Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תבחר בין טויוטה ספייס וורסו לג'אז (רגילה או היברידית), בגלל הדרישה הראשונה של צריכת דלק נמוכה. אין לך אופציות נוספות עם מנוע בנזין ברמת החיסכון ששני הרכבים האלה מציגות ומרחב פנים +בגאז'.

אני אישית מתחבר יותר להונדה ג'אז , אבל נכון לעכשיו המחיר של טויוטה נותן לה יתרון גדול.

זה בדיוק מה שאני חושב- חרשתי את כל האפשרויות שיש וצמצמתי את המבחר לשתיים האלה, כשמבחינת התחושה אני קצת יותר מתחבר לג'אז (כשהרגילה גם נותנת בגאז' מספיק גדול) אבל קשה לי להצדיק הפרש כזה גדול במחיר (105K לטויוטה הפחות מאובזרת לעומת 121K לג'אז הרגילה, שגם עם קצת הנחות והטבות עדיין הרבה יותר יקרה, גם מהטויוטה היותר מאובזרת).

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הי

1. דווקא במכונית הזו, "חטפתי" את דוח המהירות הראשון שלי. המכונית מאיצה לא רע, אבל אכן מורגשת התנהגות קצת מוזרה בהתחלה - יש שיאמרו שזה בשל הגיר הרציף (אבל אני לא מהמבינים...)

2. דווקא מבחינת האבזור, לי יש את ה GLI והרדיו זה הדבר היחיד שאני מצטער שיש לי "מובנה מקורי" ולא התקנה מקומית: אין לו BT, אין לו מספיק תחנות, השליטה בו בעייתית (גם מההגה) ועוד ועוד... ככה שאם שאר הדברים לא מפריעים לך, לך על הדגם הפשוט יותר.

3. לי יש את הדגם המשודרג GLI ועדיין אני לא מרגיש שהוא מספיק מאובזר ומפנה (בלי קשר לנושא הרדיון שאליו התייחסתי):

למשל, משענת היד לא נוחה ואני לא בין מדוע לא אבזרו במשענת יד "מודרנית" שמתחברת בין 2 הכסאות. אני לא מבין למה יש כיס רק בגב מושב אחד, תאי האחסון לא מחולקים בצורה נוחה מספיק לאחסון דברים, פאנל התאורה מעל ראש הנהג - דל ובסיסי ביותר, שליטה לע "מחשב הרכב" היא דרך לחצן על הפאנל ולא בידית ההגה (קשה ולא בטיחותי לשנות אותו בזמן הנהיגה) ועוד ועוד..

פורסם

אז הבנת נכון, יש לי ספייס ורסו כבר כמה חודשים ועוד מעט 8000 ק"מ...

לשאלותיך

1. ההאצה במישור בסדר גמור ואפילו יותר מזה. עקיפות, רמזורים וכו'. אבל, אני עולה לירושלים משער הגיא כל יום, וההאצה בעלייה פחות מוצלחת. כלומר, רגל יחסית כבדה על הגזו עם הגיר הרציף זה מאיץ סביר אבל מרעיש כי הסל"ד גבוה. הרכב הקודם שלי היה ניסן אלמרה והוא האיץ יותר טוב בעליות.

2. לקחתי את הדגם המשודרג בגלל החלונות החשמליים והאפשרות לכוונן את גובה ההגה (אנחנו כמה נהגים). רטרואקטיבית- מיותר. אין הבדל משמעותי בבגז' (ממילא לא נוגעים בקומה הנמוכה), הרדיו- סתם רדיו...אני ממילא מפעילה אותו לא דרך ההגה וגם את ההגה אנחנו לא משנים. היה נחמד אם הם היו מתעשתים ופשוט נותנים חלונות בדגם הזול יותר...

3. בגלל שיש לך ילדים קטנים, אני מציעה לך לבדוק פיזית ברכב הדגמה, עם עגלה, מה בדיוק נכנס לך לבגז'. זה נראה לי קריטי להחלטה. כיוון שאני מניחה שיהיו לך כסאות ברכב אתה לא תקפל מושבים. במצב הלא מקופל תא המטען לא מאוד מרווח. לקניות שלי מהסופר זה מספיק, אבל גם קניות וגם טיולון? ממש לא. זה ממש תלוי באפיון הצרכים שלך.

