Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לתגובות העליונות, קצת משחק בין דוושת הגז והקלא'ץ, עם רגישות מהרגיל בנוסף תמיד אפשר להכניס למשוואה את בלם היד שאמור לפתור בעיות מסוג זה.

הונדה סיויק 98 1.6 ידנית בעבר:-)

סיאט לאון 2.0TFSI 2007 בהווה:twisted:

פורסם
רק באירופה?

מה, בשיעורי נהיגה כאן בארץ לפני X שנים המורה לא לימד זינוק בעלייה עם בלם יד?

:shock:

האגדה מספרת שלפני שנים רבות הטהטר היה מניח קופסת גפרורים מאחורי הגלגל בזינוק בעליה. קופסה מעוכה גררה כשלון.

כמובן שאין לי מושג אם יש בסיפור שמץ של אמת. מכל מקום, כאשר אני למדתי לנהוג (1976-7) לא היו קופסות גפרורים, אבל, לעומת זאת, תרגול של חניה ברברס תוך זינוק בעליה (במדרונות של חיפה) היה עניין שגרתי.

מי שדיבר על זינוק ב-^45 בקירוב לא יודע על מה הוא מדבר, השיפועים המותרים בכבישים קטנים בהרבה, אם כי איני מכיר את התקן מקרוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
משחק עם הבלם יד (אמברקס) יכול לעזור.

ברייק = brake = בלם

ברייקס = בלמים (ברבים)

הנד-ברייק

hand brake

בלם-יד

אמברקס - זה יש רק בפיאט של קלרשו ואפשר לנסוע איתו משוך עד לגדר הטובה:lol: (כן, כן, אני יודע שלפעוטות שבינינו אין מושג על מה אני מדבר, לא נורא - כנסו לגוגל)

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

יש פה מישהו מומחה שיכול להסביר עד כמה זה מזיק למצמד שמזנקים בעליה בלי שימוש בבלם היד ? עד כמה שאני זוכר, מעולם לא היתה לי בעיה עם מצמדים, למרות שאני גר באזור הררי ולא משתמש, מתוך הרגל, עם בלם היד. הייתה לי בעבר פיג'ו 205 GTI

ומכרתי אותה אחרי 8 שנים עם מצמד שעדיין היה אורגינלי.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
רק באירופה?

מה, בשיעורי נהיגה כאן בארץ לפני X שנים המורה לא לימד זינוק בעלייה עם בלם יד?

:shock:

לא. למדתי לעמוד בעלייה עם חצי קלאץ. זינוק בעליה עם בלם יד למדתי אחרי קבלת רישיון.

פורסם

מצמד ברכב ידני, נקרא גם מצמד חיכוך

משום שפלטת המצמד, מכילה רפידה בעלת מקדם חיכוך גבוה.

והיא זו שנצמדת לגלגל התנופה ומעבירה את כוח הסיבוב של המנוע לאחור.

כל זמן שהמצמד לא מנותק לגמרי או מחובר לגמרי וישנו מגע חלקי

נוצר הפרש מהירויות ששוחק את המצמד והורס את חומר החיכוך של המצמד.

כאשר מלמדים בשיעורי הנהיגה זינוק בעליה, אומרים לך להגיע לאותה נקודה שיווי המשקל

של הרכב שמצד אחד "נמשך" אחורה עקב העלייה ומצד שני המנוע שדוחף אותו קדימה.

זה אולי משאיר את הרכב במקום אבל ללא שום צל של ספק הורס את חומר החיכוך במצמד

ככל שהשיפוע יותר תלול, נותנים יותר גז והרכב נתון לכוחות חזקים יותר ולכן ההרס של המצמד רב יותר.

פורסם
בשלב 4 צריך להוסיף עוד גז.

בושה למורי הנהיגה כיום שמלמדים איך לשחוק את הקלאצ' ולא לעבוד בתאום של יד ימין ושתי הרגליים.

בושה למורה שלך שלא לימד אותך לבצע זאת!!!

הרי ישנה מטרה באחד ממערכי השיעור שיש לתרגל תחילת נסיעה במעלה עם בלם יד.

אז אם המורה שלך לא לימד אותך את זה אתה מוזמן להצטרף אליי לשיעורי נהיגה ולהיווכח שאני אכן מלמד זאת!

