Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

כנראה שאיזה "חכם" במוסך המורשה מילא בטעות שמן במיכל המים של השפריצרים.עד עכשיו לא שמתי לב לכך מכיוון שבמוסך כנראה הבחינו בטעות ומיד הוציאו חלק מהשמן ומילאו מעליו נוזל ייעודי לשמשות ,אבל היום ברגע שהנוזל הגיע לסיומו ולכן כל השמן שהיה בתחתית המיכל נמצא על השמשה שלי (וגם על חלק מהרכב ..) והם מלאים בשמן בצבע אדום .לאחר שהבחנתי בבעיה הכנסתי צינור למיכל השפריצרים וחיכיתי עד שכל המים עם השמן יפלטו החוצה ,עשיתי כך מספר פעמים ולבסוף שמתי נוזל חלונות על מנת שינקה את השמן שנשאר.השאלה שלי היא כזו,למרות ביצוע הניקוי עדיין יש שמן במערכת ,כלומר אם מפעילים את המגב הקדמי כל החלון מתמלא בשמן .איזה חומר ניתן לשים במיכל על מנת שינקה את השמן?. לא ממש בא לי לפרק את המיכל מהרכב.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

השפריצרים ניתנים לכוונון , עם מחט דקה לחור והיא ניתנת לסיבוב והכוונה חדשה, נסה לכוונה לתוך בקבוק ריק , או צד הרכב או משהו והעבר מספר פעמים מים עם סבון , לאחר מכן מים נקיים והכל יהיה בסדר.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

השפריצרים ביונדאי הינם שפריצרים מהסוג ש"מועך" את זרם המים ומוציא אותו בצורת מניפה..לא נראה לי שהם ניתנים לכיוונון מכיוון שבמצבם זה הם מכסים חצי חלון כל אחד מהם.

פורסם

לדעתי בלי פירוק של המיכל מהרכב וניקוי יסודי שלו ימשיך לצאת לך שמן עוד זמן רב.

פאק של המוסך? שהמוסך ישלם. אני לא מבין למה אתה משלים עם רוע הגזירה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לדעתי בלי פירוק של המיכל מהרכב וניקוי יסודי שלו ימשיך לצאת לך שמן עוד זמן רב.

פאק של המוסך? שהמוסך ישלם. אני לא מבין למה אתה משלים עם רוע הגזירה.

איתמר.

אני אסביר לך למה ,מדובר ברכב שרכשתי מליסינג ובעברו טופל במורשה. עכשיו ,אני עדיין לא טיפלתי ברכב (קניתי אותו מיד לאחר טיפול) ,לך תוכיח מי עשה את זה .

פורסם
אני אסביר לך למה ,מדובר ברכב שרכשתי מליסינג ובעברו טופל במורשה. עכשיו ,אני עדיין לא טיפלתי ברכב (קניתי אותו מיד לאחר טיפול) ,לך תוכיח מי עשה את זה .

אני מסכים עם איתמר, ניקוי יסודי אפשרי רק לאחר פירוק המיכל מהרכב, ישנה אפשרות להוסיף חומרים שונים שיפרקו את השומן אך עלולים לפגוע בצבע הרכב, אוו בגומיות השמשה.

ניתן להוסיף למיכל סבון בריכוז גבוה+מים חמים לנתק את צינורית המתזים ולהפעיל את המשאבה עד לריקון המיכל, באם גם בניתוק הצינורית אתה מתקשה אזיי הפעל באופן רגיל ודאג לשטיפת הרכב לאחר מכן. כאמור לא ניקוי יסודי אך ישפר את המצב בוודאי.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

ממיס שומנים ביתי , תשפוך קצת למיכל ותוסיף מים פושרים, תן לזה לשבת כמה דקות ופשוט תדחוף צינור למיכל ותפתח את המים תשאיר את הצינור בפנים עד שייצאו מים נקיים

פורסם

תקנה ליטר טרפנטין מינרלי.

לפני תחילת העבודה עליך להיות מודע לתכונות ולסכנות החומר:

רעיל

דליק(פחות מבנזין)

נדיף(פחות מבנזין)

אינו פוגע בגומיות וצבע(אני משתמש בחומר מעל 25 שנה כמסיר שומנים בצבא וברכב ומעולם לא ראיתי שהוא פוגע בחלקי גומי או צבע,בצבא הוא מגיע בחביות עם ברז ויעודו מסיר שומנים כללי-החומר מתנדף תוך זמן קצר).