4. כפי שכתבתי כאן בעבר, לקח לי הרבה זמן להתרגל לגיר הרציף. אם אתם כבר רגילים יהיה לכם הרבה יותר קל...החלק המעצבן בעיני הוא הרעש של המנוע וזה שהוא בקלות בסל"ד גבוה יחסית

5. מבחינת צריכת דלק- הנסיעה בהרבה עליות קצת מקזזת את החיסכון. אני רוב הזמן סביב 1:13-14. בשבוע שהייתי כל הזמן באזור השפלה הרכב עשה בקלות 1:16

6. חסרונות- בעיקר "קוסמטים". נראה לי שאפשר למצוא בכל אוטו. הרכב נמוך יחסית וצריך להיזהר כשחונים במאונך למדרכה, המגב האחורי מעצבן כי הוא מנקה שדה ראייה קטן מדי, אין מספיק מקומות אחסון בסביבת הנהג, אין איפה למקם פח. שום דבר קריטי.

במחיר הנוכחי, בעיני הרכב נותן תמורה מצויינת למחיר. המרווח הפנימי נהדר, הוא קטן מבחוץ וגדול מבפנים. אני לא מכירה את ההונדה ג'אז כך שלא יודעת אם ההפרש שווה. לניסאן נוט יש בעיני מגבלה בעיקר של בטיחות ולכן בצער גדול ירדה מהרשימה שלי. במחיר הזה נכנסו גם מאזדה 2 ויונדאי 20 אבל הן מכוניות שהגובה הפנימי שלהן לא מספיק לנהגים הגבוהים שלי...

בהצלחה, אשמח לענות על שאלות נוספות אם יש (הודעות פרטיות אני לא יכולה לשלוח)

יולי

פורסם

תודה על התשובה המפורטת!

כמעט כל הנסיעות שלנו הן בשטח מישורי "משעמם" ולכן אני לא יותר מדי מוטרד מההאצה בעליות- כל עוד זה סוחב לירושלים זה בסדר.

לגבי בגאז'- עברנו כבר את שלב העגלות, ובכל מקרה הבגאז' בספייס טיפה יותר גדול מאשר בהונדה ג'אז, שהספיק לנו, אז זו לא צריכה להיות בעיה. אבל עדיין הייתי שמח אם הייתי יכול לראות איזו רצפה בדיוק יש בבגאז' ב-terra ואם אנחנו לא מאבדים שם נפח; התמונה היחידה שמצאתי שאולי רלוונטית זו זו, אבל אני בכלל לא בטוח שזו הרצפה של הטרה.

ולגבי כל שאר התוספות של ה-GLI, כבר די ברור לי שזה לא שיקול עבורי- הרדיו, המשענות לידיים, החלונות החשמליים מאחורה (עוד לא שמעתי על ילד שקרה לו משהו בגלל שהוא נאלץ לסובב ידית בשביל לפתוח את החלון). ועם אני הולך על ה-terra אז המחיר (106,000 למטאלי) בהחלט נראה לי שווה.

פורסם

אני יכולה לומר לך על סמך זיכרון- בזמנו הלכתי לאולם התצוגה והיתה שם טרה. ההבדל הוא לא ברצפה שרואים, כמו בתמונה שלך. לתא המטען יש "שתי קומות"-אם מסירים את החלק הזה יש מתחתיו עוד אחד (יש ידית שרואים במרכז התמונה שצרפת). בטרה החלק התחתון מחולק להרבה תאים קטנים. ב GLI לא. פרקטית, מעולם לא הסרתי את רצפת תא המטען. נראה לי שזה ממש לא צריך לשנות לך.

אם זה משנה, פשוט גש שוב לאולם התצוגה.

ולגבי הקניה והמחיר- זה נכון שטויוטה מאוד לא גמישים, אבל יש לפחות שתי סוכנויות טויוטה שמציעות משהו מעבר-

הסוכנות ברעננה שמציעה שנה נוספת של אחריות (לי זה רחוק מדי מהבית) והסוכנות בבני ברק שמתחייבת לתת הצעה טובה יותר מכל סוכנות אחרת (את זה גיליתי אחרי שקניתי...). מציעה שתבדוק לפני שאתה מזמין- ברגע שיש הזמנה על שמך לא ניתן לעבור סוכנות.

בהצלחה

יולי

פורסם

שלום.

תרשו לי להאיר את עיניכם בסוזוקי SX4 האצבק 5 דלתות (לי יש סדאן).

יתרונות הרכב גבוה ,מאובזר מאוד ,מנוע חזק 119 כ"ס ,צריכת דלק טובה ,

מראה של גיפ,טיפולים לא יקרים(יותר זול מטויוטה והונדה),אמינות מושלמת(כמו שתי היפניות האחרות)

חסרונות: בגאז' קטן יחסית (לעומת הבגאז' העצום בסדאן).

