Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אילו הייתי בנעליים שלך,

הייתי משקיע את הזמן בפסיכומטרי, לימוד עצמי כמובן.

קונים ספר בעובי שני ספרי טלפונים ופותרים את כ-ו-ל-ו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בכלל, בד"כ מעסיקים מעריכים הכי הרבה את המקום בו הם למדו בעצמם.

המשפט הכי נכון בכל התרד הזה :?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

התחלתי ללמוד לפסיכומטרי בזמני הפנוי ובזה אתמקד כעת.

בכל מקרה עדייין לא קיבלתי כלכך תשובה לגבי אונ' ומכללה וההבדל ביניהן.

בנוגע לסיכום, ברגע שיתפנה לי זמן אני אקרא אותו(משמע - בסופ"ש). תודה.

בנוגע לשאלה - אני רוצה להתעסק בזה. אני קורא המון כלכלה ורואה מה מתרחש ואני חושב שזה סוג העיסוק שאני אהנה בו וזו העבודה שאני רוצה. עד לפני מס' חודשים הייתי בטוח בכך שאהיה מתכנת וכל הדרכים הובילו לשם אבל כשישבתי עם עצמי וחשבתי ברצינות איך אני רוצה שחיי והקריירה שלי תראה - לא בחרתי בתכנות אלא בכלכלה.

פורסם

יש לפחות 15 שרשורי אוניברסיטה מול מכללה ואני מפחד שאם יענו לך על השאלה הזאת גם השרשור הזה יהפוך לשרשור שכזה :lol:

אני מציע לך הצעה ידידותית - תמצא כלכלן, מישהו שכבר סיים את התואר הראשון שלו ועובד בתחום. שב איתו לאיזה שעה ותבקש שיתאר לך בפירוט את העבודה שלו. לדעתי קיים סיכוי סביר שאתה לא באמת מבין מה עושה כלכלן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בהזדמנות אמצא. אין לי אותם בשלוף :lol:

אולי אני טועה אבל הרושם שקיבלתי מהתגובות בקשר למקצוע הוא די שלילי. מה שאומר שאתם די מסתייגים ממנו? או הכוונה היא פשוט לראות אם אני אוהב או לא?

פורסם

אני באופן אישי לא ממש מתחבר לתחום אבל זה לא אומר כלום. אני גם לא אוהב כדורגל.

פשוט תבדוק, זה הכל. במקצועות האלו השם של התואר הרבה פעמים מטעה. חבר טוב שלי סיים לא מזמן תואר ראשון במימון. שאלתי אותו אם הוא יכול לסדר לי מימון לרכישת רכב והוא אמר שהוא לא מבין בזה, אבל אם אני רוצה להשקיע בבורסה אני יכול לדבר איתו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הכיוון שלי זה גם בורסה, כסף, בנקים, ריבית, עסקים וכו' - כל מה שבכיוון הזה. אני מניח שכלכלה ומנהל עסקים יכסו את זה, לא?

בכל מקרה, היכן אני יכול להתייעץ עם מישהו מוסמך בצורה של - אני מתעניין ב-ככה וככה, לאיזה תואר אני צריך ללמוד?

פורסם

אז זהו שאין כאלה. יש לך רק "יועצי לימודים" במוסדות שימכרו לך כול דבר בשביל שתבוא ללמוד במוסד שלהם.

הייתי מציע לך להכנס לפורומים שונים של כול מיני מקצועות(בתפוז למשל יש הרבה כאלה) ושם לקבל חוות דעת יותר אמיתית מסטודנטים קיימים ובמיוחד מבוגרים שכבר סיימו.

שיטת הלימודים האקמאית היא מאוד מכוונת מחקרית. המטרה שלהם זה לא להקנות לך מקצוע, אלא להקנות לך כלים להמשיך במחקר. זה שאנשים אחר כך יוצאים עם תואר בשביל לעשות דברים כאלה ואחרים, זה לא מעניין אותם. לכן הרבה פעמים מה שניראה מעניין מפה, לא יראה מעניין משם.

למשל יש לי חבר שתמיד אהב כלכלה, התעניין מאוד בתחום,למד הרבה דברים לבד, ובאופן טבעי הרגיש שזה התחום בשבילו. בשנה הראשונה הוא כבר הבין שהכלכלה שהוא ידע לפני והכלכלה שמלמדים אותו באוניברסיטה, זה שני דברים שונים לגמרי.

ככה שממליץ לך לעשות בירורים.

פורסם
אילו הייתי בנעליים שלך,

הייתי משקיע את הזמן בפסיכומטרי, לימוד עצמי כמובן.

קונים ספר בעובי שני ספרי טלפונים ופותרים את כ-ו-ל-ו.

זה לא בהכרח יעזור, עוד יותר חשוב מלפתור את כל התרגילים זה לעשות סימלוציות ולפתור על שעון פסיכומטרים משנים קודמוות.

פסיכומטרי זה כמו להתכונן למבחן סוף בקורס אוניברסיטאי, אתה יכול לפתור את כל התרגילים והש"ב במהלך הסמסטר אבל בלי לפתור מספר מבחני סוף משנים קודמים הסיכוי להצלחה לא גדול. :lol:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

The One - מן הסתם שאני גם אעשה מבחנים וכו' אבל מתחילים ממשהו, לא?

בנוגע להתייעצות עם אנשים אחרים - אני האמת מעדיף לראות את החומר שנילמד קודם לכן ורק אז לדבר עם אנשים. כי אצל כל אחד זה שונה. יכול להיות שכל מי שאשאל אותו יאמר לי שהוא סובל ואני דווקא אהנה.

