Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איביזות בנות שנתיים ב 70K? אני חושב שהסתכלת על גיר ידני.

בדיוק כמו שרכב חדש מוכרים כיום בכ 20K יותר עבור האוטומטיות מאשר בגרסאות הידניות.

אוקיי, אז הערך בעוד שנתיים יהיה 80K ולא 70K. זו עדיין ירידה גדולה בהרבה ממה שאתה מעריך כיום.

פורסם

יש לך 5 שנים אחריות על הגיר, מעבר לגיר הסיכוי שהמנוע יילך לא גבוהה במיוחד אם אתה לא קורע את הרכב ושם עליו צ'יפ להעלאת כ"ס. (נציג צ'מפיון שהעביר לי את הרכב סיפר כי היה להם לקוח שהלך לו מנוע אחרי 4 שנים , וכרצון טוב הם פנו ליצרן והוא הסכים להחליף ללקוח מנוע, ראוי לציין שהלקוח היה ותיק של צ'מפיון וזה נתן לו עוד נקודות זכות).

ככה שאם תצליח למכור אותו לקראת סיום תקופת אחריות הגיר, ירידת הערך תתאזן בשנים 3-5.

זה גם התכנון שלי עם הלאון.

אגב לא ציינת אם הFR היא במבצע כרגע, זה שהמחירון 117 זה טוב ויפה, השאלה בכמה מציעים לך אותה. מומלץ להתייחס למחיר הקניה כמחיר ריאלי, כפי שמתייחס לאיביזה שהמחירון שלה 85K ונמכרת ב70 (לכן הלוחות מפוצצים בגרסא הידנית).

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
יש לך 5 שנים אחריות על הגיר, מעבר לגיר הסיכוי שהמנוע יילך לא גבוהה במיוחד אם אתה לא קורע את הרכב ושם עליו צ'יפ להעלאת כ"ס. (נציג צ'מפיון שהעביר לי את הרכב סיפר כי היה להם לקוח שהלך לו מנוע אחרי 4 שנים , וכרצון טוב הם פנו ליצרן והוא הסכים להחליף ללקוח מנוע, ראוי לציין שהלקוח היה ותיק של צ'מפיון וזה נתן לו עוד נקודות זכות).

ככה שאם תצליח למכור אותו לקראת סיום תקופת אחריות הגיר, ירידת הערך תתאזן בשנים 3-5.

זה גם התכנון שלי עם הלאון.

אגב לא ציינת אם הFR היא במבצע כרגע, זה שהמחירון 117 זה טוב ויפה, השאלה בכמה מציעים לך אותה. מומלץ להתייחס למחיר הקניה כמחיר ריאלי, כפי שמתייחס לאיביזה שהמחירון שלה 85K ונמכרת ב70 (לכן הלוחות מפוצצים בגרסא הידנית).

ה FR איננה במבצע, מהי לדעתכם ההנחה המקסימלית שניתן יהיה לקבל עליה?

האם התקלות שעלות התיקון שלהן היא היקרה ביותר, הן תקלות בגיר ה DSG?

מהי עלות החלפת מנוע מדגם כזה, במידה והוא יילך לאחר שנתיים?

בכמה לדעתכם ניתן יהיה למכור אותה לקראת תקופת סיום האחריות על הגיר? האם קונה פוטנצאילי לא ייקח בחשבון את האפשרות שהגיר יילך, דבר שתיקונו להבנתי יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים?

פורסם
היי,

אני שוקל לקנות איביזה חדשה אוטומטית, DSG + 1.2 TSI ברמת גימור FR, חמש דלתות, המחירון שלה הוא 117K.

היא עברה לאחרונה מתיחת פנים, והגיעה לארץ רק לפני כמה חודשים.

היא מגיעה עם אחריות לשנתיים, ועוד שנה אחריות של "רצון טוב" (שאני לא בטוח שאפשר לקחת את זה בחשבון כשנת אחריות, לא מקבלים שום מסמך, אלא זו רק הצהרה בע"פ של צ'מפיון),

אני חושש ממה שיקרה לאחר תקופת האחריות, ועלויות התיקון במוסכי צ'מפיון, ולכן חושב מראש כבר גם על המכירה שלה, וקניית דגם חדש.

