Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי מה שאתה מחפש לא קיים בטבע לצערי.

גם אני חיפשתי, היו לי אלמנטים 2 אינטש של SOUND MONITOR וכמה שאהבתי אותם הם פשוט לא יצרו הרגשה מספיק אוורירית בגבוהים.

לכן אני בטוח שאלמנט 3" לא יעשה את הבילתי אפשרי, הם עולים גבוהה אבל לא לרמה של טוויטר.

בסט כזה של מיד באס/סאבון 8" אני היתי חושב על מיד 3" + טוויטר סביר ואוורירי

במיוחד מהסיבה שאתה הולך לחתוך אותו מאוד נמוך ולשדך אותו לטוויטר יהיה בלתי אפשרי לגמרי.

אתה יכול לנסות אלמנטים של VIFA 2" אבל אני חושש שלהתחרות אם הSPL של המיד באס הם לא יצליחו וכך גם בספק שיתנו מספיק אוויר בגבוהים.

אין מנוס מ 3 חלקים :brickwall:

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יבגני

BEWITH עובדים מהיום שהם נוצרו עם מיד-טוויטר והם מפילים לסתות.

HAT לקחו תחרות עם L3 מותקנים על הדשבורד בלי טוויטרים.

הL3SE מגיעים יפה מאוד לתחום הניגון של הטוויטרים - הטעות היחידה שעשיתי איתם זה שלא התקנתי אותם בתצורה כזו באון אקסיס אבל בפועל, ממש לא צריך איתם טוויטרים והם מגיעים לכל האווריריות ולכל הפירוט שלפני רגע אתה אמרת שחסר.

הבעיה בעבודה עם רכיבים כאלו היא שההתקנה שלהם מאוד קריטית ואתה צריך אקולייזר טוב - בהינתן השניים האלה, טוויטר נהיה לא הכרחי עד מיותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אגב פוינט סורס, יש פה הסבר קצר לגבי ביטולי גלים בתדרים מסויימים ומחשבון לחישוב מרחקים מאלמנטים לפי נקודות חיתוך.

עושה רושם שפוינט סורס לא תמיד הפתרון הנכון. אשמח לתגובות.

פורסם

עדיאל,

קודם כל - מחשבון נהדר, תודה.

אבל תסביר למה אתה טוען שפוינט סורס זה לא תמיד הפתרון הכי טוב? לפחות תסביר מאיפה האמירה הזו מגיעה שיהיה אפשר לדעת למה אתה מתייחס.

אם פותח השרשיר הולך בסוף על מיד טוויר - פוינט סורס זה בכל מקרה לא ממש יהיה.

וביטול גלים בתוך רכב זה דבר שמאוד קשה לבצע הודות לכך שחלק גדול מאוד ממה שאתה שומע זה החזרים - כל רכב שונה ממשנהו ולכן הסיכוי שלך לחשב דבר כזה ולגרום לתופעה להתרחש בצורה אפקטיבית היא די אפסית.

אפשר אבל בהחלט להבין מהמרחקים שבסופו של דבר יווצרו בין האלמנטים - לחשב לפי רבע או חצי אורך גל וליצור נקודות חיתוך וסלופים אידאליים ככל הניתן בינם - זה בהחלט אפשרי.

מעבר לכך לטפל ברכב בעזרת בידוד אקוסטי באזורים קריטיים ואזורים רועשים במיוחד, לדאוג להגברה בריאה ויחידת מקור מספיק איכותית ולהנות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז, למרות שעוד לא שמעתי אותם, החלטתי לאמץ כרגע שתי המלצות.

1) אני אשאר אם אותה חברה וארכוש לי זוג L3

2) אם באמת יהיה חסר פירוט, אוסיף זוג טוויטרים פשוט, ואלי אפילו "אחנק" ואוסיף את הL1P.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תסביר למה אתה טוען שפוינט סורס זה לא תמיד הפתרון הכי טוב? לפחות תסביר מאיפה האמירה הזו מגיעה שיהיה אפשר לדעת למה אתה מתייחס.

