Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

בהשוואה לאופל קורסה הישנה שלי שנת 97 , הפאביה החדשה שנת 2012 מנוע 1.4 לא זזה .

מרעישה מאוד - מנוע טרקטור

האם זה התכונות של הרכב?

עשיתי 900 ק"מ , בהרצה השתדלתי לא לעבור את ה 3000 סל"ד

הבנתי שאחרי 1000 ק"מ אני יכול לנהוג רגיל

מעניין אותי לשמוע אם גם בעלי פאביה אחרים מרגישים כמוני

פורסם

למורה נהיגה שלי יש פאביה אוטומט, מידי פעם נהגתי בה למרות שהוצאתי כבר על ידני,

האוטו מגיב באמת קצת לאט, ויש בו תחושה דווקא נעימה ללא קשר לתגובה, אני אהבתי את האוטו.

אגב שנת 2009, והאמת שלא נסעתי על עוד מכוניות חוץ מסיטרואן C4 של המשפחה ואוקטביה ידנית של המורה,

אז לקחת בפרופורציה :roll:

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

ביחס לאיזו GTI אולי היא לא מגיבה טוב, אבל בכללי הרכב לא עגלה והוא בסדר. שוב, הכל יחסי.

בקשר לרעש - מסכים איתך. בהחלט יש רעש לא נעים מהמנוע.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אהלן

בהשוואה לאופל קורסה הישנה שלי שנת 97 , הפאביה החדשה שנת 2012 מנוע 1.4 לא זזה .

האם זה התכונות של הרכב?

עשיתי 900 ק"מ , בהרצה השתדלתי לא לעבור את ה 3000 סל"ד

הבנתי שאחרי 1000 ק"מ אני יכול לנהוג רגיל

מעניין אותי לשמוע אם גם בעלי פאביה אחרים מרגישים כמוני

לא ביצעת נסיעת מבחן לפני שרכשת?

פורסם

לאחר 5000 ק"מ, אני בסה"כ מרוצה מהסחיבה של הרכב.

אם אני משווה לרכב העיקרי במשפחה (סיטרואן סי 4, 1600, עם הגיר האוטומטי המזעזע),

אז בכלל הפאביה הידנית מרגישה זריזה מאד וכיפית.

לגב הרעש של המנוע, הוא באמת בעל צליל לא הכי נעים (במיוחד בטורים גבוהים),

קצת מזכיר רעש של מנוע דיזל.

פורסם

באמת ביחס לR8 הפביה החדשה סוחבת פחות טוב. לגבי מכוניות בסגמנט שלה היא מהזריזות והחזקות. תגמור את ההרצה בנחת, תן למנוע להפתח. לא GTI אבל בהחלט עושה את העבודה. נכון, מרעישה בסל"ד גבוה. כנראה בידוד תא נוסעים פחות מוצלח. סע רגוע. והעיקר, תתחדש ותהנה מהאוטו

פורסם
לא ביצעת נסיעת מבחן לפני שרכשת?

ידעתי שתשאלו.

ביצעתי נסיעת מבחן - לא בדיוק הצלחתי לעבור את ה 50 בנסיעה הזאת

בגלל הפקקים של איילון.

אני לא מאוכזב מהרכב, מאוד נוח לנהיגה

גם היא לא עגלה - פשוט בהשווה לרכב הזקן שלי, לוקח לפאביה זמן להאיץ

לגבי ההרצה - לא מצאתי בספר הוראות מפורטות.

אחרי 1000 ק"מ אני יכול לנהוג רגיל? (על 120)

פורסם

אוטוטו שנה אצלי, בינתיים לא מתלונן.

