Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחנתי את הרכב למשך סוף שבוע כלומר, במצטבר, בערך יומיים. התחושות שלי לא חד-משמעיות. כלומר, הרכב לא הצליח לשכנע אותי כמעט באף תחום, מלבד מרווח פנימי וחיסכון בדלק.

לא הצלחתי לכוון את הכסא וההגה לדרגת נוחות מירבית עבורי. ומה שהכי הפריע לי היה השילוב גיר-מנוע, בעיקר גיר מן הסתם. משהו שם לא שקט, גם במהירות נמוכה, יש תמיד תחושה שרצועת הגיר הרציף מסתובבת...ושלא לדבר על האצה, יש תחושה שה"קלאצ'" מחליק, עם רעשי רקע מוזרים בהתאם. אני יודע, אלא תחושות סובייקטיביות, אך הן היו שוליות אם שאר הדברים היו קונים אותי.

לזכותו של הספייס: מנוע חזק, שבע כריות אוויר כסטנדרט, מחיר טוב אחרי ההוזלה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהקיה סול נותנת את התמורה הכי טובה בקבוצה הזאת.

אמנם היא יקרה יותר אך מגיעה עם יחידת כוח חזקה משמעותית משל הטויוטה ובמקרה שלך ספיציפית אבזור לא מעניין אותך אבל היא מאובזרת בצורה נאה. הרכב עצמו מרווח ביותר ואולי אפילו הכי מרווח בקבוצה הזאת.

החסרונות הם סידור מושבים פחות מתוחכם משל הג'אז והספייס ורסו וכמובן צריכת הדלק הגבוהה יותר אבל מניסיון עם מנוע וגיר קצת פחות מתקדמים של יונדאי אפשר להפיק צריכת דלק נאה ביותר ואם לא נוסעים הרבה אז זה לא אמור להיות שיקול מרכזי.

בעיקרון ממה שהבנתי הרכב שלכם בן 5 ואתם לא נוסעים המון אז אם הוא מפגין אמינות טובה אני לא רואה סיבה ממשית להחליף אותו. לג'אז יש מוניטין מעולה של אמינות וצריכת דלק חסכונית, אם אף רכב חדש מהקבוצה הזאת לא מרגיש לכם כמו התקדמות משמעותית מהג'אז והרכב שלכם במצב טוב אז תמתינו למבצע שווה במיוחד או דגם חדש שישנה את חוקי המשחק.

בהצלחה.

פורסם

בתור בעלים שמח למדי של ספייס ורסו GLI, אלו הדברים שיש לי להוסיף:

מבחינת תאוצה - הרכב מאיץ יופי במישורים וכמובן בירידות. בעליות הוא קצת יותר מתאמץ, אבל אף פעם לא הרגשתי שאני נוסע בעגלה (לפני כן נסעתי על 138 כ"ס). בסופו של דבר, כדאי לזכור שהתאוצה 0-100 לא שונה בהרבה מהתאוצה של מאזדה 3 (בערך חצי שניה יותר בורסו).

מבחינת אבזור ונוחות - אני נוסע מדי פעם על קאמרי, כך שיש לי למה להשוות: המכונית נוחה למדי, השיכוך שלה טוב מאוד לטעמי ביחס לגודל שלה, ואני מרוצה מהמערכת, שבשביל מקורית היא טובה מאוד לטעמי.

בנוגע לצריכת הדלק - בנסיעה בין עירונית מישורית מגיעים בקלות ל 20 ק"מ לליטר. בתוך העיר (ירושלים) זה באזור 15+-.

גם לי הייתה ההתלבטות בנוגע לג'אז ההיברידית, וירדתי ממנה מכמה סיבות:

1. הבנתי שכל טיפול שני של הרכב יקר יחסית מאחר וצריך לטפל במערכת החשמל.

2. כל כמה שנים צריך להחליף את הסוללות בעלות לא ברורה, אבל שככל הנראה קרובה מאוד ל 5 ספרות.

3. בטווח הארוך צריכת הדלק נפגעת בשל היחלשות הסוללות. הייתה מישהי בארה"ב לא מזמן שתבעה את הונדה על כך שהסיויק ההיברידית שלה לא הגיעה לצריכה שפורסמה. בין הטענות שהונדה העלו היה העניין של הסוללות. הם בעצמם הסבירו שעם הזמן הסוללות נחלשות וצריכת הדלק נפגעת.

