Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות רכב שני למשפחה (לאשתי) שמיועד לנסיעות בין עירוניות שלוש פעמים בשבוע (נסיעה של 50 ק"מ לכל כיוון, מגוש עציון לצומת קסטינה), וגם להסיע שניים-שלושה ילדים (אחד גדול ויכול לשבת ליד הנהגת) מדי פעם לגן/בי"ס וכד'.

אני מעוניין גם שיהיה אמין וחסכוני בדלק ובעלויות תפעול. הכוונה לרכב אוטומטי או רובוטי.

אחרי חיפושים ברשת וקריאה בהודעות הפורום התמקדתי בשלושה רכבים: קיה פיקנטו 1.2L, יונדאי I10 בנפח 1100, ופיג'ו 107 (או סיטרואן C1 שהבנתי שתאומה לפיג'ו).

התקציב הוא 55000 ש"ח, ולכן חשבנו על רכב שנת 2011 עם קילומטראז' נמוך.

אשמח לשמוע דעות ממי שמכיר את הרכבים הנ"ל - מי הכי מתאים לצרכים שתוארו לעיל?

תודה רבה!

פורסם

הפיג'ו והסיטרואן מצויידות בגיר רובוטי,האם זה בכלל מתאים לך ?

לו הבחירה בידי,הייתי הולך על הפיקנטו עם 7 שנות אחריות.השאלה אם בכלל בתקציב הזה תצליח להשיג בכלל אחת כזו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אנחנו מחזיקים בבית גם את הפיקנטו וגם את ה-107. היות ששני הרכבים בני שנה, לא נתקלנו בבעיות באמינותם של שני הרכבים (ומקווים שלא נתקל).

ה-107 משווקת באירופה כבר למעלה מ-6 שנים וזוכה למיקום גבוה מאוד בדירוגי האמינות באירופה כבר מספר שנים. אגב, מדובר במכלולים משותפים עם טויטה.

קח בחשבון כי צריכת הדלק של ה-107 הרובוטית טובה משמעותית מזו של הפיקנטו, לשם השוואה אני עושה ב-107 כ-15 ק"מ לליטר (80% עירוני קשה) ובפיקנטו 11.5 ק"מ לליטר.

יתרונה של הפיקנטו באבזור ובמנוע החזק יחסית לקטגוריה.

עם כל אהבתי לפיקנטו שלנו, אם אתה מחפש חסכון ואמינות - לך על ה-107.

אני מאמין שגם מחיר הרכישה שלה יהיה מעט יותר זול.

בקשר לגיר הרובוטי - אנחנו מסתדרים איתו מצויין ולא שמעתי תלונות מנוסעים. הוא לא מתנהג כמו גיר אוטומטי רגיל (ובשל כך גם צריכת הדלק נמוכה מאוד) אבל לנו טוב איתו מאוד ולדעתי ההתנהגות המעט שונה שווה את החסכון המהותי בדלק.

את היונדאי הייתי מוריד מהמשוואה. היא לא חסכונית כמו ה-107 ולא מאובזרת כמו הפיקנטו. בנוסף היא יותר צפופה מאחורה משתיהן. אגב, ה-107 מרווחת מאחור באופן מפתיע.

C1 רובוטית שנת 2011 לא תמצא שכן היא החלה את שיווקה בארץ רק בשנת 2012.

פורסם
הפיג'ו והסיטרואן מצויידות בגיר רובוטי,האם זה בכלל מתאים לך ?

לו הבחירה בידי,הייתי הולך על הפיקנטו עם 7 שנות אחריות.השאלה אם בכלל בתקציב הזה תצליח להשיג בכלל אחת כזו.

ראשית, תודה.

אנסה לנסוע בפיג'ו כדי להתנסות בגיר הרובוטי, אבל ממה שהתרשמתי מקריאה זה לא נראה לי כל כך נורא.

לגבי התקציב - אני מקווה למצוא :-). אגב, 7 שנים אחריות על מה?

פורסם
אנחנו מחזיקים בבית גם את הפיקנטו וגם את ה-107. היות ששני הרכבים בני שנה, לא נתקלנו בבעיות באמינותם של שני הרכבים (ומקווים שלא נתקל).

ה-107 משווקת באירופה כבר למעלה מ-6 שנים וזוכה למיקום גבוה מאוד בדירוגי האמינות באירופה כבר מספר שנים. אגב, מדובר במכלולים משותפים עם טויטה.

קח בחשבון כי צריכת הדלק של ה-107 הרובוטית טובה משמעותית מזו של הפיקנטו, לשם השוואה אני עושה ב-107 כ-15 ק"מ לליטר (80% עירוני קשה) ובפיקנטו 11.5 ק"מ לליטר.

יתרונה של הפיקנטו באבזור ובמנוע החזק יחסית לקטגוריה.

עם כל אהבתי לפיקנטו שלנו, אם אתה מחפש חסכון ואמינות - לך על ה-107.

אני מאמין שגם מחיר הרכישה שלה יהיה מעט יותר זול.

