Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי לאונה 87', היום כשפתחתי את פקק צנרת הראדיאטור גיליתי מעין משחה חומה מצידו הפנימי של הפקק, המשחה הינה סמיכה וחומה, מאוד דומה לבוץ. לאחר מכן העברתי אצבע על דפנותיו הפנימיות של מיכל מי קירור של הרדיאטור וגירדתי מהדפנות עוד שכבה נדיבה מהחומר המדובר.

למרות המצאות הבוץ המים לא נראים עכורים.

מהו מקורו של ה"בוץ"?

האם כדאי לנקז את מי הקירור לשטוף את המערכת ולנקות את המיכל מבפנים? אם כן אשמח לשמוע טיפים והנחיות לתהליך איכותי.

תודה רבה !

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש מצב שזה סתם חלודה

אצלי גם היה ככה וניסיתי בשטיפת הראדיאטור (לא יסודי) וניקוז כל המים והכנסתי קצת מים נקיים החזרתי והוספתי מים

זה עזר, אבל לר לגמרי. אם זה חלודה ואתה רוצה לנקות לגמרי אז צריך לפרק את כולו ולנקות חור חור והכל בצורה יסודית

(יש אנשים שעושים את זה ראיתי אחד בסגולה בפ"ת לא זוכר איך קוראים לו)

צריך לפרק אותו מהאוטו וממש לפרק לו את הצד ( צריך כמובן לדעת שתוכל לדעת איך להרכיב בחזרה, נראה לי שיש כאלה שזה אפילו הדבקה) וראיתי שהוא עשה את זה עם חוטר כמו שיפוד ברזל ארוך וניקה איתו אחד אחד עד שיצאה כל החלודה....

---- זה לא מידע מקצועי זה רק מה שראיתי שעשו בקרה של חלודה - אם זה חלודה באמת

פורסם

אתה לא צריך לעשות ראשי מנוע אלא רק להחליף את הפקקי מים (אתמול החלפתי פקקי מים ברכב שלי שהוא גם סובארו הייתה אותה בעיה והיא נפתרה :lol:)

אני אישית עשיתי את העבודה אבל אני לא מאמין שיעלה יותר מ200-250 העבודה הזאת

פורסם

אסף 22 שלום רב !

המקרה של ברי, לא אמור להיות זהה למקרה שלך.

אכן בדגמי סובארו מהשנתונים הללו קימת בעיה נפוצה וידועה, של רקבון פקקי מים בראש המנוע בחלקו העליון שמחייב פרוק מכסה שסתומים.

במקרה כזה קיימת תופעה שלך חדירת מים לשמן ולא להפך, והשמן הופך לאפור(טחינה)בשפת העם, ונוצר כמובן מחסור במי קירור שעוברים לשמן, ועודף שמן מנוע שנמהל במים.

זה כמדומני לא המקרה של ברי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מייקל שלום רב !

הייתי שמח מאד לשמוע על איזה מצנן שמן אתה מתכוון בסובארו DL?

באם מדובר על סובארו אוטומטי, הנוזל ההדראולי מתקרר דרך הרדיאטור בעזרת צנרת גומי המתחברת לחלק התחתון של הרדיאטור, במקרה של חדירת נוזל הדראולי, מפלס הנוזל ההדראולי, יגלה מחסור בהתאם.

בברכה

צביקה

פורסם
מייקל שלום רב !

הייתי שמח מאד לשמוע על איזה מצנן שמן אתה מתכוון בסובארו DL?

באם מדובר על סובארו אוטומטי, הנוזל ההדראולי מתקרר דרך הרדיאטור בעזרת צנרת גומי המתחברת לחלק התחתון של הרדיאטור, במקרה של חדירת נוזל הדראולי, מפלס הנוזל ההדראולי, יגלה מחסור בהתאם.

בברכה

צביקה

ברור שמפלס ההידראולי ירד אם הוא חדר למים,נתתי לבחור כיוון מחשבה [לא יודע איזו תיבת הילוכים יש לו]היה לי מקרה דומה ברכב אמריקאי שהיה ברשותי שחילזון קירור [שנמצא בתוך הרדיאטור] נוזל הגיר נסדק והזרים שמן למים שהפכו לבוצה חומה.
פורסם

ממיקל שלום רב !

בתאוריה אתה צודק, מעשית לפי התיאור של ברי, לא נרמז על נוזל שמנוני, משום שלדעתי כל נוזל שומניף יצוף על פני המים, ולא רק ישנה את צבעו לחום.

האמולסיה שמתקבלת מחדירת נוזל הדראולי למים, מצד שני מקריאת השרשור מחדש, אני מגלה שמדובר בחומר חום וסמיך, מה שלא מאפיין חלודה במי קירור.

