Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפילה עם המכס וDHL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי חבילה עם טאבלט סיני וHOMEPLUG בשווי 200$ +משלוח 47$ DHL

המשלוח הגיע לארץ ב20 לאוגוסט, לאחר שבוע במכס DHL הודיעו לי שאני צריך להצהיר שזה לשימוש אישי. הצהרתי.

עברו עוד כמה ימים, בלי שום התראה התחלתי לבדוק מה קורה עם החבילה, אמרו שזה בבדיקה במכס.

ביום ראשון דיברתי עם אחת הנציגות של הDHL והיא אמרה שצריך לשלם איזה סכום גרעון של 147 על שווי החבילה , הבנתי ממנה שזה תשלום מעמ על המשלוח.

היום החבילה עדיין לא הגיע, מתקשר אליהם ומתבשר לי שהחבילה שוחררה מהמכס וכעת הם דורשים 504 שקלים שחרור

חלק מזה עלויות אחסון, חלק עוד איזה תשלום שקר כלשהוא על זה שההצהרה שהיתה רשומה על החבילה לא תואמת את המחיר האמיתי. (על החבילה המוכר משום מה רשם סכום 41$ , כשהחבילה שווה 200$ ,לא ביקשתי ממנו לציין שם סכומים)

היא גם ציינה שללא קשר לזמן שזה היה במכס, את העמילה של ה250 או סכום דומה היתי משלם בכל מקרה בגלל שזה הגיע למכס לטובת בדיקה.

ביקשתי מDHL שיחזירו את החבילה למוכר כי אני לא מוכן לשלם

מה שהם אמרו לי שמישהו יצטרך לשלם על זה, וזה יהיה כנראה שולח החבילה.

היא הציעה לי לקבל את החבילה, לשלם! ואז לפנות למחלקת תלונות.

לא הסכמתי

עכשיו זה יפול על המוכר ותהיה לי בעיה לקבל החזר מPAYPAL

מה עושים?

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

1. אני לא חושב שיכולים להפיל על המוכר את תשלומי המכס בארץ.

2. אין לך שום קייס מול פייפאל, החבילה הגיעה ואתה סירבת משום מה לשלם מיסים שחלים עליך בארץ.

יש שתי אפשרויות:

1. כמו שהציעו לך - לשלם ולהתלונן במכס. יש לך קייס להתלונן על עלויות האחסנה, אם לא הודיעו לך בזמן על החבילה אז אולי תקבל את דמי האחסנה בחזרה.

לא יודע מה מצבך לגבי הקנס על הצהרה כוזבת של המוכר.

2. להמתין שהחבילה תוחזר לשולח, אם אכן החבילה תחזור אליו בשלום אז ייתכן שהוא יסכים לזכות אותך בעלות המוצר (ללא המשלוח, ואולי גם תחוייב על משלוח חזרה)

אם זה לא יגיע לשולח אז הלך הכסף.

למה הזמנת ב-DHL מלכתחילה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני מתחיל להצטער עכשיו שנתתי הוראה לשלוח את החבילה חזרה, נראה לי אתקשר ואנסה לראות אם אצליח להוריד את גובה התשלום בערעור למכס.

השאלה היא מדוע שיחזירו מזומן אם כבר שילמתי את הסכום? כל הרעיון לעשות את זה לפני שאני מסכים.

הסכמתי לשלם מיסים שהם מע"מ בלבד, בסך 150 שח. רק לאחר שהסכמתי נודע לי שיש סכומים נוספים, השד יודע על מה, עליהם לא הסכמתי

מדוע DHL? הזמנתי מספר פעמים ממיר לוויני שגם הוא חייב במעמ וזה אף פעם לא נתפס בבדיקה של המכס, גם דרך DHL .