את הרעש אני דווקא אוהב :-)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
באמת ביחס לR8 הפביה החדשה סוחבת פחות טוב. לגבי מכוניות בסגמנט שלה היא מהזריזות והחזקות. תגמור את ההרצה בנחת' date=' תן למנוע להפתח. לא GTI אבל בהחלט עושה את העבודה. נכון, מרעישה בסל"ד גבוה. כנראה בידוד תא נוסעים פחות מוצלח. סע רגוע. והעיקר, תתחדש ותהנה מהאוטו[/quote']

דווקא לטעמי בידוד תא הנוסעים מוצלח.הרכב שקט יחסית גם בנסיעות בין עירוניות.

מוכרח לצייין לטובה את המזגן המקפיא ואת אחיזת הכביש הטובה.מרגישים שהרכב יושב טוב על הכביש.

מצטרף לשאלה לגבי ההרצה?

במוסך בעת מסירת הרכב נאמר לי שאין צורך לבצע הרצה.האם ידוע לכם אחרת?

כמו כן האם ארגיש בהבדל רציני בביצועים ובצריכת הדלק לאחר X קילומטרים?

פורסם

היום נסעתי ברכב עם חבר לעבודה, דווקא מגיב מצויין - כל הדגמים הינם TSI? כי אצלו זה טורבו 1.2

בכל מקרה הגיב בסדר מעט כבדה נכון, אבל מאיצה יפה וזריזה יחסית, האוטו אגב עם 50K ועומד שנה על הכביש.

Opel Adam S 2017

פורסם

ליאב הדגם המדובר הוא 1.4 ידני לא TSI אני גם עכשיו בתקופת הרצה (400 ק"מ) והסחיבה והאחיזה דווקא מפתיעים אותי לטובה ורק הרעש טיפה מפריע אבל עם מוסיקה אני כבר לא שומע אותו יותר מדי.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

אינני מכיר את האופל קורסה, כך שאין לי נקודת השוואה.

אך לגבי הפאביה, אני נוהג כעת על הרומסטר אשר חולקת את אותו מנוע כמו הפאביה ואף כבדה יותר, רק אמש עליתי איתה לירושלים עם שלושה אנשים ברכב ומזגן דולק כמובן, בעליות היא הגיעה לתשעים קמ"ש בקלות מבלי לקרוע את המנוע במיוחד.

בהשוואה לפאביה 1600 שהייתה לי קודם היא בהחלט כבדה, אך באופן כללי לא הרגשתי שהייתי צריך כוח ו/או זריזות סבירה ולא קבלתי מהרכב את התגובה המתאימה.

לגבי רעש מנוע,

זאת היסחפות בכל קנה מידה. אלה אם כן אתה נוטה באופן תמידי להישאר עם הילוך נמוך ולכן על טורים גובהים, אך גם אז הרעש הוא עדיין בתחום הסביר.

עכשיו השאלה היא, למה ציפת בדיוק ממנוע של 1400 סמ"ק.

אני יכול לספר שבנסיעה דומה לירושלים עם הפאביה 1600, הרכב עלה בצורה יפה מאוד במהירות שבו נגדיר אותה בעדינות "קצת" יותר מתשעים קמ"ש.

אז מה שקונים זה מה שמקבלים, קונה רכב אמור להגדיר לעצמו את הצרכים שלו ובהתאם לכך לקנות רכב.

לגבי ההרצה - לא מצאתי בספר הוראות מפורטות.

אחרי 1000 ק"מ אני יכול לנהוג רגיל? (על 120)

במוסך בעת מסירת הרכב נאמר לי שאין צורך לבצע הרצה.האם ידוע לכם אחרת?

נדרשת הרצה

תסתכלו בספר רכב בפרק "נהיגה ותנאי סביבה"

מומלץ ב 1000 ק"מ הראשונים, לא לנסוע במהירות גובהה מ 3/4 המהירות המיריבת (3/4 מסיבובי המנוע של המהירות המירבית) של ההילוך המושלב.

ב 500 ק"מ הבאים יש להעלות את ביצועי המנוע בהדרגה עד למהירות המירבית המותרת

• תוכן חדש...