Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי משהו שמציק לי , כמעט כל אחד שאני אפגוש ואני אשאל אותו או אראה לו "שיפורים" ברכבי הישן,(טויוטה 99, ואני סתם נותן דוגמה כי במקרה יש לי רכב ישן, זה לא לרכב לשיפורים מכנאים אז חסכו ממני תגובות) יגידו שזה רכב ישן," חבל, אתה מפסיד כסף". ואני שואל, אז מה אם אני מפסיד כסף? הרי לאהבה אין גיל ואם בא לך לשפר רכב ישן תשפר, מה זה משנה. אני יודע באמת ובתמים שזה לא יעלה את ערך הרכב אבל כשאתה נהנה מזה, ובינינו אין כמו להינות מרכב שטוב לך איתו ואיך שהוא נראה אז מה זה משנה אם משקיעים ברכב ישן או חדש? אשמח לדיון.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כדאי להשקיע כי רכב ישן בדרך כלל זול. כלומר כמה שלא תשקיע בו זה לא יחזור עליך, אלא אם כן זה אספנות. מצד השני, אם זה רכב מיוחד או שאתה ממש אוהב אותו ורוצה לשמור עליו שנים רבות, ההשקעה יכולה להשתלם.

בלי קשר, כל רכב שאני נוסע בו, אני משקיע כל מה שצריך כדי שכל המכלולים שלו יתפקדו פיקס ללא תקלות או ליקוים בטיחותיים. אסור לנסוע ברכב עם ליקויים בטיחותיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש משתלם מבחינה רגשית, ויש משתלם מבחינה כלכלית.

מבחינה כלכלית, כמו שאמר TZVIPPER, אתה לא תקבל חזרה את מה שהשקעת.

אבל לזה ול"השתלמות הרגשית" אין דבר במשותף. כמו שאתה אמרת - זה עושה לך טוב.

ואם זה עושה לך טוב, זה שווה יותר מכסף.

פורסם

גם ברכב חדש אתה מפסיד כסף - ואפילו ברבה יותר: אתה יודע כמה כסף "מפסיד" בעל רכב של 200,000ש"ח בחודש ?

ואתה חושב ששיפורים ברכב חדש יחזירו את ההשקעה ?

מי שאוהב וזה עושה טוב-סבבה אבל כסף לא תראה מזה.

מצד שני - להנאה אין מחיר...

דרך אגב, אני נוהג גם על אסקורט 92 ונהנה מכל רגע.

פורסם

רכב זו לא השקעה. רכב זו הוצאה.

אחרי שמפנימים את זה אז הרבה יותר קל להבין שהוצאת כסף על הרכב צריכה להיעשות

(1) אם זה נחוץ ע"מ שהרכב ימשיך לפעול באופן תקין

(2) אם חשקה נפשנו באיזשהו משהו שיהיה לנו טוב נעים וכיף להשתמש בו.

וזה יכול להיות כל דבר החל מפחחות+צבע לכל הרכב דרך ציפוי עור להגה (שאני למשל ביצעתי, הוצאתי כמה שהוצאתי בלי לחשוב בכלל על עניין של מכירה, אלא רק כי ההגה התקלף ולא נעים לי לחיות עם הגה מתקלף) ועד שיפורים מכאניים כאלו ואחרים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בסופו של דבר ואחרי כל הפלפולים, הכסף הוא אמצעי שהוצאתו אמורה לגרום לנו להרגיש טוב. אם זה מה שאתה מרגיש אחרי השיפורים שאתה עושה אז זאת הוצאה משתלמת.

פורסם
הרי לאהבה אין גיל

יש לי איזו כוסית בת 70 להכיר לך. אוהבת אותם צעירים...8)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הראייה שלי אישית ומה שלדעתי הרוב חושבים - הרכב ישן ואתה תרצה להשתדרג ולהחליף אותו בעוד כמה זמן ולכן חבל סתם להשקיע בו כסף.

פורסם

זה לא קשור לא יחזור אליך, אתה רוצה לנהוג ברכב שיהיה לך כיף לנהוג בו.

אז מה עדיף לנהוג ברכב עם מכות בפח וטמבון רופף, רק כדי "לא להשקיע"?

כמובן שאני לא ישים טורבו על שרייד 96, אבל יטפח אותה.

פורסם
גם ברכב חדש אתה מפסיד כסף - ואפילו ברבה יותר: אתה יודע כמה כסף "מפסיד" בעל רכב של 200,000ש"ח בחודש ?

ואתה חושב ששיפורים ברכב חדש יחזירו את ההשקעה ?

מי שאוהב וזה עושה טוב-סבבה אבל כסף לא תראה מזה.

מצד שני - להנאה אין מחיר...

ירון, אתה צודק. מבחינה רגשית זה אינדיבידואלי ואי אפשר למדוד את זה באופן גורף. לדוגמא רכבי אספנות שמשקעים הון בשיקום שלהם. מעבר לזה, ברכבים מהדורות הישנים היצרנים יותר השקיעו בחווית הנהיגה.

פותח השרשור שאל שאלה של כדאיות, כלומר מעבר לשיקולים רגשיים אישיים שזה עינין אינדיבידואלי בשבילו ורק הוא יכול להוסיף את זה לשיקולים, שאלה של כדאיות היא האם משתלם או לא. כמה שרכב ישן ככה פחות משתלם להשקיע בו בגלל שמחירי חלפים ואחזקה הופכים לאחוז נכבד מערך הרכב.

