Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו ניסה את זה אי פעם?

לפי פורומים בחו"ל זה נותן הרגשה הרבה יותר טובה בהעברת הילוכים, וגם נראה שאין צורך במשחק גדול מדי בשביל לשנות את העברת ההילוכים. כל מה שצריך הוא מוט חילופי.

פורסם

אז תהפוך, ותספר לנו איך היה.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
אז תהפוך, ותספר לנו איך היה.

חכמולוג.

להתרגל לזה יהיה סיוט. השאלה היא האם זה יהיה שווא את זה?

פורסם

למיטב ידיעתי היחידים שרוכבים עם כיוון הילוכים הפוך הם רוכבי המירוצים למיניהם, וזאת מטעמי נוחות בעת מירוץ, מה גם, שעדיין חלק מהרוכבים משתמשים בתצורה הרגילה (ביאג'י, אם אני לא טועה, אבל אל תתפוס אותי במילה).

עכשיו, אם אתה לא מתכנן להשתמש באופנוע ל- track days בלבד (ואנחנו עדיין לא באירופה!), למה לך לעשות דבר שכזה??

או שמא זו הייתה שאלה אינפורמטיבית בלבד??

פורסם
למיטב ידיעתי היחידים שרוכבים עם כיוון הילוכים הפוך הם רוכבי המירוצים למיניהם, וזאת מטעמי נוחות בעת מירוץ, מה גם, שעדיין חלק מהרוכבים משתמשים בתצורה הרגילה (ביאג'י, אם אני לא טועה, אבל אל תתפוס אותי במילה).

עכשיו, אם אתה לא מתכנן להשתמש באופנוע ל- track days בלבד (ואנחנו עדיין לא באירופה!), למה לך לעשות דבר שכזה??

יותר אינפורמטיבי. אני לא מאמין שאני באמת אעשה את זה.

ראיתי שהשינוי לעשות את זה הוא מאוד קל, וכמה חברה בפורום בחו"ל רשמו שזה נותן להם יותר רגש, גם ביום יום.

אז תהיתי האם מישהו פה עשה שינוי כזה לאופנוע שלו ויכול לתת על זה איזשהי חוות דעת מעמיקה קצת יותר מאשר "pulling up to down shift is so cool!" ...

פורסם

רוכבי המרוצים לא רוכבים ככה רק מטעמי נוחות, אלא גם מבחינה בטיחותית, כאשר הם בשיא ההטיה שמאלה ורוצים להעלות הילוך שלא תתיפס הרגל... זה מה שאני הבנתי (היה איזה ראיון ב TV ואחד הרוכבים הסביר את זה...)

בכל אופן, לא ממולץ, זה מנוגד ל"אינסטינקטים" של הרוכב הממוצע, וברגע קריטי כולנו נוהגים לפי אינסטינקט.

לדוגמא, היתה לסבא שלי מכונית ובה היה מותקן אביזר עזר לנכה, דוושת הגאז היתה בצד שמאל (בתוספת לדוושה הרגילה, רכב אוטומטי). פעם אחת במוסך אחד המכונאים לחץ על הדוושה כי הוא חשב שזה קלטש (שוב אינסטינקט, גם אני הייתי עושה את אותו הדבר ככל הנראה), המכונית זינקה קדימה ומעכה אוטו אחר, לאוטו שלו לא קרה כמעט כלום (אוטו גרמני....)

אבל, היות וזו מדינה חופשית (פחות או יותר), לך על זה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
מישהו ניסה את זה אי פעם?

לפי פורומים בחו"ל זה נותן הרגשה הרבה יותר טובה בהעברת הילוכים, וגם נראה שאין צורך במשחק גדול מדי בשביל לשנות את העברת ההילוכים. כל מה שצריך הוא מוט חילופי.

יצא לי לרכב (במסלול) על אפריליה מילה R, עם הילוכים הפוכים.

מסקנות?

1. ניתן להתרגל די מהר, אם כי ברגע של פניקה, במיוחד בשעות הראשונות, אין שום סיכוי שתעביר הילוכים לכיוון הנכון. אני מניח שאחרי זמן התרגלות זה הופך לטבעי, כמו נהיגה בצד שמאל...

2. שיפור ברגש? להד"ם. למה שיהייה? כולה מדובר על כיוון חיבור שונה של המוט....

M.

Voy con dios, y si no regreso, estoy con el

פורסם
יצא לי לרכב (במסלול) על אפריליה מילה R, עם הילוכים הפוכים.

מסקנות?

1. ניתן להתרגל די מהר, אם כי ברגע של פניקה, במיוחד בשעות הראשונות, אין שום סיכוי שתעביר הילוכים לכיוון הנכון. אני מניח שאחרי זמן התרגלות זה הופך לטבעי, כמו נהיגה בצד שמאל...

2. שיפור ברגש? להד"ם. למה שיהייה? כולה מדובר על כיוון חיבור שונה של המוט....

M.

סתם מחשבה, אבל אולי יותר נוח והתנועה יותר טבעית ללחוץ על רגלית ההילוכים כלפי מטה, אז קל יותר יהיה להעלות הילוך.