אני חושב שבסך היתרונות הוא עולה על הטויוטה.

שווה בדיקה.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
אני יכולה לומר לך על סמך זיכרון- בזמנו הלכתי לאולם התצוגה והיתה שם טרה. ההבדל הוא לא ברצפה שרואים, כמו בתמונה שלך. לתא המטען יש "שתי קומות"-אם מסירים את החלק הזה יש מתחתיו עוד אחד (יש ידית שרואים במרכז התמונה שצרפת). בטרה החלק התחתון מחולק להרבה תאים קטנים. ב GLI לא. פרקטית, מעולם לא הסרתי את רצפת תא המטען. נראה לי שזה ממש לא צריך לשנות לך.

אם זה משנה, פשוט גש שוב לאולם התצוגה.

ולגבי הקניה והמחיר- זה נכון שטויוטה מאוד לא גמישים, אבל יש לפחות שתי סוכנויות טויוטה שמציעות משהו מעבר-

הסוכנות ברעננה שמציעה שנה נוספת של אחריות (לי זה רחוק מדי מהבית) והסוכנות בבני ברק שמתחייבת לתת הצעה טובה יותר מכל סוכנות אחרת (את זה גיליתי אחרי שקניתי...). מציעה שתבדוק לפני שאתה מזמין- ברגע שיש הזמנה על שמך לא ניתן לעבור סוכנות.

בהצלחה

יולי

באולם התצוגה שהייתי בו היה את ה-GLI, אבל אולי באמת שווה לקפוץ גם לסוכנות אחרת ולראות אם יש שם את הטרה (ואולי גם לקבל הצעה נוספת- לא חשבתי על זה!). אבל באמת נשמע שזה לא שיקול רציני (אני חושב רק על סיטואציה של נסיעה לקמפינג כשכל מ""מ בבגאז' מלא במשהו.. ביום-יום זה בטח לא משנה).

פורסם
שלום.

תרשו לי להאיר את עיניכם בסוזוקי SX4 האצבק 5 דלתות (לי יש סדאן).

יתרונות הרכב גבוה ,מאובזר מאוד ,מנוע חזק 119 כ"ס ,צריכת דלק טובה ,

מראה של גיפ,טיפולים לא יקרים(יותר זול מטויוטה והונדה),אמינות מושלמת(כמו שתי היפניות האחרות)

חסרונות: בגאז' קטן יחסית (לעומת הבגאז' העצום בסדאן).

אני חושב שבסך היתרונות הוא עולה על הטויוטה.

שווה בדיקה.

חשבתי על הרכב הזה אבל נראה לי שהבגאז' הקטן יהיה מגבלה רצינית במצבים מסוימים (וסדאן אני ממש לא אוהב). גם המחיר שלו קצת יותר גבוה משל הטויוטה כרגע וצריכת הדלק קצת פחות טובה. בשורה התחתונה זה נראה לי רכב שהייתי שמח לאהוב.. אבל מבחינה פרקטית הוא יהיה פשרה.

פורסם

אני היחיד שנראה לו קצת דבילי לשלם 110 אלף ש"ח ויותר על מכוניות בסדר גודל הזה כיום?

שבכל פינה יש לך מבצעים והנחות?

פיזו 207/סיטרואן C3 ורנו קליאו באיזור ה90 א' ש"ח.

כל מיני רכבי VAG במבצעים. (סקודה רומסטר ידנית ב99 א' ש"ח לפני הנחה).

מכוניות קוריאניות שאפשר להשיג עליהן הנחות.

אם עושה לך טוב לנהגו במותגים דמיקולו סגנון טויוטה והונדה שסובלים משערי מטבע גבוהים ויבואנים עם אף בשמיים שיבושם לך.

פורסם

העניין הוא שהן מתומחרות בין סופר מיני למשפחתית כי גם מבחינת מימדים הן נמצאות באותו המיקום.

זה רכב שהוא עדיין מרווח ובזכות מערכות לקיפול מושבים קל להוביל בו ציוד או כל דבר שעולה על דעתך.

המבנה הגבוה מעניק לנוסעים מרווח טוב ועדיין מימדים חיצוניים קטנים יחסית שנוחים יותר בתנועה עירונית.

יחידות הכוח גם הספייס ורסו וגם בג'אז חסכוניות למדי ועדיין מציעות ביצועים טובים, הג'אז יקרה יותר והייתי מבין את זה כי מדובר בדגם ההיברידי אבל התמחור של האטמוספרי הרגיל כבר הזוי למדי.