העיניין הכלכלי הוא ROI כלומר return of investment. כלומר כמה השקעת וכמה קיבלת. במקרה של רכב זה תמיד פחות מ1, כלומר אתה מפסיד. במקרה שרכב שלך זול והשקעת בו הרבה באחוזים אתה הפסדת עוד יותר.

דוגמא:

רכב עלה 200₪, ירידת ערך 100₪ והשקעת עוד 10₪ בטיפולים

אתה מוכר אותו ב100₪

מה קיבלנו:

100/210=0.47

כלומר קיבלת חצי

אם רכב שלך עלה 5, השקעת בו 10 ומכרת ב3 יוצא ש:

3/15=0.2

כלומר קיבלת רק 20 אחוזים ממה שהשקעת. ככל שרכב זול יותר ככה אתה מקבל פחות אחוזים מההשקעה שלך.  לכן זה פחות משתלם מצד אחד, אבל מצד השני מבחינה אבסולוטית הפסדת פחות כסף. :-)

הבעייה עם רכב יקר זה נכס שהבעלים חייב להשקיע כדי לא להפסיד יותר, לכן משתלם להשקיע וברכב ישן אתה לא יכול להפסיד יותר מידי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה תהנה יותר מפוקוס 2012, סמוך עלי :wink:

כמובן שאם זה עושה לך טוב אז תשקיע, אבל לדעתי...

אם הרכב הישן הוא לא מיוחד ונדיר אין כל כך טעם בהשקעה הזו.

אישית הייתי חוסך את ה-8,000-9,000 ש"ח ועולה כמה שנים בשנתון.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

גם אני הייתי פעם ככה. השקעתי ללא הרף בסובארו 86.

פייר, הייתה אחת היפות. פחחות וצבע, חלקים מיוחדים מארה"ב, מרכב קופה, גלגלי מגנזיום, צמיגים רחבים יותר...

רכב פצצה! נהניתי סוף הדרך לנהוג בו.

אבל מה, בטיחות אפס, חיסכון בצריכת דלק אין, מזגן כבר היה דפוק לא משנה מה עשיתי - ותקלות הגיעו אחת לחודש.

בסופו של יום, כשאני נוהג היום על הפונטו ספייס שלי, שאין לה את הנוכחות שהייתה לסובארו ההיא - אני עדיין נהנה יותר.

כי יש לי בטיחות, יש לי אמינות, יש לי מזגן מעולה וצריכת דלק מזערית.

אז כן, כל שקל שאתה משקיע בפחחות וצבע, מגנזיום ושאר דברים ייחודיים על הרכב שלך שכבר הגיע למצוות, מרחיק אותך מרכב נורמלי.

רק בשביל לסבר לך את האוזן - אם תמכור את הרכב שלך היום ב-15K, תוכל להוסיף עוד 35K ולרכוש לך פורד פוקוס 2008.

התוספת תהייה בערך 600 שקל בחודש. עכשיו תסתכל כמה אתה מוציא על אחזקה (תסתכל באמת, אל תספר לנו סיפורי פוגי שהרכב לא רואה מוסך) ותוסיף לזה את ההשקעות שלך ואז תגיד אם עשית עסקה טובה או לא.

פורסם
יש לי איזו כוסית בת 70 להכיר לך. אוהבת אותם צעירים...8)

:wink:למה לא, צריך לגוון בחיים.8)

בהתייחסות שלי להשקעה מכאנית אני מתכוון לשיפורי מנוע וכו', לא לטיפולים קבועים שמן הסתם עושים.

פורסם

שלום אושריקו, מאחר וזה מציק לך וביקשת דיון, הנה עוד דיעה על המקרה המצער שאירע:

אם אני זוכר נכון, בדקת בשרשור אחר בכמה האוטו מאיץ ל100. ואמרת שהוא לוקח כמעט כל אוטו על הכביש.

אם זה אכן המקרה, הנה שיקול: שאתה עוקף כולם ,אנשים מבואסים רצח, הנה גרוטאה ישנה[ סליחה, לא תכוונתי, רק בשביל הסבר, כן?] הם מסתכלים בתמהון והערצה שאתה פוגש אותם ברמזור הבא, אתה נהנה ומחייך.

עכשיו נניח אתה מייפה ומשפר אותה כמו אורגינל ועוד קצת תוספות, אנשים שאתה לוקח אותם ברייס אומרים : אה, זו משופרת זו. כמו שמשופרת חיצונית ככה גם מכנית . ואז הלכו מבטי התדהמה על איך אוטו ישן קרע אותם ואתה? אתה לא נהנה, וזה עוד אחרי השקעה.

ואחר כך כולם מכירים האוטו ואף חד לא בא איתך לרייס [כי חושבים היא משופרת]ואתה מתבאס רצח ואתה כבר לא רוצה להשקיע באוטו אבל כבר השקעת וזה מבאס פצצות.

ועוד עלולים לגנוב את האוטו בשביל מנוע משופר ןאז מגלים שאין מנוע משופר וכועסים ומוציאים את זה על האוטו. ואתה מתבאס.

אז לא יודע. מה שמביא אושר תעשה. רק שלא תתבאס.

פורסם

פנדוב אתה גאון.

חוץ מזה שהרגת אותי מצחוק גם חסכת לי בעתיד כל כך הרבה כסף. מי צריך פרארי אם טויוטה 99 לוקחת כל רכב כל הכביש.

• תוכן חדש...