Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשבוע שעבר בשעה טובה העברתי את האוטו טסט בהצלחה, לפני הטסט הרכב עבר הכנה וטיפול 15K.

היום בדקתי שמן-מים ולהפתעתי גיליתי שמיכל העיבוי כמעט ריק ומעט המים שנותרו בצבע חום וחמור מזה כשפתחתי את מכסה המים של הרדיאטור גיליתי שחדר אליו שמן :-( (לא יודע איזה, איך מבדילים בין מנוע/גיר/הגה/כל שמן אחר שקיים?)

הרדיאטור חדש (הוחלף לפני שנה) ואני משתמש במים ירוקים.

יש לי מס' שאלות:

1. האם מומלץ לנסוע עם הרכב במצבו עד שיטופל?

2. מה יכולה להיות הבעיה?

3. האם ישנה אפשרות לרוקן את המים מהרדיאטור ולשטוף אותו עצמאית מבלי לפרק? אם כן אשמח לקבל הדרכה...

תודה.

פורסם

שלום!

בתשובה לשאלתך,מומלץ מאוד לא לנסוע במצב כזה..והאם בטוח שמה שראית בתוך הרדיאטור זה שמן?

אם אכן זה שמן ייתכן שיש לך ערבוב באיזושהי נקודה במנוע של שמן ומים.

ויש אפשרות לנקז את הרדיאטור,בשנתון שלך לרדיאטורים יש נקודת ניקוז בצורת בורג פרפר בתחתית הרדיאטור...אבל כמובן שניקוז ומילוי מחדש לא יפתרו לך את הבעיה.אני הייתי חוזר למוסך האחרון שעשית בו את הטיפול ומתייעץ.בהצלחה!

הונדה מציתה את הדמיון.:onfire:

פורסם

לרוב המים אלו הם שמגיעים לשמן (מנוע או הגיר) ולא להיפך. אתה בטוח שמה שראית זה שמן?

אם הרכב אוטומט בדוק את שמן הגיר ואת שמן המנוע ובדוק אם הם צלולים או שהפכו לאמולסיה (מרקם של טחינה).

בכל מקרה אם המוסך לא מרוחק ממך מאות קילומטרים מלא מים וסע.

פורסם
שלום לכולם,

בשבוע שעבר בשעה טובה העברתי את האוטו טסט בהצלחה, לפני הטסט הרכב עבר הכנה וטיפול 15K.

היום בדקתי שמן-מים ולהפתעתי גיליתי שמיכל העיבוי כמעט ריק ומעט המים שנותרו בצבע חום וחמור מזה כשפתחתי את מכסה המים של הרדיאטור גיליתי שחדר אליו שמן :-( (לא יודע איזה, איך מבדילים בין מנוע/גיר/הגה/כל שמן אחר שקיים?)

הרדיאטור חדש (הוחלף לפני שנה) ואני משתמש במים ירוקים.

יש לי מס' שאלות:

1. האם מומלץ לנסוע עם הרכב במצבו עד שיטופל?

2. מה יכולה להיות הבעיה?

3. האם ישנה אפשרות לרוקן את המים מהרדיאטור ולשטוף אותו עצמאית מבלי לפרק? אם כן אשמח לקבל הדרכה...

תודה.

שלום, יש לי שרייד 93 ידנית עם בעיה דומה - שמן ברדיאטור. אצלי - מנוע נשמע תקין, אין עשן מהאגזוז. האם גם אצלך ? תוכל להמשיך לדווח על ההתפתחויות בעניין ? תודה

פורסם
שלום רב!

האם השרייד ידני אוטומטי?

הרכב אוטומט, אשמח לדעת למה זה משנה?

tmg גררתי את הרכב למוסך (אני במרכז ומטפל בצפון), המוסכניק אמר לי שכנראה מדובר בנזילה מהקולר, הוא עשה איזה מעקף על מנת לבחון את הנושא, הרכב בינתיים אצל אבא של חברה שלי הוא ייבדוק אותו כמה ימים, מקווה שזה יפתור את הבעיה...

אגב מה זה המעקף הזה?

האם זה עלול לגרור לנזק בעתיד?