ירון מאיר

פורסם

המורה שלי לימד אותי לזנק בעליה ברחוב העוגן בחיפה. והשלב הבא היה פניה ימינה מוטשרניחובסקי להנשיא ואז מהלל לבלפור. כמובן שבתאום בין שתי ידיים (הגה ובלם יד ושתי רגליים (מצערת ומצמד). וכל זה על פורד אסקורט 1100 סמ"ק. הוא לימד אותי מספיק טוב כדי שאוכל לבצע זינוק בעליה (משמעותית, אם כי לא תלולה מאוד) תוך פניה בהילוך שני. אז מגיעות לו מחמאות. והוא לא היחיד, גם אשתי למדה באותה צורה, והעובדה היא שמכרנו מכוניות בנות 10 עם 120,000 ק"מ ומצמד מקורי למרות שאנחנו גרים בחיפה והמכוניות היו צריכות לסבול זינוקים בעליה כאשר אשתי נהגה עם בטן של הריון מתקדם (שכמובן מקשה על לחיצת הדוושות).

לצערי הבנים שלי למדו על רכבי דיזל בשיטה שמקובלת היום, תוך שחיקת המצמד. בינתיים לא היתה לי הזדמנות ללמד אותם לזנק כיון שכבר למעלה מ-10 שנים יש לי רק אוטומטיות, אבל נראה לי שבאיזה שלב הם ישכרו רכב בחו"ל ולא תהיה להם ברירה אלא ללמדו לזנק בעליה כראוי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טוב שידידינו לא נסחף ומגזים כלל...

42 מעלות זה לא שיפוע שרכב יכול לזנק בו.

למען האמת, רוב הרכבים, יתקשו לזנק גם בשיפוע של כ-39 מעלות (וגם זה בהנחה שהם מסוג 4X4 או AWD).

רכבי הנעה קדמית בלבד, יתקשו גם בשיפועים "פשוטים" של כ-30 מעלות.

אין לי מספיק הודעות בכדי להוסיף לינק לתגובתי, אז העתקתי את הדיון המופיע למטה, חיפוש בגוגל, יניב לך את המקור.

הניסוי נערך עם נתונים של פורד F250 (עם 4X4 משולב), רק לשם הדגמה. זה יכול להיות כל רכב אחר, אבל אז יש להזין את נתוני הוכחות, המשקלים והמומנטים של הרכב המדובר.

שורה תחתונה, כנראה שעם משפחתית ממוצעת, שיפוע של 30 -36 מעלות זה כבר מדע בדיוני.

Can a car drive up a hill with an angle of 45 degrees or greater?

My initial guess is to say that some cars may have the power necessary to drive up a 45 degree angle, but they probably won’t have the traction. Let’s see how good my guess is.

I’ll start with an Excursion since you mentioned that truck in your question. I looked up some basic specs on the Excursion from “carpoint”. An Excursion weighs 7156 lbs and with the diesel engine makes 500 ft-lbs of torque. To do this right, I also need to know the transmission gear ratios and tire diameters, but I’ll just make some reasonable assumptions. We’ll say it has a 3:1 first gear ratio, a 3:1 axle ratio, and 2ft diameter (1ft radius) tires. May not be perfect, but it will do. There’s also a handful of other assumptions I’m kind of making here, but it will do to answer your question.

Force the Excursion can produce:

500ft-lbs * 3 * 3 / 1ft = 4050 lbs of force.

Force the Excursion must produce to climb a 45 degree incline:

7156 lbs * sin(45) = 5060 lbs.

Doesn’t look like the Excursion is going to make it. It’s just too heavy. We’ll try something a little lighter and see how it does. How about an F- 250 with the same engine. Force output is the same (4050 lbs).

Force the F-150 must produce:

5603 lbs * sin(45) = 3962 lbs.

Looks like the F-250 has the strength to do it, but there’s still the traction issue. At a 45 degree angle the force you must exert to climb the hill is equal to the normal force (the weight of the vehicle against the hill) because cos(45) = sin(45). That means in order for ANY vehicle to be able to climb a 45 degree angle hill, the coefficient of friction between the tires and the ground must be greater than or equal to 1. And that just isn’t realistic. If I remember right, an vehicle with good tires on dry pavement only has a coefficient of friction of about .8. That means that even though the F-250 can produce 4050 lbs of force, it will start to slip when it’s producing greater than 3170 lbs (3962 * .8). And that’s with 4- wheel-drive. It will be even worse with 2 wheel drive, and just plain useless in a front wheel drive car.

