Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השפעת המזגן על צריכת דלק נבדקה בהרבה מקומות, ניתן לגגל באנגלית על הנושא ולראות הרבה תגובות.

הנה מחקר מ-2000 (שבאיזה מקום נכתב כי שוכתב ב-2010). צריך לחטט שם הרבה להבין משהו... יש עוד כמה כאלו ברשת.

פה יש עבודה מ-2012, לא ברור אם של סטודנט יפני או משהו מוזמן, ואם יש מהנדסים שיכולים לפרש את מה שיש שם - בבקשה להאיר את עינינו בשפה קריאה בלי גרפים שקשים יותר להבנה ממשחק מחשב הכי מורכב...

המסקנה שראיתי שם היא שמזגן משפיע על הצירכה ב 2% עד 6%, מה שגם תואם את ההתנסות האישית שלי. הפרוט לרמת מעלות לא נבדק.

בכל דגם של מכונית יהיה אפקט אחר, לפי תכונות המנוע וגודל יחידת המזגן. בהכללה אפשר להגיד כי מה שקובע הוא נפח המנוע (מתאמץ יותר או פחות בגלל המזגן כמו גם להאצה ושמירת מהירות), האירודינמיות של הרכב, מהירות הנסיעה (בשיוט בינעירוני השפעת המזגן על הצריכה פוחתת משמעותית. בחו"ל, בלי הלחות שיש בישראל, מצאו כי עד 70-80 קמ"ש יהיה חסכוני לנסוע עם חלונות פתוחים ומעבר לה רק עם מזגן כי הרוח מהחלונות מעלה משמעותית את צריכת הדלק), תחזוקת הרכב, תחזוקת המזגן.

לא ראיתי אף מחקר שמתייחס לשוני בין המעלות, וכמו שכבר כתבו כאן, כנראה אין מתנדבים לבצע ניסוי של מאות קילומטרים, באותה דרך והפעלת המזגן במעלות שונות. אולי סטודנט שמחפש מחקר יבצע ניסויים כאלו, קחו יוזמה! (אבל את מי כבר יעניינו התוצאות? אם כי זו בעיה של לא מעט מחקרים באקדמיה).

כך או אחרת, במזג האויר בקיץ שלנו, סע עם מזגן, קרר לטמפרטורה הנוחה לך. החסכון של כ-5% בדלק לא שווה את הזיעה והעומס שחום ולחות יוצרים ומפריעים לריכוז בנהיגה.

אגב, יש גם מי שבדק את השפעת נסיעה עם אורות ביום על צריכת הדלק (ויש, לפי האקדמיה) מול הירידה במספר התאונות.

ומשהו לטריביה: פאקארד היו הראשונים ששמו מזגן ברכב, ב.. 1940. ולקח 40 שנה עד שהישראלים הבינו כמה זה טוב.

שמתי לב פעם אחת שהיה מצוין לי על הצג שעם כמות הדלק שלי אני אוכל לסוע 90 ק"מ ושהדלקתי את המזגן בנסיעה הזאת המד ירד בכמה קילומטרים טובים אז אני מניח שהתשובה היא כן, הפעלת מזגן בעת נסיעה מגדילה את צריכת הדלק .

ידידי, אל תקבע דעה לפי כמה קילומטרים. רוצה דוגמה? לפני שבוע יצאתי מרעננה לאילת עם קצת פחות מחצי מיכל. מיכל אצלי הוא 60 ליטר. המחשב הראה עוד 342 ק"מ. החצי שכבר השתמשתי בו היה בנסיעות הרגילות שלי, משהו כמו 11.5 קמ לליטר.

הגעתי עד אילת בלי תדלוק בדרך, כל הנסיעה ממוזגת חזק, משהו כמו 350-380 ק"מ, ולא בדיוק במהירות 80, ונותרו לפי המחשב 95 ק"מ. מה קרה?

המחשב מתאים עצמו לאורך זמן לצריכה השוטפת, מראה מה שמראה לפי הממוצע השוטף האחרון, ויכול להשתנות משמעותית

וחצמזה, אל תסע יותר מידי עם כמות דלק מינימלית. יש בפורום הרבה שרשורים על כך שזה לא טוב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עקרונית, כיום המזגנים הם בעלי ספיקה משתנה ולכן ההשפעה של הפעלת המזגן על צריכת הדלק תלויה דווקא בחום מחוץ לרכב ופחות בעוצמה שבה המזגן פועל בתוך הרכב. עם זאת, יש משמעות להבדלים בעוצמת המניפה בסדר גודל של עד אחוז אחד בצריכת הדלק.

בחו"ל, בלי הלחות שיש בישראל, מצאו כי עד 70-80 קמ"ש יהיה חסכוני לנסוע עם חלונות פתוחים ומעבר לה רק עם מזגן כי הרוח מהחלונות מעלה משמעותית את צריכת הדלק), תחזוקת הרכב, תחזוקת המזגן.