צודק,

זה תמיד הפתרון הנכון והכי טוב עד כמה שידוע לי.

הטענה הייתה צריכה להיות שאפשר להרחיק בין אלמנטים ועדיין ליצור אפקט פוינט סורס בעזרת נקודות חיתוך נכונות כך לפי ההסבר בעמוד המחשבון.

אגב לפי מה שהבנתי, לא מדובר שם על יצירת ביטולי גלים אלא על מניעתם.

פורסם

אתה מתכוון לפוינט סורס פיזי שזה אומר שהרמקולים במרחקים מאוד קטנים אחד מהשני.

אבל בכל מקרה המצב הנכון הוא ליצור פוינט סורס בין אם זה פיזי או אינרפולציה כלשהיא של נקודות חיתוך בנקודות חצאי או רבעי או אפילו שלישי אורך גל ויישור פאזות נכון.

אתה לא יכול למנוע גלי קול כמו שאתה לא יכול לשלוט בדואר שנשלח אליך ממען לא ידוע, אתה רק יכול לנסות לשלוט בקיים.

Pioneer TS-X150

פורסם

חיתוך ב1/2 או 3/4 אורכי גל? אפשר הסבר קצר או הפנייה לאחד מקיף? כנ"ל ליישור פאזות. ואם כבר. איפה אני קונה קבלים/סלילים וכיו"ב לקרוס? צריך לבנות אחד עד שאקנה DSP

Stay tuned

פורסם

בגדול הרעיון הוא לגרום לרמקולים להתחבר טוב מבחינת תזמון.

רמקול מנגן תחום מסויים של תדרים - הגבול התחתון זה איפה שהרמקול יזוז הכי לאט, הגבול העליון זה איפה שהרמקול יזוז הכי מהר.

ככל שאתה תרחיב את תחום התדר שהרמקול ינגן, בגלל הפרשי הזמן שהוא צריך לפצות עליהם בבת אחת (יש לו רק ממברנה אחת כמו שאתה יודע) מבלי שהממברנה שלו תתחיל להתפרק - הוא יצטרך או לנגן חלש יותר או לנגן חלק מהתחום בצורה פחות לינארית.

המטרה שלך היא לקחת זוג רמקולים ולגרום להם לנגן במהירות ממוצעת שתהיה תואמת בינם לבין עצמם - הדרך הכי טובה היא לבחור את נקודת החיתוך של רמקול אחד בערך בחצי או ברבע מתחום התדר של הרמקול השני.

לדוגמא - יש לך מידריינג' שמנגן מ1000 הרץ עד 6000 הרץ?

אז את הטוויטר היה כדאי להתחיל מ3000 הרץ (כמובן, לבחור בטוויטר שמסוגל לנגן טוב מנקודת החיתוך הזו)

ואת הוופר למשל הייתי חותך או ב1250 אם הוא לא יכול נגן טוב הרבה מעבר לזה (שזה רבע אורך גל יותר) או ב2000K שזה בעצם חצי אורך גל לעומת 1000 הרץ

וגם אתה יכול ליצור עיקוב נוסף לטוויטר בעזרת הסלופ - לתת לו סלופ תלול יותר בחצי אורך גל לעומת המידריינג', למשל מידריינג' בסלופ 12 אז טוויטר בסלופ 24 (יש לזה עוד יתרונות ופירטתי הכל כפי שרומם כבר אמר בשרשירים).

מה שאתה תקבל זה טוויטר שמנגן מחצי אורך גל לעומת הרמקול הגדול יותר ממנו ובמקביל גם מעוקב בחצי אורך גל - הזמן והמרחק יצרו כאן חיבור טוב גם אם הטוויטר מרוחק באופן פיסי מהרמקול הגדול ממנו ויתנו לך הרגשה של סורס פוינט.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקי, תודה, אני אקרא את השרשור המלא שלך.

