Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל-על במיטבה

bar72
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כבר נאמר כאן, אלעל לא מונופול. לא מתאים אין בעיה. טוסו בחברה אחרת.

המטוסים שלה מ מ ש לא ריקים. רחוק מכך.

לטוס למזרח בחברה שחוצה מעל מדינות ערב זה יותר זול. על החסרונות כבר טחנו כאן בעבר.

עידן, איתגרתי אותך בעבר. אנא תוכיח את הטענה שלך שאלעל הקטנה משחדת/קונה את קתאי פסיפיק העצומה כדי שלא תטוס ליעד הסופר אטרקטיבי ששמו ישראל :? טענה הזויה בלשון המעטה. גם קוריאן אייר לא טסו לכאן שנים ובאחרונה כן. אז אלעל הפסיקה לשלם לקוריאן וממשיכה לשלם לקתי ? :roll:

שי

היעד הסופר אטרקטיבי ששמו ישראל מספק לאל על 4 טיסות שבועיות מלאות עד אפס מקום ברוב ימות השבוע במחיר הכי גבוה שניתן (זה הקו הכי רווחי של אל על, שים לב, לא הקו שמכניס הכי הרבה כסף אלא הקו הכי רווחי), אם אתה בתפקיד הנכון באל על אתה אמור לדעת את זה, כלכלית זה הקו הכי טוב של אל על.

קוריאן אייר מפעילה קו ישיר מקוריאה לישראל, רוב הטסים בו הינם ישראלים תושבי הונג קונג שמוכנים לעשות קונקשיין בקוריאה כולל חדר בבית מלון וטיסת המשך לארץ- ב-500$ פחות ממחיר הטיסה באל על (אם לא היה לי ילד גם הייתי עושה את זה).

פנדוב, בקצרה, אל על בשיתוף משרד התחבורה חתמו כבר לפני שנים, עת שקטאיי פסיפיק רצו לפתוח קו לארץ, הסכם שעיקרו הסכמת קטאיי שלא לפתוח את הקו המדובר ובתמורה עבור כל נוסע בקו הזה בטיסת אל על קטאיי מקבלת 80$ לראש.

לשמחתנו לפני כחצי שנה מנכ״ל קטאיי הגיע לביקור בארץ כדי להשלים (סוף סוף) את ההכנות לפתיחת הקו המדובר על ידי קטאיי ובא להונג קונג גואל.

בשורה התחתונה, מעל 4000 יהודים תושבי הונג קונג רק מחפשים את ההזדמנות להעיף את אל על לכל הרוחות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתמיה שלגורם החשוב ביותר - הטייסים - אף אחד לא מתייחס כאן.

כאחד ששנים היה באויר, כולל בחברות עם מטוס אחד בן 40 באפריקה,(לא אשכח את השוק שהיה לקברניט הרקולס שבא להטיס איילנדר אצלנו כששמע ממני על נוהלים/היעדרם) - אם מגיעים לחירום אין בעולם כמו בוגרי חיל האויר.

אולי אתם לא יודעים (אלא אם מדי פעם רואים "תעופה בחקירה") אבל כל החברות בעולם, כולל הכי יוקרתיות , מתחילות להכשיר ילדים עם PPL . - רשיון של סבתות באלסקה, 40 שעות על ססנה. אל על מקבל (אע"פ שבג"צ גם בזה דחף את האף ומנסה להרוס) רק בוגרי ח"א עם 1000 שעות "טייס מפקד" ומעלה. בפועל מתקבלים עם אלפים רבים של שעות. זה הרבה מעבר לרשיון PPL + מולטי+אינטרומנטס +קומרשיאל ועוד כמה הגדרים. בפועל רובם המוחלט גם היו מדריכים - נדיר בחברות הכי ידועות.

רק אתמול כתבו על 19 איש בנפאל - בגלל שהטייס היה בפאניקה כשאיבד מנוע בפגיעה בציפור וחידד רדיוס פניה עד סטול. בושה לשאול טייס אל על אם היה עושה כזה דבר.

כשפוגע ברק במטוס בסופת ברקים בעונת הגשמים מעל יערות גשם - לא יותר, רק ברק - אתה לא עושה חשבון על 100$.

ולגבי הגרוטאות - נכון - אל על מיושנת אבל מתוחזקת מעולה. זה שקוראים על חזרות לנחיתות חירום מראה גם עירנות לבטיחות.

פורסם

ולגבי 075/076.

