Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי שברולט קמארו בת 20 וישנה תופעה מציקה שהבחנתי בה לאחרונה שבעת סיבוב מתג ההתנעה/סווי'ץ למצב סטרטר נשמע רק "קליק" והמנוע לא מסתובב ככה מספר פעמים עד שלבסוף הסטרטר משתחרר ומניע מיד את הרכב, לפעמים המצב קצת שונה כאשר אני מסובב את הסווי'ץ למצב סטרטר ונשמע הקליק ואני לא מרפה מהמפתח כ2-3 שניות פתאום הסטרטר משתחרר והרכב מניע , יש לציין שהמצבר חזק וחדש(נרכש לפניי שלושה חודשים בלבד) והאלטרנטור נבדק ונמצא תקין ויש טעינה מליאה, אשמח לשמוע את דעתכם ממה נובעת התופעה.

יש לציין גם שבעת נסיון ההתנעה כאשר התופעה מתרחשת רואים את המחוג בלוח מחוונים האחראי על הטעינה יורד משמעותית למטה.

חשמלאי רכב אמר לי שזו תופעה נפוצה/מוכרת ברכבים ישנים אשר עם הזמן נוצר מפל מתח רגעי על החוטים בעת מתן סטרטר והפיתרון לתקלה הוא הוספת ממסר "הגברה" לסטרטר ,מה דעתכם הוספת ממסר יעזור במקרה כזה או שאין מנוס מפירוק הסטרטר ושליחתו לשיפוץ כללי?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

תוכל לבדוק זאת בקלות על ידי כבל התנעה - בתנאי שיש לך ידע אלמנטרי בחשמלאות. זהה את כניסת המתח למתנע (סטרטר). ודא שהמכונית בהילוך סרק (ניוטרל). חבר צד אחד של הכבל לקוטב החיובי של המצבר וגע עם הצד השני בכניסת המתח למתנע. אם תהיה תגובה מיידית והמנוע יסתובב כנדרש - המתנע תקין והבעיה בחיווט. בדרך כלל מה שתמצא הוא לא חוט "עייף" כי אם מגע רופף או מחומצן אי-שם בדרך בין המצבר למתנע. בכל אופן ממסר מתנע הוא תמיד רעיון טוב ואני מתפלא על כך שאינו קיים מלכתחילה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

לגבי הבעיה שציינת: אני מתיחס בתשובה לפי התמונה שתיארת.

אתה מציין שאתה שומע קליק בכל פעם שאתה מנסה להניע - זה מסביר שהסליל המושך האלקטרומגנטי המותקן במתנע בחלקו העליון מקבל מתח של 12 וולט , מבצע את פעולתו אבל - הסטרטר לא עובד בדרך כלל בגלל פחמים קצרים ולכן יש לך מגע רופף כנראה בין הפחמים לקולקטור של העוגן.

אם לא היית מקבל מתח של 12 וולט לפחות בגלל מפל מתח לא היית שומע את נקישת הקליק שציינת.

לא מזיק להתקין ממסר מתח על חוט הזנת המתח של הסליל המושך. אני ממליץ לשים ממסר טוב של 40 אמפר.

לדעתי- לא כפתרון... אם תתן מספר "מכות" על נמתנע בחלק האחורי שלו , תזעזע את הפחמים, ויהיה לך שקט למספר ימים.

ושוב - זה לא פתרון!!!

בהצלחה!!!

פורסם

יש לי תופעה דומה בגולף 89. כשהמנוע חם או כשהרכב עמד בשמש הרבה זמן לפעמים יש השהיה של כשניה עד שהסטרטר מתחיל לפעול, אבל אין קליק. החלפתי סוויץ' אבל זה לא עזר.

פורסם
לגבי הבעיה שציינת: אני מתיחס בתשובה לפי התמונה שתיארת.

אתה מציין שאתה שומע קליק בכל פעם שאתה מנסה להניע - זה מסביר שהסליל המושך האלקטרומגנטי המותקן במתנע בחלקו העליון מקבל מתח של 12 וולט , מבצע את פעולתו אבל - הסטרטר לא עובד בדרך כלל בגלל פחמים קצרים ולכן יש לך מגע רופף כנראה בין הפחמים לקולקטור של העוגן.

אם לא היית מקבל מתח של 12 וולט לפחות בגלל מפל מתח לא היית שומע את נקישת הקליק שציינת.