האם זה משהו שעלול להוריד את ערך הרכב במכירה? (תכנננו למכור אותו בקרוב)

תודה על כל התשובות...

פורסם
הרכב אוטומט, אשמח לדעת למה זה משנה?

tmg גררתי את הרכב למוסך (אני במרכז ומטפל בצפון), המוסכניק אמר לי שכנראה מדובר בנזילה מהקולר, הוא עשה איזה מעקף על מנת לבחון את הנושא, הרכב בינתיים אצל אבא של חברה שלי הוא ייבדוק אותו כמה ימים, מקווה שזה יפתור את הבעיה...

אגב מה זה המעקף הזה?

האם זה עלול לגרור לנזק בעתיד?

האם זה משהו שעלול להוריד את ערך הרכב במכירה? (תכנננו למכור אותו בקרוב)

תודה על כל התשובות...

תודה על העידכון. כמה בערך עלה התיקון ?

ושאלה נוספת למומחים - איך ניתן לדעת שהבעיה היא בקולר ? (וגם :מה זה קולר?)

האם ניתן לדעת זאת בלי לפתוח את המנוע? מוסכניק אמר שאם פותחים את המנוע את המנוע אי אפשר להחזירו לשימוש בלי עבודה עליו (עלול להיות יקר).

• ספונסר פורום
פורסם

ברכבים אוטומטיים יש קולר לשמן גיר. הקולר יושב בד"כ בתוך הרדיאטור וכאשר המחיצה בניהם נפרצת (קורה עם השנים) אז נוצר מצב שבו מתערבב נוזל הקירור בשמן גיר.

ברכבך אין קולר שמן גיר מכיוון שהוא ידני ולכן רוב הסיכויים שהשמן שאתה רוצה בנוזל קירור מגיע מהמנוע כתוצאה מאטם ראש מנוע פגום.

פורסם

שלום רב,

מכיוון שרכבך ידני יש לבדוק קולר שמן מנוע אם יש, ולאחר מכן לחץ הפוך לבדיקת בריחת שמן למערכת קירור.

לפרטים נוספים:

טוני דאו: 057-7372306

המשך יום מצוין.

פורסם
ברכבים אוטומטיים יש קולר לשמן גיר. הקולר יושב בד"כ בתוך הרדיאטור וכאשר המחיצה בניהם נפרצת (קורה עם השנים) אז נוצר מצב שבו מתערבב נוזל הקירור בשמן גיר.

ברכבך אין קולר שמן גיר מכיוון שהוא ידני ולכן רוב הסיכויים שהשמן שאתה רוצה בנוזל קירור מגיע מהמנוע כתוצאה מאטם ראש מנוע פגום.

תודה על התשובה האינפורמטיבית!

הרכב אוטומט לא ידני ואכן כנראה שמדובר בנזילה מהקולר...

כפי שציינתי המוסכניק ביצע איזה שהוא מעקף לבטל את הקולר,

האם הדבר עלול לגרום נזק בעתיד?

האם יוריד מערכו (שגם ככה לא גבוה) במידה ואמכור את הרכב?

פורסם
כפי שציינתי המוסכניק ביצע איזה שהוא מעקף לבטל את הקולר, האם הדבר עלול לגרום נזק בעתיד?

כן, זה יכול לגרום נזק לתיבת ההילוכים. יש סיבה להתקנת מצנן השמן.

דני

פורסם

שרייד 93 ידני עם אותה תופעה.

א. "עזרה" כתב "ברכבך אין קולר שמן גיר מכיוון שהוא ידני ולכן רוב הסיכויים שהשמן שאתה רוצה ("רואה") בנוזל קירור מגיע מהמנוע כתוצאה מאטם ראש מנוע פגום." - הפתרון ? מה צריך לעשות ?

ב. "טכנו טסט" כתב "מכיוון שרכבך ידני יש לבדוק קולר שמן מנוע אם יש, ולאחר מכן לחץ הפוך לבדיקת בריחת שמן למערכת קירור." - האם יש קולר שמן מנוע בשרייד ידני 93? אם כן מה צריך לתקן וכמה אמור לעלות בערך?

תודה.

• תוכן חדש...