בוא נמתין להבהרה מברי, האם מדובר בתיבה אטומטית, והאם מפלס הנוזל ההדראולי נמצא חסר, והאם מיכל ההעודפים מלא עד גדותיו?!

בברכה

צביקה

פורסם
ממיקל שלום רב !

בתאוריה אתה צודק, מעשית לפי התיאור של ברי, לא נרמז על נוזל שמנוני, משום שלדעתי כל נוזל שומניף יצוף על פני המים, ולא רק ישנה את צבעו לחום.

האמולסיה שמתקבלת מחדירת נוזל הדראולי למים, מצד שני מקריאת השרשור מחדש, אני מגלה שמדובר בחומר חום וסמיך, מה שלא מאפיין חלודה במי קירור.

בוא נמתין להבהרה מברי, האם מדובר בתיבה אטומטית, והאם מפלס הנוזל ההדראולי נמצא חסר, והאם מיכל ההעודפים מלא עד גדותיו?!

בברכה

צביקה

שלום צביקה.

אכן, הרכב שלי בעל תיבה אוטומטית. מבדיקות תדירות שביצעתי למפלס שמר הגיר לא נמצאו חוסרים.

לאיזה מיכל עודפים כוונתך? הכוונה למיכל מי הקירור (התפשטות)? אם כן אציין כי לא נראית עלייה במפלס הנוזל שם.

ברצוני לבצע שטיפה בסיסית/שטחית של צנרת הקירור, אשר תכלול ניקוז הראדיאטור, שטיפת הצנרת, מילוי מים וניקוז אוויר כשהמנוע בפעולה.

אשמח לדעת אם הפעולה הזו תוכל לסייע לי עם הבעיה שהתגלתה, כמו כן אשמח לקבל מכם דגשים לביצוע העבודה הנ"ל, אני מעוניין לבצע אותה לבדי, במקרה והמקרה יותר מורכב אפנה לבעל מקצוע.

תודה רבה.

פורסם

כייף גדול לבצע עבודות לבד, אבל במקרה של מערכת מרכזית שעלולה לפגוע במנוע במקרה של כשל

ובמערכות בטיחותיות עדיף להשאיר למומחים.

הבעייה שציינת עלולה להצביע על משהו קל אבל גם על אטם ראש שנפרץ ולכן האבחנה צריכה

מדוייקת על מנת למנוע נזק נוסף.

בדיקת דליפת ראש מנוע מתבצעת ע"י הכנסת לחץ אוויר לראש המנוע, ומחייבת ידע מוקדם בדיקה

כזו תאשר או תשלול פריצת האטם. במידה וצריך להחליף אטם בסובראו בגלל מבנה ה"בוקסר"

צריך להתנהל קצת אחרת מרכב רגיל.

לגבי הרדיאטור (מקרן) ממולץ שטיפה וניקוי אצל מומחה על מנת לדאוג לך לכמה שנים טובות של

שקט מחימום מיותר של המנוע, במיוחד אם יש לך מזגן. המחיר אינו בשמיים ושווה כל אגורה של

שקט נפשי.

הסובארו הוא רכב אמין מאד ואם יקבל ישור קו מקצועי יחזיק מעמד לשנים רבות, רכב כזה שהיה

ברשותי הגיע ל-280 K ללא בעיות מיוחדות ובבדיקה נמצאו נתונים מדהימים שהפתיעו גם את

גדולי הספקנים.

שווה להקפיד על ישור קו מלא ללא קיצורי דרך טיפול כזה הוא לא יקר ומאפשר אחריו שנים רבות

של שקט פשוט חובה - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שלום צביקה.

אכן, הרכב שלי בעל תיבה אוטומטית. מבדיקות תדירות שביצעתי למפלס שמר הגיר לא נמצאו חוסרים.

לאיזה מיכל עודפים כוונתך? הכוונה למיכל מי הקירור (התפשטות)?כן ! אם כן אציין כי לא נראית עלייה במפלס הנוזל שם.

ברצוני לבצע שטיפה בסיסית/שטחית של צנרת הקירור, אשר תכלול ניקוז הראדיאטור, שטיפת הצנרת, מילוי מים וניקוז אוויר כשהמנוע בפעולה.

אשמח לדעת אם הפעולה הזו תוכל לסייע לי עם הבעיה שהתגלתה, כמו כן אשמח לקבל מכם דגשים לביצוע העבודה הנ"ל, אני מעוניין לבצע אותה לבדי, במקרה והמקרה יותר מורכב אפנה לבעל מקצוע.

תודה רבה.

