Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אני בדיוק רגע לפני סיום הלימודים, ובין הדברים הראשונים שאני מתכוון לעשות זה לעבור דירה(חלאס, כמה אפשר להיות עם ההורים :))

רציתי לדעת על פי מה הייתם קובעים את בחירת המגורים שלכם אילו הייתם אני? ע"פ קרבה כמה שיותר למקום העבודה? ע"פ קרבה למקומות בילוי ויציאה?

יש לציין שאני לא בעל משפחה, לא מתכוון לקנות דירה בשלב זה, מתכוון להחזיק רכב בכול מקרה, ולא מוכן להתפשר על סביבת מחייה (מעדיף לחיות בקרטון באיזור טוב מאשר בוילה בשכונת עוני).

פורסם

אני הייתי קובע את מקום המגורים שלי לפי:

1} קירבה להורים {לא יכול בלי האוכל של אימא,ומאוד קשור לאחים הקטנים שלי, זה מה יש}

2} קירבה למקום שאני מבלה בו המון, לדוגמא, אני מאוד אוהב את מרכז העיר והשוק של ירושלים גם אם בזמן האחרון השוק מחנה יהודה נהיה פלצני משהו, ולכן אם היה לי את האפשרות לגור שם הייתי נהנה מהכל, אוכל בזול וסופר טרי, בידור, פאבים, לא צריך רכב בכדי להגיע, לא צריך לדאוג לחניה ומי יחזיר אותי הביתה אחרי שאני שותה {אני לא שתיין -גג חצי ליטר של גינס, אבל לא רוצה לנהוג}

והאוכלוסייה מאוד מתאימה לי, סטודנטים חמודים מבצלאל שגרים באיזור המדרחוב בירושלים.

לסיכום, הייתי גר במקום שקרוב לאיזור הבילוי שלי בעיקר כי שם אני מסתובב הכי הרבה {+אפשרויות תעסוקה מגוונות באיזור, משומר ועד מוכר בשוק דרך עבודה במשרדי עורכי דין וכו'}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אני לא יודע איך זה להיות אתה ,אבל השיקולים שלי (כשהייתי בשכירות) לפי סדר עדיפויות היו :

סוג האוכלוסייה באיזור

קרבה למקום עבודה

תקציב (פחות קריטי אם הסעיפים למעלה עונים על הציפיות )

וזהו בעצם...:roll: חשבתי שיהיה לי הרבה מה לומר...:|

מכיוון שהייתי בעל רכב -לא עיניינה אותי הקרבה למרכזי קניות ולא בילויים

הקרבה לעבודה הייתה חשובה כי לא תמיד נסעתי עם הרכב לשם.

Gn'f'R

פורסם

אוקיי, אז עכשיו שאני סגור יותר על הכוונות שלי בעצמי, אשמח אם תתרמו לי מנסיונכם.

עשיתי חישוב קטן לגבי הוצאות צפויות לחודש:

שכ"ד עם שותפים במקום מתאים לצרכי - 1800-2000 שקל

חשבונות- 400 שקל

אוכל- 1100 שקל

בילויים- 1000 שקל

אחזקת רכב -1400 שקל

זאת אומרת 5700 שקל, ואני רוצה לשים גם 1000 שקל בתור חיסכון כול חודש, ז"א הגענו ל-6700 נטו שזה בערך 8.5-9 ברוטו שאני צריך להרוויח בחודש על מנת לממן את כול זה. במציאות העגומה של ארצינו, זה לא יהיה אפשרי ככול הניראה. :?

אז אחרי כול ההקדמה, האם יש לכם טיפים מה אפשר לעשות? אחד מהאופציות שחשבתי זה לגור במקום מאוד מרכזי(מרכז תל אביב למשל- מתאים מבחינה כספית) מה שיאפשר לי לוותר על רכב(לצערי הרב מאוד:-( ) , האם יש לכם עוד רעיונות? הדרישות היחידות שלי ממקום המגורים שיהיה יחסית קרוב לאיזורים מרכזיים(לא קריית שמונה למשל) ושיהיה נטול ערסים עד כמה שאפשר.