4. כל הבלאגן של הג'אז ההיברידית מסתכם בעוד כ 3 ק"מ לליטר ביחס לטויוטה. נראה לי מוגזם למדי...

בסופו של דבר אני ממליץ מאוד על המכונית. היא נוחה לי (אני גבוה מאוד), חסכונית, אני מאוד נהנה מהגיר הרציף, אבל אני לא יכול שלא להסכים עם דבריו של מייק - אם יש לכם רכב דומה כיום ואתם מרוצים ממנו - אני לא חושב שכדאי להשקיע סכום כזה בספייס ורסו. לטעמי המחיר שלה יקר למדי בשביל מה שמקבלים, אבל אני באופן אישי שילמתי עליה הרבה פחות ולכן קניתי אותה בסופו של דבר.

פורסם

לפי רוני אהרונוביץ' (אתר נטקאר) הספייס וורסו חסכונית מאוד בדלק עם ממוצע של 15-16 ק"מ לליטר (זה כמובן תלוי גם באופי הנהיגה)

יותר מאשר הג'אז הרגילה, וכ-2 ק"מ פחות מהג'אז ההיברידית. הפרש המחיר (12 אלף) יצריך הרבה מאוד שנות נסיעה להחזרת ההפרש...

פורסם

אוקיי, אז בעצם המצב הוא שהבחירה היא בין ספייס ורסו לבין להשאר עם הרכב הנוכחי. הבעיה עם להשאר היא שאחרי 6 שנים די מאומצות עם הג'אז (ולא מעט קילומטרים), תחושת הבטן של שנינו היא שהאוטו מתחיל קצת לרמוז לנו שבקרוב הוא יגיע לגיל שבו נבקר יותר במוסך (כבר היו כמה דברים בשנה האחרונה), ולכן השאלה היא בעצם לא אם להחליף או לא אלא אם להחליף עכשיו או בעוד כמה חודשים. היות ואני לא רואה אופציה חדשה צצה בחודשים הקרובים (למשל, היורשת של הניסאן נוט או המיקרוואן החדש של פורד נראים עוד מאד רחוקים), ההגיון אומר שלא נרוויח כלום מלחכות.

לגבי קיה סול- זה אוטו שאני מאד מסמפט, אבל הוא יהווה פשרה בשני פרמטרים מרכזיים- תא המטען וצריכת הדלק; לכן, לצערי, זו לא יכולה להיות הבחירה שלנו.

הספייס ורסו, אחרי שקראתי כל מה שכתבו כאן (בנוסף לכל הביקורות המקצועיות שמצאתי, שכולן בגדול חיוביות, וכמובן הבדיקה שלנו), הוא בעצם לא פשרה בשום פרמטר מרכזי עבורנו: צריכת דלק, בגאז' ומרחב פנימי, בטיחות, אמינות, או מחיר. אז נשאר רק הגיר בהאצה והעובדה שגם מי שממליץ לא ממש יוצא מגדרו מרוב התלהבות מהאוטו הזה - כנראה שאנחנו יכולים לחיות עם זה, בסופו של דבר אנחנו מחפשים רכב פרקטי. אבל נישן על זה עוד קצת לפני שנחליט סופית.

פורסם

לדעתי הצנועה - הרומסטר המכונית העדיפה על כל האופציות שהועלו כאן ולמרות היותה מחלוצות הסגמנט המיקרוואני, ולמרות גילה היא המכונית הטובה ביותר ובהפרש ניכר בהתייחס להלן:

- חבילת מנוע/גיר בליגה אחת מעל כולן (יש גם גרסה ידנית ב-100K ש"ח)

- חסכונית מאד בדלק (אצלי לאחר כמעט שנה וחצי הממוצע עומד על 1/15 כאשר רב הנסיעות באיזור השפלה/חוף)

- סופר מרווחת וורסטילית ביותר (2.5 מושבים נפרדים, כאשר החיצוניים נעים על מסלה נפרדת, מתפרקים בקלות)

- תא מטען שימושי וגדול למדי בנפח 450 ל'.

