Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

לאחר סיעור מוחין חמישי בנושא קניית רכב, החלטתי לעזוב את אופציית הליסינג ולהתמקד ברכישה של רכב משומש מפרטי.

הסיבה: אין לי תקציב לרכוש מליסינג רכב איכותי (לא מחשיב את שברולט אוואו או אופטרה..).

כאמור, הקריטריונים שלי לחיפוש:

1.4-1.6

רכב החל משנת 2005

תקציב 25-35K ש"ח

אוטומטי

קילומטרז': 140K רף עליון

מס' נוסעים: 1-2

חשוב שיהיה רכב: בטיחותי, אמין, חסכוני כמה שאפשר ושיתמודד בגבורה עם העליות לי-ם.

לאחר בירור וחיפוש בלוח יד 2 העלתי בחכתי את הרכבים הבאים:

מאזדה 3

מיצובשי לנסר קלאסיק

פז'ו 206

סוזוקי ליאנה

מהי הבחירה האופטימלית למצבי?

תודה רבה,

אלון

פורסם

המלצתי המאזדה 3 מרגישה הכי זריזה מכל השלושה וזה הרכב שיכול להרגיש כיפי וחדיש יחסית לשנתון,

החסרון שלו מול האחרות זה התצרוכת דלק הגבוהה יחסית [לא משהו קריטי 1ליטר לפה או ליטר לשם אבל עדיין.]

המכונית הבאה שהייתי ממליץ עליה היא ה206 אבל היא תרגיש פחות זריזה מה-3 [אם מדברים על המנוע 1.4 אוטומטי.]

אופציה נוספת שהייתי ממליץ לך לבדוק היא ההונדה סיויק [מחיר של ~38K אבל אם קצת מיקוח אולי תוכל להוריד לכיוון ה 35]

זה אחד הרכבים שמרגישים איכותיים יותר מהמזדה וגם זריזים ולא מרגישים כבדים.

כמובן שתמיד אתה יכול ללכת על האיביזה או הגולף אבל אז אתה יורד בשנים ואני אישית לא חושב שהדגמים הללו מזדקנים בכבוד.

ועוד אופציה הפיאט פונטו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לנסר , נסעתי לא פעם ולא פעמיים על ה3 וגם על הלנסר ואין ספק שהלנסר יותר טובה, לא מבין את עניין היותר זריזה?! אז כן הסלד מטפס יותר מהר אבל המכוניות מאיצות אותו הדבר למרות ההבדל בכ״ס אבל הלנסר לוקחת במומנט שלא לדבר על נוחות נסיעה המתלים של הלנסר יותר רכים וגם במושב האחורי היא מרגישה פחות צפופה...

בהצלחה

פורסם

מה זה אומר זריזה?

דבר נוסף, לפסול באופן מוחלט את הלנאסר..? יש המון בשוק וגם קיבלתי הצעות פרטיות.

שאלה אחרונה, פונטו 2005 - זה השנתון המומלץ?

המון תודה:)

פורסם

אני גם חושב שהלאנסר פה לוקחת בלי בעיה את השאר.

כמו שהמלצתי לך עליה באשכול הקודם שלך, האוטו מרגיש זריז, המושבים נוחים באופן מפתיע ומאחורה יש הרבה מקום וכמובן איך אפשר לשכוח את האמינות המוחלטת שלה מנסיון עם לאנסר כזאת במשך 5 שנים.

אני הייתי מחפש את הלאנסר השמורה ביותר שתמצא בתקציב שלך והולך עליה.

בהצלחה!

פורסם

המאזדה 3 לוקחת את הלאנסר מבלי למצמץ.

יותר חזקה, יותר נוחה, יותר חסכונית, ובשורה התחתונה הרבה יותר מודרנית. הלאנסר אולי יכולה לעשות פוזות על לאנטיס וגם שם היא תפסיד לה. היא פשוט עגלה מיושנת וזו הסיבה שהיא לא הצליחה ואין לה שוק.

מנסיון עבר עם שני הרכבים קח את המאזדה. עם הלאנסר סבלתי נורא ולמזלי העבירו לי אותה במתנה. חצי נחמה.

פורסם

אתה כותב שהרכב מיועד ליחיד או זוג, אז מה הטעם ברכב משפחתי? מאסיבי ופחות חסכוני.

