Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שנה, אחרי התייעצות קטנה בבחירה פה בפורום, קניתי מגאן 1.5 ט"ד, ידנית, שנת 2008 (סוף השנה), כשקניתי אותה היתה יד 1 פרטית עם 86K ק"מ, חיפשתי רכב עם הדרישות הבאות:

1. חסכוני בדלק, ההוצאה הכי גדולה שאמורה להיות לי.

2. נוח, ערבוב פריצת דיסק ונסיעות ארוכות מתפוצץ בסיר לא מתאים.

3. בטוח.

4. כיוון שאני נוסע הרבה רציתי רכב שעבר כמה שיותר ירידת ערך, כי אני הולך להוסיף יותר ק"מ.

5. אין בעיה לנהג גבוה מאוד לנהוג בו (1.96).

המגאן ענתה על כל הסעיפים לכן נקנתה. אתמול נמכרה, מתוך רצון להתחדש במשהו אחר ולחזור לליסינג, אחרי שהכניסו אפשרות לרכבים חסכוניים שם, בזמנו הייתי מוגבל ל1.6 אוטומט, רציתי לשתף רשמים שלי מהרכב.

הרכב שלי שימש לנסיעות בין עירוניות בין נצרת וחיפה (הררי ופקוק טיפה), סופ"ש בצפון ושני טיולים ארוכים (3K ק"מ במצטבר, סיני וירדן), רוב הנסיעות היו בתוואי הררי קשה מאוד.

סביבת פנים ואבזור:

הרכב מאוד מרווח, הוא הסיע שני אנשים בד"כ, אבל כשנדרש להסיע 5 אנשים לא הייתה בעיה עם זה, הבגאז גדול מאוד גם כן, הרכב לא מכיל שום פריט אבזור חוץ ממחשב דרך, והנעה ללא מפתח, רואים שהרכב "הופשט" בצורה גסה להיכנס לתקרת קבוצת הרישוי. תא הנוסעים שחור דכאוני, יש שני רמקולים מובנים בדלתות הקדמיות (הופתי שניים במגש האחורי), רדיו דיסק פיוניר התקנה פה ע"י הקונה. כסא הנהג מתכוונן לגובה, שימושי מאוד כשיש הבדל גובה של 40+ ס"מ בין נהגים על אותו הרכב, חלונות חשמל קדמיים בלבד.

עמידות תא הנוסעים אצלי היתה נמוכה, הקונסולה המרכזית העליונה (שמכילה את שעון התצוגה), פשוט רתחה בשמש והתעוותה, ידיות הדלתות התקלפו.

המזגן של הרכב עמד בכבוד גם בתנאי חום מדבריים קיצוניים תוך כדי עליות תלולות, אפשר לתאר אותו כטוב מאוד, לחובתו הוא רועש ברמתו הגבוהה מאוד, רק שנדיר שצריכים אותה.

עם הצטברות הק"מ הקונסולה מול כסא הנוסע קרקשה בכבישים משובשים.

לסיכום, התיאור הכי מתאים לתא הנוסעים של המגאן הוא ספרטניות קיצונית (יחסית לשנתון), יעילה אבל לא עמידה.

כוח ונוחות נהיגה:

לרכב יש מנוע טורבו דיזל, שמוציא 85 כ"ס, גיר ידני 5 הילוכים. למרות ההספק הנמוך, הרכב מרגיש חזק יותר מכל רכב 1.6 בנזין, המומנט הגדול הופך שיוט במיוחד בעליות לנעים יותר, ורזרבת הכוח הודות למומנט הרבה יותר גדולה, כך שהתגובה להחלטה להאיץ הרבה יותר מהירה מרכב בנזין, הכל בתנאי ששומרים על סל"ד בטווח פעולת הטורבו, אחרת נתקלים בהשהיית טורבו. דוגמא שהמחישה היטב את כוח הרכב, היא עליות אוניברסיטת חיפה, בעליות של ואדי ראם עד פטרה בירדן (רהבה חובבי שטח ישראלים מכירים את הכביש) הרכב עלה ועקף את רוב הרכבים בקלילות לא צפויה.

רכבים שהכרתי היטב הם, גולף 1.6 רובטוית, ג"אז 1.4 ידנית, קורולה רובוטית ויונדאי I35, לג"אז למשל יש הספק דומה למגאן ומשקל יותר קטן, אבל הג"אז היא רכב הרבה יותר חלש מהמגאן, והרבה פעמים אני מוצא את עצמי בהילוך שני בעליה בכבישים מהירים, מה שאי אפשר להגיד על הרנו, האופן כללי, לבן אדם שלא רוצה לשמור על רכב בסל"ד מעל 5K, הרנו תהיה חזקה יותר.