אני סמוך ובטוח ששטיפה בסיסית של מערכת הקירור על ידי פירוק צינור תחתון, ושטיפת המערכת בלחץ בעזרת צינור גינה, בשילוב ריקון רדיאטור חימום, ושטיפתו בעזרת לחץ מים בלחץ, יפתרו קרוב לוודאי את בעיית הבוצה החומה, אבל.....

קח בחשבון שאתה עלול לפתוח תיבת פנדורה, אשר את משמעותה, קשה יהיה לצפות !

מבחינה זאת בלבד, הייתי ממליץ לפתוח צינור מים תחתון, לרוקן את המים שיתנקזו , ככל שהמערכת תתרוקן אפשרי גם לאחר מנוע חם שעבד מספר דקות.

למלאות שוב מי ברז בלבד, משום שמלוי מי קירור ברכב ישן, שהשתמש עד היום במי ברז בלבד, עלול לפרק ולמוסס אבנית שהצטברה עם השנים , ואומנם בודדה בין קירור המנוע, אך גם סתמה חורים בבלוק ובמערכת, ששטיפתם עלולה לפתוח תיבת פנדורה, רראה הוזהרת.

במידה והמנוע לא מתחמם, לא מאבד מי קירור ושומר על טמפרטורה יציבה לא נמוכה מדי ולא קרה, המלצתי לא לגעת !!

בברכה

צביקה

פורסם
אני סמוך ובטוח ששטיפה בסיסית של מערכת הקירור על ידי פירוק צינור תחתון, ושטיפת המערכת בלחץ בעזרת צינור גינה, בשילוב ריקון רדיאטור חימום, ושטיפתו בעזרת לחץ מים בלחץ, יפתרו קרוב לוודאי את בעיית הבוצה החומה, אבל.....

מבחינה זאת בלבד, הייתי ממליץ לפתוח צינור מים תחתון, לרוקן את המים שיתנקזו , ככל שהמערכת תתרוקן אפשרי גם לאחר מנוע חם שעבד מספר דקות.

למלאות שוב מי ברז בלבד, משום שמלוי מי קירור ברכב ישן, שהשתמש עד היום במי ברז בלבד, עלול לפרק ולמוסס אבנית שהצטברה עם השנים , ואומנם בודדה בין קירור המנוע, אך גם סתמה חורים בבלוק ובמערכת, ששטיפתם עלולה לפתוח תיבת פנדורה, רראה הוזהרת.

במידה והמנוע לא מתחמם, לא מאבד מי קירור ושומר על טמפרטורה יציבה לא נמוכה מדי ולא קרה, המלצתי לא לגעת !!

בברכה

צביקה

צודק ב100%

,כמה קילומטרים עבר המנוע?

פורסם

בברכה

צביקה

תודה צביקה, מס שאלות.

ברצוני לבצע שטיפת קו + שטיפת מיכל + החלפת רדיאטור(מעדיף לקנות חדש ולא להכנס לניקוי, משום שיכול להיות שעוד בוצה יושבת בצינורות שלו).

האם כדאי קודם לפתוח את בורג הניקוז בראדיאטור(אם ישנו כזה), לאחר מכן לפרק את הרדיאטור ולשטוף עם צינור את הקו, כאשר המערכת ללא רדיאטור? תוך כדי אשטוף גם את המיכל.

אני לא רוצה לערום עוד בוצה כזאת ולהביא לסתימת הראדיאטור. אציין כי אני לא ממהר להסיק שהשתמשו ברכב במי ברז, אני יודע שלאדם שקניתי ממנו היה מיכל מי קירור בתא המטען. לא יודע ממתי הוא היה שם והאם זה מעיד על שימוש תדיר במים הללו.

אשמח לקבל המלצות וצעדים לביצוע תהליך איכותי.

נ.ב - האם יש להוריד את הידור פילטר האוויר כדי לעבוד על הראדיאטור.

תודה רבה.

פורסם

ממליץ כמו שצביקה אמר עם תוספת

תפתח צינור תחתון ותרוקן רדיאטור ורדיאטור חימום, תחבר חזרה צנרת, תמלא מי ברז, תתניע ותחכה מספר דקות לחימום ופתיחת טרמוסטט וסירקולציה מלאה.

תפתח צינור תחתון שוב ובדוק צבע ומצב המים שמתרוקנים.

חזור על פעולות אלו כמה פעמים שצריך עד שהמים שמתרוקנים נקיים.

פרק רדיאטור והחלף לחדש, בדוק צנרת מים האם צריך להחליף גם.

פרק ונקה מיכל עודפים פלסטי (חומרי ניקוי ביתיים למיניהם)

מלא מי ברז, או נוזל קירור רק אם קודם השתמשו בנוזל קירור (שאל את הבעלים הקודמים כמה זמן הוא השתמש בנוזל קירור)

• תוכן חדש...