Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 308 2008\2009. (איך הרכב הזה?)

iec
שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אחי מכר את הלנטיס שלו ששירתה אותו נאמנה מ-2002 ועד שלשום,ועכשיו הוא רוצה להתקדם..

בעיקרון הוא רצה לקנות מזדה 3 עם 5 דלתות שנת 2008. בין כל השיטוטים שלו במגרשים הוא מאוד התרשם מהפיג'ו 308 ודי נדלק עליה.

(עליי לציין שהוא מחפש אך ורק 5 דלתות.)

איך הפיג'ו מבחינת אמינות סחירות טיפולים וכדומה? האם שווה להשקיע ברכב כזה קרוב ל-70K ש"ח? האם יש מצב שלרכב כזה עם קילומטראז' נמוך מהסטנדרט משלמים מחירון???

תודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחי מכר את הלנטיס שלו ששירתה אותו נאמנה מ-2002 ועד שלשום,ועכשיו הוא רוצה להתקדם..

בעיקרון הוא רצה לקנות מזדה 3 עם 5 דלתות שנת 2008. בין כל השיטוטים שלו במגרשים הוא מאוד התרשם מהפיג'ו 308 ודי נדלק עליה.

(עליי לציין שהוא מחפש אך ורק 5 דלתות.)

איך הפיג'ו מבחינת אמינות סחירות טיפולים וכדומה? האם שווה להשקיע ברכב כזה קרוב ל-70K ש"ח? האם יש מצב שלרכב כזה עם קילומטראז' נמוך מהסטנדרט משלמים מחירון???

תודה מראש.

היום בצהריים החזרתי פיז'ו 308, ששהתה אצלי בשבוע האחרון כרכב חליפי בזמן שהפורטה 'שלי' הייתה במוסך.

אומר זאת כך, יונית, מיד כשהתחלץי בנסיעה בפורטה, זעקתי מה רבו מעשייך, קיה! ההגה בפיז'ו כבד בצורה יוצאת דופן, התיבה מחליפה הילוכים בבוטות, שיוט ב-120 קמ"ש מתבצע עם 3,650 סל"ד רועשים, המושב קצר מידי ולא נוח, הפלסטיקה מקרקשת והמזגן לא מקרר טוב. וכל זאת ברכב משנת 2011 שנסע עד כה 30,000 ק"מ בלבד!

צריכת הדלק עמדה על 9 ק"מ/ל' ממוצעים בנסיעה משולבת של כ-600ק"מ.

אמנם התרשמות קצרה, אך מספיקה לי בשביל להמליץ לך לחפש רכב אחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון של עשרות אלפי קילומטר(רכב חברה הקודם).

גיר זוועה!,במצב S דווקא דיי טוב, אבל לקראת ה100K הגיר הוחלף, היה המון דפיקות, הרכב נכבה בגלל הגיר, נק' תורפה רצינית.

מנוע מצוין, שפותח יחד עם במוו.

הגה מצוין, כבד עם משקל(הידרואלי), אני יזהר ויגיד מתקשר.

האוטו היה לי נוח, גם הכיסאות, בנוסף האוטו(עם צמיגים נורמלים) אחוז בצורה יפה מאוד.

לא זכור לי איזה טיפולים ותקלות מיוחדות.

בנוסף מאובזר יחסית טוב במחיר זול.

בנוגע לטיפולים וצריכת דלק, אין לי כולך מידע.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון של עשרות אלפי קילומטר(רכב חברה הקודם).

גיר זוועה!,במצב S דווקא דיי טוב, אבל לקראת ה100K הגיר הוחלף, היה המון דפיקות, הרכב נכבה בגלל הגיר, נק' תורפה רצינית.

מנוע מצוין, שפותח יחד עם במוו.

הגה מצוין, כבד עם משקל(הידרואלי), אני יזהר ויגיד מתקשר.

האוטו היה לי נוח, גם הכיסאות, בנוסף האוטו(עם צמיגים נורמלים) אחוז בצורה יפה מאוד.

לא זכור לי איזה טיפולים ותקלות מיוחדות.

בנוסף מאובזר יחסית טוב במחיר זול.

בנוגע לטיפולים וצריכת דלק, אין לי כולך מידע.

מה זאת אומרת גיר זוועה? החלפת ההילוכים מורגשת\דופקת? זוועה כי היו מלא תקלות איתו? ידוע לך מהחברה בה אתה עובד שהיו לעוד אנשים רכבים כאלה שהיו מרוצים או לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבעלים (בליסינג) של 2 308 במשך שלוש וחצי שנים אחת מודל 2009 שהוחלפה לפני מס' חודשים באחרת שנת 2010

אני יכול לאמר לך כי בגדול מדובר על רכב נעים מאד מאד לשהיה ונותן תחושה הרבה יותר יוקרתית ממשפחתיות אחרות, זה דבר ראשון. הגיר מעצבן זה נכון.

