Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

שמי אסף אני בן 25,מתגורר באיזור חדרה בשכירות עם החברה.

עד לא מזמן עבדתי בחברה המתמחה בבניית אולפני שידור HD עבור חברות טלויזיה שונות,ותמיכה טכנית למוקדי שידור של YES/HOT.

אני כרגע בצומת דרכים בשלב הזה של החיים.אין לי ממש מקצוע תעודה.חוץ מתעודת בגרות מלאה במקצוע משני חשמל.וקורס מכשירן צבאי.

אני בן 25 יוצא כמעט שנתיים עם בחורה בגיל 27 שבוא נאמר כן מחפשת בזמן המוקדם להתחתן,כמובן שאני בעיניין לכן גם עברתי לגור איתה ביחד בשכירות.

הבעיה מתחילה שאני רואה שאני די פוגע ביכולות הפרנסה שלי כתוצאה מכך שאין לי מקצוע עם תעודה כלשהי.

ולאנשים כמוני לא משנה כמה ניסיון צברו,בתקופה הזו אם אן שום תעודה רלוונטית אז נידחקים לפינות .

תואר אני ממש לא בעניין .מבחינה כספית ,מבחינת זמן נידרש שאני כבר צופה מראש שלא אצליח במשך 4 שנים לעמוד בקצב של ניהול זוגיות,חתונה בעתיד הקרוב,וזו תוך כדי השרדות פרנסה מדי חודש וחודש.

מה גם שפסיכומטרי אין לי ואין לי תחת ממש לשבת לעשות פסיכומטרי ומכינות ותואר זה גדול עליי.

חשבתי בכיוון של ללכת ללמוד מקצוע תעודה.למשל טכנאי קירור ומיזוג אוויר+חשמלאי מעשי.

אילו לימודים פעמיים בשבוע למודי ערב מ5 עד 9 במשך כשנתיים.בסיומם אני מקבל את התעודות הרלוונטיות ממשרד התמ"ת.

והבנתי שדווקא יש בזה עבודה והפרנסה לא רעה ,ברוב המיקרים גם רכב צמוד ופלאפון.מה גם שאוכל לבצע עבודות פרטיות בזמני החופשי כמו התקנת מזגן בייתי,תיקון מיניבר,מילוי גז החלפת מדחס למקרר הוספת נקודת חשמל וכל מה שתפקידי וסמכותי מאפשרת.והבנתי שזה תוספת לא רעה למשכורת.

מצד שני חשבתי לעשות הנדסאי קירור ומיזוג אבל הבנתי שבפועל הנדסאי וטכנאי במקצוע הקירור זה ממש אותו המשקל .

מצד שלישי דיברו איתי על הנדסאי מכונות שזה גם משהו יעיל אבל עם הנדסאי מכונות ספק אם זה יותר יעיל מטכנאי קורור וחשמלאי מעשי מה גם שבתפקיד הזה לרוב לא אקבל רכב ובטח שלא אוכל לעשות עם זה עבודות פרטיות ללקוחות חיצוניים ובטח שלא אוכל לפתוח במהלך הזמן עסק עצמאי כמו לימודי הקירור ומיזוג האוויר.

מה אתם מייעצים לי?

תודה מראש וסליחה על המגילה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אם אתה רוצה ללמוד,אז הייתי ממליץ לך ללכת ללמוד לתואר באונבירסיטה או במכללה (עדיף אונ' אך גם יותר תובעני).

זה מצריך יותר השקעה בזמן הקרוב אך לטווח הארוך זה ישתלם לך.

ואם אתה חושב שעכשו זה קשה אז חכה שיהיו לך ילדים ואז תחזור אלינו ותעדכן לגבי קשה...

אני התחלתי ללמוד בגיל 24, עשיתי מכינה לשיפור בגרויות ובמקביל למדתי לפסיכומטרי. אם אני יכול אני מאמין שכל אחד יכול.

תאמין בעצמך.

בהצלחה

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

1. צודק ג'והנסטון - גיל 25 ממש אינו מאוחר ללימודים אקדמיים, הכרתי אנשים שהחלו ללמוד באוניברסיט הבגיל 30 ויותר. זה מצריך מאמץ גדול, במיוחד כאשר צריך לפרנס משפחה - אבל בהחלט לא בלתי אפשרי, במיוחד אם יש לך בת זוג תומכת.

2. לימודים "מעשיים" הם בהחלט אופציה מצויינת, וגם ללכת ללמוד שרברבות כשוליה זה ממש לא פסול, כל בעל מקצוע איכותי ימצא פרנסה, במיוחד בעבודות טכניות שבהן יש מחסור בידיים עובדות. אני רואה לפני את השרברב שתיקן לי צנרת לאחרונה - בעל מקצוע מעולה שיודע גם לדבר עם הלקוחות - וגם נהנה מעבודתו. מצד שני - אם אתה מרגיש שאתה נדחק לכך בגלל חשש מבעיות פרנסה עכשויות, ותסבול מקריירה מתסכלת משך 40 השנים הבאות - כדאי לך לחשוב שוב. בהחלט ניתן לשלב לימודים אקדמיים ועבודה, אם כי הדבר אינו קל יועלול גם להאריך את הלימודים (שזו הוצאה נוספת).

