Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונות דרכים בצפירה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצחיק לראות את האטימות של האנשים בתגובות.

אחד מתלונן שהוא היה בכביש 1 בצפירה ואנשים לא עצרו כדי לעמוד. לעמוד על כביש 1.

אני מאוד מכבד את הצפירה ואני חושב שזהו טקס חשוב להיסטוריה שלנו, אבל אני לעולם לא אצא לכביש פתוח ואסכן את עצמי, זה פשוט אידיוטי.

TFSI Power

פורסם

אני בכלל חושב שכל המנהג הזה מוזר משהו, במיוחד אם נוהגים. אבל עדיין אם מישהו רוצה לעמוד שיעצור בצד קודם, ולא יעצור באמצע הכביש.

רק שימו לב שהתאונה בבאר שבע לא קשורה לצפירה. אחת עצרה בתחנת אוטובוס וניגשה לתא מטען ונהגת פגעה בה ומחצה אותה כנגד הרכב. לדעתי מדובר על שילוב תחנת אוטובוס \ נתיב השתלבות והנהגת הפוגעת הסתכל במראת צד ולא קדימה, מאחר ולפי המשטרה אין סימני בלימה על הכביש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

האמת שזה קצת חוסר אחריות מצד אנשים, רק במקרה שחייייייייבים לנהוג בשעות האלו, לדעתי אם הם מעוניינים לכבד את הצפירה (כמו שהם אמורים לעשות), והם רוצים לעמוד, שייעצרו בחמישה לעשר באיזה חניון צדדי, תחנת דלק, אפילו שייצאו מהכביש המהיר לכיוון העיר כדי שיהיה להם מקום לא מסוכן להחנות בו את הרכב ל2 הדקות הללו. מעבר לכך לעצור באמצע כביש מהיר או אפילו עירוני זה סכנת נפשות ואסור לשכוח שיש אנשים ששמים *** על הצפירה ונוהגים כמה שבא להם, ואחכ נכנסים במכוניות או אנשים אחרים.

בכביש, כמו בכביש, צריך להיות עם 11 אצבעות על הדופק, 8 עיניים על הכביש, וגם אם מדובר בצפירה לא לשכוח שמדובר בכביש.

פורסם

לא מזמן נסעתי עם רכב שלי במסלול הרגיל. במהלך כל המסלול ראיתי סימנים של בלימות חירום מצמיגים (על כביש הזה בד"כ לא בולמים חירום ואין סימנים כאלה). אנשים פשוט דופקים ברקס חירום וקופצים מהרכב וכמה שאני מבין מספר אנשים אפילו נדרסו כתוצאה מזה. אף אחד לא ביטך חוקי תנועה. אני תמיד עוצר בהקפדה על הבטיחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מצחיק לראות את האטימות של האנשים בתגובות.

אחד מתלונן שהוא היה בכביש 1 בצפירה ואנשים לא עצרו כדי לעמוד. לעמוד על כביש 1.

אני מאוד מכבד את הצפירה ואני חושב שזהו טקס חשוב להיסטוריה שלנו, אבל אני לעולם לא אצא לכביש פתוח ואסכן את עצמי, זה פשוט אידיוטי.

בירושלים באמצע הכביש הראשי כולם עצרו בשנייה שהתחילה הצפירה מחזה מדהים אגב.

אני חושב שצריך לעמוד בכל מקום שיהיה ולתת את הכבוד הראוי זה המינימום שאנחנו יכולים לעשות.