גם גרסת הבסיס המשווקת כאן מאובזרת בצורה הוגנת למדי:

- מערכת רדיו/דיסק מקורית טובה למדי

- 4 חלונות חשמליים (כאשר לחיצה/משיכה אחת מורידה/מעלה את החלון אוטומאטית)

- חלנות כהים מקוריים מהיצרן מאחור (נוסעים + תא מטען)

- אתת אשר בחצי לחיצה מאותת 3 איתותים - מאד שימושי בעקיפות

- מחשב רכב מאד מפורט עם המון אופציות כולל התראה על מהירות (מתוכנת), צריכה רגעית, ממוצעת ועוד

למי שחייב אבזור נוסף (עוד 2 כריות אויר, בקרת אקלים, ג'אנטים, וכד') קיימת גרסת ה-Scout אך היא מתומחרת יקר לדעתי.

הגרסה הידנית נותנת תמורה מעולה למחיר.

לרומסטר תכנון חכם, נוחות נסיעה טובה (הכי טובה מבין המועמדות שהוזכרו כאן - נהגתי בכולן), יש לה שלדה חדה יחסית ובשילוב המנוע ה-TSI המעולה היא מהנה לנהיגה.

ולמרות שיש לה תדמית של טנדר, היא הדבר הכי רחוק מטנדר 8)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

האמת היא שבאמת מפתיע שהרומסטר לא הוזכרה עד עכשיו. זו גם אופציה שחשבתי עליה, ובעצם לא מצאתי בה שום מינוס רציני חוץ מאשר אולי המחיר, אם מדברים על האוטומטית (שעבור אשתי זה תנאי הכרחי- לצערי, כי אחרת החיים היו הרבה יותר פשוטים...). דבר נוסף זה שקראתי כאן בפורום שמהמוסך המורשה של סקודה היחיד באזור שלי (זה שברחובות) עדיף להתרחק, ואני מעדיף שתהיה לי אופציה של מוסך מורשה בסביבה. אבל אם יש כאן חובבי סקודה שיכולים לשכנע אותי לשקול מחדש- זו אופציה שאני יכול לחשוב עליה.

אה, כן, וגם קשה לי להגיד "סקודה" כשאני יודע שבעצם זה אמור להיות "שקודה", זה יעיק עלי כל יום אם אני אקנה רומסטר..:wink:

פורסם

אני לא מכיר את הרומסטר (הדי מכוערת לדעתי..) אבל אם כבר ידנית, אז הונדה ג'אז ידנית עולה רק 99 אלף ולדעתי עדיפה עליה

בצריכת דלק מעט יותר טובה וגם ב-3 שנות אחריות לעומת שנתיים לסקודה.

פורסם
אני לא מכיר את הרומסטר (הדי מכוערת לדעתי..) אבל אם כבר ידנית, אז הונדה ג'אז ידנית עולה רק 99 אלף ולדעתי עדיפה עליה

גם ב-3 שנות אחריות לעומת שנתיים לסקודה.

גם נכון- אם ידנית היתה אופציה אז הייתי קונה ג'אז בלי לחשוב יותר מדי, אבל כמו שכתבתי- לצערי ידני זו לא אופציה.

פורסם

הספייס ורסו, אחרי שקראתי כל מה שכתבו כאן (בנוסף לכל הביקורות המקצועיות שמצאתי, שכולן בגדול חיוביות, וכמובן הבדיקה שלנו), הוא בעצם לא פשרה בשום פרמטר מרכזי עבורנו: צריכת דלק, בגאז' ומרחב פנימי, בטיחות, אמינות, או מחיר. אז נשאר רק הגיר בהאצה והעובדה שגם מי שממליץ לא ממש יוצא מגדרו מרוב התלהבות מהאוטו הזה - כנראה שאנחנו יכולים לחיות עם זה, בסופו של דבר אנחנו מחפשים רכב פרקטי. אבל נישן על זה עוד קצת לפני שנחליט סופית.

רק כדי להדגיש:

אני ממליץ על הרכב, אבל ההסתייגות היחידה שלי היא עניין המחיר. אני לא חושב שבעידן שבו מכוניות סופר מיני ידניות נמכרות ב 70,000 שקלים מוצדק למכור את הגירסאות האוטומטיות שלהן ביותר מ 85,000. מאחר והספייס ורסו לא רחוקה לטעמי מסופר מיני כזו, אני לא חושב שמחיר של 110,000 לדגם GLI זו עיסקה משתלמת. כמובן שלא הייתי שמח אם היבואן היה יוצא מחר במבצעי חיסול נוסח צ'מפיון, אבל המחיר הנוכחי פשוט גבוה מדי בהשוואה למה שאפשר היום לקנות ב 70,000.

