Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בימים האחרונים, בעת חניה, נתקלתי במצב שדוושת הבלם הופכת לקשה ויש ללחוץ חזק על מנת לעצור, והבלימה די איטית.

בכביש הבלמים תיפקדו כרגיל. נסעתי היום למוסך מורשה ובבדיקה ראשונית (רפידות, נוזל בלמים, נסיעת מבחן) לא גילו כלום.

אחרי שערכו נסיעת מבחן נוספת הבוחן הרגיש שאחרי לחיצה חוזרת על הדוושה הרכב לא מתחיל לנסוע בשחרור חלקי אלא בשחרור כמעט מלא של הדוושה. בכל מקרה, זאת לא בדיוק התופעה שאני הרגשתי ושבגללה באתי. הבוחן אמר שכנראה יש בעייה או במשאבת בלם או במשאבת איי.בי.אס. קבעתי מועד לטיפול נוסף אך ישנם כמה דברים בגללם אני חושש:

1) הבוחן במוסך לא הצליח לשחזר בדיוק את התקלה לפני שהעריך את הסיבה.

2) הבעייה חזרה על עצמה מספר בודד של פעמים ומיד נעלמה. אי אפשר

לשחזר אותה באופן מכוון. בדר"כ בעיות מסוג זה קשה לאתר, ולרוב מחליפים חלקים

מבלי לפתור שום דבר.

האם מישהו נתקל בכזאת תופעה בדוושה ויודע מה יכולה להיות התקלה?

אם יש תקלה, איך זה שהיא מופיעה בצורה מאוד לא סדירה? אולי בעצם אין צורך לעשות דבר, לפחות בינתיים?

איך אפשר לוודא שלא מחליפים לי חלקים סתם אלא באמת מצליחים לאתר את התקלה?

תודה רבה

אלי.

פורסם

ברכב שלי (בחתימה), לפני כשנה בערך הייתה גם תקלה דומה, רק שאצלי דוושת הבלם הפכה להיות קשה כמו אבן לגמרי לאחר בלימת חירום אחת שנעלצתי לעשות בגלל פג'ו 307 עם נהג טיפש ברמה של דף עץ.

הבעיה אצלי הייתה משאבת עזר בלימה (או משה בסגנון, לא הבוסטר בכל מקרה) שכשלה והוחלפה בחדשה בעלות של קרוב ל 1200 ש"ח כולל עבודה ומע"מ אם אני זוכר נכון. המוסך הציע גם משופצת בעלות של כ800 ש"ח, העדפתי לקחת מקורית חדשה.

לגבי החלק האחרון של ההודעה שלך - אם אתה לא סומך על המוסך, אל תטפל שם.

ואם בכל זאת, בקש מהמוסך הסבר למה יקרה אם יוחלף חלק כל שהוא והבעיה תמשיך, איך יהיה המשך הטיפול מבחינתם וכמובן מבחינתך, כלכלית כמובן.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

בדרך כלל כאשר דוושה נהיית קשה הבעיה היא במגבר הבלם. אם הדוושה ספוגית וצונחת למטה עד הסוף הבעיה היא במשאבת הבלם. בכל מיקרה הייתי ניגש שלמוע חוות דעת נוספת.

פורסם
שלום,

אנא אל תתנו עצות כמו - לנתק משאבה כזאת או אחרת, בייחוד כשמדובר במערכת בלימה...

עופר

מסכים ומחזק!

לא להקשיב לעצות כאלה מדובר במערכת בטיחותית!.

• תוכן חדש...