האם הרכב יאבד מערכו לאחר שנתיים, 20% לכל היותר? כלומר אני אפסיד כ 11,700 ש"ח בשנה,

ולמעשה זוקף שווי של 1,000 שקל בחודש לשימוש ברכב?

בסה"כ זה נשמע לי סביר.. אבל האם באמת ניתן יהיה למצוא עבורה קונה ב 95K?

הרי אם אני למשל מעדיף להוסיף 20K ולקבל רכב חדש ובראש שקט עם אחריות, למה שמישהו אחר יסכים?

אני מעריך שאני אסע כ 10K בשנה.

אם הייתי יודע להגיד לך מה יהיה מצב השוק בעוד שנתיים לא הייתי כאן אלא על פסגת העולם. עזוב אותך מנבואות ולא קונים רכב כדי למכור אותו. היום יש לו שוק טוב ומחר ממציאים מנוע שעובד על מי ים וכל מנועי הבנזין הולכים לגרוטאות במחיר אפס. מתאים לך הרכב כיום, קנה ומה יהיה עוד שנתיים - אללה כרים.

פורסם

יש בפורום יעוץ קניה ומכירה שרשור של 5 עמודים שדן בדיוק על הנושא הזה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=442462

אתה תמצא עוד שרשורים רבים של כאלה שמאמינים בגיר אטמוספרי הישן והטוב, וכמובן על הסטטיסטיקה של האמינות של היפניות מול האירופאיות.

אני בחרתי שלא לוותר על הטכנלוגיה וללכת על הTSI (ידני) , לא מוכן לוותר על ביצועים וצריכת דלק בשביל תאוריה שאולי תתקיים ואולי לא בעוד 3-5 שנים.

תתפלא גם כמה לאנשים אין מושג איזה בעיות היו לDSG6 שמשודך למנוע 1.6 או לDSG7 .

אלה דברים שיודעים בעיקר אנשי מקצוע וחובבי רכב, ככה שקונה יגיע , השאלה באמת איזה שוק יהיה לרכב בעוד 3-4 שנים.

את זה קשה לדעת מהיום.

עלויות תיקון גיר יכולות לעבור את ה10K , לגבי מנוע לא יודע , כנראה גם קרוב לסכום הזה.

רוצה שקט נפשי (תשלם , יש אנשים שמוכנים לספוג 40 אלף שח ב3 שנים -ירידת ערך- ולקנות שוב חדש רק בשביל להיות במסגרת אחריות), תקנה רכב עם אחריות ארוכה יותר וברגע שתסתיים תמכור. אני לא רוצה לדמיין את הפרצוף של זה שחיפש אמין ויפני ובסוף יום אחרי שנגמרה לו האחריות אכל מנוע או גיר, ותאמין לי שלא חסר, ככה זה שסומכים יותר מדי על סטיגמות , מרפי לא מרחם גם שם.

אבל בגלל שאתה רוצה איביזה FR, יש לזה גם חסרונות - ירידת ערך גבוה ושוק קשה למכור במחירון. אם היבואן יחליט לעשות עליה מבצע עוד שנה, מי שיאכל אותה זה אתה , שתרצה למכור עוד שנתיים.

כבר היום השוק הפרטי של סיאט נפגע בגלל מבצעי היבואן. כך שמי שקונה חדש צריך לקחת בחשבון שעדיף לו להחזיק את הרכב כמה שיותר.

לגבי מבצעים על הFR תחפור פה קצת בחיפושים, יש סיכוי שתמצא הפתעות שאפשר להשיג מהיבואן.

הסטנדרט שאפשר לקבל זה איתוראן,חיישני רוורס, חיישני גשם,הנחה בצבע והכנסת האגרה למחיר...אולי גם הנחת מזומן.