יש לאל על סיבה להיות יותר יקרה. מנתבג להונקונג היא הולכת צפונה כל טורקיה ואח"כ מערבה מעבר להימליה בכל הסטאנים וחוצה את מערב סין דרומה לכל רוחבה. הרבה יותר מהאחרים.(או מסביב לסעודיה ובמעלה הנילוס מאסואן,- פעם עשו, היום אני לא על קו זה )

פורסם

לפני מיספר תגובות דורשט? הישוה את הצי הענק והמשוכלל של לופטהנזה לצי הקטן והעייף של אלעל.

מבלי לבדוק, אסתכן ואנחש שבגודל חיל האויר ועוצמתו, איננו מפגרים מהותית, אולי להיפך. למדינה קטנה בהרבה.

זהו נכס הכרחי אך גם יקר. והוא אחד ההסברים מדוע לא נהיה אירופה[ חוץ מאירוויזיון] בנוסף לאוכלוסיות תלויות[ במדינה]

יש מיספר סיבות לרמת חיים נמוכה יותר. חבל לי יותר על איכות חיים נמוכה יותר, איכות חנוך, איכות מנהיגות וכדומה.

יש לכך השפעה גם על היומיום, גם על שרידותנו בעתיד.

בעניין אחר, פיספסתי קודם אנאלוגייה מענינת של בר בין תנובה לאל על באשר ליכולתן להעלות מחיר לנוכח קהל שבוי בחלקו.

אכן בעייתי, אך מה הפתרון? לא חושב שהוא זהה בשני המקרים.

פורסם
להלן סיפור של מישהו אחר, על החוויה המפוקפקת שזכיתי בה:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/277/298.html

ה4X-ELH, איזה 747 שהם קנו בזול, במצב זוועתי. במטוס יש את מיטב הציוד המודרני:

מושבים עם משענות ראש שבורות.

מערכת בידור מדהימה שעובדת רק בערך ב1/3 מטוס.

שקעי אוזניות שעושים טובה שעובדים.

תנורי חימום לאוכל מבואינג 747-200.

תאורה שבחלקה איננה עובדת.

ד"א, הנה ההיסטוריה שלו...

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
מתמיה שלגורם החשוב ביותר - הטייסים - אף אחד לא מתייחס כאן.

כאחד ששנים היה באויר, כולל בחברות עם מטוס אחד בן 40 באפריקה,(לא אשכח את השוק שהיה לקברניט הרקולס שבא להטיס איילנדר אצלנו כששמע ממני על נוהלים/היעדרם) - אם מגיעים לחירום אין בעולם כמו בוגרי חיל האויר.

אולי אתם לא יודעים (אלא אם מדי פעם רואים "תעופה בחקירה") אבל כל החברות בעולם, כולל הכי יוקרתיות , מתחילות להכשיר ילדים עם PPL . - רשיון של סבתות באלסקה, 40 שעות על ססנה. אל על מקבל (אע"פ שבג"צ גם בזה דחף את האף ומנסה להרוס) רק בוגרי ח"א עם 1000 שעות "טייס מפקד" ומעלה. בפועל מתקבלים עם אלפים רבים של שעות. זה הרבה מעבר לרשיון PPL + מולטי+אינטרומנטס +קומרשיאל ועוד כמה הגדרים. בפועל רובם המוחלט גם היו מדריכים - נדיר בחברות הכי ידועות.

רק אתמול כתבו על 19 איש בנפאל - בגלל שהטייס היה בפאניקה כשאיבד מנוע בפגיעה בציפור וחידד רדיוס פניה עד סטול. בושה לשאול טייס אל על אם היה עושה כזה דבר.

כשפוגע ברק במטוס בסופת ברקים בעונת הגשמים מעל יערות גשם - לא יותר, רק ברק - אתה לא עושה חשבון על 100$.

ולגבי הגרוטאות - נכון - אל על מיושנת אבל מתוחזקת מעולה. זה שקוראים על חזרות לנחיתות חירום מראה גם עירנות לבטיחות.

חיימי (?),

לרוב אני מאוד נהנה לקרוא את תגובותיך, משום שבניגוד לרבים, אתה , כמעט תמיד, משתמש בעובדות.

חששתי להגיב לדבריך, משום שהשתלחותך במבקריך, לרוב מוציאה אותם כשידם על התחתונה (:wink:), אבל... הרשה לי להעיז:

אל-על, כבר הרבה זמן, מעסיקה גם מהנדסי טיסה וקברניטים שאינם יוצאי חיל האוויר.

קרוב משפחתי הוא קברניט באל-על והוא מעולם לא היה טייס בחיל האויר. כל הכשרותיו אזרחיות והוא למד טיסה בארה"ב.

