Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורם הנאמנים.

לאחר חודשים של חיפושים(לא רציניים) והמון עצות על רכבים ואז ביקורות ושוב עצות ושוב ביקורות .... התייאשתי לתקופה.

אתמול ראיתי מיצובישי קולט שנת 97 פול אוטו מנוע 1600 עם 120,000 קילומטר.. קראתי הרבה על הרכב מבחינת צריכת דלק וביצועים,אני פשוט מעוניין ברכב שיחזיק נסיעה של עד 30 ק"מ ביום (עירונית) בלי הוצאות גדולות על בלאי( למרות השנה) ודלק.

לא מחפש מהירות לא מחפש תחליפים!!! מחפש עצה פשוטה של שווה 11.000 שקל או לא? אין לי כוח לחפש תחליף באמת אני רק רוצה לדעת אם המחיר שווה את הנתונים לפי הידע שלכם,אפילו שאני יודע שאפשר למצוא באותו מחיר אולי יותר טוב... אני לחוץ לניידות ומושב אחורי ;-)

בתודה מראש אלעד, הלכתי לאיבוד ביער, תלמי.

פורסם

כמובן כל מי שיצא לו להתעסק עם קולט אוטומט בשנה הזאת ורוצה לתרום מידע על צריכת דלק נוחות וכו... דבריך יתקבלו בברכה!

פורסם

תבדוק היטב אם הרכב עבר 120,000 ק"מ (בקש תיעוד טיפולים) ואם יש לך ספק,ברח.

הרכב הזה מאוד לא אמין בגרסה האוטומטית,לעיומת הגירסה הידנית הטובה בהרבה.

בלי קשר -אל תצפה לרכב ללא תיקונים בשנתון הזה,כל רכב אוטומטי הוא הימור (רק תקלת גיר יכולה לעלות 4000-7000 ויותר תלוי ברכב) אם התיבה תשבוק חיים.

בנוסף: בולמצי זעזועים,הגה,ציריות ובכלל בלאי מצטבר של רכב ישן.

אם זה התקציב,מומלץ לחפש רכב ידני משנתון מתקדם יותר ולהשאיר 3000 +- ליישור קו.

אפשרויות: פורד פיאסטה,פיאט פונטו ווודאי שיש יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מיצובישי אף פעם לא התצטיינו בחיסכון בדלק, וקולט היא לא יוצאת מן הכלל

לגבי אמינות היא דיי אמינה, תלוי כמובן איך טיפלו באוטו עד עכשיו.

תיקח אותו לבדיקה ותעלה כאן את התוצאות

פורסם

צורה חדשה או ישנה?

קח בחשבון שהגיר האוטומטי של הקולט הישנה, חייו קצובים.

האם שופץ הגיר? האם הותקן קולר לגיר?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סלח לי על הסטיגמה אבל, קולט זה רכב שצעירים מאד אוהבים. לכן, מרבית הסיכויים שתמצא מכוניות כאלה די שחוטות ומשופרות באופן חובבני.

בתקציב כמו שיש לך, אם אתה לא מבקש פלאוורה ולא ביצועים (לא שלקולט יש את שני אלה...) אלא אמינות וחיסכון יחסי בדלק, וגם שימושיות ונוחות בכל סוגי הנסיעות, לך על יפנית נפוצה כגון מזדה לנטיס וכו'. תוכל למצוא גם הרבה חלפים מפירוק לרכבים כאלה, לעומת מיעוט יחסי של חלקי חילוף לקולט.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

כמו שכתב מעלי למה קולט?

למה לא סוזוקי בלנו? אמינה מאד וחסכונית בטירוף. עומדת בתקציב שלך..

פורסם

30 קילומטר ביום? ב11 אלף אתה יכול לקנות פונטו ב3-4 שנים שנתון גבוה יותר.

גם אוטומטית וגם ידנית עומדת לרשותך ביד2, חפש אחת עם מעט קילומטר ויד נמוכה.

הפונטו אמינה יותר, חסכונית יותר, חדשה יותר והחלפים והטיפולים בה זולים יותר.

פורסם
צורה חדשה או ישנה?

קח בחשבון שהגיר האוטומטי של הקולט הישנה, חייו קצובים.

האם שופץ הגיר? האם הותקן קולר לגיר?

צורה חדשה, גיר לא שופץ ולא הוחלף(מקורי) בגדול שמורה מאוד, עד כמה שאני מבין.... עדיין לא לקחתי לבדיקה, קולר לגיר: מה זה בכלל?!?!

הרכב היה , לפי הבנתי, של אחת הילדות של "בעל הבית" לא נסעה הרבה וגם לא בפראות.

פורסם

חברים יקרים

כפי שציפיתי ערערתם לי שוב, לטובה , את הביטחון.

למה קולט? לא יודע... אני בן 28 וכן כן זה רכב ראשון שלי, אז אין לי מושג!!! מאיפה להתחיל.

