Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לשיפוץ בית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש תכנון לשפץ קומה שלמה בבית.

זה כולל הסרת שטיח מקיר לקיר וריצוף חדש בהדבקה על הרצפה הישנה.

רציתי לדעת האם נהוג להוריד את הפאנלים המקוריים או להדביק עליהם את החדשים? השיפוצניק מתעקש שצריך להוריד כי זה יצור מדרגה גדולה של פאנל. על הפרוק הזה הוא כמובן רוצה תוספת כסף של 1800 ש"ח לבערך 60 מטר רץ.

ודבר נוסף הוא בעניין של צנרת, בגלל שמוציאים את האמבטיה ועושים שינויים של מיקומי ברזים, יש צורך בהרמה של הרצפה במקלחת אחת כדי לעשות את השינויים. רציתי לדעת פחות או יותר בהנחה ומרימים רצפה, מה ההפרש בין הרמה בלבד לבין הרמה והחלפת צנרת בחדשה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

השיפוצניק צודק. יש להוריד פאנל ישן. במיוחד אם הוא היה של השטיח.

ברגע שצריך להזיז נקודות אתה מרים רצפה ומחליף חלק מהצנרת לחדשה שתצא במקום החדש.

או שרציתה פשוט להזיז את השינה בתוך הקיר? זה לא תמיד אפשרי.

בכל מקרה רצוי ומולץ להחליף באותה הזדמנות. זה בדיוק כמו להחליף משאבת מים כשאתה עושה טיימינג.

פורסם

במקלחת בה יבוצע שינוי מיקום ברזים כמובן שתחולף צנרת בחדשה. אבל יש גם עוד מקלחת ששם לא מבצעים שינוי של הזזת ברזים אבל כנראה שכן מרימים רצפה, והשאלה שלי היא מה המחיר הסביר (תוספת מחיר) להחלפת הצנרת במצב כזה. האם זה עוד נגיד אלף ש"ח או שזה מגיע לאלפים רבים? אני פוחד השיפוצניק פשוט יתקע לי מחיר כי אני כבר בידיים שלו.

הפאנלים הישנים הם של הרצפה הישנה, ועליהם הודבק השטיח כמובן. השאלה אם צריך להוריד את הפאנל של הרצפה הישנה או מספיק להוריד את השטיח שמצפה את הפאנלים כיום.

in the face

with a chair

פורסם

אני מניח שמדובר בצנרת ישנה, כלומר בת מספר שנים לפחות. צנרת כזו תמיד תהיה בסיכון לתקלות שיצריכו פתיחת הריצוף. לכן, אם אתה מרים ריצוף החלף את הצנרת בחדשה, ורצוי מאיכות גבוהה.

אני לא יכול לומר לך מה הפרש המחיר בשקלים, אבל לאחרונה דיברתי עם שני שיפוצניקים לגבי הדירה שלי - והם הסבירו שבכל מקרה עלות החלפת הצנרת זניחה יחסית לעלות תהליך של הרמת ריצוף, החלפת המצע וריצוף מחדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום כמעט ולא מעבירים צנרת ברצפה רק בקירות.

כל נקודה עולה בסביבות 1200 ש"ח שזה כולל חם קר וניקוז.

אם אתה מרים ריצפה עדיף לעשות איטום למנוע רטיבות לשכנים.

פועל פשוט יוציא לך את הפנלים ב 200 ש"ח עבודה.

בדרך כלל הצעת מחיר של ריצוף גם אם זה הדבקה כוללת הורדת פנלים והדבקת חדשים.

פורסם

כמו שאמרו.

הפירוק פנאלים זה חובה. אחרת התוצאה תהיה מדרגה.

לגבי הפירוק.. פועל (או כל אחד אחר). פטיש + מברג / שפכטל / שפיץ לדפיקה. ומפרק את הפנלים.

כמובן לא לעשות חריצים תקיר העליון מעל לפנל. אגב שיטה נחמדה. זה לעשות עם סכין יפני לפני הפירוק חיתוך בין הפנל לקיר בחלק העליון.

למנוע מצבע דבוק להתקלף עם הפנל.

לגבי צנרות.

כאשר יש לך הזדמנות להחליף. בגלל הרמת רצפה תחליף. זה חוסך הרבה בעיות / כסף בעתיד.

**אצל חבר טוב. הוחלפה צנרת של כל הבית (בית משנות 90-91.) כאשר הוא החליף את הריצוף. התוצאה. צנרות ישנים שהיו מחזיקים אולי עוד 3-4 שנים. יצאו. ונכנסו במקום צינורות פלסטיק. ועם שרשורים. שבמידת הצורך יוצא כל הצינור להחלפה.

עלה לו כמה אלפי שקלים. (דירה של 80 מטר) אבל יש לו שקט ל10 שנים. לפחות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אז אני מבין שהמחיר שהוא רוצה לפרוק הפאנלים מוגזם עד מאוד.

לגבי הצבע אין לי בעיה הקומה עוברת שיפוץ שכולל צבע.

כרגע אני לא יודע איפה הצינורות עוברים ככה שזאת בעיה, אבל אני אקח עוד כמה הצעות מחיר לעבודה הזאת ונראה לאן זה מתגלגל.

in the face

with a chair

פורסם

תבדוק. שהמחיר כולל רק פירוק. או גם הרכבה.

דבר שני. לפני צבע. חשוב להחליק קירות. אבל תנצל את ההזדמנות של הליכלוך והבלגן.

תוסיף שקעים בנקודות שצריך. סלון / חדרי שינה / מטבח / מקלחת. להוסיף קווי כוח חדשים לאן שצריך . (מייבש כביסה וכו)

תחצוב תשתית לקווי אינטרנט.. או תוסיף בצנרות של טלפון.

ובמידה ואתה מתקין מערכת קולנוע ביתית. תחצוב צינורות למיקומים של הרמקולים העתידיים.

תנצל עכשיו את הליכלוך. ואת העובדה שהרצפה בחוץ. להעביר צינורות ממקום לממקום מבלי לשבור הרבה קירות.

נקודות חשמל חדשות עם חצי אוטומט מהלוח. תשתית רשת (אינטרנט פנימי). כבלים. רמקולים ועוד.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

דבר ראשון זאת קומת חדרים עליונה בבית פרטי, דבר שני לא מרימים את הריצוף בחדרים אלא עושים הדבקה.

in the face

with a chair

פורסם

לא משנה שלא מרימים ריצוף בקומה.

אם אתה צריך להעביר נקודה של חשמל או תקשורת יש לחתוך עם דיסק יהלום בתואי הקצר ביותר ולשתול שרשורי.

לאחר מכן מחילקים קצת עם בטון ומדביקים קרמיקה בלי בעיה.

לגביי האינסטלציה זה לא משנה מה מונח בריצפה ואם אתה מרים ריצפה או לא.

את הצנרת החדשה מריצים בקיר והצנרת הישנה נשארת בריצפה קבורה.

השאלה אם אתה רוצה להכנס לעלות של החלפה עם כל המשתמע מכך.

פורסם

צנרת מים יכולה לרוץ בקיר, אבל מה עם הצנרת של הביוב? זה כבר דורש הרמה של הרצפה.

לפי מה שהבנתי במקלחת (זאת שעושים בה צנרת) הוא מפרק הכל בחיתוך ולא בחציבה... יש לזה עדיפות מסיבה מסויימת על פני קונגו\איזמל?

in the face

with a chair

• תוכן חדש...