Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה אתה מצפה שייקחו לך על הוצאת הגלגל הרזרבי והרכבתו?

או שאתה מצפה שיעשו לך בחינם?

כן, אני מצפה שיעשו לי את זה בחינם כי אני מכיר מקומות שיעשו את זה בחינם. לנפח אויר לוקח יותר זמן מזה אז ניפוח אויר זה שירות ולקחת צמיג בלי לתקן בו כלום ולבצע החלפה בינו לבין הספייר עולה כסף? אתה יודע מה? ניתקלתי בחיי במוסכים שעושים דברים מסובכים יותר ואמרים ללקוח "תן לי כמה שאתה חושב שמגיע לי". אז יש גישה ויש גישה. יש עבודה ויש עבודה. יש בעל מיקצוע ויש בעל מיקצוע. ולצערי רובם הגדול פשוט חזירים. תאמין לי שאתה כלקוח תחזור מיליון פעם לתקן אצל מישהו שייתן לך שירות על דבר שכזה קטן ותשלם לו באהבה על דברים שבאמת מגיע לו. מצטער שאני מדבר כך זה פשוט חורה לי עד כמה בעלי מיקצוע בתחום צמאים לכסף.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי רק בעל מקצוע שמכיר אותך, ושהיית אצלו מספר פעמים, יוכל לבצע עבודה כזו ללא תמורה.

גם אני, שנזקק מעת לעת לשרותים בתחום הרכב, אפילו בתחומים אחרים, לא חושב שעבור פירוק צמיגים מג'אנט, או רק החלפת צמיג (שהוצא מתא המטען) צריך לעשות בחינם. מה, הם חייבים לך/לנו משהו ?!

ונכון שאת אף אחז זה לא מעניין, אבל צריך ל"החזיר" שכירות/עלות משכורות/עלות כלים/הוצאה אחרת...(אני פשוט נכנס לנעלי בעל המקצוע או לפחות מנסה).

תסלחו לי, אבל זה כבר גובל קצת באיך קוראים לזה...? (מתחיל ב"ק", 6 אותיות, "צ" שלישית וכו')

alfa 156 2.5.

פורסם

טוב אתה יודע....זה עיניין של קו מחשבה. היום שאתה מגיע לבדוק בעייה מסויימת ברכב גם אם הבדיקה עורכת 10 דקות וזה הרי רק בדיקה וגם זה זמן וידע ומשאבים אז לא ייגבו ממך לפחות הרוב לא ייגבו כסף. מזכיר לי מיקרה שהייתי צריך לפתוח איזה בורג לאופנוע, הלכתי למוסך כי הייתי צריך פטיש אויר לזה , המוסכניק בא מכל הלב נתן פתיחה ועל הדרך שיגעתי אותו בעוד משהו קטן, מהאי נעימות רציתי לשלם אמר לי "הכל בסדר, לא צריך כלום" לאחד כזה כייף לחזור. וזה בעל מיקצוע ברמה!! :)

פורסם

ברור שעל עבודה צריך לשלם, אבל יש דבר שנקרא שירות ללקוח. אם לקוח בא אליך עם משהו קטנצ'יק שדורש ממך מינימום השקעה וזמן, לפעמים יהיה נכון יותר להציע את השירות בחינם. לקוח כזה יהיה מרוצה ויחזור אליך בשמחה בשביל דברים גדולים יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שלא תבין אותי לא נכון - זה מבורך אם הם עוזרים ללא תמורה.

אבל הם ממש אינם חייבים ! (דעתי)

אתה בהחלט צודק ידידי...אף אחד לא חייב לנו כלום...הרי להם יש את הכלים ולנו לעיתים לא. מה שהרגיז אותי מלכתחילה זה כל התהליך הכלכלי הזה וחוסר הנעימות שפותח השירשור חווה שם.

פורסם

אני פניתי לפני כשבועיים לפנצ'ריה מאוד מכובדת באזור השפלה, ביקשתי ממנו בסך הכל שיבדוק לי לחץ אוויר, פעולה שב"כ הם אמורים לבצע, אני תמיד נותן טיפ לפועל שבודק את לחץ האוויר.

לתדהמתי, בעל המקום, שואל אותי למה אני חושב בכלל שהוא צריך לבדוק לי לחץ אוויר. הסברתי לו שבתחנות הדלק הרבה פעמים מד לחץ אוויר אינו מדויק הוא המשיך בשלו.

הוא הוסיף וטען עוד שאני מנצל אותו.

לא התאפקתי ואמרתי לו שעכשיו הוא רואה אותי ברכב יחסית חדש, אבל ברכב הקודם תיקנתי אצלו 5 פעמים פנצ'רים.