3. במקצועות מסויימים יש אופציה של לימוד באוניברסיטה הפתוחה - לימודים קשים המצריכים הרבה משמעת עצמית, אבל מאפשרים לך לרכוש השכלה אקדמית בקצב שלך. יש לי קרוב משפחה שהשלים לאחרונה תואר שני באו"פ (ג הראשון מהאו"פ) תוך הקמת משפחה, טיפול בה ופרנסתה בעבודה שהצריכה הרבה שעות נוספות. ומדובר בבחור שנקות המוצא שלו לא כללה אפילו תעודת בגרות. זו דוגמא לכך שכמעט ואין "לא יכול" - גם אם מדובר במאמץ קשה וממושך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לך יותר מידי לכיס אבל קח בחשבון שבאוניברסיטה יהיה לך קשה לשלב לימודים עם עבודה, במיוחד בשנים הראשונות. זה כמובן לא תקף לכל מיני תארים קלילים, אבל לא נראה לי שזה הכיוון שלך. בסך הכל, תצטרך לתת מעצמך בשביל התואר וזה בהחלט יפגע ביכולת הפרנסה שלך. אני מכיר כמה אנשים שכן הצליחו להתמודד, אבל זה היה רק בגלל שהאישה קרעה את התחת בשנים האלו ושימשה כמפרנסת של התא המשפחתי.

יש מכללות שיאפשרו לך לעשות תואר בהנדסה עם לימודי ערב ושישי. השאלה היא אם זה בכלל הכיוון שלך. בהחלט אפשר להתפרנס יפה גם מעבודות קצת יותר פיזיות, כמו טכנאי שירות. אם יש לך ראש גדול ואתה מוכן לחשוב גם מחוץ למסגרת של שכיר ממוצע, תגיע למשכורות סבירות למדי. אני לא מכיר לעומק את התעודות שציינת אז אמנע מלייעץ איזו ספציפית מהן עדיפה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לכולכם עזרתם לי להחליט אני אלך על התחום של הקירור והמיזוג אוויר.

זה תחום שגם ב40 שנים הבאות יהיה מאד רלוונטי ,ולהערכתי יכלול עוד פיתוחים התקדמויות ושיכלולים.

אני בהחלט יכול למצוא את עצמי שנתיים עושה את הקורס לתעודה וכבר בסוף ה שנה הראשונה משתלב כבר בחברות קירור גדולות ומתפתחות וצובר ניסיון עד לסיום הלימודים משם עוד שנת עבודה ועבודות פרטיות מפה לאוזן ובהחלט בטווח של 5 שנים אני יכול לפתוח גם עסק קטן שיפרנס אותי בצורה מכובדת.

היתרון שלי שאבא שלי איש קירור כימעט 30 שנים במקצוע ,בין היחידים שמתעסק במערכות קירור מורכבות על בסיס אמוניה עם תעודה מוסמכת.

כיום הוא מנהל מערך קירור ב2 מפעלים ,ובהחלט צבר "קשרים",ככה שבהמשך הוא יכול לתת לי מקפצה קדימה.

הוא במרחק של 10 שנים מהפנסיה וזה בהחלט יכול להיות עבורי אתגר שבעשר שנים הקרובות אחדד את כישוריי ואמנף אותם ככל האפשר ובבוא העת אנצל לרשותי את הידע שלו ואאחד כוחות איתו .

אני יותר בחור שאוהב עבודת כפיים המשלבת ראש,ובכלל כל מה שקשור למכאניקה ואלקטרוניקה מדבר אליי!

וכמו שכבר הבנתם אני מכיר את עצמי ויודע שלא אוכל להתמסר במלא הכוח ללימודי תואר המשתרעים על 5 שנים ,אני מכיר את עצמי לא אחזיק ,אתייאש ולא אסיים בהצלחה,מסיבות כלכליות,נפשיות.

תודה לכם.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

קודם כל, יפה שאתה מבין שאתה צריך התמחות כלשהי בחיים.

אני לא מאלה שחושבים שכל אחד חייב ללכת לאונ' או למכללה ולהוציא תואר ראשון/שני וכד'.

אבל אני כן חושב שכל אחד צריך לבחור לו מקצוע בו הוא יתמחה.

בד"כ בכל תחום, מי שטוב, ויודע לדחוף את עצמו קדימה, ויש לוראש על הכתפיים, יכול לעשות חיל,

גם אם זה מקצוע שנחשב "פשוט", או שלא מתלווה אליו הילה מסויימת.

אני מכיר לא מעט אנשים, שעוסקים בתחומים שלכאורה לא נראה שיש בהם משהו מיוחד,

או איזו אפשרות להתקדם איתם הלאה, אבל הם הפכו למומחים בתחומם, והיום יש מקומות

שעומדים בתור כדי לעבוד איתם.

• תוכן חדש...