Here’s a couple more tidbits of knowledge: The steepest angle a car with 4wheel drive and tire coefficient of friction of 0.8 could drive would be 39 degrees. Also, a 45 degree angle translates into a 100% grade. We have a 30% grade (17 degrees) here at our test track, and it’s pretty intimidating.

Your Mad Scientist,

Mike Scannell

כתבתי מהפלאפון(עם מסך מגע קטן מאוד) אז כנראה לחצתי בטעות על 4 במקום 3 (רק עכשיו שמתי לב).

השפוע הוא 32 מעלות והרכב הוא ניסן אלמרה (מה שנקרא "משפחתית סטנדרתית") .2X4

עריכה:

נ.ב. העליה עליה דיברתי נמצאת בקיבוץ בו אני גר, כך שאני יכול לצלם (ולהוכיח) שהרכב מזנק

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

אני למדתי נהיגה לפני 7 שנים והמורה שלי כן לימד אותי.

אני חושב שזה מאוד תלוי במורה, לי היה מורה טוב.

אני רק יאמר שאת המיומנות קשה מאוד לפתח תוך שיעורי הנהיגה, אולי למי שגר בחיפה/ירושלים זה קל יותר כי זו הסביבה שלו.

למי שגר במקום אחר רק נהיגה יומיומית על רכב ידני תפתח את המיומנויות הללו.

אני נוהג על רכב ידני בצורה יומיומית כמעט לאורך כול התקופה שיש לי רשיון, די נדיר בימינו, וזינוק עם בלם יד הוא דבר שיוצא לי לבצע לא מעט.

למי שזה נראה מיותר שיתרגל את זה ויישם את זה במצבים שבעבר הצריכו ממנו לשלב מהר בין הדוושות עם סלד גבוה. רק אחרי שמשתמשים בזה מבינים כמה זה נוח, כלכלי והכי חשוב בטיחותי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כרגע אני ל' (מחכה ל17 בדיוק כדי לגשת לטסט), למדתי לבצע זינוק בעלייה עם בלם יד אך ההוראה שנתנו לי הייתה לבצע זינוק מסוג זה רק בעליות תלולות. בעליות קטנות יחסית, המורה שלי לימד אותי להחזיק את הבלם, להרים חצי קלאץ' עד שהג'טה רועדת טיפה, ומיד ללחוץ על הגז ולשחרר את הקלאץ'.

האם זינוק שכזה גורם לשחיקת המצמד? יש לציין שהג'טה בת שלוש, סובלת מזריקות קלאץ' ומרגליים עוינות של תלמידים לא מנוסים, עומדת על 105 אלף קילומטר ואין אפילו חריקה שלא במקום מכיוון הגיר.

פורסם

ג'טה כזאת, אני מניח טורבו דיזל - סוס עבודה .

יש לי ידיד מורה נהיגה - ג'טה שלו עברה מעל 250 אלף של תלמידים, כל יום.

יש לו ג'טה נוספת, עם 80 אלף ק"מ, גם כן ללימוד נהיגה.

לא הרגשתי הבדל בין שני הרכבים מבחינה מכאנית.

יש רק הבדל בשחיקה של פנים הרכב, בעיקר כפתורים\ידיות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

1. אני מניח שהייטה של המורה שלך היא דיזל, מה שמשנה את התמונה. לרכב עם מנוע בנזין יש הרבה פחות מומנט בסיבובי מנוע נמוכים ולכן יתר קשה לחזיק אותו על מצמד חצי מורם. אני לא יודע מדוע המורה שלך לימד אותך להשתמש בשיטת בלם היד רק בעליות תלולות - זו שיטה עדיפה בכל מצב. אבל מי יודע - אולי זריזות בתנועת רגל ימין עושה רושם טוב על הבוחנים.

2. יש לך מושג איזה טיפולים המכונית עוברת? אולי אתה לא שומע ציוץ - אבל זה לא סותר אפשרותשהמצמד כבר הוחלף 3 פעמים.

לא לשכוח - בעבר מצמדים (וגם רפידות בלמים) היו עשויים אסבסט, אבל מאז שחומר זה נאסר לשימוש החומרים החלופיים נשחקים הרבה יותר מהר.

• תוכן חדש...