ברוב המכוניות נכון להיום, נסיעה עם חלונות פתוחים היא חסכונית יותר גם במהירויות יותר גבוהות. המזגן מתחיל להיות חסכוני יותר רק במהירויות של כ-90-100 קמ"ש ומעלה. פתיחה חלקית של החלון חוסכת עוד יותר, אבל במהירויות בינעירוניות היא גם בזבזנית לא קטנה. אבל מה לעשות, כשצריך מזגן - אז צריך!

אגב, יש גם מי שבדק את השפעת נסיעה עם אורות ביום על צריכת הדלק (ויש, לפי האקדמיה) מול הירידה במספר התאונות.

כן, יש, אבל היא ממש זניחה (עם אורות מעבר). גם ההשפעה על אורך חיי הנורות קטנה מאוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא צריך מחקרים מסובכים. הפעילו מזגן. שימו מפוח על דרגה ראשונה ותצאו להסתכל על מדחס המזגן (אם זה לא מדחס ספיקה משתנה שאז קשה יותר לראות. אם זה מדחס ספיקה משתנה מפוקד חשמלית ניתן להיעזר ברב מודד או באוסילוסקופ) ותמדדו כמה זמן בתוך 10 דקות המדחס עובד. עכשיו נסו את אותו דבר עם מפוח על הדרגה המקס'. אני ניסיתי את זה. המסקנה המפתיעה : אין ארוחות חינם. זה נכון כמובן לכל סוגי המזגן.

פורסם
מוזר. אני בחורף משתמש בזה כדי להתחמם. לא משנה כמה קר בחוץ, אני לוחץ על הכפתור שהאוויר יצא לכיוון הנוסעים, ונכנס לרכב אוויר חם עד כדי כך, שתוך 5 דות כבר נהיה לי חם מדי ואני פותח חלון.

תמיד חשבתי שזה בגלל החום של המנוע, אז מעניין אותי מאוד איך אצלך זה לא קורה. יש למישהו הסבר אולי?

התכוונתי לזה שאני מעביר את בורר הסירקולציה למצב אוויר מבחוץ ולא מפעיל מאוורר או מדחס. הרוח שאתה יוצר מעצם זה שאתה נוסע (רוח פנים) היא זאת שנכנסת לתא הנוסעים.

אם גם אתה דיברת על זה ונכנס לך אוויר חם... אולי פתח היניקה של המזגן שלך במקום אחר. אין לי מושג.

פורסם

פתח היניקה שלו לא נמצא במקום אחר, זה קשור לבורר הטמפ'... כר"מ:

זה כמובן תלוי במד הטמפ'...

כבה את כפתור הסרקולציה (כלומר אויר נכנס מבחוץ) ותכוון את הטמפ' על 30 מעלות - יכנס חום.

כבה את כפתור הסרקולציה (כלומר אויר נכנס מבחוץ) ותכוון את הטמפ' על 16 מעלות - יכנס קור.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

בפשטות, כדי להגיע לטמפרטורה נמוכה יותר המדחס צריך ליצור לחץ גבוהה יותר.

* בנוגע לבקרת אקלים, אם תכוונו את הטמפרטורה ל 18 המדחס יאלץ לשמור על לחץ גבוה משך זמן ארוך יותר, מה שאומר שהוא יכביד יותר על סיבובי המנוע ויעלה את תצרוכת הדלק.

אם תכוונו את בקרת האקלים ל-25 מעלות המדחס לא יצטרך לעבוד בלחץ מקסימלי משך זמן ארוך במיוחד מה שאומר פחות עומס על המנוע =תצרוכת דלק נמוכה יותר מהמצב הקודם.

אם אין לכם בקרת אקלים ככל שתכוונו את המחוג לכיוון הקור, המדחס בעצם עובד על מקסימום לחץ כל הזמן... עומס... מנוע מתאמץ ... הרבה דלק... וכו' וכו'

פורסם

סביר להניח שרכב עם בקרת אקלים יתן אפקט יותר טוב מאשר מזגן שפועל על מקס' כל הזמן (בדר"כ יש למזגנים בלי בקרת אקלים 2 מצבי קירור בשביל זה)

אבל לחיצה רגועה על הדוושה הרבה יותר קריטית לחסכון בדלק, ולהתבשל באוטו מחום כנראה לא יתרום לזה

פורסם
שמע אפעם לא בדקתי את זה .

אבל שמתי לך פעם אחת שהיה מצוין לי על הצג שעם כמות הדלק שלי אני אוכל לסוע 90 ק"מ

ושהדלקתי את המזגן בנסיעה הזאת המד ירד בכמה קילומטרים טובים אז אני מניח

שהתשובה היא כן, הפעלת מזגן בעת נסיעה מגדילה את צריכת הדלק .

זה לא מה ששאלתי...:).

אולי באמת מישהו ירים את הכפפה ויבצע ניסוי באמצעות מיכשור?.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

ברכבים עם מחשב רכב אפשר לבדוק כיצד תשתנה הצריכה הרגעית בעת נסיעה במהירות קבועה.

