Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחרונה אני שומע רעשים בעיקר בהנעה בבוקר כאשר אני רוצה לצאת מהחנייה בסיבוב ההגה עד הסוף שמולאה או ימינה בהתאמה.

לאחר חיפוש בפורום בפורום, מצאתי מספר נושאים רלוונטיים ובניהם לבדוק שמן הגה כוח ומתלה.

נגשתי לרכב הורדתי אותו למצב מתלים תחתון ונגשתי אל פתח המילוי - ואז חשכו עייני- :shock: !!

אין ולא טיפה אחת של שמן הנראית לעין (מצורפת תמונה).

עשיתי סקירה בספר טיפולים של הרכב ולא ראיתי ולא פעם אחת מפרט על מילוי שמן כזה. יכול להיות שזה סביר כי על פי פורמים בחו"ל לרכב יש מערכת הידרופנאומטית שלא זקוקה לכל תחזוקה תקופתית שהיא עד שהרכב עובר 200,000 ק"מ.

(הרכב שלי עם 196K ק"מ- ב3 שנים האחרונות עובר טיפול פעם בשנה, קרי כל 15K לפני העברה לטסט על מנת להימנע מהפתעות).

בכל אופן, אני חייב למלא את השמן הנ"ל כמה שיותר מהר.

שמן הנדרש הוא LDS מק"ט 9979-69 1 ליטר- בספר הרכב מצוין כי יש לבצע מילוי של השמן במוסך מורשה בלבד.

מספר שאלות:

1) איפה אני יכול לקנות שמן כזה?

2) במידה והמיכל ריק לגמרי מה הקיבולת שלו?

3) מהי העלות לליטר ?

4) מה סף מילוי- 90% ?

5) קיימת בעיית למלא את השמן בעצמי ולא במוסך מורשה?

6) האם קיים קשר לרעשים שאני מתאר מסיבוב ההגה למחסור בשמן הנ"ל ?

אני מודה מראש לכל עוזרים !!

מיכל 2.png

• ספונסר פורום
פורסם

שמן כזה ניתן לקנות במוסכים המורשים,המתמחים ואצל ג׳אן,ניתן למלא בעצמך עד לכיסוי הפלסטיק התחתון כשהרכב נמוך, אך תאלץ לגשת למוסך לאיתור הנזילה.

וכן הרעש מתאים לחוסר שמן הידראולי.

אורן

פורסם
תחזיק חזק. 80 שח ליטר. אתה צריך לפחות שני ליטר.

זהב כתום :shock: !!

אני חושב שאצטרך קצת יותר ,לפי מה שרשום באינטרנט מיכל מלא זה 6 ליטרים!!!

קנס רציני וזאת רק ההתחלה לפי מה שאני מבין, צריך לגשת למוסך לבדוק הזעות ונזילות...

• ספונסר פורום
פורסם
זהב כתום :shock: !!

אני חושב שאצטרך קצת יותר ,לפי מה שרשום באינטרנט מיכל מלא זה 6 ליטרים!!!

קנס רציני וזאת רק ההתחלה לפי מה שאני מבין, צריך לגשת למוסך לבדוק הזעות ונזילות...

2 ליטר יספיקו בהחלט,6 ליטר זה כל המערכת.

אורן

פורסם

היי שלום רב

בעיה שהנך מתאר - זהו אכן חוסר שמן הידראולי מסוג LDS כתום

עלותו - 140 ש"ח לליטר - נמכר במיכל של ליטר בלבד.

זהו שמן עם תערובת מיוחדת שמשתמשים בה עוד היום.

אבל תראה למה הוא נזל לך, אולי יש לך חור? נזילה?

הנך יכול לקנותו במוסך המרכזי בבני-ברק, או אצל אוטו ציון יהוד, או אצל אחים דאוד ביפו - מוסך טוב ואמין של סיטרואן

תעשה חיפוש ב-GOOGLE ותמצא כתובת.

אצל אחים דאוד תבדוק גם את מקור הנזילה על הדרך!!!

סה"כ כמות שמן במערכת כ-5 ליטרים לכל היותר !

במידה ואין לך נזילה - הנך יכול למלא מיכל לבד, הסדר הוא כדלכמן.:

הורד את הרכב למצב תחתון ומלא שמן עד הסוף, כשתרים את הרכב למצב רגיל אז מיכל בשמן יהיה מעט יותר מהתחתית של המדיד.

לייד חור של מילוי השמן במיכל, קיים מרובע - מלבן שכזה המצוייר על המיכל אשר מציין מינימום ומקסימום של השמן כשהרכב במצב רגיל.

בהצלחה

המשך נסיעה טובה

P.S יכול להיות שבמערכת תהינה בועות אוויר אז פשוט תוריד את הרכב ותרים אותו כמה פעמים, על מנת להיפטר מהבועות אוויר.

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם
היי שלום רב

אבל תראה למה הוא נזל לך, אולי יש לך חור? נזילה?

הנך יכול לקנותו במוסך המרכזי בבני-ברק, או אצל אוטו ציון יהוד, או אצל אחים דאוד ביפו - מוסך טוב ואמין של סיטרואן

תעשה חיפוש ב-GOOGLE ותמצא כתובת.

אצל אחים דאוד תבדוק גם את מקור הנזילה על הדרך!!!

סה"כ כמות שמן במערכת כ-5 ליטרים לכל היותר !

