Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברכב גיר ידני.

בעת חניה ברחוב אני תמיד משלב את תיבת ההילוכים להילוך ראשון ונועל את מוט ההילוכים עם רב בריח.

בד"כ כאשר אני חוזר לרכב לאחר החניה ולפני ההנעה ומשחרר את המנעול, מוט ההילוכים יוצא לN ניוטרל בקלות וללא לחיצה על הקלאץ.

אך לפעמים מוט ההילוכים מגלה התנגדות ולא זז עד ללחיצה על הקלאץ וגם בלחיצה על הקלאץ יוצא לN ניוטרל בהתנגדות קלה(לאחר מכן במהלך הנסיעה התנהגות רגילה לגמרי).

חשוב לציין שאני משלב את ההילוך רק אחרי שמשכתי את ההנד ברקס ועזבתי את דוושת הברקס ע"מ שלא יהיה עומס על הגיר.

אחרי שחשבתי קצת על הנושא עלה בדעתי התרחיש הבא: יתכן שכאשר הרכב שחונה מלפני הרכב שלי יוצא מהחנייה הוא נוסע רוורס ונוגע ברכב שלי (מדובר על נגיעה ולא על מכה) עקב כך הרכב "נדחף" אחורה ולכן נוצרה ההתנגדות של מוט ההילוכים.

השאלה שמסקרנת אותי היא האם נגרם נזק לגיר(סנכרונים למשל?) / קלאץ / מנוע עקב זה ש"מכריחים" את הגלגלים להסתובב נגד ההילוך שמשולב?

הרי אם הרכב נדחף אחורה ומשולב הילוך ראשון אז קורה אחת מהשתיים:

- הגלגלים יחליקו על הכביש.

- הגלגלים יסתובבו(עשירית סיבוב), יסובבו את הגיר וזה בתורו יסובב את המנוע כנגד ההתנגדות שהוא מייצר(האם אפשרי בכלל?)

תודה,

דודי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מה שקורה בעצם שהגיר נעול על גלגל השיניים של אותו הילוך. תזוזה קלה של הרכב לא תגרום לבעיה אך זעזוע רציני ודחיפה רצינית שלו כן יכול לגרום לשבירת שן במיקרה החמור יותר בגיר. זה בטוח לא מה שקורה ומה שייקרה אצלך גם אם השכן נוגע. כמו כן אל תישכח שבלם היד מחזק את נעילת הרכב לקרקע. האם אתה חונה בירידה או עלייה?

פורסם

תודה על התשובה, חונה בדר"כ במישור ולפעמים בעליה, אבל מכניס את ההילוך רק אחרי שמשכתי את בלם היד ועזבתי את דוושת הבלם, ע"מ שהרכב ישען על הבלמים ולא על הגלגל שינים של הגיר.

• תוכן חדש...