Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין תשובה חד משמעית.

מבחינה כלכלית כדאי להשקיע ברכב ישן כל זמן שעלות האחזקה שלו זולה מההשקעה הכוללת (הכל, מחיר רכישה ופחת שנתי) ברכב חדש יותר. אם אתה סטודנט בלי גרוש על התחת אז עדיף לשלם מפעם לפעם מעט יחסית על תיקונים בלתי צפויים מאשר לקיחת התחייבות לרכישת רכב חדש יותר.

אך בנוסף ישנו פרמטר יחודי הנוגע ליכולות יוצאות דופן ברכב ישן אשר קשה מאוד (מעשית או כלכלית) להשיגן ברכב מקביל חדש. למשל רכב מירוצים, לימוזינה, רכב פאר או הנעה אחורית.

בהתאם לנתונים/דרישות שלך תוכל להחליט מה כדאי יותר.

לדוגמה אצלי, אני מקבל מהענתיקה שלי ביצועים (הספק, תאוצה, היגוי והתנהגות כביש) העולים על כל משפחטומטית 1.6 וקרובים לרכבים העולים 150K וצפונה וכל זאת עם עלות תיקונים בלתי צפויים של פחות מאלפייה לשנה ברכב שמחירו הנוכחי מגוחך לחלוטין. החלפת הרכב למשהו דומה אך חדש יותר הייתה עולה המון כסף כך שבמקרה של תקלה (ואפילו יקרה) אעדיף לתקן מאשר להחליף.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי רכב שנת 2004 אני יכול להחליף אבל לא רוצה. בתכנון להחזיק אותו עוד 10 שנים לפחות. מנוע חדש ופול תוספות מה אוטו חדש יכול לתת לי שהאוטו הזה לא נותן. בקיצור אם אתה אוהב את זה כמוני אתה רק תהנה מזה.

פורסם
פנדוב אתה גאון.

חוץ מזה שהרגת אותי מצחוק גם חסכת לי בעתיד כל כך הרבה כסף. מי צריך פרארי אם טויוטה 99 לוקחת כל רכב כל הכביש.

אתה מזלזל באשתי היקרה?

פורסם
מה אוטו חדש יכול לתת לי שהאוטו הזה לא נותן

בטיחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם הרכב מספק אותך ואתה נהנה ממנו, לא תפסיד כלום אם תתקן מבחינה מכנית.

מבחינה חיצונית זה כבר שיקול שלך - צבעת טמבון ומישהי דפקה לך אותו, הפסדת.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
בטיחות.

בטיחות זה הדבר האחרון שאני חושב עליו. מה שחשוב זה לשלם כל חודש על ההלוואה או לשלם פעם בשנתיים מחיר של ההלוואה או לשלם פעם בשנתיים מחיר חודשי של הלוואה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין דבר כזה "שווה" להשקיע ברכב. מבחינה כלכלית לא שווה להשקיע שקל מעבר לטיפולים ודלק - ככה אתה מצמצם הוצאות וחוסך.

יש לך כסף למטרות פנאי? להשקיע אותו ברכב זה כמו לקנות לעצמך פליסטיישן ופלזמה לחדר. בשניהם הכסף "ילך לפח" ובשניהם תהנה.

מי שחולה במחלה של אהבת הרכב, ולא רואה בו אמצעי תחבורה בלבד, ישקיע ויטפח את הרכב בלי להתייחס לדעות של אחרים.

תפסיק להסתובב עם אנשים שמבאסים אותך, זו הבעיה שלך, לא האוטו :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פנדוב, כזכור לי הוא לא אמר "כל רכב על הכביש" אלה "את רוב הרכבים של חברי הפורום", ההזדמנות לפגוש חבר פורום על הכביש היא דיי נדירה ולכן יש לשקול את הצעתך בשנית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
בטיחות זה הדבר האחרון שאני חושב עליו.

אני דווקא חושב שאסור להזניח נושא כל כך חשוב כמו הבטיחות. אם התקציב לא מאפשר זה דבר אחד, אבל אם כן, אז להשתדל לשאוף לרכב כמה שיותר בטיחותי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפי דעתי, ברכבים ישנים כדאי להשקיע אך ורק מבחינה מכנית ובטיחותית.

