Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת שמן - מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי כמה שאלות דיי דחופות .

ברשותי מאזדה 3 שנת 2006 , רכב ראשון שלי, אצלי כ3 חודשים.

שאני במצב שאני מכניס את המפתח ומסובב פעם אחת (לא מתניע) כל הנורות נדלקות כמובן .

שמתי לב שהנורה של השמן / מנוע נשארות דלוקות עד שאני מתניע את המנוע ואז הם נעלמות , זה נורמלי? .

הרכב צריך לעבור טיפול בקרוב - טיפול ראשון אצלי (כרגע 108אלף ק"מ) ושמתי לב שיש צורך להוסיף שמן , במידה ואני קורא את המדיד כמו שצריך, במדיד של המאזדה יש 2 חורי סימון , השמן מגיע קצת לפני הראשון .

כדי להיכנס לתחת דלק ולהוסיף שמן? , נאמר לי שזה מצב מסוכן אבל גם נאמר לי שזה ממש לא בריא לנסוע שיש קצת שמן.

את הטיפול אני יעשה בקרוב , כנראה בחודש הבא(אין לי אפשרות לעשות את הטיפול כרגע) .

מה אתם מציעים לי לעשות ?

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

נורית לחץ שמן כבית (וצריכה להכבות) מייד כשהמנוע מניע.

במדיד השמן יש נקודה נמוכה ועליונה.

צריך לוודא שהשמן נמצא מעל הנקודה הנמוכה ורצוי לקראת הנקודה העליונה.

בודקים לאחר 10 דקות מכיבוי מנוע כשהרכב על משטח יחסית מפולס.

רענן

פורסם
נורית לחץ שמן כבית (וצריכה להכבות) מייד כשהמנוע מניע.

במדיד השמן יש נקודה נמוכה ועליונה.

צריך לוודא שהשמן נמצא מעל הנקודה הנמוכה ורצוי לקראת הנקודה העליונה.

בודקים לאחר 10 דקות מכיבוי מנוע כשהרכב על משטח יחסית מפולס.

רענן

רענן, תודה רבה על תשובתך המהירה ,אז הקטע של הנורות - תקין , תודה.

אז לפי מה שאמרת חסר לי שמן מנוע , בדקתי לאחר יום שלם ומשטח מפולס .

השמן אצלי קצת מתחת לנקודה הנמוכה , יהיה אפשרי לשרוד עם זה חודש שלם? , או לחלופין כדי לפנות לתחנת דלק ולהשלים את החסר עד לטיפול הקרוב? .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם

אם מפלס השמן מתחת לנקודה התחתונה, רצוי מאוד שלא להזיז/להתניע כלל(!) את הרכב מבלי למלא קודם-לכן.

כשאתה ממלא, אז לבצע זאת לאט ובזהירות, תוך כדי שאתה בודק שהמפלס לא חורג מהנקודה העליונה, קריטי לא פחות.

פורסם
אם מפלס השמן מתחת לנקודה התחתונה, רצוי מאוד שלא להזיז/להתניע כלל(!) את הרכב מבלי למלא קודם-לכן.

כשאתה ממלא, אז לבצע זאת לאט ובזהירות, תוך כדי שאתה בודק שהמפלס לא חורג מהנקודה העליונה, קריטי לא פחות.

תודה רבה לך , אני רוצה רק לנסוע לקנות שמן (אין לי דרך אחרת כרגע) אבל הרכב אצלי רק 3 חודשים ואני לא יודע איזה שמן יש במנוע כרגע , מה עושים במצב כזה?

איך אני ידע לאיזה שמן לקנות? (כנראה ניסע לאוטו דיפו) .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם

תקנה שמן בצמיגות 5w30 מיצרן מוכר, באוטו דיפו שמן טוב יעלה לך כפול עד פי 3 מבחנות חלפים.

תתרחק מ"שמני" american egle.

תמלא קצת ותבדוק עד שתגיע למקסימום, אל תמלא מעבר לקו המקס'.

פורסם
תודה רבה לך , אני רוצה רק לנסוע לקנות שמן (אין לי דרך אחרת כרגע) אבל הרכב אצלי רק 3 חודשים ואני לא יודע איזה שמן יש במנוע כרגע , מה עושים במצב כזה?

איך אני ידע לאיזה שמן לקנות? (כנראה ניסע לאוטו דיפו) .

קח מונית. אם חסר לך שמן אז ה 30-50 שקלים שתעלה לך המונית יצא הרבה יותר זול מהבלאי או הנזק שיגרם למנוע עקב מחסור בשמן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אז דוד שלי בא איתי וקנינו שמן motorcraft 5w30 עלה לי 120 שקל.