למרות שעניין הרגש יותר נשמע לי קשור לתיבה עצמה או לקלאץ'.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

גיבוב השטויות הכי גדול שקראתי מאז הכתבה על "קוואסקי - אמינות על שני גלגלים". אני לא מכיר אותך , אבל ... לא נראה לי שאם תשנה כיוון ההילוכים זה יתרום ולו במעט ליכולת הרכיבה שלך. אז בוא , מה שנקרא.. אל תבלבל לנו את השימסים. (חוץ מזה , אם אתה מעוניין - שמעתי שאפשר להוריד מהרשת מפות הצתה ואויר מיוחד לצמיגים - לא רואים אותו .. באתר הנפלא EBZIB.com ..)

פורסם
גיבוב השטויות הכי גדול שקראתי מאז הכתבה על "קוואסקי - אמינות על שני גלגלים". אני לא מכיר אותך , אבל ... לא נראה לי שאם תשנה כיוון ההילוכים זה יתרום ולו במעט ליכולת הרכיבה שלך. אז בוא , מה שנקרא.. אל תבלבל לנו את השימסים. (חוץ מזה , אם אתה מעוניין - שמעתי שאפשר להוריד מהרשת מפות הצתה ואויר מיוחד לצמיגים - לא רואים אותו .. באתר הנפלא EBZIB.com ..)

טוב אז פה אתה כבר מפגין בורות, מה היא.

ברכיבה במסלול המירוצים, תיבות ההילוכים עובדות "הפוך".

לחיצה כלפי מטה מעלה הילוך.

ביציאה מפניה תחת האצה ניתן להעלות הילוך ללא הכנסת הרגל תחת הרגלית.

מה גם שלעיתים קרובות פשוט אין לאן להכניס אותה.

יכול מאוד להיות שזה לא יתרום כלום לרכיבה שלו אבל, לך תדע אם הוא באמת מגיע למצבים שבהם הוא רוצה להאיץ חזק ביציאה מפניה ואין לו אפשרות להעביר הילוך?

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

deer pussy cat (זאת לא טעות פשוט פתח במקום שווא , זה יוכל להיות שילוב מענין ..)

שואף הרבה הרבה אויר ומסביר..

גיבוב של שטויות - לא לגבי שימוש בכיוון הפוך של הילוכים במירוצים , אבל לא נראה לי שפומי הוא אחיין של רוסי , מקסימום בן של בת דודה של אחיינית חורגת (נו , זאת שהייתה בפיאצה נבונה עם הגרביים עד הברך) בכל אופן , הכיוון זה לא מה שישנה למר פומי כהוא זה את רמת הרכיבה , ואתה יודע מה ?

אם עדיין לא הבנת.. יוצאת חוברת הדרכה לחופש (מנוקדת ..) , אז יאללה .. חפש בסטימצקי.

פורסם

גיבוב של שטויות - לא לגבי שימוש בכיוון הפוך של הילוכים במירוצים , אבל לא נראה לי שפומי הוא אחיין של רוסי , מקסימום בן של בת דודה של אחיינית חורגת (נו , זאת שהייתה בפיאצה נבונה עם הגרביים עד הברך) בכל אופן , הכיוון זה לא מה שישנה למר פומי כהוא זה את רמת הרכיבה , ואתה יודע מה ?

אם עדיין לא הבנת.. יוצאת חוברת הדרכה לחופש (מנוקדת ..) , אז יאללה .. חפש בסטימצקי.

אם תקרא את שאר ההודעות בשרשור, תגלה שמר פומי לא רק שלא טען לקרבה משפחתית לרוסי, או ביאג'י, ירחם השם, אלא ציין במפורש כי השאלה יותר אינפורמטיבית, וכי בפורומים בחו"ל אנשים טענו כי הם עשו שינוי לאופנועים בשימוש יום-יומי.

במירוצים העניין עקרוני הרבה יותר, מכל הסיבות שצויינו כבר, וגם שם עדיין יש רוכבים שמעדיפים את התצורה הרגילה, או אחרת לגמרי (כמו העברת הילוכים הכידון...).

כיוון שהגיונית, בהטייה נוח יותר יהיה להעלות הילוך ע"י לחיצה מטה, אולי היו צריכים לייצר כך את כל האופנועים, אבל לא כך הדבר.

ברכבים, לדוגמא, כאשר החלו לצאת ה"טפיטרוניקים" למיניהם, בתחילה כייון העלאת ההילוך היה ע"י דחיפה אצל חלק מהיצרנים, בעוד חלקם השכילו להבין כי בהאצה, כיוון שהכוחות הם נגד כיוון ההאצה יהיה נוח יותר להעלות הילוך במשיכה (עם כיוון הכוחות הפועלים).

בכל אופן, חלק מהכיף בפורום הוא דיונים על בסיס התיאוריה בלבד, אם הגישה לא מקובלת עליך, אולי הבעיה היא אצלך.

פורסם

תגיד, מה נחת עליך?

איפה רשמתי שאני רוצה את זה בשביל לשפר יכולת רכיבה?:screwy:

אם לא רשמתי, למה אתה לעזאזל מז*&ן לי את השכל!?:x:conf:

הכוונה היא לרגש. רגש. רגש. רגש.

יש הבדל עצום בין העברת הילוכים בזמן רכיבה בכביש מפותל באופן רגיל לבין הפוך. בין אם אני רוסי או קוזילבל.

אם כל ההבדל בין השיטות הוא להחליף את המוט, אז למה לא לנסות?

פשוט רציתי לדעת האם מישהו עשה את זה פה ויכול לתת איזשהו פידבק.

מתחיל להרגיש פה כמו בתפוז...

• תוכן חדש...