Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן, רק שאז הוא עובר מרכב מנהלים 2 ליטר לרכב מנהלים 2 ליטר עם סמל של אלפא. הגרסאות שמעניינות אותו עולות "קצת" יותר.

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמממ. מישהו מוכר ממש כעת 147 מהחדשות יחסית, ביד שתיים.

בצד אחד של המודעה הוא כותב שהוא גמיש מאוד.

בצד השני של המודעה הוא כותב שאין מה לדבר על מחיר.אולי הוא גמיש בדברים אחרים.

אם תדע להחליט איזו אלפא

והמוכר ידע להחליט במה הוא גמיש, אולי תסגרו עיסקה.

פורסם
כמובן, רק שאז הוא עובר מרכב מנהלים 2 ליטר לרכב מנהלים 2 ליטר עם סמל של אלפא. הגרסאות שמעניינות אותו עולות "קצת" יותר.

יכול להיות, לא ממש מכיר אלפות כל כך טוב.

אך עדיין, אני בספק אם אלפה 159 "בסיסית" שנת 2008 לא נותנת חווית נהיגה עדיפה על סיטרואן C5.

למעשה, אני לא חושב שיש רכב מנותק המכביש ופחות מהנה לנהיגה ספורטיבית מסיטרואן C5. :?

אפילו הביצועים ממש, אבל ממש, לא מזכירים את הביצועים של ה-C5, עם 185 כ"ס ו-8.7 ש' ל-100 לעומת 10.8 ב-C5 (גם כן לא רע, אך בהחלט יש הבדל משמעותי).

הגרסאות המעניינות אני מניח שאתה מתכוון ל 3.2L 260HP, כאן אני חושב שהאחזקה תהיה יקרה באופן משמעותי (על פי שרשורים שקראתי) ואכן הרכב יהיה גם יקר יותר לרכישה ובאופן ניכר.

בכל אופן אני עומד בדעתי שאין טעם להחזיק שני רכבים מתיישנים ורגישים, אלא אם כן מחפשים כאבי ראש והתעסקות עם אחזקת הרכבים יותר מאשר התעסקות עם נהיגת הרכבים.

פורסם

אם כבר בוחרים באופציה של שתי מכוניות לא עדיף להתעקש על כך שהשנייה תהיה הנעה אחורית ?

לדעתי הניגוד בין שתי המכוניות יורגש יותר במקרה של הנעה אחורית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
להבנתי אפשר כך או כך

מי שמזכיר את הדורס, יבורך.

להבנתי דווקא לא, אז אולי DELTOT ? ואין דבר רחוק יותר מהדלתות מאשר מכוניות איטלקיות, לאלו רק מוסטנג או צ'רג'ר או טרנס אם.

פורסם

אני נמצא בערך איפה שאתה רוצה להיות, מחזיק 2 מכוניות לשימושי (לאישה רכב שלישי, והוא הרכב המשפחתי הראשי) אצלי שתיהן אלפא, אבל בסגנון קצת דומה לדילמה שלך, אחת יותר שימושית/סולידית/הגיונית (166) והשניה פחות מכל אלו (GTV 916).

זה יותר יקר מלהחזיק אחת, זה נכון אבל אני משווה את העלות לאחזקה של מכונית 'סטנדרטית' חדשה אחת (פוקוס/מזדה 3 וכו'). לדעתי, בשקלול ירידת הערך שאצלי כמעט ולא קיימת העלות אצלי יותר נמוכה.

למרות מה שנאמר כאן, אצלי לא נוצרה העדפה לאחת מהן. הבחירה תלויה בסוג הנסיעה (ולפעמים גם במצב השמישות...).

ממליץ בחום ללכת על V6, פשוט מנוע כיפי בכל היבט, בטח ביחס ל TS, בכל דגם.

לא ראיתי שזה עלה עד עכשיו, ממליץ שתשקול פיאט קופה. ב 50K אפשר לקנות אחת לא רעה, וזו קלאסיקה אמיתית וגם מבצעת, גם אם אין לה נחש על מכסה המנוע.

גם לנציה גודשת זו אוטו מצויין. אבל אם אתה מחפש משהו לצד ה C-5, אז רק משהו ספורטיבי - 2 דלתות.

גם אני מתחבר בעיקר לילידות שנות ה 90. מבחינתי האורווה שלי תהיה מושלמת עם פיאט קופה וקאפה טורבו...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

פוסט ארוך.

אין לי יומרות להיות נהג ספורטיבי במיוחד, כך שרכב הרדקור יבוזבז עלי. ברור לי שהנעה אחורית נחשבת יותר, אבל שוב - עלי זה אוברקיל. אני מחפש חוויה שכוללת נהיגה נמרצת (כח בקו ישר כדי להתחמק ממצבים מסוכנים, אחיזה בסיבובים שאני אוהב לקחת מהר), שהות בתא נהג שמעוצב לטעמי, צליל מנוע וסקס-אפיל :-D.