הרכב מרווח יחסית, מושבים נוחים מאד ונעימים מאד. למרות שבאיכות הפלסטיקה יש פאולים פה ושם, אין להשוות לתא נוסעים כמו של הקאיה פורטה שנתנו לדוגמא פה (מנסיון).

צריכת דלק ממוצעת בכמה פעמים שבדקתי 1-11/12, אבל אני נהג עם רגל קלה מאד על הגז. כמו שנאמר לך פה, המנוע מצויין ומושך יפה מאד (לצערי הגיר דופק אותו לעיתים וזה מורגש). לא נתקלתי בבעיית קירור של המזגן, בסדר גמור, לוקח לו קצת זמן לקרר את תא הנוסעים.

עם צמיגי CONTI PRIMIUM המקוריים של הרכב, האחיזה מצויינת והרכב משדר המון בטחון במגוון תנאי דרך (ואמנם אני לא "נוהג על המגבלות", אבל בהחלט נוהג הרבה בכל הארץ ובמגוון תמאים).

לגבי אמינות ככה, בראשונה מודל 2009 נהגתי שלוש שנים וגמעתי מעל 70,000 ק"מ ללא תקלות משמעותיות למעט החלפת שסתומים שגרמו לנזילת שמן קלה).

בזאת שיש לי כמה חודשים (מודל 2010) הסיפור קצת שונה.פעם אחת התחמם הרכב (משאבת מים), פעם התקלקל פוטנציומטר של הבקרת אקלים, פעם הודעת "כשל אלקטרוני" בלוח השעונים (איזה חיישן מזופת הלך) וכו'. יתכן שנפלתי על רכב שקרעו אותו (קיבלתי אותו בליס ממישהו שעזב...)

סה"כ מנסיון ארוך טווח הרכב סבבה לגמרי. שוק מטורף אין לרכב, ככה שאם יש מציאה גם מבחינת הרכב וגם מבחינת המחיר ואתה נהג ששומר ולא מזניח, זאת בחירה טובה לדעתי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבעלים (בליסינג) של 2 308 במשך שלוש וחצי שנים אחת מודל 2009 שהוחלפה לפני מס' חודשים באחרת שנת 2010

אני יכול לאמר לך כי בגדול מדובר על רכב נעים מאד מאד לשהיה ונותן תחושה הרבה יותר יוקרתית ממשפחתיות אחרות, זה דבר ראשון. הגיר מעצבן זה נכון.

הרכב מרווח יחסית, מושבים נוחים מאד ונעימים מאד. למרות שבאיכות הפלסטיקה יש פאולים פה ושם, אין להשוות לתא נוסעים כמו של הקאיה פורטה שנתנו לדוגמא פה (מנסיון).

צריכת דלק ממוצעת בכמה פעמים שבדקתי 1-11/12, אבל אני נהג עם רגל קלה מאד על הגז. כמו שנאמר לך פה, המנוע מצויין ומושך יפה מאד (לצערי הגיר דופק אותו לעיתים וזה מורגש). לא נתקלתי בבעיית קירור של המזגן, בסדר גמור, לוקח לו קצת זמן לקרר את תא הנוסעים.

עם צמיגי CONTI PRIMIUM המקוריים של הרכב, האחיזה מצויינת והרכב משדר המון בטחון במגוון תנאי דרך (ואמנם אני לא "נוהג על המגבלות", אבל בהחלט נוהג הרבה בכל הארץ ובמגוון תמאים).

לגבי אמינות ככה, בראשונה מודל 2009 נהגתי שלוש שנים וגמעתי מעל 70,000 ק"מ ללא תקלות משמעותיות למעט החלפת שסתומים שגרמו לנזילת שמן קלה).

בזאת שיש לי כמה חודשים (מודל 2010) הסיפור קצת שונה.פעם אחת התחמם הרכב (משאבת מים), פעם התקלקל פוטנציומטר של הבקרת אקלים, פעם הודעת "כשל אלקטרוני" בלוח השעונים (איזה חיישן מזופת הלך) וכו'. יתכן שנפלתי על רכב שקרעו אותו (קיבלתי אותו בליס ממישהו שעזב...)

סה"כ מנסיון ארוך טווח הרכב סבבה לגמרי. שוק מטורף אין לרכב, ככה שאם יש מציאה גם מבחינת הרכב וגם מבחינת המחיר ואתה נהג ששומר ולא מזניח, זאת בחירה טובה לדעתי.

האמת הדברים שנכתבו לי כאן מעידים על רכב שאי אפשר לחיות איתו בראש שקט.כל הזמן צריך להיות עם היד על הדופק ולעשות טיפולים מסורים בדיוק בזמן. רכב עדין.

לא נראה לי שאחי ירצה להתעסק בזה.

תודה לכל המגיבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גיר זוועה במובן של דפיקות, לא מוריד הילוך,בנוסף נכנס כמה פעמים לSAFE MODE,רק 4 הילוכים, מסרס מאוד את המנוע שהוא פנינה אמיתית.

סה"כ רכב טוב,נוח,ואוחז.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...