Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך לגעת בכלום לדעתי.

ההבדלים בצריכת דלק זניחים מאוד, רק החלקים שתחליף, תוכל ליסוע עם זה עוד שנתיים ותוציא אותו סכום, גם ככה אין לך פריוס, אלה רכב ישן.

תגיד תודה שהיא לא מתחממת וסע לשלום.

הבלאי במנוע גם הוא נמוך וזניח.

(והמנועים שיש לפונטו האלה יחסית טובים, חבר שלי על פונטו 96' 250KKM, מנוע מקורי, עבר ראש פעם, עכשיו יש לו רעש צרוד ומגעיל, אבל בסדר, הוא אמין יחסית כי יותר מ100KKM שמים לו מים מהברז, ככה זה שלא רוצים לשמוע טיפים מאנשים שמבינים קצת יותר, ותנחש מה, היא נוסעת לכל מקום בארץ בלי בעיה.)

פורסם

בתיקון של הקלאץ' לא מאמין שנגעו בתרמוסטט כי גם לפני זה הייתה את הבעיה. ובסך הכל הוא בן אדם אמין.

אני אלך אז אל אותו אדם ופשוט אבקש ממנו להחליף תרמוסטט או פשוט לבדוק אותו. תודה רבה על העזרה , אעדכן ברגע שאוכל.

כמה אמור לעלות תרמוסטט + עבודה?

פורסם
בתיקון של הקלאץ' לא מאמין שנגעו בתרמוסטט כי גם לפני זה הייתה את הבעיה. ובסך הכל הוא בן אדם אמין.

אני אלך אז אל אותו אדם ופשוט אבקש ממנו להחליף תרמוסטט או פשוט לבדוק אותו. תודה רבה על העזרה , אעדכן ברגע שאוכל.

כמה אמור לעלות תרמוסטט + עבודה?

ברגע שמחליפים תרמוסטט צריך להחליף גם מים ירוקים אז זה לא רק התרמוסטט זה גם מים.

תרמוסטט שקניתי בזמנו עלה לי 100 ש"ח אז אני מאמין עם עבודה של הריקון מים ומילוי וזה יקח לך בסביבות ה-250 ש"ח ככה (זה רק השערה שלי כן? בכל מקרה לפי ההגיון שלי זה אמור להיות בסביבות ה-300 ש"ח)

הכי טוב קפוץ לת"א קנה תרמוסטט ב-100 ש"ח באופן פרטי,

בנוסף קנה מים מסוג פארפלו איזה 3 פחיות ותן לו ואז יקח לך כסף רק על העבודה.

ככה בשביל השקט הנפשי שלך שקנית את החומרים הכי דה בסט ותרמוסטט מקורי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז ככה , הלכתי אליו היום (לאחר איחור ענקי - פשוט לא היה לי זמן) והוא פתח את מכסה המנוע , ביקש להשאיר סוויטץ פתוח

ובדק את היוניט חום , הוא בדק האם כשהוא מחבר לשם מודד המחוג של מד חום עולה עד למעלה.

שלל כל מיני אפשרויות , חיבר מחשב למחשב רכב ובדק מתי הוונטה מתחילה לפעול.

הוונטה החלה לפעול ב87 מעלות (והמחוג על הרבע) וככה נשאר.

(העלתי לו כמובן את עניין הטרמוסטט וגם את זה הוא שלל - בלי לבדוק אותו יש לציין. הוא אמר במידה ולא היה טרמוסטט בירידות המחוג היה נופל ל0 ואם הוא היה תקול אז היה חום מנוע גבוה ושאלתי אותו גם למקרה שהוא היה נתפס).

בסופו של דבר הוא אמר שהוונטה מתחילה לפעול מוקדם מידי (כנראה בעלת הרכב החליפה וונטה כאשר הרכב היה מתחמם לה יותר מידי). ואמר שבסופו של דבר לא צריך לעשות כלום וזה יכול להיות תקין. אם 87 מעלות יש למטה אז הוא אמר שאפשר להוסיף עוד 6 מעלות באופן כללי.

ששאלתי אותו אז מה גורם לצריכת דלק הזו (הרכב עושה 1:10.5 לא עלינו) הוא אמר שצריך לעשות טיפול 10K (באמת צריך) ולהחליף מצתים וחוטים וכל מיני דברים.

יש לציין שעל הבדיקות שעשה לא לקח כסף!

1.האם טמפ' עבודה של 87-93 זה תקין ? האם זה מה שגורם לצריכת דלק או שזה בעיקר העניין שהרכב לא עבר טיפול 10K.

2.כמה אמור לעלות טיפול 10K שגרתי ללא תוספת של דברים שדרושים החלפה?

3.האם משתלם יותר לקנות את החלקים ולתת לו לעשות רק את העבודה?

תודה רבה לכולם, שבת שלום ושנה טובה!

• תוכן חדש...