עכשיו לשאלה נוספת ואחרונה.

אני עומד בפני בעיה עם ההגברה.

יש לי מגבר אחד של 125.2 של SD, ויש מגבר נוסף תקול של SD 50.4.

ה125.2 שלי מותקן אצל חבר שה50.4 שייך לו, בגלל שאני זה ששכנעתי אותו לרכוש אותו הסכמנו שעד שהוא לא מתוקן ה125.2 שלי נשאר אצלו.

מה הדילמה? יש שתי אפוציות הגברה שנראות לי מעניינות כרגע ביד 2.

הS44 וישנו גם JL שני ערוצים.

האם עדיף שני מגברי 2 ערוצים או הS44 לבד, או בכלל S44 ועוד מגבר שני ערוצים? האם הS44 יוכל לבדו להתמודד עם הL8 -לא- בגישור? לא בדיוק רמקולים "קלים" להפעלה לפי מיטב הבנתי.

Stay tuned

פורסם

ה S44 ל L8 זה לא.

רק בגישור אם כבר ואז זה כבר סיפור אחר :) דואל מונו תמיד יבוא לזה טוב. [אני מעביד את ה L8 שלי עם 220 אראמאס לצד]

ה S44 טוב למיד + טוויטר, או סט קומפוננט ממוצע.

בדואל מונו זה כבר חיה אחרת.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני יודע שאני אסתבך כאן עם ההודעה הזו אבל היות ואתה שואל דווקא על הציודים האלה אני אתן לך תשובה שתתמקד בהם.

לדעתי הS45 יוכל להתמודד עם הL8 בלי גישורים אבל לS44 הייתי מעביר אותו לתצורת דואל מונו.

אם אתה רוצה הגברה אחודה - תבדוק מול אליקו, יכול להיות שעוד נשאר לו איזה סטיל אחד. שני S44 מגושרים יכול להיות רעיון טוב מאוד.

אם אהבת את הסאן דאון 125.2 אז בזמן הקרוב הם אמורים לשחרר דגמים חדשים של מגברים - גם סדרה אחת חזקה יותר וגם סדרה אחת להספקים נמוכים יותר דווקא. כמה חזק יותר? כמה חלש יותר? אני עדיין לא יודע בוודאות, באמת שלא - הכיוון לפי מה שהבנתי הוא לקחת את מגבר שני הערוצים שיש לך והם כנראה יהפכו אותו לארבע ערוצים החדש שלהם - אם זה באמת נכון, שוב, לא יודע.

אני אגיד לך שאחת המחשבות שעברו לי בראש זה להביא שלושה מינוטאורים של ZED -> זה המונובלוק שלהם, הוא "מוצהר" 600W ב4 אוהם והוא פול ריינג' :twisted::twisted::twisted:

שניים כאלה בגישור יותר נכון שרשור - יכולים להוציא 2 קילווואט ב4 אוהם! ואני מדבר איתך על מגברים שהם בגודל פיזי של מונובלוק קטן... א-כ-ז-ר-י :-D

הבעיה - להביא אחד כזה לארץ זה משהו כמו 3200 ש"ח למגבר אז שלושה כאלה זה כבר כמעט 10K הגברה. כמו שאתה בוודאי מבין - הפנטזיה נגנזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

איך שלושה מונו-ים יוצרים 6 ערוצים?

בכל מקרה 10K לא נשמע טירוף כזה גדול למען האמת, אני אומנם לא נמצא בקטגוריות מחיר האלו, אבל עדיין, למישהו כמוך לא נשמע כמו משהו כל כך תלוש. אני כן חושב ששווה להביא כאלו מגברים במזוודות של חברים מה שיוזיל דרמטית עלויות.

בכל מקרה אם נחזור לקרקע ולתקציב, מדובר פה על 1500 ש"ח להגברה נוספת. חשבתי אולי בכלל להביא לחבר JBL 75X4 ולאמץ את המגבר שלו

Stay tuned

• תוכן חדש...