אפשר לבדוק מה הצריכה עם מזגן דלוק על 20 מעלות והאם זה ישתנה כאשר מורידים את הטמפ' ל16 או LOW.

לדעתי יהיה שינוי בתוצאות מרכב אחד למשנהו כתלות בנפח המנוע ומדחס המזגן.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
לא צריך מחקרים מסובכים. הפעילו מזגן. שימו מפוח על דרגה ראשונה ותצאו להסתכל על מדחס המזגן (אם זה לא מדחס ספיקה משתנה שאז קשה יותר לראות. אם זה מדחס ספיקה משתנה מפוקד חשמלית ניתן להיעזר ברב מודד או באוסילוסקופ) ותמדדו כמה זמן בתוך 10 דקות המדחס עובד. עכשיו נסו את אותו דבר עם מפוח על הדרגה המקס'. אני ניסיתי את זה. המסקנה המפתיעה : אין ארוחות חינם. זה נכון כמובן לכל סוגי המזגן.

הניסוי כבר בוצע על ידי, עם ובלי מכשור, ואם התשובה לא היתה ברורה מספיק, אז הנה: דרישה לקר יותר שווה למדחס ספיקה משתנה שעובד בעוצמה גדולה יותר או למדחס רגיל שעובד פרקי זמן ארוכים יותר והפסקות קצרות יותר.

פורסם
הניסוי כבר בוצע על ידי' date=' עם ובלי מכשור, ואם התשובה לא היתה ברורה מספיק, אז הנה: דרישה לקר יותר שווה למדחס ספיקה משתנה שעובד בעוצמה גדולה יותר או למדחס רגיל שעובד פרקי זמן ארוכים יותר והפסקות קצרות יותר.[/quote']

לפי מה שהבנתי מהשרשורים שעסקו בנושא, המדחס (רגיל ולא תפוקה משתנה) עובד תמיד באותו הכוח. כל ההבדל בין 16 מעלות ל- 25 מעלות זה האויר החם שיכנס בתוספת לאויר הקר. כך שזה אותה צריכת דלק כל עוד המזגן עובד.

פורסם

זה לא נכון . במזגן עם בקרת אקלים המצב הוא בדיוק כמו שחנן תיאר ,המדחס עובד פחות זמן(או בספיקה נמוכה יותר ) כאשר הטמפרטורה שהצבת היא גבוהה יותר.

דוגמא אחרת שממחישה את זה כאשר יחסית קריר בחוץ נגיד 25 מעלות. אז מדחס יעבוד הרבה פחות כדי לשמור על 22 מעלות ברכב מאשר במצב בו הטמפרטורה בחוץ תהיה 35 מעלות.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אני חושב על זה במונח הבא:

בשנת 2005 הייתה לי רנו 19 שנת 94 מנוע 1,400

אז כמו היום אני לא מבין שום דבר ברכבים, אבל נסעתי לאילת.

כמו שאתם יכולים לנחש הדרך חזרה מאילת הייתה קשה מאוד, מנוע 1,400 של אוטו ישן עם מזגן דולק.

בעליות המנוע ממש התקשה ונאלצתי לכבות את המזגן ככה שעצם העובדה שהמזגן דולק משפיעה על המנוע ולכן צריך ללחוץ יותר על הדוושה כדי להגיע לאותה עוצמה כמו בלי מזגן, אבל זה ידוע לכולם.

בשלב מסויים כבר לא יכלתי לסבול את החום וניסיתי להדליק את המזגן שוב בתקווה שאני אצליח להשאר על הילוך שלישי.

ניסיתי לשחק עם הטמפרטורות של האוטו והדבר היחידי שהשפיע על הסחיבה היה על לשים את האוטו במצב של איוורור מבחוץ והעלאתי את הטמפרטורה למינימום של הקירור כלומר ממש על הסימון הראשון של הקר (לדעתי 25 מעלות )

הגעתי למצב שבו האוטו יחסית סחב , המזגן יחסית קירר והאוטו יחסית נסע :)

בשורה התחתונה לדעתי למעלות יש פחות משחק יותר המצב של האם האוויר מגיע מבחוץ או סירקולציה פנימית משפיע יותר.

ועכשיו לשאלה משלי, בנוגע לציטוט מפה.

רשמו שבמהירות של עד 80 קמ"ש עדיף חלונות פתוחים לעומת מזגן ומעבר לזה עדיף מזגן.

מה המצב ברכב קבריולט ? כמה הבדל למשל יש בצריכת הדלק עם גג פתוח לעומת מזגן ?

במקרה שלי אני נוסע עם גג פתוח ומזגן .. כי אני מת על ההרגשה לנסוע עם גג פתוח ושונא את האקלים הישראלי.

2005-2006 Pontiac Grand Prix

2006-2009 Renault 19, 94

2009-2011 Mitsubishi Lancer 2001

2012 Audi A4 2003 Cabriolet

• תוכן חדש...