תתביית על רכב סופר מיני כמו פיז'ו 206 (ידני יותר מוצלח) ב28 אלף ש"ח.

פיאט פונטו DYNAMIC מודל 2006 - מחירון 23.5 אלף ש"ח

סקודה פאביה הצורה הישנה מודל 2006 ב32.

רוצה יפנית? ניסאן מיקרה, מודל 2005 ב38 אלף ש"ח.

ענת

http://malkabakvish.blogspot.co.il/ מבחני דרך במלכת הכביש

https://www.facebook.com/queenoftroads פייסבוק

http://instagram.com/queen.of.the.roadאינסטגראם

פורסם

הלאנסר, המאזדה והליאנה הם רכבים משפחתיים קומפקטיים וה206 היא סופר מיני. ככה שהכל תלוי בדרישות שלך. אני על ה206 לא הייתי ממליץ בגרסתה האוטומטית, 206 קונים רק(!) ידני. הגיר האוטומטי לא פועל טוב, לא החלטי, מסרס את המנוע והוא גם לא הכי אמין שיש.

אם אתה בכל זאת רוצה משפחתית, אין ספק שה-3 היא המכונית הטובה ביותר מבין אלה שכתבת כאן. היא איכותית יותר מהלאנסר, זריזה יותר (ובהפרש גדול בניגוד למה שנאמר כאן, וזה אני אומר לנהיגה מרובה בשתיהן), נוחות המושבים עדיפה (אבל המתלים בלאנסר רכים יותר ומתמודדים טוב יותר עם שברי האספלט במהירויות נמוכות), בידוד הרעשים טוב יותר, צריכת הדלק טובה יותר (למרות שגם המאזדה לא חסכונית), התנהגות הכביש עדיפה בהרבה, ההגה מרגיש מצויין והיא אפילו מהנה יחסית לנהיגה. הלאנסר לא נוראית בכלל, אבל היא מרגישה מיושנת ליד המאזדה בתא הנוסעים, בהתנהגות, באיכות וברעשי הדרך וגם צריכת הדלק דלה לא משהו בכלל. בנוגע לביצועים, הלאנסר לא מרגישה "עגלתית". בהתנהלות רגילה אתה לא תרגיש מחסור בכוח, אבל כאשר תצטרך לבצע עקיפה קשה או לעלות עליה ארוכה, המנוע ישמיע המון רעש ולא יעשה הרבה מעבר לזה. היתרון של הלאנסר הוא המחיר, שמאפשר להתקדם בשנתון גבוה יותר לעומת ה-3.

פורסם

כמה שטויות !

רק במדינה שלנו עוד 10 כפתורים בתא נוסעים וכמה לדים דולקים עושים את הרכב למודרני!

מה כל כך מודרני במזדה 3?! הפלסטיק עם הסמל שמכסה את כל תא המנוע?

איך מזדה 3 אוכלת פחות דלק מלנסר?

באמת שאנשים רושמים פה שטויות.

פורסם
כמה שטויות !

רק במדינה שלנו עוד 10 כפתורים בתא נוסעים וכמה לדים דולקים עושים את הרכב למודרני!

מה כל כך מודרני במזדה 3?! הפלסטיק עם הסמל שמכסה את כל תא המנוע?

איך מזדה 3 אוכלת פחות דלק מלנסר?

באמת שאנשים רושמים פה שטויות.

1.לא רק העניין של ה"לדים" והכפתורים עושים את ההרגשה במאזדה ליותר מודרנית מבלאנסר, שתא הנוסעים שלה נראה ומרגיש מיושן יותר ולא רק לידה אלא גם ליד כמה מתחרות אחרות. איכות החומרים והגימור במאזדה טובים יותר מאשר החומרים והגימור בלאנסר. מספיק סתם לשבת בשתיהן ולהעביר את היד וללחוץ על כמה כפתורים, לפתוח-לסגור את כל התאים, הדלתות כדי להבין שיש פער. לכל זה תצרף עיצוב תא נוסעים שנראה מעורר יותר וחובק יותר, מושבים טובים יותר בעלי תמיכה עדיפה לגב התחתון וצידי הגוף, הגה שעשוי מפלסטיק נעים למגע, ידיות אחיזה שנסגרות בצורה משוככת ותא כפפות ענק ושימושי שנפתח בצורה חלקה ולא ב"בום" כלפי מטה, לוח שעונים מעוצב, רדיו דיסק מקורי (עם רמקולים מצויינים ביחס לקטגוריה בתקופה ההיא שנשמעים הרבה יותר טוב מאלה שבלאנסר... רק חבל שהרדיו לא קורא MP3), אורגן אורות והנה קיבלת תחושה הרבה יותר מודרנית מבלאנסר.