לבסוף הוא התרצה והסכים לבדוק לי לחץ אוויר, בתנאי שאני אוציא את כיסוי הונטיל מכל הצמיגים ואני ארכיב אותם בחזרה.

מה דעתכם? לי זה נראה ממש חוצפה, פשוט אין לו כח לעבוד, הוא כבר בן כ- 70 ואין לו עובדים, כנראה בשל המיתון.

ממש אכזב אותי, מה גם שהוא נחשב אוטוריטה בתחום הצמיגים מטעם משרד התחבורה והוא יושב בבוררויות כאשר ישנו סכסוך בין לקוח לבין פנצ'ריה מטעם איגוד המוסכים.

פורסם
כן, אני מצפה שיעשו לי את זה בחינם כי אני מכיר מקומות שיעשו את זה בחינם. לנפח אויר לוקח יותר זמן מזה אז ניפוח אויר זה שירות ולקחת צמיג בלי לתקן בו כלום ולבצע החלפה בינו לבין הספייר עולה כסף? אתה יודע מה? ניתקלתי בחיי במוסכים שעושים דברים מסובכים יותר ואמרים ללקוח "תן לי כמה שאתה חושב שמגיע לי". אז יש גישה ויש גישה. יש עבודה ויש עבודה. יש בעל מיקצוע ויש בעל מיקצוע. ולצערי רובם הגדול פשוט חזירים. תאמין לי שאתה כלקוח תחזור מיליון פעם לתקן אצל מישהו שייתן לך שירות על דבר שכזה קטן ותשלם לו באהבה על דברים שבאמת מגיע לו. מצטער שאני מדבר כך זה פשוט חורה לי עד כמה בעלי מיקצוע בתחום צמאים לכסף.

לא יודע מה אתה מגדיר בתור חזירים,

אבל בעל מקצוע לא אמור לעבוד בחינם.

למה לא עשית את העבודה בעצמך אם היא כל כך פשוטה? אתה הולך למישהו אחר ומצפה שיעשה לך אותה בחינם?

אל תשכח שאין דין לקוח ותיק וקבוע כדין לקוח חדש ומזדמן.

קישקשתן - במקרה שלך, פשוט הייתי לוקח את הרגלים והולך משם.

הרי ברור לכולנו שמקום שייתן שירות טוב, אנחנו נזכור אותו וכנראה בעת הצורך נחזור אליו.

מצד שני, צריך להבין שיש שירותים, שלמרות שהם נראים לנו פשוטים - מגיע לבעל המקצוע לקבל עליהם כסף.

והציפיה של אנשים כמו מאור30 שיבוא להחליף גלגל או לבדוק אוויר בחינם, היא מראה פרצוף לא יפה.

מאור30 - אני לא היית רוצה אנשים כמוך בבית העסק שלי וגם אם אני נותן מכל הלב, אני לא רוצה לתת לאנשים כאלו שחושבים שמגיע להם, סתם ככה.

יש דרך לסנן לקוחות כאלו ומי שחכם עושה את זה. אולי זה מוריד את הכמות, אבל מעלה את האיכות ואת הכיף שבעבודה - אולי מרוויחים פחות אבל עושים את זה עם חיוך על הפנים.

פורסם
לא יודע מה אתה מגדיר בתור חזירים,

אבל בעל מקצוע לא אמור לעבוד בחינם.

למה לא עשית את העבודה בעצמך אם היא כל כך פשוטה? אתה הולך למישהו אחר ומצפה שיעשה לך אותה בחינם?

אל תשכח שאין דין לקוח ותיק וקבוע כדין לקוח חדש ומזדמן.

קישקשתן - במקרה שלך, פשוט הייתי לוקח את הרגלים והולך משם.

הרי ברור לכולנו שמקום שייתן שירות טוב, אנחנו נזכור אותו וכנראה בעת הצורך נחזור אליו.

מצד שני, צריך להבין שיש שירותים, שלמרות שהם נראים לנו פשוטים - מגיע לבעל המקצוע לקבל עליהם כסף.

והציפיה של אנשים כמו מאור30 שיבוא להחליף גלגל או לבדוק אוויר בחינם, היא מראה פרצוף לא יפה.

מאור30 - אני לא היית רוצה אנשים כמוך בבית העסק שלי וגם אם אני נותן מכל הלב, אני לא רוצה לתת לאנשים כאלו שחושבים שמגיע להם, סתם ככה.

יש דרך לסנן לקוחות כאלו ומי שחכם עושה את זה. אולי זה מוריד את הכמות, אבל מעלה את האיכות ואת הכיף שבעבודה - אולי מרוויחים פחות אבל עושים את זה עם חיוך על הפנים.