כשאני באתי לסוכנות בעניין הלאון, המחירון היה 109K והמוכר התחיל מ103K מבלי שדיברתי מילה, כי כנראה שהמבצע המשיך והפך למחיר סטנדרטי.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

קח בחשבון גם מי יהיו "המתחרים" שלך למכירה עוד כמה שנים. ז"א שאם היום אתה רוכש איביזה ב-117 שזה בערך המחיר של ליאון 1.8 TSI, אז כנראה שגם המחירון שלהם יהיה דומה בעתיד. במצב כזה, סיכוי גבוה שיפנו לליאון (שאותה לקחתי סתם לצורך הדוגמא) ולא לרכב שלך, אלא אם תרד הרבה במחיר ע"מ שזה "ישתלם" ללקוח המתעניין.

סדרי גודל: ליאון 2010 שהמחירון שלה היה כחדשה 150K ש"ח ונמכרה סביב 130-135 ב"מבצעים" שונים, מוצעת היום סביב 83000 ב"אוטודיל".ירידה בפועל של 50K ש"ח בשנתיים-שנתיים וחצי, או של 70000 ש"ח ממחיר המחירון!

בגדול כמו שאמרו פה החברים, ירידת הערך בסיאט גבוהה מאוד, וזה גם בהנחה שפתאום לא יצאו באיזה "מבצע" על דגם זה, ויחתכו את מחירו ב-20000 ש"ח בין לילה.

מצד שני, אם זה מה שאהבת אחרי כל הבדיקות ואתה לוקח בחשבון את כל מה שרשמו לך פה, תתחדש.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

K117 הוא המחיר של לאון 1.8 ידני, בגיר DSG מדובר על 140K כך שהשוואה אינה מדוייקת,

מדובר גם על סגמנט שונה, רכב משפחתי 4.3 מ' לעומת סופר מיני שהיא 4 מ'.

ראיתי עכשיו שבין ה 5 ל 7 בספטמבר יהיה יום מכירות של צ'מפיון, למישהו יש מושג במה בדיוק מדובר?

בכמה הם מורידים ממחירוני הרכבים הרשמיים, איזה בונוסים יש שאין בד"כ, האם מדובר בכל הדגמים לרבות איביזה FR אוטומט?

פורסם
K117 הוא המחיר של לאון 1.8 ידני, בגיר DSG מדובר על 140K כך שהשוואה אינה מדוייקת,

מדובר גם על סגמנט שונה, רכב משפחתי 4.3 מ' לעומת סופר מיני שהיא 4 מ'.

ראיתי עכשיו שבין ה 5 ל 7 בספטמבר יהיה יום מכירות של צ'מפיון, למישהו יש מושג במה בדיוק מדובר?

בכמה הם מורידים ממחירוני הרכבים הרשמיים, איזה בונוסים יש שאין בד"כ, האם מדובר בכל הדגמים לרבות איביזה FR אוטומט?

אתה איתנו ? רק לפני יום או יומיים ראיתי מודעת פירסומת של צ'מפיון, לאון DSG 1.8 ב 119 ומשהו ודגם מאובזר יותר בשם "קופה" או משהו כזה בעוד רביעיה או חמישיה, לא זוכר בדיוק. ולמיטב זכרוני הרעוע, זה אפילו לא סיפור מאוד חדש. בקיצור, מישהו משנינו טועה.

פורסם
אתה איתנו ? רק לפני יום או יומיים ראיתי מודעת פירסומת של צ'מפיון, לאון DSG 1.8 ב 119 ומשהו ודגם מאובזר יותר בשם "קופה" או משהו כזה בעוד רביעיה או חמישיה, לא זוכר בדיוק. ולמיטב זכרוני הרעוע, זה אפילו לא סיפור מאוד חדש. בקיצור, מישהו משנינו טועה.

צודק, לרגע חשבתי שהתכוונתם להצעה לא רשמית, אבל יש באנר עם ההצעה הזו באתר של סיאט.

בכל אופן, מישהו יודע משהו לגבי אירוע המכירות הנ"ל?

• תוכן חדש...