כמו בכל פניה לכל אדם אני מקבל ביקורות מעורבות על הרבה דגמים ושנתונים, בדקתי אין ספור שירשורים באתר לגבי תקציב של בין 15-20 אלף לרכב חסכוני קטן( לא מחייב) שיהיה ברובו אמין. אני יודע ששנתונים ישנים נוטים לראות מוסך יותר מחדשים אבל זה התקציב...

אשמח אם תשתפו אותי באיזה רכב הייתם אתם קונים בתנאים האלה או אפילו אם מישהו מוכר, חשוב שאציין שדרישותיי מאוד מאוד קטנות ואפילו שילדה של בגי עם מנוע של מכונת כביסה ומושבים מהגינה של אמא שלי יעשו ת'עבודה.

בדקתי , לפי המלצתכם מספר דגמים ורציתי לשאול בנוסף אם פיאט פונטו על מה לשים דגש? מה באמת חשוב ברכבים מהסוג הישן וזול? והאם זה באמת משנה כאשר קונים רכב בסכומים כאלו?

בברכה אלעד תלמי.

פורסם
כמו שכתב מעלי למה קולט?

למה לא סוזוקי בלנו? אמינה מאד וחסכונית בטירוף. עומדת בתקציב שלך..

על איזה שנתון לבדוק? אוטו או ידנית? בכלל אם בלנו איזה דגשים צריך לבדוק ברכב?

פורסם
על איזה שנתון לבדוק? אוטו או ידנית? בכלל אם בלנו איזה דגשים צריך לבדוק ברכב?

הדגם הידני פחות נפוץ.

מהנסיון שלנו זה עם האוטומטית. שמענו גם מחברים עם גיר ידני. שניהם טובים וחסכוניים.

מנוע מאד טוב. מאיץ מאד מאד יפה.

אני חושב שזה רכב שעומד בדרישותייך.

שנתון ככל גבוה כך עדיף לדעתי, גם המחיר בהתאם. 96 -98 תוכל למצוא ב10K ..

לגבי דגשים, בולמים אחורים שנוטים להתרכך . מעבר לכך לא נתקלנו בחסרונות.

בהצלחה ושבוע טוב

פורסם

בזבוז של כסף.

ב-11K יש רכבים מעולים כמו פיאט פונטו, סיטרואן סקסו, סיטרואן קסארה, קיה ריו וכו' וכו', כולם ממודלים של 2001 ומעלה.

מי יותר חסכוני, מי פחות, מי יותר יפה ומי פחות - מה שבטוח זה שלא צריך להתדרדר כיום לרכבים בני 15. ברוך השם אנחנו ב-2012 ולא ב-2002 והתקציב שלך, גם אם הוא לא גבוה במיוחד, עדיין לא קונה רכב ביזיוני או ענתיקה.

רבאק, עוד מתיחה קטנה של התקציב ואתה קונה יונדאי גטס ידנית 2003 או שברולט אביאו 2004 - והן לדעתי תחליף מצוין לרכבים משנות ה-90, גם אם הן לא מצטיינות הקטגוריה.

פורסם

אני רואה שכל הזמן אנשים ממליצים על פיאט פונטו ואני לא יכול להפסיק לדפוק את הראש בקיר :brickwall:

איך לעזאזל המילה אמינות מקשרת לפונטו?!?

ראיתי כל כך הרבה פונטו של חברים, שעושות צרות על גבי צרות, חשמל ומנוע בעיקר, אני מדבר לפחות על מעל 10 פונטו שונות שהכרתי לאורך השנים.

וללא קשר, פיאט בכלל, יש כל כך הרבה רכבים שלהם מדגמים שונים מסוף שנות השמונים שהכרתי מקרוב ואף אחד מהם לא שידר אמינות בשום דרך, מהפיאט טיפו שאבי רכש מהחברה בסוף שנות השמונים (לאחר פחות משנה על הכביש - כשל מוחלט של הבלמים בירידה של זכרון - התרסקות - טוטאל לוס) עד לבחור מבוגר חולה פיאט (אלוהים יודע למה) שרכש גרנדה פונטו חדשה ומכר אותה לאחר שנה וחצי עם פחות מ2,000 קמ' על השעון כיוון שבילתה את מירב זמנה במוסך (הבחור החליט שהוא לא רוצה לשמוע מפיאט יותר בחייו).

כמובן שבין שני הקיצונים האלה, ישנם עשרות מקרים אחרים בהם פיאט הוכיחה לי מדוע עליי להתרחק ממנה לצמיתות. בינהם יש נסיעה לתל אביב ביום גשום עם רשימה ארוכה של רכבים לבדיקה (רציתי לרכוש רכב), בדרך 3 רכבים שונים של פיאט עם אורות אזהרה ומכסה מנוע פתוח (בגלל טיפטוף קל), ישר מחקתי כל פיאט שהייתה לי ברשימה.

אז אתם מוזמנים להקשיב לכל מי שחולה על פיאט וממליץ עליה, או על אלה שאין להם מושג ורק מכירים את הרכב מרחוק ו"על הנייר", המלצה שלי - להתרחק

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...