בקשר לגיר הרובוטי - אנחנו מסתדרים איתו מצויין ולא שמעתי תלונות מנוסעים. הוא לא מתנהג כמו גיר אוטומטי רגיל (ובשל כך גם צריכת הדלק נמוכה מאוד) אבל לנו טוב איתו מאוד ולדעתי ההתנהגות המעט שונה שווה את החסכון המהותי בדלק.

את היונדאי הייתי מוריד מהמשוואה. היא לא חסכונית כמו ה-107 ולא מאובזרת כמו הפיקנטו. בנוסף היא יותר צפופה מאחורה משתיהן. אגב, ה-107 מרווחת מאחור באופן מפתיע.

C1 רובוטית שנת 2011 לא תמצא שכן היא החלה את שיווקה בארץ רק בשנת 2012.

תודה רבה על התגובה המפורטת.

האם ה107 "סוחב" בנסיעה בין עירונית ובעליות?

פורסם

סוחב גם סוחב. לצורך העניין, נסעתי איתו במשך כחודשיים מדי יום מתל אביב לחיפה והוא עלה את העליות שם יפה (גם דרך פרויד וגם בית אורן). בנוסף אני גם נוסע איתו לירושלים מדי פעם ולא נתקל בבעיה.

לא מדובר במנוע חזק במיוחד אבל הוא עושה את העבודה. לעיתים אתה נזקק להגיע לסל"ד גבוה כדי לעקוף באמצע עליה - אך הוא עוקף כמו גדול.

בנוגע לשאלתך על האחריות - יש בקיה 3 שנות אחריות מלאות + 4 שנים על המנוע, תיבת ההילוכים והציריות אם אני לא טועה.

לפיג'ו יש 3 שנים אחריות מלאה + שנה אופציונלית תברר על מי שרכשת ממנו את הרכב רכש את הרחבת האחריות.

אני שוב אומר - מבחינת אמינות שני הרכבים לא אמורים לעשות בעיות. ה-107 היא רכב עם מכלולים פשוטים לתחזוקה ועם מעט מערכות חשמליות מורכבות כך שלא צפויות לך הפתעות יקרות.

פורסם

הי,

קח בחשבון גם את הטויוטה אייגו אשר זהה ל 107.

המחיר שלה הוא מעט נמוך יותר מאשר ה 107 (לפחות ככה היה ביוני בו הזמנו את הרכב), מחירי הטיפולים אמורים להיות זולים בהרבה מאשר ב 107, ואנחנו הצלחנו להוציא מהיבואן גם אחריות מלאה לשנה נוספת מתנה + טיפול ראשון מתנה.

חברה שלי שנוסעת באוטו מאוד מרוצה ממנו!

צירפתי תמונה של הרכב שלנו.

AYGO.jpg

פורסם

מאיפה ההערכה הנחרצת שמחירי הטיפולים יהיו נמוכים יותר? (אני באמת מעוניין לדעת)

המנוע של ה-107 הוא אותו מנוע בדיוק עם אותם חלפים בדיוק.

אגב, בקטע קצת הזוי בטויוטה גובים 750 ש"ח על צבע מטאלי (בניגוד ל-C1 וה-107)

פורסם
מאיפה ההערכה הנחרצת שמחירי הטיפולים יהיו נמוכים יותר? (אני באמת מעוניין לדעת)

המנוע של ה-107 הוא אותו מנוע בדיוק עם אותם חלפים בדיוק.

אגב, בקטע קצת הזוי בטויוטה גובים 750 ש"ח על צבע מטאלי (בניגוד ל-C1 וה-107)

מבדיקה מול מספר אנשים שרכשו את ה 107, מחירי הטיפולים נעו בין 500 ל 1100 שקל לטיפול 15K (תלוי באיזה מוסך). מחיר טיפול לאייגו לא יעלה מעל 450 ש"ח. נכון שהחלפים זהים ל 2 המכוניות, אבל מוסכי לובינסקי יקרים יותר.

נכון שבטויוטה גובים 750 ש"ח על צבע מטאלי, אבל מחיר הרכב לאוטומט הוא 70K לעומת 71K בפיג'ו, כך שהמחיר הוא עדיין זול יותר במעט מאשר בפיג'ו. אכן ה C1 זולה יותר ב 2000 שקל, 68K ש"ח, אך בטויוטה קיבלתי גם שנת אחריות נוספת וטיפול ראשון מתנה, כך שמבחינתי הבחירה היתה ברורה (במיוחד שאני מעדיף את עיצוב האייגו על פני ה C1).

יכול להיות שהמבצע כבר לא בתוקף, ואז צריך לשקול שוב את ההעדפות.

פורסם

שלושתן מתאימות לצורך שציינת.

קח בחשבון שבפיז'ו 107 יש רק 4 חגורות בטיחות, כך שאם יהיה מקרה בו תצטרכו להסיע גם חבר של הילדים

( או כל מצב בו ישבו 3 ילדים במושב האחורי) – הפיז'ו מוגבלת.

אבל חוץ מזה – כולן טובות.

גיל מאוויס

פורסם

האחריות היא 3שנים על הכול הרכב,ועוד 4שנים על מנוע וגיר.

אם אתה רוצ איבזור וכוח לך על הפיקנטו.

אם אתה רוצה חיסכון לך על הפיגו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...