Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה 1.9TDI נהיה עגלה בזמן האחרון

Userr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

יש לי רכב מסוג סקודה אוקטביה מנוע 1.9TDI שנת 2001

עד לפני 3 חודשים האוטו היה מטוס מאיץ בקלות בכל הילוך,

עד שטסתי לחו"ל למשך חודש ושחזרתי היה בעיה בסטרסטר שלקח זמן רב עד שהאוטו מותנע.

לקחתי את האוטו, נסיתי לפתור את הבעיה ב4 מוסכים שונים במשך חודש, החלפנו מס' פעמים משאבת סולר וכו'

שום דבר לא פתר את הבעיה, כנראה שצריך לשפץ את המנוע ככה אומרים המוסך ואני מחכה להצעת מחיר ( מה דעתכם ? )

עכשיו האוטו מאיץ בינוני בעיר ובכביש מהיר הוא בכלל לא מצליח לעבור את 2500 סל"ד בהילוך חמישי ( לא עובר בכלל את 120 קמ"ש שהרגל שלי לחוצה פול גז לאורך כל הכביש!! ) שאני מעביר ל3 אלף סל"ד בהילוך הרביעי בום כאילו כל המנוע מאבד כוח והשאר ההילוכים אחרים נחלשים.

הייתי במוסך, אמרו שזה בגלל שאריות של בנזין ( אח שלי תידלק את האוטו בטעות במקום סולר בבנזין וניקו את המנוע )

אבל אחרי שניקו, אחרי שמילאתי פעמיים מיכלים עדיין אותה בעיה, האוטו לא סוחב בכלל!!! ( רק בעיר וזה גם לא כמו פעם )

אני נוסע בכביש מהיר והוא לא מצליח לעבור בכלל 120 ( פעם זה היה מאיץ בכיף ל180)

אני נואש, מה לעשות ? מה המקור הבעיה ? האוטו בילה יותר מידי במוסכים והפתרון האחרון שהם הציעו לי זה שיפוץ מנוע מה שלא נשמע לי הגיוני ואל תשכחו שיש לי גם את הבעיה של הסרסטר שלוקח זמן רב עד שהאוטו מותנע ש4 מוסכים שונים לא הצליחו לפתור את הבעיה בכלל )!

תודה לעוזרים ושבת קודש לכולם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי דעתי אתה לא צריך למהר לשפץ מנוע או להחליף משאבת סולר. כמה קילומטר הרכב עבר?

אני חושב שרכב לא סוחב בגלל היעדר גדישה. כדאי לך לגשת למוסך מומחה שיש לו ציוד דיאגנוסטיקה לרכב שלך. אני חושב שזה או צינור כלשהו או חיישן כלשהו. אולי יש סתימה בצינור פליטה. אני חושב שבעיית הנעה יכולה להיות קשורה לחוסר סחיבה.

בכל מקרה לא מחליפים חלפים בשיטת מצליח, אלא מאבחנים בעייה ורק אז מתקנים. תחליף למוסך מקצועי שמבין במכונאות ודיאגנוסטיקה, כ להחליף שמן או חלפים כל אחד יודע. גם אם אבחנה סופית הא שיפוץ מנוע - ציכה להיות סיבה מאוד רצינית בשביל זה. ה אמרו לך? אילו תקלות מצאו?

מעבר לסחיבה יש עוד סימפטומים? כמו עשן שחור, רעש לא רגיל?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שרצים להחליף מנוע יש לבדוק בראש ובראשונה את הדחיסה (קומפרסיה) במנוע - ואם יש טיימינג, אז לוודא ש-נ-י-ת שהטיימינג במקום, ואם מדובר במשאבה מכאנית פשוטה, יש לוודא שהכיוון שלה ביחס לטיימינג הוא תקין ולפי הוראות היצרן.

מנועי דיזל, עקב היותם עובדים על עיקרון שבו הדחיסה היא זו שמבעירה את התערובת, רגישים יותר למצבים של דחיסה חלשה בצילינדרים.

למרות זאת, דחיסה חלשה בצילינדרים יכולה לנבוע גם מכיוון שסתומים לקוי (שמשאיר את השסתום\ים מעט פתוחים ולא נותן דחיסה מושלמת), טיימינג לא במקום ועוד סיבות כאלה ואחרות.

יש לבצע איבחון מקיף בשביל לקבוע מה לא תקין ברכב.

אמרת שאחיך מילא בטעות בנזין, מתי זה היה ? כשהיית בחו"ל ? לפי שטסת ? אחרי שטסת ? ההודעה שלך מאוד לא מובנת מבחינת רצף האירועים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טסתי לחו"ל > חזרתי > צץ בעיה של סטרסטר לוקח זמן עד שהאוטו מתניע > מנסים לפתור את הבעיה, מחליפים 3 פעמים משאבת סולר > לא פותר את בעיה ( 4 מוסכים ! שמתמחים בדיזל !! ) > האוטו חזר עם אותה בעיה אחרי שוויתרנו בגלל שאף מוסך לא הצליח לתקן > היה כמה פעמים שהאוטו היה עגלה > סידרו את סה דרך משאבת סולר חלופית > אח שלי תידלק בבנזין ונסע 2 ק"מ עד שהאוטו נעצר > נגרר למוסך ניקו את המנוע > חזר לנסוע וכאן התחיל עוד פעם הבעיה של הסחיבה. הבעיה נובעת שאני מעביר את ההילוך לרביעי ומושך ל3000 סלד והאוטו מאבד כוח בכל שאר ההילוכים וההילוך החמישי לא עובר את 2.5 סל"ד > חזר למוסך > ניקו עוד פעם שאריות בנזין > לא נפתרה הבעיה> המליצו לשפץ מנוע. יש לכם מקום מומלץ לא חאפר ואמין לסדר את האוטו ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מן הנמנע שהמשאבה נהרסה בגלל הבנזין שעבר דרכה (אני רק מעלה השערה, לא קובע).

בפורום יש משתמש בשם "יעקב ניצן". הוא בעל מכון לשיפוץ משאבות סולר ומזרקים שנמצא באור יהודה. אני משוכנע שהוא יוכל לתת לך כיוון ממה כדאי להתחיל, הוא מקצוען בתחום.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם בדקו את המרססים ? ברכבים האלה ישנם מרססים מדגם קפיץ כפול . כאן חייבים קודם כל להחליף את הדיזות .

יתכן והם נהרסו . יש להם השפעה עצומה על הסחיבה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף לכל מה שאמרו תבדוק את צמת החשמל באזור משאבת הסולר , בדוק את המניפולד egr יש

להם נטיה להתמלא בפיח ואם כן יש לשרוף את הפיח עם מבער .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...