בין היתר אני מיתעסק במכונאות רכב בחיי. לא בעל מיקצוע בתחום אבל בהחלט עובד בחיי על לא מעט רכבים. הגעתי למצב הזה בגלל שנוכחתי לראות במו עיניי איך דופקים בלשון המעטה לקוחות שסה"כ מחפשים שירות טוב אמין וזול והכניסו להם את כל האלמנט. אני לעולם לא היתנגדתי לשלם על דברים שתיקנו לי אבל עדיין יש גבול ויש הבדל בין תיקון לבין לתת שירות באהבה ובכייף ולמשהו שלוקח 5 דקות ולא עולה כלום לבעל המיקצוע אני קורא שירות ואני יודע שאם הייתי בעל מיקצוע לא הייתי גובה על זה אגורה כי זה מה שיעשה את השם הטוב שלי. וכמו שרשמתי קודם, ההליך המעצבן שהיתנהל בין הפנצ'רייה לבין פותח השירשור זה מה שהגעיל. ודרך אגב, אני מקווה שלא היתכוונת ברצינות על גביית תשלום על ניפוח אויר...

פורסם

לא אמרתי שצריך לשלם על ניפוח אוויר - להפך אמרתי לקישקשתן שייקח את הרגלים (צמיגים )שלו ויילך משם.

אתה צריך להבין שאם בעל מקצוע עובד בשבילך חמש דקות - זה כן עולה לו כסף, ת'אכלס הוא מפסיד כסף מזה. בשיא הרצינות. תפתח עסק, תבין.

פורסם
לא אמרתי שצריך לשלם על ניפוח אוויר - להפך אמרתי לקישקשתן שייקח את הרגלים (צמיגים )שלו ויילך משם.

אתה צריך להבין שאם בעל מקצוע עובד בשבילך חמש דקות - זה כן עולה לו כסף, ת'אכלס הוא מפסיד כסף מזה. בשיא הרצינות. תפתח עסק, תבין.

אני באמת מבין אותך ולא חס וחלילה מנסה להיתווכח או לצאת צודק. סה"כ אומר את דעתי האישית בעיניין ואלה המצבים שיוצרים ללקוחות את.התחושה של החשש ממוסכים והדחף לגשת למוסכי מידרכה שהם הזולים שנישארו בתחום.

פורסם

אולי 100 שקל זה מחיר סביר בעולם הצמיגיות- למרות שמדובר במשהו סופר פשוט שלקח לא יותר מ 7 דקות (אפילו לא היו צריכים לעלות לקומה השניה להביא לי צמיגים, פשוט הבאתי להם אותם מהבגאז' למכונה), אבל הצורה שבה זה נעשה השאירה עלי רושם רע מאוד. קודם כל, היתי מאוד ברור בטלפון כשאמרתי שיש לי שני צמיגים בבגאז' שאני רוצה שירכיב לי במקום הצמיגים הישנים מקדימה והוא היה מאוד ברור כשהוא אמר "30 שקל לכל צמיג". שנית, כל הקטע הזה של להתווכח בקול רם עם העובד שלו בזמן שהאוטו שלי על הג'ק והצמיגים כבר על הג'אנט (אגב, כדאי להם לקחחת כמה שיעורי משחק אצל ניסן נתיב, למה הם לא היו מאוד משכנעים) ואז לנזוף בי שכאילו הטעיתי אותו בטלפון עד להצעת הפיתרון- 100 שקל במקום 60, והוא עוד עושה לי טובה כי זה אמור לעלות 180.

יכול להיות שכיוון שזו צמיגיה באמצע רמת אביב, ואת הסיאט הדהויה שלי הקיפו כל מיני ג'יפים שעולים כמו דירה בחיפה, ממש לא היה ב*** שלהם לבזבז עלי זמן.

קיצר, עשו קטע מסריח בשביל 40 שקל ואפילו לא טרחו לעשות את זה ביותר מדי תחכום או נימוס.

פורסם
בשביל זה קיים הפורום: להוציא את האנרגיות השליליות ולדווח לציבור על בעלי מקצוע מעצבנים.

צריך רק לקחת את הדברים בפרופורציה.

אני לגמרי בפרופורציה, רק יודע שצמיגי רמת אביב התנהגו כמו אחרוני החאפרים, ולא כמו עסק ותיק של עשרות שנים בלב העיר.. לא יצא נזק גדול ולא מדובר באיזו רמאות מפוארת, אלא "סתם" 40 שקל נוספים שהוציאו ממני בצורה מאוד לא אלגנטית ובטח שלא אתית. ועל כן, שמח שסיפרתי את הסיפור שלי.

• תוכן חדש...