מעט שמנוני

פוגע בעור הידיים(מייבש את העור- יש לרחוץ במים וסבון לאחר השימוש +רצוי למרוח קרם ידיים)

חובה לבצע את העבודה כאשר המנוע כבוי,הנוזל לא מהווה סכנה בקרבת מקור חום אלא רק עם חשיפה לאש גלויה.

תהליך העבודה:

תכין מראש מברג קטן,סמרטוטים,ניירות ניגוב,בקבוק קטן ריק, מים,סבון.

תעשה חור עם המברג הדק בקצה הפקק של בקבוק הטרפנטין,פתח את מכסה המיכל והתז פנימה בלחץ תשפריץ עם השפריצר בלי להתניע כמובן עד שייצא נוזל נקי.

ניתן לחזור על הפעולה מספר פעמים,קח בחשבון שתצטרך לשטוף את שאריות השמן המעורבב עם החומר במים וסבון.

לאחר מכן נתק את הצינור שמוביל לשפריצרים תשפריץ את היתרה לתוך בקבוק קטן על מנת לפנות אותו מאוחר יותר.

תמלא את המיכל במים נקיים עם סבון ותשפריץ עד התרוקנות המיכל.

חזור על הפעולה עם מים בלבד עד העלמות שאריות הסבון

תשטוף את הליכלוך שהשפריץ על החלונות מיכסה המנוע עם מים וסבון נגב עם סמרטוט.

רוקן את המיכל מהמים ומלא נוזל שמשות,תשפריץ כמה פעמים על מנת להחליף את המים בצנרת בנוזל השמשות.

שטוף ואת השמשה ומכסה המנוע עם מים נקיים.

אלטרנטיבה עדיפה בהרבה-פרק את המיכל מהאוטו,פרק את ה"טלפון" של האמבטיה מהצינור תשפוך פנימה סבון ותשטוף עם הצינור בלחץ עם מים חמים.

בהצלחה

ניצן

פורסם
אני מסכים עם איתמר, ניקוי יסודי אפשרי רק לאחר פירוק המיכל מהרכב, ישנה אפשרות להוסיף חומרים שונים שיפרקו את השומן אך עלולים לפגוע בצבע הרכב, אוו בגומיות השמשה.

ניתן להוסיף למיכל סבון בריכוז גבוה+מים חמים לנתק את צינורית המתזים ולהפעיל את המשאבה עד לריקון המיכל, באם גם בניתוק הצינורית אתה מתקשה אזיי הפעל באופן רגיל ודאג לשטיפת הרכב לאחר מכן. כאמור לא ניקוי יסודי אך ישפר את המצב בוודאי.

לא מתקשה ,מתעצל :-).

בינתיים הוספתי כל מיני חומרים שהמסו חלקית את השמן .אם לא תהייה ברירה אוציא את המיכל מהרכב (בטח ב2013...:wink:).

פורסם

היי ,

אמרו חכמים שהעצלות היא אבי ההמצאה , אבל כשאין מה להמציא צריך לפעמים את אימא עבודה

תגיד משהו ... כשהם שמו שמן בשפריצרים מה הם שמו במנוע ? אתה בטוח שזה שמן מנוע במתזים ? אולי נוזל קירור שגם שמנוני שאולי מתדלק צעיר ונמהר הוסיף בתחנת דלק למקום הלא נכון -- יותר קל לי לדמיין מישהו שהראו לו 3 דקות איך להוסיף נוזל קירור טועה בין מיכל עיבוי למיכל נוזל השמשות מאשר למכונאי , אפילו שטעויות אנוש קורות .

אני הייתי מפרק את הצינורית בכניסה למתזים , מוציא את מה שיש , מנסה לנגב עם מטלית שלא משאירה סיבים מחוברת למלקחיים ארוכים או משהו כמה שאפשר לספוג מה שאפשר מקירות המיכל , ממלא מים עם סבון וחוזר חלילה לדעתי ייקח מספר סיבובים .

בהצלחה

עפר.

• תוכן חדש...