האם הדרישה שלי לחסוך 1000 שקל בחודש היא ריאלית בכלל? פשוט באמת שלא רוצה לדמיין את עצמי בגיל 30 בלי שום חסכונות.

אשמח לעצות.

פורסם

חשבונות 400 ש"ח? בדקת כמה תשלם, נניח, רק ארנונה (נגיד שליש מנה לדירת 4 חדרים?) - נראה לי שרק סעיף זה יחסל לך את 400 השקלים. ומה עם סלולרי, אינטרנט, כבלים\לווין, מים, גז, חשמל וכו'? אמנם אתה רווק, אבל רק החשבונות יגיעו, במקרה האופטימי, ל-800-1000 ש"ח לחודש.

מעבר לכך יש כל מיני הוצאות שמצטברות - רהיט פה, ביטוח משלים בקופ"ח שם, מחשב שמתקלקל, טיפול שיניים, זוג תחתונים ושני זוגות גרביים - וכמה בגדים ונעליים כדי לכסות אותם - בקיצור, החיים הרבה יותר יקרים מכפי שאתה מחשב. אני כלל לא אופתע אם משכר של 8,000 ש"ח, אפילו נטו, בקושי תחזיק את הראש מעל המים.

עכשיו, דבר חשוב - המקום אותו תבחר: דבר ראשון - מצא עבודה. אתה רוצה לגור במקום מרכזי כדי לחסוך את הוצאות הרכב - אבל מה אם העבודה תהיה במקום מרוחק? מצד שני - אם תגור במקום מרוחק הוצאות הרכב יגדלו, מאידך מרבית שאר ההוצאות יצטמצמו מאוד. והאפשרות לבלות לא בהכרח תעלם - לפני הרבה שנים גרתי בעפולה, המחיה עלתה פרוטות, היה ברשותי רכב וזה לא הפריע לי לבלות, בטבריה, חיפה או ת"א. אז אם אתה לא רוצה לגור בחור שבקצה הסרגל עדיין נותרו אפשרויות טובות. בחיפה תוכל למצוא לא מעט חיי לילה (למרות התדמית הישנונית), יש תאור של הרבה חיים סטודנטיאליים בבאר שבע, ובכל מקום אחר תוכל למצוא את הפלוסים והמינוסים שלו. אם תספר לנו היכן אתה עובד אולי מישהו יוכל לייעץ לגבי האיזור הרלונטי, ואם עדיין לא מצאת עבודה - ספר מה למדת, אולי למישהו יהיו רעיונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ענית בעצמך. במקום שתוכל להרשות לעצמך ויעמוד בקריטריונים שלך. בשותף זה הכי פשוט. לא מתאים - יאללה ביי.

חוזרים להורים לשבוע-שבועיים ונכנסים לדירה אחרת.

פורסם

את ה-400 שקל לקחתי מחברים ששוכרים דירה 2 חדרים. ארנונה נמוכה מאוד לדירה בגודל כזה, וכך גם חשבון חשמל ומים. כבלים לווין לא יהיה, וכן, לא הכנסתי חישוב של סלולר+אינטרנט ככה שאפשר להכניס עוד איזה 200 שקל לחישוב, צודק.

הבעיה היא למרבה הפלא, שאין הבדלים גדולים במחירי השכירות לצערי. ההבדל בין לחיות בחור רציני כמו עפולה למשל(ושיסלחו לי העפולאים :) ) לבין מרכז תל אביב, עומד בערך על 700 שקל בחודש. אמנם זה הבדל גדול אבל לא בשמיים(שלא נדבר על זה שה דלק על הנסיעות לתל אביב בסופ"שים בטוח יקזז לי את המחיר). במקומות אחרים כמו אשקלון או באר שבע, בכלל כמעט אין הבדל(בהנחה שאתה לא רוצה לחיות בשכונות של סודנים)

אני כרגע לא עובד, אבל בתחום שלי(תואר בביולוגיה) אפשר למצוא עבודה בכול הארץ, אבל השכר לא מתקרב לרמות האלה(בסביבות ה-7 אלף ברוטו בשנים הראשונות) לצערי.

• תוכן חדש...