מנוע, מע' קירור, החלפת גומיות/צינורות יבשים, בלמים וכו' - תחזוקה מונעת.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

במקום שבו הרכב הופך מכלי רכב לתחביב, שם נמצא המקום שבו ההוצאה הופכת מכורח לרצון. אחרת, אין שום סיבה למה אני עושה לטנדר שלי, מה שאנשים עושים לסובארו קופה, קולטים וכיו"ב. יש לי סייג אחד, שכבר ציינתי אותו מעל דפי הפורום. ביום שבו אתה מוציא על הרכב יותר ממה שאתה יכול להרשות לעצמך (הווה אומר, כאשר אתה נכנס למינוס, מוותר על שיפורים אקוטיים ברמת החיים, השכלה וכדומה), אז עברת את גבול ההגיון לטעמי. עד אז? כל שתרצה לפעמים גם בלי צידוק לוגי, הוא לגיטימי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
רכב עלה 200₪, ירידת ערך 100₪ והשקעת עוד 10₪ בטיפולים

אתה מוכר אותו ב100₪

מה קיבלנו:

100/210=0.47

כלומר קיבלת חצי

אני לא בטוח שהחישוב שלך נכון. על הרכב שלי שילמתי בזמנו בסביבות ה-46,000ש"ח. עברו 20 שנה. אם היום הרכב שווה אפס (למשל) אז הירידת ערך היא: 2,300ש"ח, כלומר ירידת ערך של 191ש"ח בחודש.

נוסיף לזה את הביטוח צד ג' של בסביבות 350ש"ח (אם אני זוכר נכון).

ובנוסף הרכב עדיין עם הגיר והמנוע המקוריים ללא תקלות מיוחדות.

אתה תהנה יותר מפוקוס 2012, סמוך עלי

כמובן שאם זה עושה לך טוב אז תשקיע, אבל לדעתי...

אם הרכב הישן הוא לא מיוחד ונדיר אין כל כך טעם בהשקעה הזו.

אישית הייתי חוסך את ה-8,000-9,000 ש"ח ועולה כמה שנים בשנתון.

יש לי כבר בנוסף פאסאט V6 2800 2005 שגם זה רכב מאוד מהנה.

לאשתי יש פוקוס 2004 שגם אותו אני מאוד אוהב.

אך הרכב היום יומי שלי זה האסקורט (משופר בכל טוב).

זה שהוא שנת 92 עדיין לא אומר שהוא נראה כמו גרוטאה - הרכב הוא מאוד שמור ולדעתי נראה גם ממש טוב.

את האמת - לא ממש משנה לי מה אנשים חושבים כשרואים אותי באסקורט - העיקר שאני נהנה.

פורסם

syaron24, החישוב נכון. היה מצב פעם שאנשים קנו רכב בסכום מסויים ומכרו אותו בתור משומש בעוד כמה שנים במחיר גבוה יותר. כלומר יכול להיות מצב ROI >1, כלומר יצאת ברווח.

החישוב שהראתי לדוגמא, אחוז מדוייק ניתן לחשב אם מחשיבים את כל ההוצאות. במצב שעבור הרכב שלך במכיקה או בגריטה או WHATEVER קיבלת 0, הרי ROI הוא 0. כלומר ממה שהשקעת לא חזר עליך כלום.

אגב, אסקורט לא רואים הרבה כאלה על הכביש. כל הכבוד שאתה שומר כך על הרכב שלך.

פורסם

tzvipper

הרי הוצאות תחזוקה יהיו גם לרכב חדש (אני כמובן מדבר על תחזוקה שוטפת ולא תקלות מיוחדות)

כך שאין טעם להכניס לחישוב (כדי להשוות בין חדש לישן).

צריך לדעתי לקחת בחשבון את ההוצאות הספציפיות לרכב חדש/ישן.

כי אם לוקחים בחשבון את הכל, אז צריך גם להכניס ביטוח וירידת ערך של רכב חדש משפחתי ממוצע (שמחירו סביב ה-120,000ש"ח). נוסיף גם איתורן...

אם החישוב הוא כלכלי נטו, אז כמובן נפסיד הרבה יותר כסף על רכב חדש.

פורסם

ירון, אני מסכים איתך. אבל רכב ישן - לא כל אחד יכול להיות בעלים שלו. כי בשלב מסויים מכלולים מתחילים לקרוס אחד אחרי השני ורק מישהו שיודע להתעסק עם זה לבד או רוצה לעיתים קרובות לבקר במוסך יכול להסתדר.

• תוכן חדש...