Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שחולה במחלה של אהבת הרכב, ולא רואה בו אמצעי תחבורה בלבד, ישקיע ויטפח את הרכב בלי להתייחס לדעות של אחרים.

תפסיק להסתובב עם אנשים שמבאסים אותך, זו הבעיה שלך, לא האוטו :-)

+1

אתה מבין עד כמה אתה צודק.

99% ששמעו כמה אני משקיע ברכב (שזה ממש לא הרבה לעומת ההשקעה שעושים אנשים אחרים, הכל יחסי) התחילו לאמר- למה? מה אתה צריך את זה? זה רכב ישן וזה 1400 ועוד שטויות במיץ.

אם זה מה שנותן לך כיף, מזה אתה נהנה, למה לא? אני חוסך כבר מעל לחצי שנה כדי לקנות קוילברים ב7K לרכב ששווה פחות מ15K. למה? כי זה נותן לי כיף, מזה אני נהנה ולא איכפת לי מכסף ללימודים, וההשקעה שיורדת לטמיון, ושאני לא יראה שקל ממנה בחזרה, ושבכסף הזה אפשר לקנות רכב חדש ועוד בולשיט.

לא אוהב רכב חדש. אוהב לבנות בעצמי את הרכב שאני רוצה. זה גורם לי אושר, זה התחביב שלי, וזה עושה לי את זה.

אנשים בודדים, שכמוהם אין הרבה בפורום הזה, באמת יבינו אותך, ואתה תהיה הכי מבסוט בעולם כשתרגיש שסוף סוף יש עוד מישהו בעולם עם ה"חיידק" הזה של השקעה ברכב.

Honda civic EJ6

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יגידו שזה רכב ישן," חבל, אתה מפסיד כסף". ואני שואל, אז מה אם אני מפסיד כסף? הרי לאהבה אין גיל ואם בא לך לשפר רכב ישן תשפר, מה זה משנה

לדעתי אתה לא מפסיד כסף, אתה משתמש בו בצורה נכונה כאשר אתה מוציא אותו,

על דברים שאתה אוהב, נהנה מהם וגורמים לך לסיפוק.

זה לא משנה אם הרבה בן שנה אחת 15 או 30.

לדעתי אין צורך לשמוע לסביבה בנושא הזה מכיוון שזה כספך שלך, ומה שגורם לך להנות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תהנה מהחיים כי הם קצרים ולא צפויים

אם משהו יסב לך אושר אז לך על זה

כל עוד זה לא בא על חשבון המשפחה וכל עוד זה לא משהו שימוטט אותך כלכלית

לקבר מגיעים לבד ועירומים - כסף בא והולך והוא בטוח לא נשאר.

אם זו החלטה נבונה או לא -זה כבר אתה תגלה בהמשך החיים.

אני כל כך מקנא בחבר'ה שנמצאים בפורום האספנות כי הם ממצים את כל מה שאמרתי

זה תענוג לראות אדם מאושר! שווה כל שקל!

היה לי בעבר רכב שלא נשאר לו צבע ,הכל התקלף ,הרכב של משה אופניק היה נראה יותר טוב

במשך שנתיים דפקתי את הראש בקיר עד שהחלטתי שאני צובע אותה

אני בחיים לא אשכח את החיוך שלי כשהיא יצאה מהמוסך :-D:-D קשה להסביר תחושה כזו...

כעבור שנה אמרתי לעצמי שזה היה מיותר מבחינה כלכלית ...

כולנו חכמים בדיעבד אבל שוכחים את הלילות שהתהפכנו במיטה ולא הצלחנו להרדם מרוב פנטזיות על הגרוטאה שלנו.

Gn'f'R

פורסם

הייתה לי פיאט טיפו שמורה מאוד שעברה במשפחה מעל עשר שנים. השקעתי ברכב מעל 7,000 שקל רק בתיקונים יזומים. בסוף מכרתי את הרכב ב-4,000 שקל והשדרגתי לרכב חדש. בדיעבד חבל על כל שקל שזרקתי על טיפו. במעמד המכירה לאף אחד לא היה אכפת שאין על הרכב שריטה אחרי 15 שנים על הכביש. לאף אחד לא אכפת שהחלפתי בולמי זעזועים, ריפדתי את הגג, החלפתי משאבות וסטרטר, רכשתי צמיגים מישלין ועוד ועוד.

