו יותר מדי נסיון בתנאים כאלה.

בכל אופן, כשהגשם נחלש הוצאתי שוב את הלאנסר לחצי שעה על המסלול. הפעם הצמיגים נשחקו פחות כי המסלול היה מאוד רטוב. לא אספר על המקצה הזה כי תמצתתי אותו בסרטון המצורף למטה.

אחרי שנכנסתי לפיטס ראיתי את בעלי הלוטוס והפורשה נכנסים למכוניות כדי לעלות למסלול. מיהרתי לפורשה ושאלתי אם אני יכול לשבת לידו על המסלול, והוא אמר כן.

יצאנו לדרך, ושמחתי לגלות מכונית בדיוק כמו שאני אוהב - גסה, כנה, ללא בקרות, ונוסעת טוב יותר ככל שלוחצים אותה חזק יותר.

אבל הבחור לא לחץ אותה ממש חזק... רק האצות חזקות בישורות (וגם אז בלי ממש להגיע קרוב לקו האדום) ובסיבובים הוא היה רחוק מהקצוות.

אבל תוך כדי הקפות אני שם לב שהוא לא קלט את הקטע של כניסה מאוחרת לפניות הארוכות. הוא פונה מוקדם, מגיע לאפקס מוקדם, ואז נאלץ להדק הגה אחרי האפקס לפני שהוא יכול להתיישר ולהאיץ.

אז התחלתי לתת לו עצות לשיפור הקוים, עצות שלשמחתי הוא קיבל בברכה, ותוך כמה הקפות בהנחיה שלי הוא ממש גילה עולם חדש והתחיל להנות יותר מנהיגת המסלול.

אחרי הסיבוב בפורשה RUF כבר לא יכולתי להביא את עצמי לנהוג שוב בלאנסר על המסלול, אז נפרדתי בחיוכים מאלה שפגשתי ושמתי פעמיי חזרה לסינגפור, כשאני מקפיד לתדלק לפני היציאה ממלזיה, כי שם הדלק עולה בערך חצי מסינגפור.

אז זה הסיפור המוטורי שלי החודש, וכמובן שאני לא משאיר אתכם בלי תמונות!

https://www.youtube.com/watch?v=BOC_cUL894g&feature=plcp דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

IMG_6853s.JPG

IMG_6856s.JPG

IMG_6863s.JPG

IMG_6864s.JPG

IMG_6874s.JPG

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

הייתי יכול לעזור במציאת רכב שכור ידני בסינגפור.

חבל שלא ביקשת עזרה.

אין שום בעיה לשכור פורש, מזארטי או פרארי בסינגפור.

לעבור למלזיה.... זה כבר בלתי אפשרי מבחינתי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נראה מגניב לאללה!

אבי, בתור תושב סינגפור, יש לך מושג אם בתור ישראלי אתה יכול להוציא שם ויזה למלזיה\אינדונזיה?

אני ממש רוצה להגיע למדינות האלה ואם על הדרך אפשר לתפוס יום מסלול- אדרבה!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כסף קונה הכל במדינות האלה.

לאינדונזיה סביב ה 700 דולר לויזה.

מלזיה, יחסית בקלות אם תקבל הזמנה מגוף מסחרי.

משיחות עם ישראלים שביקרו בערים הגדולות... לא מקום שהיית רוצה להסתובב בו.

מוסלמים ופשע.

באלי באינדונזיה מדהימה, הייתי מאוד שמח להגיע לשם... מי יודע אולי זה עוד יקרה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הזמנה מגוף מסחרי זו לא בעיה, אני ממש ממש רוצה להגיע למדינות האלה (עבודה), מוסלמים יש גם בעזה וגם שם טיילתי.

:)

אין בעיה לקבל ויזה על דרכון ישראלי?

אני שואל כי פה בהונג קונג אין אפשרות ונאמר לי שרק בסינגפור יש מצב שאקבל את הויזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אפשר בוודאות,

אם תיתן לי יעד אני אקשר אותך לבנאדם המתאים.

פורסם

ג'רמי עם דרכון בריטי לא יותר פשוט לנהוג על כול אחד מעשרות מסלולי מרוץ שיש באי הבריטי?

למתלהבים ממלזיה, עזה יותר בטוחה לישראלים.

אם הייתי יודע שיש מסולל כמה ק"מ ממני גם אני הייתי נוסע

אייל

פורסם
ג'רמי עם דרכון בריטי לא יותר פשוט לנהוג על כול אחד מעשרות מסלולי מרוץ שיש באי הבריטי?

למתלהבים ממלזיה, עזה יותר בטוחה לישראלים.

אם הייתי יודע שיש מסולל כמה ק"מ ממני גם אני הייתי נוסע

אני גר בהולנד כבר 4+ שנים, שעה וחצי ממסלול זנדוורט, שעה ממסלול זולדר, שעתיים ממסלול אסן TT, שעתיים וחצי מהנורבורגרינג. רציתי קצת לגוון :-D

לאנגליה עוד לא נסעתי לעשות יום מסלול. אולי אני צריך לעשות פעם קפיצה מעבר לתעלה ולנסות להכניס שני מסלולים בסופ"ש אחד.