במידה ואין לך נזילה - הנך יכול למלא מיכל לבד, הסדר הוא כדלכמן.:

הורד את הרכב למצב תחתון ומלא שמן עד הסוף, כשתרים את הרכב למצב רגיל אז מיכל בשמן יהיה מעט יותר מהתחתית של המדיד.

לייד חור של מילוי השמן במיכל, קיים מרובע - מלבן שכזה המצוייר על המיכל אשר מציין מינימום ומקסימום של השמן כשהרכב במצב רגיל.

בהצלחה

המשך נסיעה טובה

P.S יכול להיות שבמערכת תהינה בועות אוויר אז פשוט תוריד את הרכב ותרים אותו כמה פעמים, על מנת להיפטר מהבועות אוויר.

קצת עדכונים,

היום רכשתי 2 ליטר נוזל LDS, המחיר הוא לא כפי שציינת אלא, 80 ש"ח + מע"מ = 93 ש"ח/ליטר.

הורדתי את הרכב למצב התחתון ביותר, המתנתי מספר דקות ואז החלתי למלא, בפועל השתמשתי בפחות מבקבוק אחד, להערכתי כ800 מ"ל. ( יש לי עכשיו מעל ליטר נוזל לכל מקרה שלא יהיה) .

אני אתחיל במעקב, בעייני החובבניות לא ניתן לראות נזילה, אבל אני אבדוק אם ישנם אי אילו כתמי שמן על הכביש, במידה ויהיו סימנים המעידים על נזילה ו/או אראה מחסור במיכל עצמו, בתחילת שבוע בא אחזור לראשון לציון ואנסה לתאם במהלך השבוע עם אורן על מנת לבצע בדיקה מקצועית.

אני מאוד מודה לכולם על העזרה.

מבטיח להמשיך לעדכן.

פורסם

לטובת חברי הפורום שתהיה להם בעיה דומה בעתיד, אני מצרף תמונה של הנוזל LDS, חשוב לא להשתמש בשום נוזל אחר מלבד זה.

שמן LDS.JPG

פורסם
היי שלום רב

.

למה לרשום מחיר מופקע כשכבר רשמו את המחיר הנכון?

אצל ז'אן עולה 65 שח+מע"מ כלומר 75 ש"ח לליטר שמן מקורי עם לוגו של סיטרואן.

בהצלחה

פורסם
למה לרשום מחיר מופקע כשכבר רשמו את המחיר הנכון?

אצל ז'אן עולה 65 שח+מע"מ כלומר 75 ש"ח לליטר שמן מקורי עם לוגו של סיטרואן.

בהצלחה

הוא לא התכוון לתת מחיר מופקע, אלא מידע מהניסיון האישי שלו.

בשיחת טלפון שקיימתי עם ג'אן הוא דרש מחיר של 83+ מע"מ= 96 ש"ח. עם נוסיף לזה את עלות הדלק והטרחה להגיע למסגר הדבר רק מחזק את אי הכדאיות. ( סביר להניח שאנשים/ מוסכים אשר קונים ממנו על בסיס קבוע מקבלים מחירים טובים יותר מלקוח מזדמן).

סתם לצורך להשוואה ולהראות שהמחיר אינו מופרז, מכיוון שהתכוונתי להימנע ככל הניתן מלנסוע ללא הנוזל חיפשתי באפליקציית "איזי" מוסך מתמחה סיטרואן ופיג'ו (באזור מערב ראשון לציון) ומוסך "ביטרן" אשר מוגד ככזה ונמצא במרחק הקצר ביותר, דרש מחיר של 120 ש"ח לפני מע"מ - שהם 139 ש"ח.

חשוב לזכור: שווי שוק הינו מחיר המכירה בין מוכר מרצון לקונה מרצון.

אני סמוך ובטוח שכונותיו של גבריאל, על סמך הודעותיו בפורום, הן טובות !

פורסם

כנראה שיש לי עיינים יפות:wink: כי אני לקוח מזדמן אצל ז'אן וקניתי לפני שבועיים 2ליטר ב 130 לפני מע"מ.

אולי כדאי לפעמים להתייצב בחנות ואז מקבלים הנחה.

בכל אופן השיקול שלך לא לנסוע ללא שמן היה נכון.

פורסם

הגה הכח ניזון אכן מאותו שמן LDS מהמיכל של המתלים, אך מפתח שנמצא גבוה יותר במיכל, כך שחסרון בשמן אכן יבוא לידי ביטוי בהיגוי לפני שייפגע בביצועי מערכת המתלים. אין כמובן שום קשר למערכת הבילום כמו היה פעם.

מחיר ה LDS ירד משמעותית בזמן האחרון. במוסך מורשה הוא אכן עולה 93 ש"ח כולל מע"מ, אני מניח שניתן למצוא שמן מקורי גם בפחות אצל ג'אן וכדומה.

לפופאייס - תבדוק שהחלק העגול עם השטרונגול באמצע בצד המשאבה ההידראולית יבש. כמו כן, תבדוק שיוניט לחץ שמן הגה כח (נמצא ממש מולך כשאתה מול המנוע, יש שרשור בפורום) אינו סדוק ונוזל. חשוד מיידי נוסף הוא כמובן משאבת הגה כח (נמצאת מתחת ליוניט הנ"ל ועלולה להראות הקוות שמן).

לאחר מכן בדוק צינורות מחזירי שמן מגומי לאורך הבולמים עצמם.

יש המון מידע בפורום שמתועד בקפידה, לי הוא מאד עזר.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...