אני חושב שהוא שם יותר מדי!! , הוא דוד שתלטן כזה , אמר לי "עזוב תן לי אני יעשה" וכמו דפוק נתתי לו כי יש לו רכב כבר 30 שנה והוא מתחזק אותו לבד.

מה עושים במידה ויש יותר מדי?! , אין לי כסף עכשיו למוסך.. יא אלוהים.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם

קודם כל תירגע, תנשום עמוק, תן לטורים שלך וללחץ דם לרדת.

עכשיו אחרי שנרגעת תוודא שהרכב עומד על משטח ישר. תן לו לעמוד ולהתקרר במשך 15-30 דקות.

תבדוק את גובה השמן בעזרת המדיד. אם הוא נמוך מדיי אז תוסיף אם הוא לא עובר את המקסימום אז אתה בסדר. אם יש לך מעל ומעבר למקסימום אז צריך להוציא קצת שמן. איך עושים זאת? אתה צריך צינורית דקה וארוכה כמו אינפוזיה או צינור של אקווריום. תחבר לה מזרק בקצה ותשאב שמן. ככה תעשה עד שהשמן יגיע למפלס שלו. אופציה שנייה היא לפתוח טיפה את הבורג באגן השמן ולרוקן קצת שמן לתוך מיכל נקי.תוודא רק שאתה בודק שוב פעם את מפלס השמן בכדי לראות שלא שאבת יותר מדיי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קודם כל תירגע, תנשום עמוק, תן לטורים שלך וללחץ דם לרדת.

עכשיו אחרי שנרגעת תוודא שהרכב עומד על משטח ישר. תן לו לעמוד ולהתקרר במשך 15-30 דקות.

תבדוק את גובה השמן בעזרת המדיד. אם הוא נמוך מדיי אז תוסיף אם הוא לא עובר את המקסימום אז אתה בסדר. אם יש לך מעל ומעבר למקסימום אז צריך להוציא קצת שמן. איך עושים זאת? אתה צריך צינורית דקה וארוכה כמו אינפוזיה או צינור של אקווריום. תחבר לה מזרק בקצה ותשאב שמן. ככה תעשה עד שהשמן יגיע למפלס שלו. אופציה שנייה היא לפתוח טיפה את הבורג באגן השמן ולרוקן קצת שמן לתוך מיכל נקי.תוודא רק שאתה בודק שוב פעם את מפלס השמן בכדי לראות שלא שאבת יותר מדיי.

רגוע אח שלי , סתם נשמעתי דרמטי.

טוב נו קצת לחוץ בגלל הנפילה 2 רחובות ממני (ראשון לציון) .

בכל מקרה , אני יבדוק ויעדכן .

עריכה: אז עשיתי בדיקה , השמן מעל הנקודה השניה .

זאת אומרת שיש יותר מדי שמן.

בדקתי לאחר 30 דקות , במפלס שטוח.

השאלה האם זה יכל לגרום לי נזק למנוע? , מה בעצם הנזק הנגרם חוץ מזה שהרכב יעשן.

יש שיטות בייתיות לשאיבה? , לפתוח את הבורג - אין לי ידע לעשות את זה וגם לא את הכלים .

צינור של מזגנים ? כמו ששואבים דלק ממכונית?

אגב יש לי טיפול עוד חודש בערך , ואני יבצע החלפה מלאה של השמן , זה יכל להחזיק במצב הזה עד אז? .

תודה רבה לחברה הטובים פה בפורום ;) .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם
כמה מעל הנקודה?

דיי הרבה לצערי , יש צורך להפחית מהשמן.

אני אומר לומדים מטעויות , השאלה איך אני מפחית את השמן בבית ללא לנסוע למוסך ? .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם
כמה מעל הנקודה?

10 עד 15% מהטווח שעל המדיד בין המינימום למכסימום, לא משמעותי כלל.

הסכנה בעודף שמן, יצירת "הקצפה" ע"י נדנדות השסתומים.

"הקצפה" זאת למעשה היא החדרת בועות אויר לשמן שיגרמו דווקא לאי שימון תקין למכלולים.

רענן

פורסם
10 עד 15% מהטווח שעל המדיד בין המינימום למכסימום, לא משמעותי כלל.

הסכנה בעודף שמן, יצירת "הקצפה" ע"י נדנדות השסתומים.

"הקצפה" זאת למעשה היא החדרת בועות אויר לשמן שיגרמו דווקא לאי שימון תקין למכלולים.

רענן

בין הנקודה הראשונה לשניה יש מרווח? , אז בדיוק כמו כל המרווח הזה.

ממש הרבה שמן.

לא הצלחתי לשאוב את השמן, אני לא יודע מה לעשות ואין לי שקל למוסך (משכורת של חייל) .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

• תוכן חדש...