פורסם
רק כדי להדגיש:

אני ממליץ על הרכב, אבל ההסתייגות היחידה שלי היא עניין המחיר. אני לא חושב שבעידן שבו מכוניות סופר מיני ידניות נמכרות ב 70,000 שקלים מוצדק למכור את הגירסאות האוטומטיות שלהן ביותר מ 85,000. מאחר והספייס ורסו לא רחוקה לטעמי מסופר מיני כזו, אני לא חושב שמחיר של 110,000 לדגם GLI זו עיסקה משתלמת. כמובן שלא הייתי שמח אם היבואן היה יוצא מחר במבצעי חיסול נוסח צ'מפיון, אבל המחיר הנוכחי פשוט גבוה מדי בהשוואה למה שאפשר היום לקנות ב 70,000.

בעקרון אני מסכים איתך, אבל כשהרכב אמור להספיק למשפחה זה לא עוזר לי להשוות ספייס ורסו למכוניות שהן במובהק קטנות מדי, ולכן אני משווה אותו לאפשרויות האחרות שגדולות מספיק- וכאן הוא דווקא יוצא בין הזולים (בפרט: סקודה רומסטר אוטומטי, הונדה ג'אז אוטומטי, ניסאן נוט, קיה סול- כולם עולים יותר מה-Terra שעליה אני חושב; וכמובן שמשפחתית "רגילה" גם יקרה יותר). אין לי מושג מה ההגיון מאחורי התמחור, אני רק בוחר מבין האפשרויות שעונות על דרישות המינימום שלי. אם הייתי מחפש רכב שני, הייתי כמובן הולך על אחת הקטנות.

פורסם

מה לעשות? זאת "מיקרו-וואן" ולא סופר-מיני...

יש גם סיאט איביזה flow סטיישן קטנה עם בגאז' ענק ב-108 אלף לגרסה הבסיסית עם מנוע זריז וחסכוני,

אבל לדעתי היא הרבה פחות נוחה בגלל הגובה הנמוך שלה וגם לה יש רק שנתיים אחריות יצרן.

(וגיר DSG הלא לגמרי אמין, שבעתיד יהיה תלוי ב"טוב-ליבה" של צ'מפיון..)

פורסם
האמת היא שבאמת מפתיע שהרומסטר לא הוזכרה עד עכשיו. זו גם אופציה שחשבתי עליה, ובעצם לא מצאתי בה שום מינוס רציני חוץ מאשר אולי המחיר, אם מדברים על האוטומטית (שעבור אשתי זה תנאי הכרחי- לצערי, כי אחרת החיים היו הרבה יותר פשוטים...). דבר נוסף זה שקראתי כאן בפורום שמהמוסך המורשה של סקודה היחיד באזור שלי (זה שברחובות) עדיף להתרחק, ואני מעדיף שתהיה לי אופציה של מוסך מורשה בסביבה. אבל אם יש כאן חובבי סקודה שיכולים לשכנע אותי לשקול מחדש- זו אופציה שאני יכול לחשוב עליה.

אה, כן, וגם קשה לי להגיד "סקודה" כשאני יודע שבעצם זה אמור להיות "שקודה", זה יעיק עלי כל יום אם אני אקנה רומסטר..:wink:

לאחר נהיגת מבחן, אני בטוח שלא יהיה לך ספק מי המכונית הטובה יותר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
האמת היא שבאמת מפתיע שהרומסטר לא הוזכרה עד עכשיו. זו גם אופציה שחשבתי עליה, ובעצם לא מצאתי בה שום מינוס רציני חוץ מאשר אולי המחיר, :wink:

פסלת ניסן נוט בגלל צריכת הדלק, אבל לא מצאת שום מינוס ברומסטר אוטומטית?

במידה וסופית תרד מטויוטה ספייס וורסו ,תצטרך להחליט, על מה להתפשר:

מחיר,

מרחב פנים\בגאז'

צריכת דלק

רק לרכבי דיזל צריכה עדיפה\זהה לג'אז או לטויוטה ספייס וורסו.

אבל אין מה לעשות, גם C3 פיקאסו טורבו דיזל רובוטית וגם מגאן DCI עולות יותר מטויוטה.

נוט\רומסטר לא נותנות צריכת דלק מיוחלת.

סופר מיני אחרות לא מספיקות למשפחה מבחינת מרחב פנים\ בגאז'.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...