Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעקבות קריאה בפורום על המלצת רבים להשתמש בפלסטלינה לרכב החלטתי להתנסות גם בחומר זה

רכשתי גוש של פלסטלינה במחיר של 170 שח

רחצתי את הרכב היטב בסבון של טרטל ווקס והתחלתי בתהליך הפלסטלינה.

בזמן השימוש מצאתי את עצמי מנסה לגרד ממקומות מסוימים גושי פלסטלינה שנדבקו לי לאוטו

במקום להסיר לי לכלוך זה עשה לי יותר נזק ונשארו כתמי פלסטלינה על הרכב.

מבקש המלצה ה עלי לעשות ומה לא עשיתי בסדר בשימוש שגרם לזה להיות ככה

תודה רבה

תומר

פורסם

השתמשת עם ספריי מחליק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגלל זה אני נוטה להמליץ לאנשים לפנות לבעל מקצוע.

לא תמיד לעשות לבד יצא יותר טוב/משתלם.

ד"א, שימוש לא נכון בפלסטלינה יכול לעשות נזק בלתי הפיך לצבע.

* אל תראה את ההודעה הזו כאילו אני מנסה "לרדת" עליך. להבא אני ממליץ לך לעשות מחקר טוב על המוצר שאתה קונה ולפחות פעם אחת לראות בעל מקצוע מבצע את העבודה ולפי טיסת הסולו שלך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יש אפשרות לקבל הדרכה מדיטיילינג,אך לשמור ולטפל בעצמך ברכבך גם.

יעוץ והדרכה בתשלום מינימלי,כולל כל מוצרי טיפוח וציוד לטיפול.

זה נועד לאלו שבאמת אוהבים לבד לטפל ברכבם ומוכנים להשקיע מזמנם.

בהצלחה.

יעקב

פורסם

לפני השימוש בפלסטלינה חיפשתי והתעניינתי היטס בנושא חיפשתי באינטרנט שאלתי פחח רכב ואת מוכר הפלסטלינה אך לבסוף פעלתי כמו שמוכר הפלסטלינה אמר לי וכניראה זו הסיבה לאי הצלחה,

אני מאוד מתעקש לעשות את הדברים בעצמי ולא מטעמי חיסכוןן אלה בגלל שככה אני מאמין ואוהב להקדיש זמן ועבודה לרכב ועד עכשיו הייתי מאד מרוצה מתוצאות העבודה שלי

בכל מקרה הזמנתי כעת קיט של פלסטלינה מהמזון נקווה שבפעם הבאה ילך יותר טוב

פורסם
מצאתי את עצמי מנסה לגרד ממקומות מסוימים גושי פלסטלינה שנדבקו לי לאוטו

במקום להסיר לי לכלוך זה עשה לי יותר נזק ונשארו כתמי פלסטלינה על הרכב.

הפלסטלינה לא אמורה להשאר על הרכב, היא צריכה להחליק על הפח ולנקות אותו.

זו הפעם הראשונה שאני שומעת ונתקלת בתופעה של שאריות מהחומר הזה שנשארו על הרכב.

יכל להיות שהחומר שרכשת ישן?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
הפלסטלינה לא אמורה להשאר על הרכב, היא צריכה להחליק על הפח ולנקות אותו.

זו הפעם הראשונה שאני שומעת ונתקלת בתופעה של שאריות מהחומר הזה שנשארו על הרכב.

יכל להיות שהחומר שרכשת ישן?

ל'

ממש לא, זה מה שקורה אם משתמשים בפלסטלינה ללא חומר "סיכה".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אפשר להזמין מאיביי ואמאזון "קליי קאר קיט" של מגוואיירס - מקבלים שם שני גושי פלסטלינה (חימר משום מה באנגלית), חומר סיכה ומטלית מיקרופיבר.

המחיר הוא משהו באזור ה200 שקלים אחרי משלוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפלסטלינה אין שום "חומר סיכה מיוחד" בשביל השימוש. הכי טוב והכי בריא להשתמש במים, ללא סבון (יש פלסטלינות שהסבון "הורג" אותן). יש להספיג טוב טוב את הפלסטלינה במים ולהתחיל להחליק איתה על הפח, כאשר הפח לא חם (לא עמד בשמש, ואם כן אז לתת שעתיים-שלוש להתקרר בצל).