בנוסף לא משנה כמה תשקיע לעולם לא תביא את הרכב למצב של רכב צעיר יותר. ברכב יש אלפי חלקים, גומיות, רפידות, בידוד, פלסטיק שפשוט אי אפשר להחליף.

עצה תחסוך את כסף שאתה משקיע, תמכור את הרכב ותשדרג לרכב חדש יותר. תשדרג את חווית הנסיעה בכל פרמטר. אם חס וחלילה תעשה תאונה מרכב מודרני שנבדק במבחני ריסוק ומגיע עם כריות אוויר, הגה קורס, דוושות קורסות ואזורי ספיגת אנרגיה אולי תצא בלי שריטה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מסכים עם זה, חווית נהיגה ברכב ישן יכולה להיות הרבה יותר כיפית מברכב חדש, זה תלוי בנהג ומה מעניין אותו.

בעניין הבטיחות אתה צודק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא רוצה, אני רוצה להנות כל יום מהנסיעה. לא רק בסופ"ש. להגיע ליעד עם חיוך ולא עם הרגשה של כלום.

אני מעדיף את זה פי אלף מונים מהגה חשמלי, מנוע שבקושי שומעים, גיר אוטומטי/ רובוטי ומזגן מקפיא.

פורסם
ירון, אני מסכים איתך. אבל רכב ישן - לא כל אחד יכול להיות בעלים שלו. כי בשלב מסויים מכלולים מתחילים לקרוס אחד אחרי השני ורק מישהו שיודע להתעסק עם זה לבד או רוצה לעיתים קרובות לבקר במוסך יכול להסתדר.

נראה כי אתה מכליל מדיי.

-רכבים אמינים (בין גרמניים ובין יפנים) יבקרו אמנם במוסך מפעם לפעם אך לא לעיתים קרובות, ולדעתי תחזוקה מונעת תקטין מאוד את תדירות הביקורים.

-היחס הנאה/מחיר גבוה הרבה יותר ברכב ישן (ברכב חדש עלות ירידת הערך בדרך כלל גובה יותר מעלות התיקונים ברכב ישן) .

-אכן החסרון של כל רכב ישן כיום הוא הבטיחות הנמוכה יותר (יחסית) לרכב חדש. הנקודה החשובה היא כי מדובר על בטיחות יחסית ולא מוחלטת, רכב חדש בעל 8 כריות אוויר ו EPS בטוח יותר מרכב ישן בעל 4 כריות אוויר ו ABS בלבד אך עדיין הוא בטוח לנסיעה. ד"א, עוד מספר שנים רכב שאינו מצוייד בשלל קישקושים אלקטרונים כגון HUD, מערכת זיהוי סטייה, התרעת מרחק וכו' יחשב ללא בטוח. האם אז תימנע מרכישת רכב משומש משנתון 2010 בטענה כי הוא אינו בטוח?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק. הרכבים הישנים לא מסוכנים לנהיגה (רובם), פשוט הם פחות בטיחותיים בהשוואה לחדשים.

פורסם
נראה כי אתה מכליל מדיי.

-רכבים אמינים (בין גרמניים ובין יפנים) יבקרו אמנם במוסך מפעם לפעם אך לא לעיתים קרובות, ולדעתי תחזוקה מונעת תקטין מאוד את תדירות הביקורים.

-היחס הנאה/מחיר גבוה הרבה יותר ברכב ישן (ברכב חדש עלות ירידת הערך בדרך כלל גובה יותר מעלות התיקונים ברכב ישן) .

-אכן החסרון של כל רכב ישן כיום הוא הבטיחות הנמוכה יותר (יחסית) לרכב חדש. הנקודה החשובה היא כי מדובר על בטיחות יחסית ולא מוחלטת, רכב חדש בעל 8 כריות אוויר ו EPS בטוח יותר מרכב ישן בעל 4 כריות אוויר ו ABS בלבד אך עדיין הוא בטוח לנסיעה. ד"א, עוד מספר שנים רכב שאינו מצוייד בשלל קישקושים אלקטרונים כגון HUD, מערכת זיהוי סטייה, התרעת מרחק וכו' יחשב ללא בטוח. האם אז תימנע מרכישת רכב משומש משנתון 2010 בטענה כי הוא אינו בטוח?