הגיר מתפקד טוב מאוד בתנאים עירוניים, וכבישים בין עירניים שצריך לשנות בהם מהירויות, בשיוט בכביש החוף לגיר חסר הילוך וזה מורגש, נסיעה במהירות 120 היא על סל"ד 3K, מי ששומר על 90 יחסוך דלק ולא ירגיש את זה, אבל רוב האנשים יתקשו להישאר שם.

שיכוך המהמורות של הרכב הוא מצוין, במיוחד אם משווים אותו ליפניות וליונדאי. הגולף משדרת פחות מהמורות לנהג, אבל הקנס שם הוא זוויות גלגול מוגזמות בסיבובים, בנהיגה מהירה אבל לא פרועה, המגאן מרוסנת, בטוחה, נעימה, ומאפשרת מהירויות יותר משניסיתי, את זה אני לא יכול להגיד על אף רכב אחר מאלה שהכרתי.

ההגה כבד, והופך לכבד יותר תחת מאמץ, אני העדפתי את זה הרבה יותר מההגאים הקלים במשפחתיות החדשות (במיוחד הגולף והיונדאי).

דוושת המצמד קשה, והגיר לא נכנס בצורה חלקה, הגיר אף פעם לא "החליק", בג"אז היפנית שהשוק העיקרי שלה דווקא אוטומטי המצמד הרבה יותר נעים.

לסיכום, התנהגות הכביש של הרנו לטעמי היא העדיפה בקטגוריה שלה. היא מספקת נוחות מצד אחד, אבל גם מוצקות וריסון בנהיגה מהירה.

מבחינת רעשים, רעשי הרוח נוכחים מאוד מעל ל100 קמ"ש, יכול להיות הודות לגומיות הדלתות המתפרקות, יכול להיות שגם בלי קשר, הרכב בכבישים משובשים מקרקש, ולאחרונה גם התחיל להרעיש מכיוון המתלים, בבדיקה אמרו שהבולמים האחוריים נוזלים.

צריכת הדלק היתה 17.2 ק"מ לליטר עם מזגן בקיץ בנהיגה די נמרצת, ברכב בנזין אוטומטי הצריכה המקבילה היא 11 לליטר.

הוצאות שונות:

ביטוח: הרכב שימש 5 נהגים אחד מהם צעיר, מה שייקר את הביטוח, 6K מקיף + חובה.

הרכב עבר טיימינג + טיפול גדול ב 90K, שני טיפולים ב 105K ו120K, רביעיית צמיגים הוחלפו אחרי הקנייה ישר - עלות כוללת של 5K. באחד הטיפולים הוחלפו מיסבי גלגלים אחוריים שהרעישו.

לא היו תקלות ברכב בכלל, גם לא היו בהיסטוריית הטיפולים שלו, רק החלפת מצבר.

בבדיקה אתמול (שהיתה במכון המקורב לקונה דווקא ולא לי), הבעיות היחדות שצוינו היו צמיגים, ובלמים אחוריים. הרכב עושה רושם של אמין מאוד מכנית, אפילו המצמד שחשבתי שהוא עייף, הבודק אמר שהכבל דווקא עייף, המצמד היה טוב כי אחרת בדיקת המנוע (שיצאה ללא רבב המנוע שעשה 137K) היתה פחות טובה.

ירידת הערך של הרכב היתה רצחנית, 20 אלף שקל ירידה במחירון מ 67K ל 47K, ריאלית ירידת הערך היתה 16 אלף, לרכב מגיל 2.5 ל3.5 ירידת הערך היתה ענקית, הפתיעה אותי גם כי חשבתי שהביקוש לרכב יהיה גבוה בגלל מחירי הדלק.

במכירה היתה התעניינות גדולה, אבל במחירי שחיטה, נמכר להצעה הכי גבוהה בתקופת חודש, מה שמוזר הוא שאנשים שסירבתי למכור להם, תמיד חזרו ודגמו אם הורדתי את דרישותיי, ההיצע של הרכב גדול, אבל הרוב מעל ל200K ק"מ.

לסיכום:

רכב חזק, נוח, מרווח (ישרת זוג +3 יופי)וחסכוני מאוד, זול לאחזקה (למעט ירידת ערך), מאובזר במה שנחוץ ולא יותר, לא שקט (קרקוש ורעשי כוח), הקונה עשה עיסקה טובה לדעתי, היד הראשונה של הרכב ואני חטפנו ירידת ערך גבוהה מאוד.

