Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לפני רכישת רכב משפחתי חדש עד סכום של 135K, בטיחותי ועם גיר רגיל.

המועמדות הן: ג'טה 1.2 TSI, אוקטביה 1.4 TSI, אופל אסטרה 1.4 טורבו.

לאחר בחינה של הרכבים באולמות התצוגה (חוץ מאופל כי אין להם אולם תצוגה בירושלים) הזמנת נסיעות מבחן ובדיקת הנתונים שלהם

על הדף אני נתקל בבעיה עם היבואנים, לאף רכב מאלו אין גיר רגיל בדגמים הללו(לאוקטביה יש אך אין צפי למשלוח הבא - חודשים) והיבואנים אינם מוכים להזמין לי רכב עם גיר רגיל גם במחיר של איבוד לקוח! אני לא מבין מה ההתעקשות לא להזמין רכב עפ"י דרישת הלקוח - במקרה של צמפיון אין צורך לבצע תקינה נוספת על הרכב ומלאי החלקים כבר קיים בארץ(בדגמים אחרים - אוקטביה ולאון).

האם ישנה דרך עקיפה לייבא את הרכבים האלו(חדשים) עם גיר רגיל? או האם מישהו יכול להציע חלופות אחרות?

תודה.

פורסם

מה בנוגע לג'טה TDI שבטח ניתן להשיג בגיר ידני (מורי נהיגה), יש סיויק 5 דלתות מנוע 1.8 עם 6 הילוכים בסביבות 127 א' ש"ח לפני הנחה.

יש פוקוס 1.6 ידנית בהרבה פחות מהתקציב שלך, וגם שווה לבדוק בכמה אפשר להוציא פוקוס 1.6 אקובוסט, שכנראה עולה על כל המכוניות שהזכרת, אבל מחיר רשמי סביב 150 אלף ש"ח.

וד.א., אם בטיחות בראש מעיינך מחק מיד את האוקטביה מהרשימה, היא מזדקנת ולא עומדת ברמת ההגנה על הנוסעים טוב כמו מתחרותיה המודרניות.

פורסם

הג'טה TDI עולה כ150K ולכן נפסלה, אני לא מעוניין ברכבים יפניים (הונדה,טיוטה וכו).

ביקרתי גם באולם תצוגה של פורד ונדהמתי לראות (ולהרגיש...) את הצפיפות של הפוקוס(מלפנים ומאחור בפרט) ולכן היא נמצאת בסוף הרשימה( כברירת מחדל אם נצטרך).

לגביי הבטיחות אתה צודק , אכן האוקטביה נבחנה בפעם האחרונה ב-2004 ושם קיבלה 4 כוכבים (עם 4 כריות אוויר), היום היא נמכרת עם 6 כריות.

לכן אני מתוסכל מכך שאני גם משלם סכום לא מבוטל על רכב חדש וגם לא מוכנים לספק לי את הרכב עם גיר ידני( אני מוכן לשלם את הסכום שדורשים עבור האוטומט על גיר ידני). והרכב היחיד שכן אפשר לרכוש הוא ישן שכנראה יוחלף בשנה הקרובה וגם אין אותו במלאי.:-(

פורסם

שים לב שרכב שקיבל ב-2004 4 כוכבים היום לא יעבור את השתיים אפילו, הדרישות השתנו, ו-4 כוכבים של היום זה הרבה יותר בטיחותי מ-4 כוכבים של -2004, בקיצור האוטוביה היא רכב בכלל לא בטוח!

פורסם

יש גם C4 E-HDI, וגם רנו פלואנס דיזל ידנית.

ואני לא מבין למה להיות גזען בענייני רכב, היום כולם יודעים לעשות הכל...

סיאט לאון, חזקה, ידנית ובד"כ במבצע

פורסם

לגביי האוקטביה אני באמת צריך לבדוק מהם השינויים בין המבחני ריסוק שבוצעו ב 2004 להיום בכדי שתהיה לי אינדיקציה טובה יותר.

אני ממש לא גזען בעינייני רכבים אני פשוט חושב שמגיע לי קצת יותר מפלסטיקים באיכות ירודה ובכמויות בכל פנים הרכב(וזה בלי להזכיר את תחושת המוצקות של הרכבים האירופאים לעומת היפניים), בעבר היו לי רכבים יפניים (טיוטה קורולה, מיציבושי לאנסר) וכשרכשתי לאחר מכן רכבים אירופאים נדהמתי לגלות את ההבדלים.

אני באמת צריך לבדוק את הלאון למרות שהיתה לי חוויה שלילית עם האיביזה (חלונות שנופלים ולא מכוסים באחריות למרות שאותו המנגנון שנפל בפולו כן נכלל באחריות, ידיות דלתות מפלסטיק שנשברות - ועולות לא מעט ).

פורסם

תבדוק את הליאון, ותבדוק גם פיאט בראבו - יש ידנית, זריזה מאוד ואיכותית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
שלום,

אני לפני רכישת רכב משפחתי חדש עד סכום של 135K, בטיחותי ועם גיר רגיל.

המועמדות הן: ג'טה 1.2 TSI, אוקטביה 1.4 TSI, אופל אסטרה 1.4 טורבו.