חיים, אני מסכים עם מה שאתה רושם ורוצה להבהיר מאט את מה שכתבתי כי במשפט אחד רציתי להגיד למעשה דבר מורכב.

למכלולים יש בלאי מצטבר של שימוש ושל זמן, גם היצרן רוצה להרוויח לא רק מקונים של רכבים חדשים אלא גם אחזקה וחלפים, לכן יש לו אינטרס לפתח מכלולים שיחזיקו פרק זמן מסויים (לרוב עבור כל מכלול ליצרן שמבד את עצמו יש הערכת זמן/קילומטרז' שהוא אמור להחזיק, זה נכון גם למכונת גילוח וגם למכונית יקרה). ככל שזמן ו/או שימוש גודלים, הסיכוי שמכלול זה או אחר יקרוס גם גודל (לצערי נכון לכל רכב).

במשך חייו של רכב יהיה צריך להחליף לא מאט מכלולים, החל ממנגנוני פתיחת דלת, מנגנוני חגורת בטיחות, אלטרנטור, משאבות שונות, חיישנים, צנרת ועוד. ליצרן יש אינטרס שבמשך כמה שנים ראשונות שהרכב עדיין חדש באחריות וקצת אחרי זה הוא יהיה אמין. לכן סטטיסטית הבעיות מתחילות אחרי כמות שונים מסויימת (סתם הערכה גסה כדי להמחיש נניח 5 שנים לרכב אירופאי ו8 שנים לרכב אסיאתי שזה רמז דק של יצרנים שרוצים שתחליף רכב) או קילומטרז' היסטרי (לרוב זמן משחק תפקיד יותר חשוב).

כלומר, אחרי פרק זמן כלשהו תתחיל תקופה של תקלות ובעיות שצריך לסדר ברכב. ככל שרכב מסובך יותר, ככה יש לו יותר מכלולים ויש פוטנציאל ליותר מכלולים לקרוס. לרכבים רבים אפילו יש מה שנקרא מחלות, כלומר מכלולים קורסים כעבור זמן ותקלות שונות.

לחלק מדברים אפשר ליקרוא בלאי, למשל החלפת חלקי מתלים, צלחות בלמים, טרמוסטט, בולמים, משאבת מים ועוד.

בעלים טוב של הרכב יעשה את כל הדברים האלו כטיפול מונע ולא כאשר המכלולים יקרסו. דברים האלו דורשים ביקורים במוסך. ככל שרכב מתישן ככה יהיו יותר דברים האלו, עד שלא תחליף את כל מה שאפשר (וזה כימעט בלתי אפשרי ברכב מסובך).

ככל שרכב מסובך יותר, ככה יהיה יותר דברים להחליף ופוטנציאל לתקלות גדל, זה יכול להיות מלא דברים מסביב שעולים אלפי שקלים כמו חיישנים למשל.

בעלות אחזקה צריך להכניס גם זמן השהייה במוסך וזמני השבתת רכב כי אלה יכולים להיות ימי עבודה אבודים.

מבחינת בטיחות, אני חושב שנושא הזה ראוי לתשומת לב נפרדת. יש מכלולים אלקטרוניים שונים שמעלים כמות נקודות במבחן ריסוק (שהוא לא ריסוק נטו, אלא גם כל מה שמסביב). חלק מדברים הם NICE TO HAVE וחלק מדברים יכולים להציל: ABS, בקרת אחיזה ועוד. כמו כן בעשור האחרון קשיחות מבנית של מרכב עלתה משמעותית - זה לדעתי השינוי המהותי ביותר בבטיחות.

זה לא אומר שמכוניות ישנות מסוכנות. זה רק אומר שבמקרה של תאונה (ואסור לזלזל בזה) הסיכויי להפגע גדול יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שוב, שנינו מסכימים כי ישנם יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב ישן מול רכישת רכב חדש, ההבדל בינינו הוא בהתיחסות.

אני בתור חסכן (תימני, אלא מה..) רגיש להוצאות ובתור חובב רכב ונהיגה חשובים לי ההתנהגות והביצועים. מבחינתי, רכב ישן הוא אופטימלי לדרישות שלי כי העלות שלו נמוכה מאוד יחסית לרכישת ואחזקת רכב חדש.