באותה מידה יכול להיות שהפלסטלינה שקנית היא מסוג לא טוב. פלסטלינה איכותית עולה בסביבות 250-350 ש"ח, ללא שום קיט להחלקה ודברים כאלה, רק מהסיבה שאלו דברים לא נחוצים. כמו כן, אם אתה מתכוון לקנות עוד פלסטלינה ולנסות שוב, תדאג שאתה רואה כמה גרם של פלסטלינה אתה מקבל לפי מחיר (אם קנית 100 גרם ב 170 ש"ח, ואתה יכול להשיג 200 גרם ב 250 ש"ח, אז עלה לך יותר כסף מן הסתם)

שוב אני חוזר ואומר, לעבוד רק עם מים, הרבה מים, ובלי סבון!!!

פורסם

אני הזמנתי פלסטלינה + חומר סיכה.

בינתיים רק החומר סיכה הגיע - אופטימום. אז כרגע אני שוטף איתו את הרכב...

הנה הוראות לשימוש שהורדתי מהאינטרנט בעזרת תרגום גוגל:

לגלגל את החימר לכדור, ואחר כך לצורת נקניק ולבסוף לשטח אותו על כף היד. בעת ביצוע פעולה זו להבטיח כי חימר חם ורך מאוד. זה החומר מתקרר, זה יכול להיות קשה או שבירות זה יכול לסכן את פני השטח התרמה משחיתה על הצבע. לאורך כל תהליך claying, תמיד להבטיח כי החומר נשאר נחמד וחם לא הולך פריך או קשה. לעבוד על שטחים קטנים בכל פעם, אני מתחיל עם הגג, ואז מכסה המנוע, ואז את החצי העליון של הצדדים, ואז אתחול, ולאחר מכן את החצי התחתון של הצדדים (כמו כביסה, עושה את האזורים מנקה 1). אני תמיד לרסס עם פאנל מהירה detailer ולנגב את זה לפני claying להסיר חלקיקי אבק נוכלים שעלולים להעיף על הצבע שעלולים לגרום להשחית. העבודה על אזורים קטנים של איסוף ומסירה בכל פעם - כ 2 'על 2'.

לרסס את האזור עם חומר סיכה חימר, מספיק כדי להרטיב את פני השטח באופן יסודי למדי. גם לרסס את החומר עם חומר סיכה גם כן. נגב בעדינות את פני השטח של החומר והתנועה האחורי על פני שטח משומנים רק באמצעות לחץ קל אצבע. אף פעם לא חימר על פני שטח יבשה של צבע, ואם הצבע מתחיל להתייבש לפני שאתם שמחים כי מזהמים על פני השטח הוסרו (צבע ירגישו חלק), ריסוס על חומר סיכה יותר. שמור על חימר משומנים גם כן. לאחר איסוף ומסירה מרגיש חלק, נגב בעדינות את חומר סיכה החומר שנותר ממנו בעזרת מגבת רכה. ללוש את החימר מאוד באופן קבוע - זה לא רק שומר על חימר חם, אבל כאשר לישה לחשוף את הצד הנקי של חימר. זכור חימר כי הוא להרים חלקיקים חדים, אם אתה עושה את כל המכונית עם צד אחד של חימר תוכלו לגרום משחיתה את פני השטח כמו את כל החלקיקים חדים תקועים חימר יהיה ineveitably באים במגע עם הצבע. מסיבה זו, ללוש את החימר באופן קבוע ורק פעם להפעיל לחץ קל באצבע. כאשר הצד הנקי של חימר כבר לא יכול להתגלות, לבטל את החימר. המשך עד המכונית הושלמה. שים לב, טיט רבים יסיר חלק או את כל (תלוי התוקפנות) של הגנה שעווה / sealent, אז תמיד מעקב claying עם ליטוש וזיגוג במידת הצורך, ואחריו ואיטום / או שעווה.