לאחר בחינה של הרכבים באולמות התצוגה (חוץ מאופל כי אין להם אולם תצוגה בירושלים) הזמנת נסיעות מבחן ובדיקת הנתונים שלהם

על הדף אני נתקל בבעיה עם היבואנים, לאף רכב מאלו אין גיר רגיל בדגמים הללו(לאוקטביה יש אך אין צפי למשלוח הבא - חודשים) והיבואנים אינם מוכים להזמין לי רכב עם גיר רגיל גם במחיר של איבוד לקוח! אני לא מבין מה ההתעקשות לא להזמין רכב עפ"י דרישת הלקוח - במקרה של צמפיון אין צורך לבצע תקינה נוספת על הרכב ומלאי החלקים כבר קיים בארץ(בדגמים אחרים - אוקטביה ולאון).

האם ישנה דרך עקיפה לייבא את הרכבים האלו(חדשים) עם גיר רגיל? או האם מישהו יכול להציע חלופות אחרות?

תודה.

יבואן אחד הסביר פעם בראיון בדיוק את הבעיה שהעלאת. הם לא יכולים להזמין מכונית אחת או כמה בודדות בקונפיגורציה שונה ולקבל עליה מחיר שיאפשר להם למכור אותה ברווח. על הזמנה של כמה מאות או אלפי מכוניות הם מקבלים כמובן מחיר מיוחד, אבל אם הם רוצים כמה בודדות מדגם אחר, ברור שהם לא מקבלים את אותה הנחה. אתה מדבר על יבואני רכב שזה אופרציות של מאות מליונים שבאמת הטרחה עבורם להתעסק עם יבוא של מכונית בודדת לא משתלם להם גם במחיר של אובדן לקוח. הם לא ערוכים לזה ולא מדובר במכוניות -על של פרארי או מרצדס שהיבואן רושם רווח של כמה מאות אלפי שקלים ובנוי להתעסק עם זה. בדגם שאתה מדבר הרווח יכול להגיע במקרה הטוב לכמה אלפי שקלים בודדים וזה פשוט לא משתלם להם.

פורסם
בקיצור האוטוביה היא רכב בכלל לא בטוח!

:drinking::shock2:

״ממש״ סכנת נפשות על הגלגלים.

הם בדקו ב2004 דגם עם 4 כריות אויר. הדגם החדש כולל 6 כריות אויר ויש לו מערכות בטיחות אקטיביות משופרות. יחד עם זאת ניתן ליראות במבחן ריסוק הישן שבוצע באותם תנאים כמו מבצעים היום שתא הנוסעים לא קרס. במבחן הריסוק הניקוד הוא לא רק על ריסוק, אלא מקבלים נקודות על כל מיני התרעות של חגורות ועוד כל מיני דברים אחרים. הם גם לוקחים דגמים הפשוטים ביותר שלאו דווקא יש להם ציוד בטיחות כמו לדגמים בכירים יותר.

כך שפותח השרשור יכול להיות רגוע בקשר לכך שמדובר על רכב בטיחותי.  

מעבר לכך חבל שפותח השרשור פוסל דיזלים. נכון שזה יקר יותר, אבל היא גם חסכונית יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שים לב שרכב שקיבל ב-2004 4 כוכבים היום לא יעבור את השתיים אפילו, הדרישות השתנו, ו-4 כוכבים של היום זה הרבה יותר בטיחותי מ-4 כוכבים של -2004, בקיצור האוטוביה היא רכב בכלל לא בטוח!

זה פשוט לא נכון. כמו שנאמר הדגם עבר מתיחת פנים והתווספו לו מערכות בטיחות. בכל מקרה, רכב בעל ארבעה כוכבי בטיחות אין להגדיר אותו "כלא בטוח" או כמסוכן כמשתמע מדבריך.

בנוגע ללאון שהוזכרה כאן, אגב גם היא בעלת 4 כוכבי בטיחות. אין גרסה ידנית.

פורסם

א. אני מוכן לשלם יותר ולספוג את העלות של הבאת רכב ידני(כמה זה כבר יכול להיות יקר יותר - עוד 5K?) אך היבואן עדיין לא מסכים.

ב. אני לא חושב שההשקעה בדיזל משתלמת מכיוון שאני נוסע מספיק ק"מ בשנה שתצדיק רכישה כזאת (אני צריך להוסיף גם 20K יותר).

לגביי הבטיחות בחנתי את מבחן הריסוק וחוץ מכריות אוויר (וילון) שחסרות בדגם הנבחן ומערכות אלקטרוניות שמוסיפות נקודות יש גם פגיעה בפלג עוף התחתון של הנהג, השאלה האם סקודה תיקנו זאת לאחר המבחן?

פורסם

חבל על המאמץ. היבואן מביא דגמים מסוימים, אם אין בהם ידני, ממנו לא תשיג אותו. יש מכוניות אחרות עם גיר ידני, הלאון היא אחת מהן והיא גם זהה מכנית לאוקטביה, הבראבו היא אחרת, אולי גם C4 מגיעה עם אופציה כזו. ואף אחת מאלו לא נופלת מהמכוניות שאתה רוצה. שווה לבדוק.

פורסם
ח יש מכוניות אחרות עם גיר ידני, הלאון היא אחת מהן והיא גם זהה מכנית לאוקטביה, הבראבו היא אחרת, אולי גם C4 מגיעה עם אופציה כזו.

בזמנו (לפני 3 שנים), הוצעה לי C4 ידנית 1600 דנדשה (דור I) , הסיבה שקניתי ליאון הייתה זמן המתנה של כ 4 חודשים לצרפתייה מול אספקה מיידית של הליאון. אם לא השתנה כלום מאז, אין סיבה שפותח השרשור לא יוכל להזמין אחת כזו.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...