"ילד עם 40 שעות טיסה" ו"רשיון סבתות מאלסקה" לא מטיס מטוס נוסעים. הוא מטיס מטוסים קלים, כהגדרת רשיונו.

עם ההכשרות הוא מתפתח ומתקדם, עובר קורסים, מבחנים ולימודים, המקנים לו את הכישורים, שעות הטיסה והיכולות להטיס מטוס נוסעים מסחרי.

בפועל כאשר הוא כבר מגיע להיות קברניט, באמתחתו כבר אלפי שעות טיסה.

כאמור, גם מסע של אלף מייל מתחיל בצעד אחד. גם חיים רמון ז"ל, היה פעם פרח טייס בן 18.

חבר נוסף שלי, טייס קרבי בחיל האויר (היום במיל'), טוען בנחרצות כי טייס מסחרי אזרחי, מוכשר יותר להתמודד עם טיסות מסחריות אזרחיות מאשר יוצא מסלול קרב.

טייס מסחרי אזרחי הוכשר בדיוק למטרה זו - להטיס מטוסים מלאי אזרחים. אין לו כיסא מפלט ויש לו 50-500 נוסעים לחשוב עליהם בכל מהלך אותו יבצע.

אתה יודע מה?

אני מעדיף לטוס עם טייס מסחרי אזרחי שטס עשרים שנה מאשר עם טייס אף-16, שטס בחי"א 30 שנה, אבל מטיס מטוסי נוסעים רק שנתיים.

אגב, לפני כחודשיים, בביקור בחו"ל (אוסטרליה), טסתי במטוס קל. הטייס, בן 21, הטיס אותי ואת בני משפחתי. הוא החל לטוס בגיל 14, היום יש לו רשיון מסחרי והוא גם מדריך טיסה. עוד כמה שנים הוא יהיה קברניט בחברת תעופה זו או אחרת.

"ילד" שחי מטוסים וטיסה מגיל 14, עבר את כל ההכשרות, מבחנים ותרגילי חרום, לא יפול ביכולותיו וכנראה אף יעפיל על אלו של טייס קרבי, לא משנה באיזה חי"א (ישראלי, אמריקאי וכו...).

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

ותוספת קטנה, קנטרנית ורק בשביל "להדליק" את אלו שהפתיל שלהם קצר :twisted::lol: :

ידיעה טריה -

מטוס ארקיע שהמריא אחר הצהריים (יום א') מנתב"ג לאילת כשעל סיפונו 265 נוסעים נאלץ לשוב על עקבותיו אחרי שהתקשה לנחות בשל תנאי מזג האוויר הקשים

הטייס, ראובן פדהצור, ששירת בצה"ל כטייס קרב, עשה פרסה וחזר למרכז.

בטיחות הנוסעים? כנראה שכן ועדיף שכך.

חוסר ניסיון כטייס מסחרי? אולי.

"התנאים הקשים" ששררו באילת היום, מתגמדים לנוכח התנאים בשדות תעופה אחרים בעולם, בהם נוחתים טייסים מסחריים מידי יום.

עדיין עדיף טייס קרב? :twisted:

****כל האמור בהודעה זו הוא בהומור ונאמר למטרת קנטרנות גרידא.

אני מכבד ומעריך את מר ר. פדהצור, איש ענק, טייס בכיר ואדם מכובד

כאמור, הפוסט הזה,לשם הוויכוח בלבד, אבל עדיין מעורר מחשבה.****

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

אני באמת לא מבין.

למה הסבל הזה?

מי מכריח אותכם לטוס אלעל?

לא בציניות ולא מרוע, טוסו, תתפנקו בחברה אחרת. יותר טובה/זולה/נוחה ואמינה. הכל.

אין כאן מונופול. זו לא חברת החשמל/רכבת ישראל או רשות הנמלים.

בתעופה יש תחרות אכזרית. לדעתי יותר מבכל תחום אחר. נצלו אותה.

אבל למה אתם משקיעים כל כך הרבה אנרגיה ופוסטים?

ולעניין העובדות? כבר הייתי שם בשרשור אחר של מר 'מומחה' RS, נפנף באלק עובדות וכשנאלץ להתמודד עם המציאות התפוגג לעתיד מזהיר של המלצות על סקודה. אפילו בטעויותיו הגסות לא היה לו האומץ להודות. אין לי כח להתחיל שוב בעניין גיל המטוסים/רקורד הבטיחות ונסיון טייסים. מי שמתעקש שיחפש. אבל שוב מנפנפים פה ב׳עובדות׳ ללא שום קשר למציאות.

באמת, בכיף-טוסו לופטנזה/בריטיש/סוייס.

עזבו אותנו בשקט.