לא מזיק להתקין ממסר מתח על חוט הזנת המתח של הסליל המושך. אני ממליץ לשים ממסר טוב של 40 אמפר.

לדעתי- לא כפתרון... אם תתן מספר "מכות" על נמתנע בחלק האחורי שלו , תזעזע את הפחמים, ויהיה לך שקט למספר ימים.

ושוב - זה לא פתרון!!!

בהצלחה!!!

אוקיי הבנתי, אני יתחיל מהקל לכבד ויתקין ממסר מתח על חוט ההזנה לסליל ובמידה והתופעה תמשיך אני אדע בוודאות שהבעיה היא מהסטרטר עצמו ואקח אותו לשיפוץ כללי אצל בעל מיקצוע בתחום.

שאלה אחרונה שמעניינת אותי היא האם על רגל 30 של הממסר שמתחבר לפלוס הקבוע מהמצבר חייבים לשים בדרך פיוז (30A)או שאין חובה בכלל לשים פיוז? 12345

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אל תתקין ממסר ולא כלום

כך + מהמצבר ותיתן ישירות לממטג של הסטרטר

אם מניע בלי בעייה שים רילי

אם לא מת הסטרטר

אם הוא מת

תזמין פלנטרי מחול לGM עולה 150 דולר

כל השיפוצים האלו לא שווים כלום. ואין מה להשוות בין פלנטרי לזבל שיש לך

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

זרם ההתנעה הוא למעלה מ 100A. הרעיון לבדוק את תקינות הסטרטר באמצעות ממסר ולא באמצעות כבל התנעה נראה לי... איך לומר... מוטב לא לומר.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
אוקיי הבנתי, אני יתחיל מהקל לכבד ויתקין ממסר מתח על חוט ההזנה לסליל ובמידה והתופעה תמשיך אני אדע בוודאות שהבעיה היא מהסטרטר עצמו ואקח אותו לשיפוץ כללי אצל בעל מיקצוע בתחום.

שאלה אחרונה שמעניינת אותי היא האם על רגל 30 של הממסר שמתחבר לפלוס הקבוע מהמצבר חייבים לשים בדרך פיוז (30A)או שאין חובה בכלל לשים פיוז? 12345

אין צורך לחבר פיוז בחוט שמביא מתח הזנה קבוע מהמצבר לממסר . אבל אחד התנאים שהחוט המחבר בין המצבר לממסר רצוי לשרשר אותו בבידוד על מנת שלא יחתך ויקרע במשך הזמן.

לגבי שיפוץ מתנעים בישראל , אני יכול להמליץ לך מניסיוני על גרינוולד ברחוב יצחק שדה בת"א- אני מעולם לא התאכזבתי מעבודתם.

יום טוב!

פורסם
יש לי תופעה דומה בגולף 89. כשהמנוע חם או כשהרכב עמד בשמש הרבה זמן לפעמים יש השהיה של כשניה עד שהסטרטר מתחיל לפעול, אבל אין קליק. החלפתי סוויץ' אבל זה לא עזר.

אין חשיבות לכך שהרכב עומד בשמש...לפעמים יש חשיבות למנוע חם.

הייתי מציע לך לבדוק את המתח שאתה מקבל בכבל הדק המחובר לסליל ההפעלה שמותקן על המתנע שלך. חייב להיות שם מתח 12 וולט ולא פחות. במידה ויש פחות הסליל לא פועל ...או לחילופין אם אתה מקבל מתח של 12 וולט הסליל לא תקין ( סוללויד)

פורסם
אל תתקין ממסר ולא כלום

אם לא מת הסטרטר

אם הוא מת

תשובה עניינית , זו הדרך הנכונה לבדיקה , אבל לא הייתי פוסל שיפוץ מקומי ברמה טובה ויש כאלה.

אריק

פורסם
אל תתקין ממסר ולא כלום

אם לא מת הסטרטר

אם הוא מת

עדכון:

אתמול היה לי קצת זמן פנוי בעבודה והחלטתי להתקין בעצמי ממסר "הגברה" לסטרטר( לא לפניי שביצעתי את הבדיקה המצויינת שהמליץ לי דודי ואכן וודאתי שהסטרטר תקין) ואכן לאחר ההתקנה עושה רושם שהבעיה נפתרה לעת עתה (אבל אני אמשיך לעקוב אחר תגובת הסטרטר בתקופה הקרובה).

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...