אני מתייחס לרכב חדש כאל משאבת כסף סמוייה שרובנו מתעלמים ממנה. בגדול, עלות אחזקת משפחטומטית ממוצעת חדשה כאשר היא נמדדת לאורך מספר שנים היא בין אלפיים לשלושת אש"ח לחודש. בחישוב נכללים בזאת ירידת הערך, הביטוח המקיף הנדרש עם התוספות הנדרשות, טיפולים תקופתיים במוסך היבואן, בלאי מצטבר בזמן/נסועה (צמיגים, מצבר וכו') ועלות הטסט. ולהבדיל, רכב ישן עולה אמנם יותר בטיפולים/תיקונים (ואתה צודק בנוגע לקריסת מערכות לאורך זמן) אך עדיין הוא זול בהרבה מרכב חדש.

ההפרש בעלות בין רכב ישן מול רכב חדש יכול להגיע בקלות ליותר מאלף ש"ח לחודש, כך שאפילו תיקונים גדולים ויקרים (ראש מנוע, שיפוץ תה"ל וכו') מתקזזים בחישוב שנתי.

שאלתו של פותח השירשור הייתה בדיוק בנושא זה, לטעמי מבחינה כלכלית עדיף לתקן רכב ישן מאשר להחליף אותו. יותר מזאת, לפעמים עדיף לתקן את הרכב הישן מאשר להוסיף כסף ולרכוש רכב פחות ישן (לא חדש!) כי עדיין ירידת הערך מהווה כאן הפסד.

מבחינת בטיחות, אני חושב שנושא הזה ראוי לתשומת לב נפרדת. יש מכלולים אלקטרוניים שונים שמעלים כמות נקודות במבחן ריסוק (שהוא לא ריסוק נטו, אלא גם כל מה שמסביב). חלק מדברים הם NICE TO HAVE וחלק מדברים יכולים להציל: ABS, בקרת אחיזה ועוד. כמו כן בעשור האחרון קשיחות מבנית של מרכב עלתה משמעותית לא מוכר לי, קשיחות המרכב מאפשרת לשפר את התנהגות הכביש, ישירות ובאמצעים נוספים, אך לא מובן כיצד היא מסייעת לבטיחות (הפאסיבית) - זה לדעתי השינוי המהותי ביותר בבטיחות. ממה שהבנתי תוספת אמצעי בטיחות אקטיביים (בקרת אחיזה) ופאסיביים (כ"א נוספות) שיפרו את הבטיחות לנהג. תוספות אחרות (העלמות פגושים, שימשה קידמית בזווית צרה וכו') מהווים שיפור בבטיחות הכוללת (עקב שיפור הבטיחות להולכי רגל) אך משמעותם לבטיחות הנהג אפסית.

זה לא אומר שמכוניות ישנות מסוכנות. זה רק אומר שבמקרה של תאונה (ואסור לזלזל בזה) הסיכויי להפגע גדול יותר.

בנוגע לבטיחות. בהנחה והרכב כולל את המערכות הסטנדרטיות (כ"א, ABS) הוא אמור להגן על הנהג, ולטעמי זה מספיק. יותר מזה, זכור כי ניקוד הבטיחות כולל שני פרמטרים בעייתיים:

-ניקוד הבטיחות כולל בדיקות שלא נוגעות לנהג. לעיתים רוב ההפרש במדדי הבטיחות בין רכב חדש לישן מתבטא בבדיקות אלה.

-ניקוד הבטיחות להתנגשות מחושב בין כלי רכב דומים. ישנם מצבים בהם רכב מיושן מסיגמנט גבוה יהיה בטוח יותר מרכב חדש יותר (אך בעל ניקוד הבטיחות גבוה יותר) מסיגמנט מכוניות המיני למשל.

פורסם

ברשותי בימר ישנה שהשקעתי עליה פי 4 מכמה שהיא עלתה לי, והדרך עוד ארוכה.

נכון, אני לא יראה מזה שקל חזרה. אבל כל פעם שאני נוהג בה היא

מוכיחה לי כמה זה היה שווה את ההשקעה.

זה מה שאני אוהב, וזאת השריטה שלי.

אבל כמו שאמרו פה, אם אתה מתחיל לגזול מתקציב המחייה לטובת הרכב

זה כבר דיי מוגזם וצריך לדעת מתי לעצור.

בסופו של דבר, זה הכל בעיני המתבונן.