למה לא אמרת מראש שחוקיות לא מעניינת אותך?

כמו כולם בפורום, גם אני אזרח שומר חוק.

למיטב ידיעתי ה-C5 שלך היא שנת 2004, כן רכב בעל שוק לא משהו ומחירון לא ריאלי (25K לפי יד-2, בפועל נמכרות בהרבה פחות).

אז מה יש לנו:

1. רכב ששווה בערך 15K ש"ח (גם במחיר זה לא יהיה לך קל למכור, אך בהחלט אפשרי).

2. תקציב של עוד 50K ש"ח.

סה"כ התקציב (אם תמכור את הרכב) הוא 65K ש"ח, לא הרבה, אך במקרה של אלפה זה לא מעט.

סה"כ הוצאות לסיטרואן: ~11000 ש"ח בשנה, ללא עלות תיקונים.

סביר להניח שרכב שנת 2008 לא יצריך יישור קו רציני, כלומר רכוש וסע! לדעתי ייתרון משמעותי.

תודה אלון,

החישוב של 11K ש"ח לשנה קצת מופרז, אבל החשיבה נכונה. הרצון שלי לשמור על ה C5 נובע ממצבה המכני והאסתטי המעולה (יש פה כמה חבר'ה שראו ונסעו בה), התמורה הכספית הזעומה שהיא תניב (מודל 2003 שקיבל הצעה רצינית של 19K ש"ח לפני כחצי שנה) ביחס לתועלת עבורי - רכב בטיחותי ומנהלתי מעולה, מה שפתח לי את קו המחשבה של ללכת על רכב אקסצנטרי יותר ממה שהייתי שוקל בקונפיגורציה של רכב אחד שעושה הכל.

ובאמת, אחת האופציות הסבירות מבחינתי היא לנשוך שפתיים ולהמתין למפגש יכולת מימון\ירידת ערך לדגמי 2008, שהם בטיחותיים כמו הסיטרואן ונותנים תמורה מבחינת הנאה וחוויה עבורי.

אם יותר לי לשאול בבקשה, אילו מכוניות היו ברשותך (לפני ה-C5) ?

כולן ליסינג - קורולה 99, מאזדה לאנטיס 99, מאזדה 3 2005, מגאן 2008 ופוקוס דור 2 כרכב גישור לכמה חודשים. יצאתי מהארון רק לפני כשנתיים מבחינת אהבת הנהיגה וחווית הרכב.

אני בספק אם אלפה 159 "בסיסית" שנת 2008 לא נותנת חווית נהיגה עדיפה על סיטרואן C5.

למעשה, אני לא חושב שיש רכב מנותק המכביש ופחות מהנה לנהיגה ספורטיבית מסיטרואן C5. :?

אפילו הביצועים ממש, אבל ממש, לא מזכירים את הביצועים של ה-C5, עם 185 כ"ס ו-8.7 ש' ל-100 לעומת 10.8 ב-C5 (גם כן לא רע, אך בהחלט יש הבדל משמעותי).

הגרסאות המעניינות אני מניח שאתה מתכוון ל 3.2L 260HP, כאן אני חושב שהאחזקה תהיה יקרה באופן משמעותי (על פי שרשורים שקראתי) ואכן הרכב יהיה גם יקר יותר לרכישה ובאופן ניכר.

בכל אופן אני עומד בדעתי שאין טעם להחזיק שני רכבים מתיישנים ורגישים, אלא אם כן מחפשים כאבי ראש והתעסקות עם אחזקת הרכבים יותר מאשר התעסקות עם נהיגת הרכבים.

מסכים, רק שהבאתי את הסיטרואן למצב מעולה (ברור שיש מה לשפר) והתועלת שבה עולה פי כמה מונים על ערכה הכספי.

לגבי הנאה מנהיגה, ובכן, אני נהנה מהסירטרואן, אבל זה אופי הנאה שונה - נוחות, מרחב פנימי אדיר, ניתוק מהכביש ומהעולם החיצון ושמירה על מצב צבירה טוב בנסיעות ארוכות.

גרסת 3.2 ידנית של 159 מושכת אותי מאד ותוכל לבוא בחשבון בעתיד, אולי, ראה לעיל.

אני נמצא בערך איפה שאתה רוצה להיות, מחזיק 2 מכוניות לשימושי (לאישה רכב שלישי, והוא הרכב המשפחתי הראשי) אצלי שתיהן אלפא, אבל בסגנון קצת דומה לדילמה שלך, אחת יותר שימושית/סולידית/הגיונית (166) והשניה פחות מכל אלו (GTV 916).

זה יותר יקר מלהחזיק אחת, זה נכון אבל אני משווה את העלות לאחזקה של מכונית 'סטנדרטית' חדשה אחת (פוקוס/מזדה 3 וכו'). לדעתי, בשקלול ירידת הערך שאצלי כמעט ולא קיימת העלות אצלי יותר נמוכה.

למרות מה שנאמר כאן, אצלי לא נוצרה העדפה לאחת מהן. הבחירה תלויה בסוג הנסיעה (ולפעמים גם במצב השמישות...).