אני אתעניין במקצועות ואבדוק מה תכניות הלימודים ומה התוכן הנלמד ואז אחליט אם זה מעניין או לא. בסופש אקרא את הסיכומים שהועלו פה.

מצב מפחיד האמת. כשאתה יודע כל הזמן במה תעסוק בחייך ואז פתאום זה משתנה ועכשיו אתה מפחד לעשות בחירה שגויה. שכן אני בוחר פה את כיוון(כאמור) חיי.

אני מודע לכך שאצל כולם זה ככה וכו' אבל עדיין.. בכל מקרה, מקווה שאבחר במשהו טוב :-)

פורסם
זה לא בהכרח יעזור, עוד יותר חשוב מלפתור את כל התרגילים זה לעשות סימלוציות ולפתור על שעון פסיכומטרים משנים קודמוות.

בכל ספר כזה יש כמה מבחנים מלאים שאתה אמור לבצע כסימולציה מלאה, כולל הגבלת זמן וכו'.

זה מה שעשיתי אי שם בגיל 17.

קנייה של ספר עדכני מבטיחה שיהיו בו תרגילים אמיתיים מהשנים האחרונות.

ובחזרה ל-smiro:

תגיד, אתה מתכנת כבר עכשיו או שזה משהו שפעם רצית ללמוד?

אם אתה כבר יודע לתכנת (לא משנה איזו שפה, בסופו של דבר לומדים את כולן...),

הרי שיש לך ביד "קרש הצלה" יוצא מהכלל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מתכנת. זה משהו שתמיד הצטיינתי בו בבית הספר והכיוון הכללי שלי בחיים עד שהחלטתי אחרת.

אז זהו שאין כאלה. יש לך רק "יועצי לימודים" במוסדות שימכרו לך כול דבר בשביל שתבוא ללמוד במוסד שלהם.

הייתי מציע לך להכנס לפורומים שונים של כול מיני מקצועות(בתפוז למשל יש הרבה כאלה) ושם לקבל חוות דעת יותר אמיתית מסטודנטים קיימים ובמיוחד מבוגרים שכבר סיימו.

שיטת הלימודים האקמאית היא מאוד מכוונת מחקרית. המטרה שלהם זה לא להקנות לך מקצוע, אלא להקנות לך כלים להמשיך במחקר. זה שאנשים אחר כך פוצאים עם תואר בשביל לעשות דברים כאלה ואחרים, זה לא מעניין אותם. לכן הרבה פעמים מה שניראה מעניין מפה, לא יראה מעניין משם.

למשל יש לי חבר שתמיד אהב כלכלה, התעניין מאוד בתחום,למד הרבה דברים לבד, ובאופן טבעי הרגיש שזה התחום בשבילו. בשנה הראשונה הוא כבר הבין שהכלכלה שהוא ידע לפני והכלכלה שמלמדים אותו באוניברסיטה, זה שני דברים שונים לגמרי.

ככה שממליץ לך לעשות בירורים.

שאלה - במכללה זה גם ככה? הכוונה היא לשיטת הלימוד המחקרית והמטרה שתמשיך לחקור או שזה שונה ?

פורסם

תכנות בתיכון אם זה מה שהתכוונת לא ממש קשור למציאות כמתכנת.

זה ההקדמה של החודש הראשון בקורס הראשון של מבוא למדעי מחשב בערך.

בפני עצמו זה לא ממש מספיק - רק אומר אולי שאתה אוהב את התחום.

לגבי ההבדלים בתשלום שנשאלו לפני שני עמודים - התשובה לא ממש מדויקת.

הסיבה להבדל הוא תיקצוב של המל"ג

במוסדות מתוקצבים הסטודנט משלם משהו כמו 10-12 אלף ש"ח לשנה למסלול לימודים.

המדינה משלימה עוד כפול מכך בערך.

במוסדות לא מתוקצבים (המכללה למנהל , המרכז הבין תחומי ועוד כמה) - הסטודנט משלם את הסכום הזה מכיסו.

אל תפסול אבל מקומות כאלו (במיוחד לא בתחום הכלכלה , במיוחד לא הבין תחומי - הרבה מהמחזור שסיים איתי כלכלה עובד כתקציבאים , בבתי השקעות ועוד ממה שהתרשמתי) בגלל זה - יש הרבה מלגות ושווה לך לבדוק אם אתה נופל לתוך הפרמטרים של אחת.

מה שכן - לעשות כרגע פסיכומטרי ולהפגיז - זה הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות כרגע.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אני לא מתכנת. זה משהו שתמיד הצטיינתי בו בבית הספר והכיוון הכללי שלי בחיים עד שהחלטתי אחרת.

שאלה - במכללה זה גם ככה? הכוונה היא לשיטת הלימוד המחקרית והמטרה שתמשיך לחקור או שזה שונה ?

האממ, עד כמה שאני יודע כן. בסופו של דבר כולם כפופים למועצה להשכלה גבוהה ולא מאמין שיהיו חריגות כאלה ואחרות בשיטת וסיגנון הלימוד. כול שכן, חלק גדול מהמרצים במכללות, גם מלמדים באוניברסיטאות , ככה שזה אפילו עוד יותר נוח ללמד בקו הלימוד הקיים.

פורסם

או-קיי.

אם כך, אני ממליץ שאת הזמן הפנוי שנותר לך בין הדגירות לפסיכומטרי

תקדיש ללימוד עצמי של התחום - פשוט תבחר שפה ותזרום עם אחד

מאלפי המדריכים שיש ברשת.

ככה לפחות תוכל לבדוק אם זה משהו שמסקרן אותך ומושך אותך,

או משעמם למוות.

• תוכן חדש...