חמר בטוח לשימוש אם משתמשים בו בזהירות. עם זאת, אם לא נעשה שימוש בטיפול זה יכול לגרום משחיתה את פני השטח. תמיד ללוש באופן קבוע חימר לצד נקי. שמור תמיד את שניהם חימר משטח משומן היטב. השתמש רק לחץ קל אצבע. אם אתה טיפה את החומר על הקרקע, למחוק את זה כמו שזה יהיה להרים טונות של אבק חצץ ועפר מן האדמה אשר לגרום נזק לצייר. שמור על חימר חם וגמיש - אם יהיה קר, קשה ופריך זה יהיה לגרום להשחית, אז עוד סיבה להמשיך ללוש באופן קבוע, במיוחד בחורף.

אופן השימוש: ראשית לשטוף ולייבש את הרכב כדי להסיר מזהמים רופפים. טופס 1/3 של בר לתוך בגודל כף יד פאטי ספריי עם חומר סיכה החומר שלך. לרסס את האזור חימר בשכבה של חומר סיכה טוב ורוצים לעבוד חלק אחד בכל פעם, כ 2 מטר מרובע באזור. כפי שאתה לשפשף, חימר ירגיש כאילו הוא תופס את פני השטח. זה טוב, זה אומר חימר עושה את העבודה שלה כמו שצריך. מדי פעם ללוש את החימר לחשוף פני טרי. אם אתה מוצא את חלקיקי ניכר בשורת חימר שלך, לגלח אותם כדי למנוע מהם מגרד את פני השטח של הרכב שלך. כאשר אתה כבר לא מרגיש שום גרירה חימר נע fluidly על שטח, השטח נקי. נגב את האזור עבדת עם מטלית נקייה microfiber יבש

אגב, זה רק אני - או שבכל פעם שמוזכר פלסטלינה, נהגת שודים מתעוררת?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

עובדת עם החומר הזה עם הילדים בגן הילדים.

ובשעות הפנאי אני משתמשת בו לטיפוח הרכב שלי.

:wink:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לפלסטלינה אין שום "חומר סיכה מיוחד" בשביל השימוש. הכי טוב והכי בריא להשתמש במים, ללא סבון (יש פלסטלינות שהסבון "הורג" אותן). יש להספיג טוב טוב את הפלסטלינה במים ולהתחיל להחליק איתה על הפח, כאשר הפח לא חם (לא עמד בשמש, ואם כן אז לתת שעתיים-שלוש להתקרר בצל).

באותה מידה יכול להיות שהפלסטלינה שקנית היא מסוג לא טוב. פלסטלינה איכותית עולה בסביבות 250-350 ש"ח, ללא שום קיט להחלקה ודברים כאלה, רק מהסיבה שאלו דברים לא נחוצים. כמו כן, אם אתה מתכוון לקנות עוד פלסטלינה ולנסות שוב, תדאג שאתה רואה כמה גרם של פלסטלינה אתה מקבל לפי מחיר (אם קנית 100 גרם ב 170 ש"ח, ואתה יכול להשיג 200 גרם ב 250 ש"ח, אז עלה לך יותר כסף מן הסתם)

שוב אני חוזר ואומר, לעבוד רק עם מים, הרבה מים, ובלי סבון!!!

חברים יקרים, אנחנו הישראלים אוהבים קיצורי דרך,

האמת היא שאין קיצורי דרך בטיפול נכון בצבע,

בכל הדרכה בנושא דיטיילינג תובהר חשיבות השימוש בנוזל סיכה.

**לא תמצאו דיטיילר רציני, מיקצועי, שיגיד לכם "מים זה סבבה"**

נוזלי סיכה כגון (הגדרה כללית) - Clay Lube או Detailer Spray

מוצרים אלה מכילים פולימרים שעוזרים ללכלוך להשתחרר

מוצרים אלה מכילים פולימרים שמונעים מהפלסטלינה והלכלוך שהשתחרר לשרוט את הצבע

שימוש רק במים, רק נותן פיתרון חלקי בכך שהוא מאפשר לפלסטלינה להחליק על הצבע

אבל, הכימיכלים שבמוצרים האלה חשובים לתהליך.

אני מקווה שברגע שיגדל יבוא מוצרים אלה לארץ המחירים יהיו קצת יותר הגיוניים (לעומת היום שמוצר עולה 10$ ומשלוח 40$).

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

• תוכן חדש...