פורסם

נכון שירידת ערך היתה גבוהה, אבל לכל רכב בנזין שנוסע כל כך הרבה יש ירידת ערך גדולה,

לכל רכב משומש יש עכשיו ירידת ערך יותר גדולה מאשר לפני כמה שנים בודדות.

וירידת ערך שלך התקזזה לגמרי בזכות צריכת סולר עדיפה ב 30% מרכב בנזין מקביל. בנסיעות של 50 אלף בשנה מדובר בחיסכון של 10-12 אלף ש"ח לשנה.

עדיין נהגת ברכב נוח, בטיחותי ודי חזק.

אני לא מכיר הרבה רכבים בהם לאדם רגיש, עם בעיות גב, יהיה נוח לבלות שעות רבות ליד ההגה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מסכים אותך לחלוטין, הייתי מאוד מרוצה מהרכב והחסכון בדלק הוא 50% מנסיון מעשי עם המהיגה ב1.6 רובוטי מול המגאן.

אני לא מתחרט על הרכישה, רק מציין את הירידה כי היא היתה ההוצאה הכי גבוהה שלי. למעשה תכננתי להחזיק את הרכב ליותר שנים אבל כיוון שיש פריוס בליסינג, החריגה שלי יותר קטנה, והעדפתי את השקט של הליסינג, אחרת הייתי ממשיך עם המגאן.

פורסם

לא רשמת באיזה רכב רובוטי נהגת,

אבל קורולה רובוטית היא הדוגמה הקלסית לכך שאנשים קנו אותה כרכב "בטוח" בעניין ירידת ערך, ואכלו אותה בגדול.

קורולה רובוטית מפסידה לא פחות ממגאן שלך, ועוד תנסה למכור את כזאת, בניגוד למגאן DCI עם קילומטאז' סביר.

עוד פעם - אחרי שקונים רכב יחסית חדש ונוסעים עליו תוך שנה 50 אלף ק"מ, לא צריכות להיות ציפיות לשמירת ערך.

אני לא בטוח שתהנה מפריוס יותר, במיוחד הגב שלך.

למה לא פלואנס DCI רובוטית?

אין אפשרות לקחת בליסינג או שיש רצון לגוון?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גולף. יש פריוס וג"אז היברידיות, אין פלואנס דיזל.

ירידת הערך היתה גם ללא קשר לנסועה, הנסועה עשתה הפרש של 3-4K במחירון. בלי שקלול הרכב ירד 18K, זה המון לדעתי לרכב שמתחיל מ67K.

אני ממליץ על הרכב, אבל מדגיש את הדבר הזה למשתמשים עם זמן שימוש קצר.

פורסם

ועדיין ירידת הערך בשקלים יחסית גדולה, +5K ש"ח לתיקונים זה לא מעט.

לדעתי בעתיד אתה תחשוב פעמיים אם לקנות רנו, או רכב צרפתי אחר.

יש משהו בדברי?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לא בדיוק, צמיגים, טיימינג, וטיפולים אני אצטרך לעשות עם כל רכב (אולי לא טיימינג), הרכב לא עלה שום דבר שלא ציפיתי מראש שיעלה לי. ראיתי שיש סניק דיזל, וסימנתי את זה כמשפחתית שלי עוד שנתיים.

מבחינת ירידת ערך הכנתי את עצמי לירידה של אלף בחודש, אבל היתה קריסה במחירונים של כל הרכבים, כך שזה לא נורא.

ירידת הערך של הרכב היא "הוגנת" לטעמי, רק שכללי המשחק של ירידת ערך בשוק הישראלי הרבה פחות מחמירים, לכן היא הפתיעה אותי.

פורסם

תודה על הסיכום,לא מזמן יצא לי לנסוע על רנו מגאן 5 דלתות,אכן רכב מאוד נוח ומושבים רכבים,חבל שלא המשכת איתו עוד שנה-שנתיים לצורך מדד טוב יותר לגבי האמינות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נראה לי שהייתה נפילת ערך בכל המחירונים בשנה האחרונה, לא משנה עם איזה אוטו אתה. סתם נפלת על שנה רעה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
+5K ש"ח לתיקונים זה לא מעט.

טיימינג ושני טיפולים. חוץ משני מיסבי גלגלים, איפה ראית פה תיקונים?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נראה לי שהייתה נפילת ערך בכל המחירונים בשנה האחרונה, לא משנה עם איזה אוטו אתה. סתם נפלת על שנה רעה.

לא חושב. אם תיראה שרשורי עבר, תיראה שתמיד מגאן דיזל הייתה שווה בסביבות ה-45K אחרי 3-4 שנים.

• תוכן חדש...