Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד פרק בהצדקת הגאטסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו מה חשבת?

חינוך = השקעה יקרה לטווח ארוך שתניב תוצאות לאחר זמן רב של שנים.

אכיפה = השקעה נמוכה יותר לטווח קצר עם תוצאות מיידיות (מבחינת קופת המדינה).

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

והקשר בין ההורדה הזו במהירות, לכאורה, לשיפור הבטיחות הוא...?

לא מעניין אף אחד בוויינט?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

פופוליזם זול וטענה מופרכת. 10 קמ"ש זה ה-מ-ו-ן בשביל מהירות ממוצעת. שיביא נתונים שמאשרים את הטענה שלו, או שלא ימציא דברים.

ברור שאיפה שמוצבות מצלמות מהירות הנסיעה הממוצעת ירדה, זה לא חוכמה. הסיכוי שמשהו השתנה איפה שלא מוצבות מצלמות הוא אפסי לגמרי, וזה די ברור למה.

יותר מזה - הוא לא יכול להשליך מהירידה הזו שום ירידה בתאונות הדרכים מכיוון שא. הירידה במהירות נקודתית לאיפה שיש מצלמות וב. גם לפני כן לא היו תאונות איפה שמוצבות מצלמות...

לכסף אין משמעות בעיני משטרת ישראל? אז למה אתם מציבים את מרבית המצלמות במקומות ישרים, מוארים, רחבים ומגודרים, שבהם אין תאונות? אה?

מה זה עוזר שנהגים ינהגו לאט יותר, אם אחוזים בודדים מהסיבות לתאונות הם כתוצאה ממהירות מופרזת?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עו"ד שי גלעד, יו"ר ועדת התעבורה בלשכת עורכי הדין, קרא היום לחברי הכנסת להפוך את עבירת מעבר צומת באור אדום לעבירה מסוג "הזמנה לדין". כיום, כך הסביר, נהג שחוצה צומת באור אדום ואינו גורם לתאונה, מקבל קנס בסך 1,000 שקל וסופג 10 נקודות חובה. "קנס ונקודות - אלה לא אמצעי אכיפה", הבהיר, "הזמנה לדין היא גורם הרתעתי".

חבל שקנס על רמזור אדום זה רק 1000 שח.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

שמעתי היום ברדיו שטוענים שלפי איזה סקר שקר כלשהו המהירות הממוצעת בצמתים שהם יש מצלמות ירדה ב 10 קמ"ש, נכון אין ספק שבמקומות שיש מצלמות אנשים מאטים, אני רואה ומרגיש את זה בעומסים שנוצרים כל בוקר בכביש החוף לפני שמתקרבים למצלמה.

אך במה זה באמת עוזר? כל מכונית שעוברת את המצלמה ישר מאיצה חזרה אז אם להאטה קטנה של כל נהג במעבר על יד מצלמה הם מגדירים הישג שיבושם להם ושיהיו רק מצלמות במקומות קבועים במקום לשים ניידות במערבים במקומות אקראיים.

עם המצלמות קל מאוד להתמודד בנתיים.

פורסם

למה מה שידוע לכל הורה, שילד מחנכים מידיעה ולימוד ולא מהפחדה, לא ברור להם?

ברור להם היטב. וגם ברור להם שאפשר להרוויח הרבה כסף מדו"חות על מהירות.

דני

פורסם

"(אנחנו רוצים) שנהגים יראו, וינהגו לאט יותר".

בואו פשוט ננהג עם הראש מוטה ימינה ונחפש את המצלמה במקום הסתכל לכיוון הנסיעה .

זה בטטטווח יוריד את כמות התאונות .

אידיוט .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

"Atqui ex lotio est" - "אפס כסף זה - מקורו בשתן." אולי ברונו שטין הוא גלגול מאוחר (ולא בלונדיני) של הקיסר אספסיאנוס?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למה אתם חושבים שאת המשטרה מעניין כמה כסף עושות המצלמות? הרי היא לא רואה שקל מהכסף הזה והכל הולך לקופת המדינה. (שבנתיים מייצרת גרעונות...)

אני גם לא בטוח שמי שהציב את המצלמות הוא מהמשטרה. לדעתי, פשוט לקחו את נתוני הסטטיסטיקה של הכבישים הכי מהירים (שנוסעים בהם הכי מהר), ופשוט הציבו את המצלמות שם. לא נראה לי ששאלו מישהו מהמשטרה. ואם כן, זה רק כדי לא להתחשב בדיעה שלהם.

אתם נותנים יותר מדי קרדיט למפקדים במשטרה. הם אמורים להוציא לפועל את מה שאומר להם השר, לא שום דבר מעבר...

