Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי E30 316i קופה, מודל 89 עם גיר ידני של מנוע 6 ציל'.

השקעתי עליה הרבה רק כדי להעלות אותה לכביש (הייתה אוטו' ועם מנוע גמור), היא עמדה קרוב לחצי

שנה עד שהיא קיבלה אישור רשמית לנוע בכבישי הארץ.

הבודי ופנים הרכב במצב שמור מאוד !

מבחינה מכנית המצב גם טוב מאוד, מנוע עבר טיימינג, יש רדיאטור ומשאבת מים חדשים.

בקרוב היא הולכת לעבור החלפה של כול הבושינגים והחלפת משולשים.

אני כרגע בתהליך יישור קו, בתחום הזה זה אף פעם לא נגמר.

נראה איך נסתדר ומשם נמשיך הלאה.

בימר ישנות שלא מטופלות כמו שצריך יכולות לגרום לחור עמוק בכיס.

Girls Like It When I Hit It Sideways

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

OfirAs, כאשר הייתה לי בימר אני גם קראתי לזה יישור קו שלא נגמר. :-) בעיקרון E30 רכבים יחסית אמינים ועמידים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שוב, שנינו מסכימים כי ישנם יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב ישן מול רכישת רכב חדש, ההבדל בינינו הוא בהתיחסות.

אני בתור חסכן (תימני, אלא מה..) רגיש להוצאות ובתור חובב רכב ונהיגה חשובים לי ההתנהגות והביצועים. מבחינתי, רכב ישן הוא אופטימלי לדרישות שלי כי העלות שלו נמוכה מאוד יחסית לרכישת ואחזקת רכב חדש.

אני מתייחס לרכב חדש כאל משאבת כסף סמוייה שרובנו מתעלמים ממנה. בגדול, עלות אחזקת משפחטומטית ממוצעת חדשה כאשר היא נמדדת לאורך מספר שנים היא בין אלפיים לשלושת אש"ח לחודש. בחישוב נכללים בזאת ירידת הערך, הביטוח המקיף הנדרש עם התוספות הנדרשות, טיפולים תקופתיים במוסך היבואן, בלאי מצטבר בזמן/נסועה (צמיגים, מצבר וכו') ועלות הטסט. ולהבדיל, רכב ישן עולה אמנם יותר בטיפולים/תיקונים (ואתה צודק בנוגע לקריסת מערכות לאורך זמן) אך עדיין הוא זול בהרבה מרכב חדש.

ההפרש בעלות בין רכב ישן מול רכב חדש יכול להגיע בקלות ליותר מאלף ש"ח לחודש, כך שאפילו תיקונים גדולים ויקרים (ראש מנוע, שיפוץ תה"ל וכו') מתקזזים בחישוב שנתי.

שאלתו של פותח השירשור הייתה בדיוק בנושא זה, לטעמי מבחינה כלכלית עדיף לתקן רכב ישן מאשר להחליף אותו. יותר מזאת, לפעמים עדיף לתקן את הרכב הישן מאשר להוסיף כסף ולרכוש רכב פחות ישן (לא חדש!) כי עדיין ירידת הערך מהווה כאן הפסד.

בנוגע לבטיחות. בהנחה והרכב כולל את המערכות הסטנדרטיות (כ"א, ABS) הוא אמור להגן על הנהג, ולטעמי זה מספיק. יותר מזה, זכור כי ניקוד הבטיחות כולל שני פרמטרים בעייתיים:

-ניקוד הבטיחות כולל בדיקות שלא נוגעות לנהג. לעיתים רוב ההפרש במדדי הבטיחות בין רכב חדש לישן מתבטא בבדיקות אלה.

-ניקוד הבטיחות להתנגשות מחושב בין כלי רכב דומים. ישנם מצבים בהם רכב מיושן מסיגמנט גבוה יהיה בטוח יותר מרכב חדש יותר (אך בעל ניקוד הבטיחות גבוה יותר) מסיגמנט מכוניות המיני למשל.

אין לי אלא להודות שאתה מרשים אותי מאוד בהלך המחשבה שלך בנושא .

פורסם

אני למשל, החלום שלי זה לחסוך כמה אלפים טובים ופשוט להשקיע אותם בטיפול קוסמטי וגם פנימי אם זה מושבים וחלקי חילוף, למרות שמדובר ברכב ישן משנת 97.

לא רוצה רכב חדש, אני אוהב לראות רכב ישן שעובר טיפול והופך להיות מעין "חדש"

זה הרבה יותר מספק....במיוחד אם את חלק מהדברים אתה עושה בעצמך

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...