יש כאלה שיאמרו שזה בזבוז של כסף ויש כאלה שרוטים כמוך

שיבינו את מצבך.

Girls Like It When I Hit It Sideways

פורסם

אושרי, תעשה מה שטוב לך ומה שעושה לך טוב. רק עם שיקול דעת וקיום שגרת חיים טובה שאינה קשורה לתחום הרכב.

תקנת, השקעת ואתה נהנה - זהו. כל ה"כלכלנים" ו"המבינים" שימשיכו לדבר, אבל אתה תכנס לאוטו עם חיוך ותצא עם תחושה הנאה. את זה אין להם, בוא נקווה שאולי הם ירגישו טוב שהבנק מרויח על מה שהם שמו אצלו בחשבון.

אם אפשר עצה קטנה - בהנחה שפעם גם תחליף רכב - תשקיע גם בנהג. כעצמך.לא עקבתי אחרי ה"רזומה" שלך - אבל שווה וטוב ללמוד שליטה ברכב, גם אם הוא הכי רגיל שיש, מצבים קיצוניים, החלקות וכל מה שאפשר להתאמן בו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אתם צודקים! אגב, לא קוראים לי אושרי, אתה יכול להוריד את הי':wink:.

נכון, יש לי טויוטה 99 (שאגב היא לא שלי אבל אני בהחלט מעורב בה הרבה מאוד יחסית לנהג צעיר חדש) , שמתי לה המון תוספות קוסמטיות, מיותר לציין שמשפחה לא אוהבים שטויות כאלה, אבל מחברים קיבלתי כמה תגובות ובנוסף כל פעם שאני מסתכל עליו מבחוץ אני נהנה וזה מה שחשוב באמת. העניין הוא שלפעמים חושבים " האם הרכב שמזדקן כבר עם כל הצער שווה לשים עליו שכן זה רכב שיש לו שעון חול מתי למכור אותו שכן הק"מ והמכלולים מתחילים להזדקן ופה לפעמים קצת צבט האם הכסף הלך לפח על רכב ישן מאוד, כי מבחינת "השיפורים" אני כל פעם מסתכל עליו ומחייך כמו שאמרת! (אגב, אני לא ערס ואני נוהג יפה וכל הרכב ניקלים ותוספות קוסמטיות, תיקחו ממני דוגמה, אני מעולם לא עובר מהירות מותרת!.לכן פתחתי את האשכול שמסתבר שזרם יפה8).

פורסם
קשיחות המרכב מאפשרת לשפר את התנהגות הכביש, ישירות ובאמצעים נוספים, אך לא מובן כיצד היא מסייעת לבטיחות (הפאסיבית)
קשיחות מרכב במקומות הנכונים גורמת לכך שמקומות האלו לא קורסים בזמן תאונה, בפרט זה תא הנוסעים. העינין התקדם מאוד בשנים האחרונות ואפשר ליראות את זה במבחני ריסוק. ברכבים המודרניים יותר אפילו ניתן לפתוח דלת בלי בעייה והגג לא התקמט. ברכבים ישנים יותר קורות של תא הנוסעים קורסות על הנהג והנוסע הקדמי.

ברשותי בימר ישנה שהשקעתי עליה פי 4 מכמה שהיא עלתה לי, והדרך עוד ארוכה.

נכון, אני לא יראה מזה שקל חזרה. אבל כל פעם שאני נוהג בה היא

מוכיחה לי כמה זה היה שווה את ההשקעה.

גם לי הייתה בימר ישנה. האחזקה עלתה משהו כמו 20K ש"ח בשנה וכל פעם היה צריך להחליף חלק אחר. מה ששבר אותי בסוף זה מזגן, מנגנון של סאנרוף וידית דלת נהג. בשלב מסויים אמרתי לעצמי: די, כמה אפשר והתחלתי לאט לאט לטפס בשנתונים. אבל הבימר הזאת אחזה כביש יותר טוב מכל רכב אחר שהיה לי (יותר טוב גם ממרצדס שעל 16 שנה צעירה יותר ומצויידת בESP ועוד), הבימר לקחה פניות במהירויות כאלה שרכבים אחרים שהיו לי יכלו רק לחלום (רכבים לא מבין הגרועים בקטגוריות שלהם, כולם סטנדרטיים לחלוטין).

איזו בימר יש לך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...