שי 

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אם גיל המטוסים לא היה מהווה משחק, ולא היה על חשבון הנוסעים, אז למי אכפת?

בTHAI ובבריטיש מכהנים מטוסים בני 15 ויותר, ועם זאת, הם עוברים שדרוגים של הקבינה אחת לתקופה, מתקינים בהם טלוויזיות אישיות, מחליפים ריפודים מדי פעם, והמטוס נראה מצוין, והשירות ללקוח טוב, אבל אלעל - חס וחלילה. מטוסים כמו 767 שיושבים על קווים ארוכים, לא כוללים אפילו טלוויזיות אישיות, זה ממש ביזיון, אבל יותר ביזיון זה כשיש בלאגן עם אוכל, ועם משענת ראש שבורה. אני רוצה לראות אותך מעביר 10 שעות טיסה במושב צפוף + טלוויזיה לא עובדת + אתה עייף + משועמם + אין מה לאכול + המשענת ראש שבורה ואין איך לנמנם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני באמת לא מבין

טוב לגלות שאני לא היחיד כאן.

תכל'ס, כותרת השרשור צריכה להיות:

"אני כועס על אשתי משום שהיא מתעקשת לטוס אל על".

במה חטא הפורום?! :? תסדרו ת'עניינים בבית,

איזה ריב או שניים, זריקת צלחות, הבעל מנקה חודש כלים ובא לציון גואל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא רואה בעיה בהיסטוריה של המטוס הזה. סינגפור איירליינס היא למיטב ידיעתי חברה עם תחזוקה מעולה שמוציאה את המטוסים שלה לפנסיה צעירים. שיפוץ קל של הקבינה וזה יכול להיות מטוס ראוי לחלוטין.

יונייטד לדוג', חברה לא קטנה בכלל, מטיסה 747 עתיקים בלי מסכים אישיים (!), על הקו בין שיקגו להונג קונג. לזכותם יאמר שגם המחירים בהתאם.

אני באופן כללי משתדל להימנע מלטוס אל על מכמה סיבות, לרבות העובדה שהיא לא חברה בברית תעופה (מה שמקשה על צבירת מיילים יעילה), רמת השירות הלא עקבית, זמני טיסות בעייתיים בגלל שמירה על חגים ושבתות ולעיתים גם המחיר. לא רוצה לפתח דיון על זה, אבל יש לפעמים בעיות התנהגות על המטוסים שלא רואים בחברות אחרות (דרישה שלא תשעין את המושב אחורה לדוג').

בטיסה האחרונה מהונג קונג לארץ, הדיילות התעקשו פעם אחר פעם לדבר עם אשתי הלא ישראלית שלא נראית ישראלית בעברית, ואילו בחזור היה בסדר. אין לי תלונות על היעדר הVOD, בעידן של מכשירי בידור אישיים למיניהם שמתחילים בi, אין צורך בזה.

אגב, אתר האינטרנט שלהם הוא זבל עופות. את חיפוש הטיסות אני עושה תמיד באתרים חיצוניים ומקבל מהם מחירים טובים בהרבה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ולגבי 075/076.

יש לאל על סיבה להיות יותר יקרה. מנתבג להונג קונג היא הולכת צפונה כל טורקיה ואח"כ מערבה מעבר להימליה בכל הסטאנים וחוצה את מערב סין דרומה לכל רוחבה. הרבה יותר מהאחרים.(או מסביב לסעודיה ובמעלה הנילוס מאסואן,- פעם עשו, היום אני לא על קו זה )

אל על אכן עושה את הסיבוב הצפוני ולוקח לה כ-40 דקות להכנס לנתיב המוביל מזרחה.

מנסיון עם חברות זרות בקווים דומים יחסית- גם הן עושות את הסיבוב הזה ולמעט אותן 40 דקות בהן טסים צפונה כדי לעקוף את שכנתנו מצפון- יתר המסלול זהה (כבר טסתי עם חברות זרות בין הונג קונג לאירופה).

בוא נשאל שאלה אחרת, מדוע טיסה ארוכה מישראל לארה״ב זולה משמעותית מטיסה בין ישראל להונג קונג, שקצרה בלפחות 4 שעות?

כאן נכנס הפקטור של המונופול על טיסת 075/076 והסיבה לכך שזו הטיסה הכי רווחית של אל על.

אני לא יודע איזו זכות קיום תיהיה לאל על ביום שקטאיי יפתחו את הקו המדובר ויוכלו להציע מטוסים חדשים ומרווחים יותר (בהרבה), שירות מצויין ומחיר זול בכמה מאות דולרים (או אפילו באותו מחיר לצורך העניין).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...