הפעם כנראה בגלל הצהרה כוזבת של המוכר, נפלתי בין הכסאות.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

עשית בשכל שהחזרת את החבילה, לדעתי. קח את הזיכוי, ואל תשלם לשודדים האלו 500 שקל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

זה אכן מצב אבסורדי שבגלל טעות של המוכר שרשם על החבילה סכום שלא תואם את המציאות, העסקה הפכה ללא כדאית

יש לי פה כייס מול PAYPAL לטעון שדרשו ממני "קנס" בגלל טעות של המוכר שהמציא מחיר וכתב אותו על החבילה.

בכלל נראה לי מוזר שDHL לא דיווחו או לא קיבלו מידע על שווי החבילה, מכאן נוצר כל הבלגן. (הבנתי שהסכום הראשוני שמשלמים לDHL כולל בתוכו את העלות המשוערת של החבילה והמעמ לפעמים מגולם כחלק מהסכום , לפחות בכל המקרים שבהם הזמנתי DHL לא דרשו ממני מעמ)

אין סיבה שהחבילה לא תחזור לשולח כי DHL שומרים נתונים מהיכן ומי שלח את החבילה.

נקווה לטוב

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

זה לא טעות של המוכר.

לפי אחד המוכרים שיצא לי לדבר איתו באליאקספרס הבנתי שהם משלמים מס על מוצרים יוצאים.

לכן הם מצהירים על פחות במכוון.

אודי A4

דימה.

פורסם

תראה במקרה מדובר בחנות שאני מזמין ממנה קבוע מסין , http://www.mixeshop.com

יש להם נסיון רב עם DHL , כנראה שידעו מה הם עושים כשרשמו על החבילה סכום נמוך מהמוצהר.

מישהו אשם בכל הסיפור הזה, אולי המכס, אולי DHL ואולי המוכר. אני כקונה מסכים לשלם על פי חוק את ה16/17% מעמ על שווי החבילה. לא מעבר לכך. אחד מהם יתקפל בסוף

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

היתי מעלים מס במקרה והחבילה היתה מגיע אלי בלי לעבור דרך ערוץ גבייה. אם קראת את ההודעה המקורית, אני מסכים לשלם מס על פי חוק ומדובר במעמ בלבד. אין תשלום מכס על טאבלט.

עד כמה שידוע לי האחריות היא של DHL לבדוק מה עלות החבילה מול השולח, ואם השולח שיקר , אז האחריות עליו.

המכס החליט לייבש את החבילה שבועיים, וDHL לא טרחו ליצור איתי קשר בעניין שחרור מיידי (לך תדע כמה זמן לקח למכס לבדוק מה שווי תכולת החבילה ומתי הודיעו על כך לDHL). זו נבלה וזו טרפה

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

ממה שהבנתי מDHL הם יחזירו את החבילה לסין ושם יציבו תנאי בפני השולח, או ששלם את הקנס או שנחרים לך את החבילה.

הפירוט הוא כזה :

147 שח גרעון (קנס)

87 שח אחסון

250 שח עמילת מכס (שחרור מהמכס , שקר כלשהוא...יש לך בעיה? שלם ורק אז תפנה למחלקת תלונות. אני עם DHL סיימתי!)

משיחה נוספת שעשיתי עכשיו עם DHL , זה נשמע כמו רוטינה קבועה. המכס ממציא סכומים של גרעון ואחסנה, DHL ממציא סכום של שחרור מהמכס ובסוף סוגרים ביניהם משהו (נגיד והמוכר וויתר על החבילה, מה אז? סולחים לעצמם?)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

זאת שיטה ידועה של חברות השילוח.

חברת השילוח התחייבה בפני המוכר למשלוח, אבל בארץ החוק לא מחייב אותה לתת לך את מה שהובטח לשולח ולכן הם ממציאים פה עמלות וקנסות

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מה שאני למדתי מהשרשור:

1. לפצל חבילות שעלולות לעורר את חשד המכס, גם אם זה עולה עוד קצת דמי משלוח. סה"כ ערך החבילה יקטן, מה שיפחית בעיות במכס.

2. משהו שכבר הבנתי קודם וקיבל חיזוק - לבקש משלוח בדואר רגיל ולא בשירותי שליחים.