פורסם
פופוליזם זול וטענה מופרכת. 10 קמ"ש זה ה-מ-ו-ן בשביל מהירות ממוצעת. שיביא נתונים שמאשרים את הטענה שלו, או שלא ימציא דברים.

ברור שאיפה שמוצבות מצלמות מהירות הנסיעה הממוצעת ירדה, זה לא חוכמה. הסיכוי שמשהו השתנה איפה שלא מוצבות מצלמות הוא אפסי לגמרי, וזה די ברור למה.

האמת, דווקא מאוד ייתכן שמשהו כן השתנה באיזורים ללא מצלמות. לדוגמא כביש 2: אחרי שעוברים את המצלמות או לחלופין טרם ההגעה אליהן, אני בטוח שלא מעט נהגים משלימים את המהירות האבודה בקטע של המצלמות. בקצרה, ייתכן מאוד שהמהירות, בקטעי כביש ללא מצלמות, עלתה.

יותר מזה - הוא לא יכול להשליך מהירידה הזו שום ירידה בתאונות הדרכים מכיוון שא. הירידה במהירות נקודתית לאיפה שיש מצלמות וב. גם לפני כן לא היו תאונות איפה שמוצבות מצלמות...

לכסף אין משמעות בעיני משטרת ישראל? אז למה אתם מציבים את מרבית המצלמות במקומות ישרים, מוארים, רחבים ומגודרים, שבהם אין תאונות? אה?

מה זה עוזר שנהגים ינהגו לאט יותר, אם אחוזים בודדים מהסיבות לתאונות הם כתוצאה ממהירות מופרזת?

אני רק יכול להניח שהמשטרה (ובעיקר הממשלה) בונים על זה שאנשים יעשו קישור אוטומטי (ושגוי) של מהירות=תאונות. לכן, אם המהירות ירדה, אז גם כמות התאונות ירדה, מה שכמובן לא נכון.

למה אתם חושבים שאת המשטרה מעניין כמה כסף עושות המצלמות? הרי היא לא רואה שקל מהכסף הזה והכל הולך לקופת המדינה. (שבנתיים מייצרת גרעונות...)

אני גם לא בטוח שמי שהציב את המצלמות הוא מהמשטרה. לדעתי, פשוט לקחו את נתוני הסטטיסטיקה של הכבישים הכי מהירים (שנוסעים בהם הכי מהר), ופשוט הציבו את המצלמות שם. לא נראה לי ששאלו מישהו מהמשטרה. ואם כן, זה רק כדי לא להתחשב בדיעה שלהם.

אתם נותנים יותר מדי קרדיט למפקדים במשטרה. הם אמורים להוציא לפועל את מה שאומר להם השר, לא שום דבר מעבר...

עקרונית את צודק, תקציב המשטרה, תיאורטית, אינו מושפע לטובה מכמות הדו"חות. למרות זאת, תהיה בטוח כי מופעל מכבש לחצים אדיר על המשטרה בעניין זה מצדה של הממשלה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

צודק, טועה, נכפה, משרד האוצר, לא משרד האוצר......

תפסיקו כבר עם ה"שוק" הזה כל פעם שהם יוצאים שם באיזה הצהרה.

לכל הפרויקט הזה מטרה אחת, ואחת בלבד - כסף לממשלה.

מה אתם מצפים שיגידו לכם?!

"צודקים 100%, המצלמות שם כדי לעשות כסף"

"צודקים 100%, אנחנו בונים פצצת אטום"

Bimmer

פורסם

רוני - הם אוכפים כי זה, ובכן, התפקיד שלהם.

Cuore Sportivo - לא מופעל מכבש לחצים, אלא פשוט אומרים להם לאכוף דברים מסוימים. המשטרה מתנהלת לפי מה שאומרים לה. (בגלל זה יש הרבה שוטרים מתוסכלים...)

אם אני לא טועה, התאונות היותר נפוצות הן תאונות פנים-אחור, שבד"כ נגרמות בגלל אי שמירת מרחק. אלו תאונות הון תועפות למשק. זמן, תיקון, ריצות, חלפים ועוד. שמעת פעם על אכיפה של שמירת מרחק? שמעת פעם על חינוך לשמירת מרחק? הממשלות לדורותיהן תמיד דרשו כסף ולא הורדה משמעותית של כמות תאונות הדרכים.

ברור לכולם שהמצלמות החדשות מגיעות בשביל לקחת עוד כסף. סוג של מס. כל השאר, זה סתם בּוֹבֶּע מַיסֶעס (תודה לגוגל...)

• תוכן חדש...