ואני לא יודע על סמך מה אתה אומר שמלזיה מסוכנת לישראלים. כי ראית בחדשות שהיו שם הפגנות תמיכה בפלסטינאים?

בערך חצי מתושבי מלזיה בכלל לא מוסלמים, וגם מבין המוסלמים, את רובם לא מעניין מה קורה בחור הקטן שלנו במזרח התיכון.

סולל - ידוע לך אם אפשר/מותר לעבור את הגבול למלזיה עם הפורשה/פרארי השכורות שאתה מכיר? (עלה לי תוספת 40 דולר לעבור למלזיה עם המיצו)

חוץ מפוזות אני לא יודע מה אפשר לעשות עם מכוניות כאלה בסינגפור...

וגם לך - העיר ג'והור שסמוכה לסינגפור באמת מרגישה די ג'יפה, ואוירת פשע מרחפת מעל כל העיר, אבל זה לא אופייני לערים אחרות במלזיה.

בדרך חזרה היתה לי עצירה של 22 שעות בקואלה לומפור, והיה בהחלט נחמד להסתובב בעיר וגם בקלאנג הקרובה. בטח לא יותר גרוע מתל אביב, והאוכל במלזיה פשוט סוף הדרך! (לא שיש מה להתלונן על סינגפור...)

בתמונות - מגדלי פטרונס מבחוץ ומבפנים, ארוחת ערב מאוחרת עממית וטעימה בטירוף, קינוח ABC והשוק הסיטונאי בעיר קלאנג בשעות הלילה הקטנות

IMG_6928s.JPG

IMG_6954s.JPG

IMG_6976s.JPG

IMG_6925se.JPG

IMG_6963se.JPG

פורסם

לא יודע אם יש מגבלה שכזאת... צריך לבדוק.

בודאות אפשר לשכור כאלה בסינגפור.

מה יש לעשות איתם? דאווין באורצרד...

בדרך כלל הם משמשות לחתונות.

בכל מקרה בפעם הבאה שאתה כאן, תיידע. הבירה עליך.

עידן עוד חייב לי ביקור ובירה.

סלבה כבר הזמין אותי לבירה.

עכשיו תורך :-)

פורסם

עדכונים - בדקתי איתם:

http://www.ultimatedrive.com/

אי אפשר לצאת למלזיה.

והמחיר בשמים.

אבל פה:

http://www.acedrive.sg/car-leasing/fractional-car-leasing-rates/

ב 200 דולר סינגפורי יש לך פורש! ליום. לא רע.

פורסם
עדכונים - בדקתי איתם:

http://www.ultimatedrive.com/

אי אפשר לצאת למלזיה.

והמחיר בשמים.

אבל פה:

http://www.acedrive.sg/car-leasing/fractional-car-leasing-rates/

ב 200 דולר סינגפורי יש לך פורש! ליום. לא רע.

תודה! אחלה מציאה! שמרתי במועדפים!

המחיר שציינת זה רק לחברי המועדון, וחברות במועדון עולה 88$ לשנה, אבל גם 300$ סינגפור ליום עם בוקסטר זה לא רע. אני הייתי לוקח אם הייתי יודע על זה קודם. (אם כי גם כאן לא ברור אם אפשר להוציא את הרכבים למלזיה)

עכשיו אני צריך להתחיל לעשות לוביינג לביקור נוסף בסינגפור, לתזמן את זה עם יום מסלול בגו'הור, ואז אני מסודר.

ולגבי הבירה - מקומיים סיפרו לי שקונים את הבירה לפני הבילוי ב 7/11, שותים בחוץ בכיף, ואחרי זה ממשיכים לבילוי :lol:

פורסם

אני לא שותה בירה ב 7/11.... יודע מה. הבירה עלי.

:beerchug:

פורסם

אחרי שיחה עם "אחד שמבין"

אף חברת ביטוח סינגפורית לא מבטחת את המסלולים.

מי שנכנס לשם עם רכבו - דמו בראשו.

זה נכון גם לרכב ששכרת.

המסלול בג'הור נחשב לגרוע וידוע כאכלן צמיגים מטורף. אתה לא הראשון שמתלונן.

ההמלצה לקחת רכב מקומי מהמסלול למרות המחיר היא המומלצת ביותר.

לטענת "יודעי דבר" הרכבים למרות חזותם הגרועה, מהנים לנהיגה, מתאימים למסלול והכי חשוב מבוטחים נגד הכל.

מסלול עדיף נמצא בקואלה לומפור, מדובר במסלול הפורמולה.

המרחק הוא 300 ק"מ מסינגפור והוא עדיף בכל פרמטר על זה של ג'הור.

גם שם, מומלץ להזמין רכב מהמפעיל המקומי ולא להסתכן עם רכבים שכורים.

• תוכן חדש...