Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת משקפיים במהלך נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עוד לא הגעתי לגיל שהתנאי לנהיגה הוא מעבר בדיקה אצל אופטומטריסט ואם הוא קובע שחובה עלי להרכיב משקפיים במהלך נהיגה, אז אני חייב לעשות את זה מבחינה חוקית וגם ברשיון יהיה רשום שחייב להרכיב משקפיים. השאלה שלי היא אם גם היום אני מרגיש צורך בהרכבת משקפיים במהלך נהיגה, למרות שלא רשום ברשיון שלי שאני חייב לעשות את זה, האם אני יכול לנהוג עם המשקפיים ללא הוספה של התנאי הזה לרשיון? או שאם אני כבר מרכיב משקפיים במהלך נהיגה, אז חובה עלי לעשות את זה תמיד וגם להוסיף את זה לרשיון? השאלה שלי מתייחסת לעניין החוקי ולא לעניין הנוחות האישית שלי.

פורסם
אתה יכול לנהוג עם משקפים, גם אם ברישיון לא מצויין שזאת חובתך.

אבל יכולים לבוא אלי בטענה (משטרה לדוגמא) שאם אני מרגיש בצורך להרכיב משקפיים במהלך נהיגה, אז בפעמים שאני לא מרכיב אותם, אני מסכן את הסביבה? כלומר אני באיזשהו אופן כופה על עצמי הרכבת משקפיים במהלך נהיגה בכל מקרה?

פורסם

במקרים כאלה יש ספק.

משטרה לא אכפת לה, היא הולכת לפי מה שכתוב.

אם כתוב שאתה לא צריך משקפיים, ואתה כן מרכיב, לשוטר לא יהיה אכפת, מקרה הפוך הוא עלול לתת לך קנס.

אותי יותר מדאיג הביטוח.

השאלה מה יעשו אם יגלו שחס וחלילה קרתה תאונה, ולפי הרישיון אתה לא חייב משקפיים, אבל טכנית אתה לא רואה טוב וכן צריך משקפיים, השאלה היא מה הם יעשו.

כי ביטוחים מחפשים מתחת לאדמה.

יש לי הרבה חברים, שבבדיקה הראשונה נכתב להם על גבי הרישיון שהם חייבים להרכיב משקפיים.

עם קצת קומבינות הם הוציאו רישיון חוקי חדש, שבו לא רשום שהם צריכים משקפיים. (לא פרוטקציה או משהו, פשוט להפעיל להפעיל את הצד הקרימינלי בשכל).

מה שזה נתן להם, שבמידה ופעם יעצור אותם שוטר, ולא יהיה עליהם משקפיים, הם לא יקבלו קנס.

לרוב הם כן מרכיבים משקפיים. (יש להם מידות קטנות גם ככה, זה לא שהם לא רואים שלטים או דברים כאלה).

פורסם

מתאור המצב שלך עולה כי אתה מרגיש טוב יותר (דהיינו, רואה טוב יותר) עם משקפיים.

האם לא נראה לך הגיוני שאתה אמור לנהוג עם משקפיים כל הזמן ללא קשר לחוק ולמה שכתוב בו? האם הבטיחות לא קודמת לשיקולי נוחות וסמנטיקה של הכתוב בחוק?

למען בטחונך האישי וזה של המשתמשים האחרים בדרך - במידה ואתה זקוק למשקפיים, הרכב אותם בכל פעם שאתה נוהג.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
מתאור המצב שלך עולה כי אתה מרגיש טוב יותר (דהיינו, רואה טוב יותר) עם משקפיים.

האם לא נראה לך הגיוני שאתה אמור לנהוג עם משקפיים כל הזמן ללא קשר לחוק ולמה שכתוב בו? האם הבטיחות לא קודמת לשיקולי נוחות וסמנטיקה של הכתוב בחוק?

למען בטחונך האישי וזה של המשתמשים האחרים בדרך - במידה ואתה זקוק למשקפיים, הרכב אותם בכל פעם שאתה נוהג.

אני מסכים איתך, אבל במקרה שלי, כמו שהבנתי, אין חובה להרכיב משקפיים, לכן, אם לדוגמא שכחתי אותם או קרה להם משהו, אני עדיין יכול לנהוג ללא התנגשות עם החוק, להבדיל מאנשים שאסור להם בכלל לנהוג לפי החוק ללא משקפיים.

פורסם

בתור "אבו ארבע" גם, מה שאני חושב, שהכל בסדר עד שחו"ח קורה משהו (לא עלינו), ואז רצוי מאוד שלא יעלה באיזו שהיא ערכאה / דיון הנושא של הראיה שלך.

אם אתה רואה יותר טוב איתם וזה מה שנאמר לך לעשות - תרכיב (אני חושב גם שצריך זוג נוסף ברכב, אך לא בטוח בזה).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני גם משתייך למועדון מרכיבי המשקפיים, אמנם המספר ממש נמוך (פחות מ0.8).

בנהיגה אני בד"כ עם משקפיים, אבל מדי פעם עולות לי המחשבות על מה שיכול לקרות אם (חלילה לא עלינו) תיפתח כרית האוויר שלי ישר על המשקפיים, נעים זה בטוח לא יהיה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אבל יכולים לבוא אלי בטענה (משטרה לדוגמא) שאם אני מרגיש בצורך להרכיב משקפיים במהלך נהיגה, אז בפעמים שאני לא מרכיב אותם, אני מסכן את הסביבה? כלומר אני באיזשהו אופן כופה על עצמי הרכבת משקפיים במהלך נהיגה בכל מקרה?

המשטרה לא תבוא אליך בטענות, נבדקת ע"י אופטומטריסט אשר החליט שהראיה שלך מספיק תקינה ועומדת בקרטריון המינימום אשר הציב משרד התחבורה, אם אתה רוצה לשפר את הראיה שלך זאת זכותך ויפה שאתה מוכן לעשות זאת מכיון שאתה שם לב שזה יתרום ליכולתך להבחין ולראות דברים יותר בחדות.

פורסם

אני גם במצב דומה לשלך, לפני בערך 5 שנים חידשתי רישיון ועברתי בדיקת ראיה ולא היתה לי בעיית ראיה באותה התקופה, אך יש לי עוד 5 שנים נוספות עד לחידוש הבא והרגשתי שאני לא רואה טוב אז ביצעתי בדיקה ויש לי מספר נמוך ואחרי תקופת הסתגלות למשקפיים אני כבר לא מסוגל ללכת בלי כי אני מרגיש שאני רואה הרבה יותר טוב עם.

בנתיים לא כתוב לי ברישיון את זה אך אני לא מרשה לעצמי לנהוג בלי.

• תוכן חדש...