2.הפלסטיק עם הסמל שלדבריך "מכסה את כל תא המנוע" לא תורם בכלל לתחושת המודרניות (הוא אולי תורם למראה החיצוני), בזמן נהיגה זה לא משנה כלום... לא יודע מה הקשר בין זה להרגשה של מודרניות בתא הנוסעים. :roll:

3.כן. וזה מדוד יותר מפעם אחת. הלאנסר קלאסיק ידועה כמכונית לא חסכונית (האמת שגם המאזדה, אבל המצב שם פחות חמור). אתה מוזמן לבדוק בעצמך. (וזה לא רק אני הרגשתי את זה, אלא גם לדעת רוב האנשים שנהגו בשתיהן ואף מחזיקים בלאנסר כרכב פרטי). אני לא מדבר על הבדלים של שמיים וארץ, האמת שההבדלים לא כאלה גדולים אך קיימים (ק"מ לליטר אחד פחות או יותר בממוצע).

גם מבחינת נהיגה המאזדה עולה על הלאנסר, והפעם במן סוג של נוק אאוט. למאזדה יש התנהגות כביש עדיפה בהרבה מזאת של הלאנסר, השלדה שלה בנויה בצורה טובה שנענית מצוין להיגוי (גם כאשר ממש מגזימים), המתלים שלה אולי נוקשים יותר, אבל הם תורמים המון לאחיזה ולהתנהגות (לא סתם ל-3 יצא שם של מכונית מהנה לנהיגה), ההגה שלה מדויק, מתקשר ובעל משקל טוב. לעומת זאת הלאנסר משלמת את המחיר של המתלים הרכים. זאת אומרת זוויות גלגול גדולות ומוחשיות יותר ותת היגוי בולט יחסית. גם ההגה שלה מעורפל ובעל שטח מת גדול יותר במרכז.

הגיר של המאזדה מנצל את כוח המנוע בצורה טובה מאוד והמנוע עצמו נמרץ נמרץ יותר (סתם לדוג': שים מאזדה 3 ולידה שים את הלאנסר קלאסיק במקום סגור שאין בו אנשים, רכוש ותנועה, תעביר לD ומשם אתה יודע את ההמשך. אני לא אשאיר אותך במתח ואגיד לך שהמאזדה מנצחת את הלאנסר בהפרש די גדול וכבר מסל"ד נמוך הלאנסר מקבלת אלרגיה מהאבק של המאזדה. ככה שאתה לא יכול להגיד שאין הבדלי תאוצה, רצועת הכוח של הלאנסר צרה. רק כ-1000 סל"ד מבדיל בין שיא המומנט לשיא ההספק {שהוא באזור ה5K סל"ד} מעבר לזה הרכב סתם רועש ואין שיפור תאוצה, המנוע פשוט מסרב לעבור את תחום ה5K סל"ד, ואם עברת אותו סתם המנוע צווח). נכון, בפעילות יומיומית, אין כמעט הבדל. הגיר של הלאנסר מצליח לנצל בסדר גמור את כוח המנוע, אבל כאשר תצטרך לבצע עקיפות ביניים או לעלות עליות ארוכות, הלאנסר תתאמץ יותר מה-3 ותיתן פחות ביצועים בתמורה.

שוב אני אחזור ואגיד, לפי דעתי הלאנסר היא לא מכונית רעה. ההיפך הוא הנכון ואתה מוזמן לראות בהרבה תגובות שלי בפורום שאני ממליץ עליו ואומר שהתמורה שלו למחיר מלאה והיא שווה לרכישה. אבל בכל זאת, היא מתקשה לתת פייט למאזדה 3 (וגם לקורולה ולפוקוס) שהם היו ממובילות הקטגוריה באותן שנים עברו.

• תוכן חדש...