ד"א - ממתינה לי בדואר חבילה שנשלחה בדואר First Class רגיל מארה"ב. שבוע מהודעה ב-ebay כי המוצר סומן כנשלח ועד נחיתת הפתק האפור בתיבת הדואר. במשלוחים קודמים הזמן נע בין 10-20 יום.

ועוד הערה קטנה - אני לא מזמין הרבה מחו"ל דרך הרשת, אבל בכמה קניות הערך המצהר על גבי החבילה היה נמוך ממחירה האמיתי, ומדובר במשלוחים מקוריאה, סין וארה"ב, כלומר לא מדובר בשיטה של ספק מסויים או משהו שמקובל דווקא במדינה מסויימת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה שלך היא שהכסף שלך הוא בידי המוכר, שמצידו לא אחראי למה שהמכס פה מטיל עלייך, הוא פשוט לא יזכה אותך במה שהוא חויב.

גם אם תפתח תלונה באיביי רוב הסיכויים שהוא יצא צודק.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

milanista23 החוק בעניין מטומטם לכול דעה.

לפי החוק אתה מחוייב לציין על החבילה עלות החבילה, זה לא ממש מעניין אותם שאת הדיקלרצייה ממלא איזה סיני שלא מעניין אותו מכלום, מבחינת החוק אתה מילאתה את הדיקלרציה ולכן אתה ניסיתי להעלים 159$ שעליהם היתה אמור לשלם מס.

מבחינת החוק זו העלמת מס, והקנס על זה כבר צויין בפנייך.

אתה יכול לערער על הקנס, אבל זה לא ישנה דבר.

יצא לי כבר להגיע לחקירות מכס על השטויות האלו, בקצרה לא מעניין שם את אף אחד כלום, זה החוק וזה מה שמשלמים :(

מעבר לזה לדעתי זכותך לדרוש מהמוכר החזר עבור ההוצאה הזו דרך פייפאל, למיטב זכרוני באתרים כמו אייביי דברים כאלו אסורים ומלווים זיכוי כמעת אוטומטי של הקונה.

אודי A4

דימה.

פורסם

גם אם מה שאתה אומר זה נכון (אם כי נשמע לי מוזר שהמזמין סופג את הדלקרציה, זה תמיד אחריות המוכר ויש חנויות רבות שמצהירות מראש שהן לא מוכנות לכתוב שם סכומים ששונים מהאמת), הקנס הינו הגרעון של ה147 שקלים.

ביטלתי ביינתים את חזרת החבילה לסין.

פתחתי תלונה בDHL לביטול עמילת המכס ודמי אחסון , שגובה DHL עצמה. עצם זה שהם לא הודיעו לי בזמן שהחבילה מתעכבת (דמי אחסון מיותרים), וגם לא ציינו בפני שיש תשלומים נוספים מלבד הגרעון של ה147 שקלים זו טעות של הנציגה שלהם , אחרת לא היתי מאשר שחרור החבילה.

את הגרעון או המעמ הנוסף אני מוכן לשלם.

דיברתי גם עם המוכר, הוא הצטער שנוצר בלגן והוא רק רצה למנוע תשלום מיסים גבוהה יותר וחשב שזה יעזור.

YOSI הכסף בידי PAYPAL , המוצר הוזמן מחנות פרטית, אין שום קשר לEBAY .

תתפלא אבל אין לי כל בעיה להוכיח שלא ביקשתי מהמוכר לשקר ולכתוב על החבילה סכום אחר, ייתרה מכך יש לי הודעה ממנו במייל שהוא מצטער על כך שהמציא את הסכום ורק חשב שזה יעזור.

כלומר יש לי את כל מה שדרוש כדי לקבל זיכוי מPAYPAL .

בכל מקרה אני מנסה כעת למצוא פתרון ביינים , כדי שהמוכר לא יפגע ואקח את החבילה בכל זאת בארץ עם תשלום מופחת.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תוכן חדש...