פורסם

וואלה זה המינימום אתה אומר? לסכן את עצמך ולצאת אידיוט העיקר לעמוד לצפירה של 2 דקות פעם בשנה? ואחרי שניה שוכחים בכלל שהיום יום השואה וממשיכים כרגיל, אם אתה כזה צדקן לך תעזור לניצולי שואה במקום לעצור כמו אידיוט באמצע הכביש ולעמוד 2 דקות.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

לא רואה במנהג הזה שום דבר פסול ומוזר. כן צריך קצת מחשבה, לשים לב לשעה ומעט לפני הזמן למצוא מקום בטוח יחסית לעצור בו. ברוב הכבישים אגב אנשים עוצרים גם באמצע הכביש וזה מחזה נדיר, דממה מלבד הצפירה וכביש מלא ברכבים שבעליהם עומדים מחוץ למכוניות. קצת מחשבה וקצת זהירות ואין שום בעיה לעבור את זה לא משנה איפה אתה נמצא.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

שמעתי על זה ולא ידעתי אם לצחוק או לבכות..

אנחנו אלופי העולם במנהג הזה, לדעתי אפשר לכבד את החללים בשואה ובמלחמות גם בלי המטרד הזה.

פורסם

מה שמוזר שיש כאן אנשים המצדדים בעמידה בצפירה בכל מצב.

ע"פ חוק עצירה בכלל בכביש מהיר אסורה, עצירה באמצע הדרך גם היא אסורה. מי החליט שבשתי דקות אלו מותר לעבור על החוק?

ברור גם שלא כולם עוצרים באותה דקה, יש אנשים שלא שומעים את הצפירה ויש שלא עוצרים בכלל מסיבות אדיאולוגיות או שכלל אינם מזדהים עם הרעיון של לעמוד בצפירה. זה יכול להוביל לתאונות כמו ששמענו היום.

לדעתי צריך לחנך את הציבור שמי שנוהג בכביש ותופסת אותו צפירה, ממשיך בנסיעתו.

פיקוח נפש - דוחה צפירה!

פורסם

ע"פ חוק עוד הרבה דברים אסורים ואנחנו עדיין עושים אותם. זה לא שכל שנה בצפירה יש איזה קטל המוני בדרכים בגלל התופעה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
לדעתי צריך לחנך את הציבור

אופטימי משהו...

כנראה שאין גבול לטמטום של אנשים, ולתכנן 5-10 דקות קדימה זו פעולה מאוד מאוד מורכבת :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בירושלים באמצע הכביש הראשי כולם עצרו בשנייה שהתחילה הצפירה מחזה מדהים אגב.

אני חושב שצריך לעמוד בכל מקום שיהיה ולתת את הכבוד הראוי זה המינימום שאנחנו יכולים לעשות.

אני בזמן הצפירה הייתי בכביש מספר 6, גם בכביש הזה רכבים עצרו (גם אני על שול רחב)

בזמן הצפירה בצורה מסודרת.

פשוט מאוד עוצרים דקה לפני מוצאים מקום רחב, עוברים את גדר הבטיחות, ובסיום ממשיכים בנסיעה.

מלבד "אנשים מסויימים" שהמשיכו בנהיגה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

"אנשים מסויימים" קרי האויב מבית, (או סתם אנשים שלא שמעו את הצפירה)

אני עמדתי, ואמרתי תהילים בשקט,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

עדיף ליהיות חכם מאשר צודק.

קודם כל, ברוב הכבישים בארץ, לי לא היה אומץ לצאת ולעמוד דקה או שתיים, בעיקר בגלל נהגים חסרי אחריות ועם אובר אגו.

תשאל אותי, המקסימום שהייתי עושה זה לעצור בשוליים (בבינעירוני), ולא לצאת בכלל מהרכב, פשוט לשבת עם חגורה.

עם כל הכבוד, אפשר לכבד את היום ואת הצפירה ואת השואה, אבל צריך גם להסתכן כמה שפחות.

אם כבר לצאת ולעמוד, אז מעבר למעקה ברזל (גדר בטיחות) שיש בצד ברוב הכבישים.

בדומה לכך אבא של חבר שלי נהרג, ז"ל, הוא היה שוטר מז"פ, ירד לבדוק רכב שישב הרבה זמן בשוליים, בזמן הבדיקה, משאית סתטה לשוליים ולקחה אותו ואת הרכב הנבדק (הניידת הייתה בנתיב הנגדי).

• תוכן חדש...