Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהאוטו היה צריך תיקון נאלצתי ללכת לכמה מוסכים לבירור מחיר, כולל כאן בפורום.

שמתי לב שכל הזמן אומרים (לדוגמה רון) החלק הזה אצלי הוא X לפני מע"מ, והחלק הזה הוא Y לפני מע"מ והחלק ההוא זה Z לפני מע"מ.

עכשיו אני לא מבין למה, הרי אני רוצה לדעת מה הנזק הסופי לכיס שלי ולא מה היה אמור להיות הנזק לכיס שלי אם לא היה מע"מ.

הנושא הזה באמת מבלבל אותי :?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

כאשר מדובר בעסקה בין עוסק לבין צרכן - העוסק מחויב על פי חוק להציג את המחיר כולל מע"מ.

מי שעושה אחרת, כמו נניח חברות הסלולר שנלחמות על חייהן (אורנג', סלקום ופלאפון) - עובר על החוק.

לא מזמן נקנסה רשת גדולה ב200,000 ש"ח על האקט הזה.

כאשר מדובר בעסקה בין עסק לעסק - לא חובה להציג מחיר כולל מע"מ, לרוב מציגים ללא.

פורסם
אחרי שהאוטו היה צריך תיקון נאלצתי ללכת לכמה מוסכים לבירור מחיר, כולל כאן בפורום.

שמתי לב שכל הזמן אומרים (לדוגמה רון) החלק הזה אצלי הוא X לפני מע"מ, והחלק הזה הוא Y לפני מע"מ והחלק ההוא זה Z לפני מע"מ.

עכשיו אני לא מבין למה, הרי אני רוצה לדעת מה הנזק הסופי לכיס שלי ולא מה היה אמור להיות הנזק לכיס שלי אם לא היה מע"מ.

הנושא הזה באמת מבלבל אותי :?

החוק מחייב את בעל העסק לנקוב במחיר המלא, כולל מע"מ. בפועל, העסק לא רואה שקל מהמע"מ שאתה משלם והכסף עובר בסוף כל חודש למדינה. כשבעל מוסך אומר לך שעבודה מסוימת עולה 1000 ש"ח לפני מע"מ הוא בעצם אומר לך: "תשמע, מבחינתי העבודה הזאת עולה 1,000 ש"ח. על זה המדינה מוסיפה לך מס ערך מוסף שאין לי שום קשר אליו וממש לא מתחשק לי לגבות אותו כי הוא מציק לי בדיוק כמו שהוא מציק לך".

או כמו שאומר אחד המנהלים אצלי בעבודה - מע"מ זה לא שלי ולא שלך :)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבנתי תודה רבה, מעכשיו אני יתחיל לשאול אם המחיר כולל מע"מ או לא כי כבר מספר פעמים נפלתי בכך שהגעתי למוסך ואחרי התיקון הם אומרים לי "אהה, לא זה לפני מע"מ, אתה צריך לשלם ככה וככה"

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

היה כבר נושא בדיוק כזה בפורום, עם הרבה מסקנות שונות ומשונות.

בגדול- מקס וצביקה צודקים לחלוטין. צביקה, יש מצב שדיברתי עם המנהל הזה מתישהוא, אני מכיר את הביטוי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו שאמרו כאן לפניי, המע"מ הוא מס שבית העסק גובה בעבור המדינה. הוא לא מחייב מע"מ אלא הוא גובה את המע"מ.

ממה שהבנתי עד היום בארץ כאשר בית עסק קונה פריט מספק אז הוא משלם את המע"מ וכאשר בית העסק מוכר את הפריט הוא מזדכה אחרי זה על המע"מ שהוא שילם. כלומר בישראל נוצר מצב שאם קנית סחורה שילמת עליה את המע"מ גם אם היא שוכבת במחסן.

בארה"ב לעומת זאת השיטה היא אחרת. אתה בתור עסק קונה את הפריט מהספק או היצרן. אתה מראה לאלה תעודת עסק מורשה ולפיכך אתה לא משלם מע"מ במעמד קניית הסחורה. לעומת זאת, כאשר אתה מוכר את המוצר לצרכן אז אתה גובה את המע"מ ומשלם אותו למדינה בסוף כל חודש. היתרון בדבר שאם יש לך סחורה ששכובת במחסן המון זמן לא שילמת עלייה את המע"מ כל עוד היא לא נמכרה. יותר קל לנהל ככה עסק והמע"מ לא מכביד לך על הכיס ועל הנשמה כאשר הסחורה עדיין לא נמכרה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בארה"ב המחיר המוצג לצרכן אינו כולל את המיסים (שיכולים להיות פדראליים, מדינתיים ועירוניים) - וכאשר אתה מגיע לקופה אתה מגלה הפתעה בדמות תוספת של כ-10% למחיר. אצלנו השיטה היא האירופית - בה המחיר המוצג לצרכן הוא המחיר הסופי והכולל את כל המיסים וההיטלים. יש סוחרים המציגים גם את המחיר ללא מע"מ אבל בכל מקרה הם חייבים להציג גם את המחיר הכולל מס.

לעומת זאת בחשבונית יש הפרדה בין המחיר לבין המס המשולם עליו, והסכום הכולל מצויין ב"שורה התחתונה".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Cerebral Cortex

הבנתה נכון אבל טעיתה במסקנות.

שאתה (בתור בעל עסק) קונה סחורה אתה משלם עליה מע"מ, בסוף החודש אתה מגיש את הקבלות ומקבל החזר על המע"מ שמתכזז אם המע"מ שאתה חייב למדינה.

אם בסוף החודש אתה מגלה שחייבים לך כסף על המע"מ ששילמתה אז אתה בבעיה כי העסק שלך כנראה מופסד :)

ככה שעבור סחורה במחסן אתה מקבל החזר בסוף החודש, כנל מע"מ ששילמה על מוצרים שהם לא סחורה, לדוגמה מים, חשמל, דלק וכו גם עליהם תקבל החזר בסוף החודש.

אודי A4

דימה.

פורסם

צודק בהחלט. הבנתי בשלב מסוים שהייתה לי בעיה בהתנסחות. תודה על הזמן שהקדשת בכדי לתקן אותי ולהבהיר את הנקודה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

במוסכים זה קצת שונה, גם אני שאלתי פה פעם את השאלה הזו. עד כמה שזכור לי, במוסכים זה מקובל שהמחיר הוא לא כולל מע"מ ועד כמה שזכור לי זה גם חוקי. בקיצור, במוסכים תמיד כדאי לשאול האם זה כולל מע"מ או לא כולל.

פורסם

הנה, אחרת חברות הכבלים מציעה אינטרנט לעסקים פלוס 500 דקות בטלפון לכל טלפון סוללרי או נייח ב 99 שקלים והם אומרים שהמחיר הוא לפני מע"מ. מהבחינה שלהם זה יותר פסיכולגי לומר 99 שקלים לחודש ולא 115 שקלים לחודש אחרי המע"מ.

פורסם

למגזר העסקי נהוג לומר מחיר ללא מע"מ בגלל שהמחיר באמת ללא מע"מ, את המע"מ מקבלים חזרה בסוף כול חודש, וזה גם חוקי.

ללקוח הסופי זה לא חוקי לומר מחיר ללא מע"מ.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...