ממליץ בחום ללכת על V6, פשוט מנוע כיפי בכל היבט, בטח ביחס ל TS, בכל דגם.

לא ראיתי שזה עלה עד עכשיו, ממליץ שתשקול פיאט קופה. ב 50K אפשר לקנות אחת לא רעה, וזו קלאסיקה אמיתית וגם מבצעת, גם אם אין לה נחש על מכסה המנוע.

גם לנציה גודשת זו אוטו מצויין. אבל אם אתה מחפש משהו לצד ה C-5, אז רק משהו ספורטיבי - 2 דלתות.

גם אני מתחבר בעיקר לילידות שנות ה 90. מבחינתי האורווה שלי תהיה מושלמת עם פיאט קופה וקאפה טורבו...

שי

אהלן שי, האורווה שלך בהחלט מול עיני כשאני חושב מה לעשות. פיאט קופה רכב נחמד מאד אבל לא עושה לי את זה כבעלים.

אני מודה שכרגע הרכב שהכי ריאלי בשבילי הוא 166 אוטו' ממודל מתקדם יחסית כרכב אול אראונדר, אבל אני מתחיל להבין שהדבר הנכון יהיה להמתין (ולהתעלק על בעלי אלפא לנסיעות :wink:).

אני שוב מודה לכולם על התרומה לדיון והעזרה.

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

המינוס של אלפא V6 כרכב יומיומי הוא, בגדול, רק אחד - צריכת דלק. מי שנוסע הרבה (כמוני למשל) מוצא את זה, ובצער רב, מחוץ לתחום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני נוסע בממוצע 1600 ק"מ בחודש, מתחלק שווה לדעתי עירוני\ב"ע. מה המשמעות גרוסו מודו מבחינת צריכה של מנוע 3LV6?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

גרוסו מודו - 1/7, +/-. אנחנו מדברים על קרוב ל-230 ל' דלק בחודש, כלומר בסביבות ח"י מאות שקלים נכון לעת מופלאה זו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גרוסו מודו- למדתי משהו היום בזכותכם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תודה אלון,

החישוב של 11K ש"ח לשנה קצת מופרז, אבל החשיבה נכונה. הרצון שלי לשמור על ה C5 נובע ממצבה המכני והאסתטי המעולה (יש פה כמה חבר'ה שראו ונסעו בה), התמורה הכספית הזעומה שהיא תניב (מודל 2003 שקיבל הצעה רצינית של 19K ש"ח לפני כחצי שנה) ביחס לתועלת עבורי - רכב בטיחותי ומנהלתי מעולה, מה שפתח לי את קו המחשבה של ללכת על רכב אקסצנטרי יותר ממה שהייתי שוקל בקונפיגורציה של רכב אחד שעושה הכל.

ובאמת, אחת האופציות הסבירות מבחינתי היא לנשוך שפתיים ולהמתין למפגש יכולת מימון\ירידת ערך לדגמי 2008, שהם בטיחותיים כמו הסיטרואן ונותנים תמורה מבחינת הנאה וחוויה עבורי.

מסכים, רק שהבאתי את הסיטרואן למצב מעולה (ברור שיש מה לשפר) והתועלת שבה עולה פי כמה מונים על ערכה הכספי.

לגבי הנאה מנהיגה, ובכן, אני נהנה מהסירטרואן, אבל זה אופי הנאה שונה - נוחות, מרחב פנימי אדיר, ניתוק מהכביש ומהעולם החיצון ושמירה על מצב צבירה טוב בנסיעות ארוכות. מכיר, זו ההרגשה שאני מקבל מהקאמרי שלי, אפילו שהיא לא אוהבת כבישים מפותלים.

גרסת 3.2 ידנית של 159 מושכת אותי מאד ותוכל לבוא בחשבון בעתיד, אולי, ראה לעיל.

אודי

אם אתה יכול למכור את הרכב ב-18K ש"ח, לך על זה.

אני מבין את כאב הלב למכור רכב שאתה אוהב ומעריך במחיר בדיחה כזה, אך זה מה יש.

מצד שני, זה מקרב אותך בעוד 18K ש"ח להגשמת חלום.

התקציב, אם כך, עומד כבר על ~70K ש"ח.

המחירון של 159 2008 "בסיסית" הוא ~100K ש"ח.

עם קצת מאמץ, אני מניח שניתן לרכוש אותן ב-20% מתחת למחירון, כלומר 80K ש"ח, ממש ממש קרוב לתקציב שלך.

לדעתי, השדרוג מ-C5 במקרה זה יהיה משמעותי מאוד.

תבדוק אם אתה יכול למשוך עוד קצת את התקציב שלך [10-20K מעל התקציב המקורי] ולך להגשים חלום.

ממליץ לך בחום לא לדחות סיפוקים ולחיות כאן ועכשיו במקום לנשוך שפתיים לעוד שנה..

• תוכן חדש...