אני דווקא מצליח להבין את ההיגיון ברכישה כזאת, בעיקר אם מדובר ברכב שנוסע בעיקר בעיר ולבעליו חשוב המרווח הפנימי או היכולת להוביל ציוד בזכות קיפול המושבים.

שבוע טוב.

פורסם
אני היחיד שנראה לו קצת דבילי לשלם 110 אלף ש"ח ויותר על מכוניות בסדר גודל הזה כיום?

שבכל פינה יש לך מבצעים והנחות?

פיזו 207/סיטרואן C3 ורנו קליאו באיזור ה90 א' ש"ח.

כל מיני רכבי VAG במבצעים. (סקודה רומסטר ידנית ב99 א' ש"ח לפני הנחה).

מכוניות קוריאניות שאפשר להשיג עליהן הנחות.

אם עושה לך טוב לנהגו במותגים דמיקולו סגנון טויוטה והונדה שסובלים משערי מטבע גבוהים ויבואנים עם אף בשמיים שיבושם לך.

אם הייתי מחפש מכונית לזוג אז באמת יש המון אפשרויות שהיו יכולות לבוא בחשבון במחיר יותר נמוך. אבל אני מחפש מכונית למשפחה עם 2 ילדים, ולכן כל המכוניות הקטנות הן לא אופציה. ואם אני משווה למכונית משפחתית "רגילה", שגם לא עולה פחות וגם זוללת הרבה יותר דלק, אז אני לא רואה במה כזאת תקדם אותי. ואם הזכרת סיטרואן C3, אז דווקא חשבתי על ה-C3 פיקאסו, שאולי היא באמת מספיק גדולה, אבל הגרסה האוטומטית שלה עולה 112,000, יש לה רק 4 כריות אוויר (לעומת 7 בטויוטה), ולגבי האמינות של סיטרואן- בוא נאמר שיש סימני שאלה.

מנסיון של 6 שנים עם הונדה ג'אז- היא מספיקה בכייף למשפחה. לפני זה היה לנו פיג'ו 306 האצ'בק והמעבר לג'אז היה שדרוג משמעותי מבחינת המקום. לכן אני לגמרי שלם עם הבחירה בין ספייס ורסו לג'אז כרגע ולא חושב שהמחיר של הספייס ורסו הוא מוגזם (אבל כמו שכבר כתבו- המחיר של הג'אז האוטומטית הוא אכן מוגזם), כי הוא לא באותה קטגוריה כמו פיג'ו 207 ושות'.

פורסם

ההורים שלי היו בהתלבטות גם כן אך לבסוף הם קנו את הג'אז הרגילה (לא היברידית).

עשיתי נסיעת מבחן ומאוד לא התרשמתי מהרכב. הוא רועש ברמות מרגיזות, לא רק המנוע שלו גס אלא גם רעש הרוח

ומבתי הגלגלים.

מעבר לזה, ההגה שדווקא עטוי עור, הציק לי בידיים בגלל התפירה עליו. נוחות סבירה אם כי הבולמים לא מספיק רכים - מה שאבא שלי חיפש.

אחרי נסיעה אחת קצרה על הג'אז, בחרנו בה במהירות - היא טובה בפירוש מהטויוטה בכל מרכיב, למרות שהיא גם יותר יקרה (הצלחנו להוציא אותה בסופו של דבר ב-116).

המושבים האחורים מתקפלים בצורה מגניבה, איכות המושבים טובה מאוד, היא שקטה ורכה כמו שצריך (אם כי קצת רוכנת בפניות).

אני מאוד מאוד ממליץ עליה - מעולה!

כמובן שעוד דבר שעזר בבחירה היה היחס העלוב שהיה בסוכנות טויוטה (לא רלוונטי באיזו עיר) - הם לא ניסו למכור והתנהגו כאילו יש לנו הזכות לרכוש רכב של חברת טויוטה.

הנציגים בהונדה היו מקסימים ותכלס, ידעו איך ,למכור' - וזה שכנע אותנו סופית.

נקודות למחשבה. בהצלחה בכל מקרה בקנייה!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

טוב, חזרתי עכשיו מנסיעת מבחן בג'אז ההיברידית. קודם כל היא ממש לא אופציה כי הבגאז' שלה קטן בצורה מגוחכת ולא מספיק לכלום- זה בפירוש לא רכב למשפחה. גם את העיצוב ה"מודרני" של סביבת הנהג ממש לא אהבתי- אולי אני שמרני, אבל בעיני זה צעקני ורועש עם כל האורות הצבעוניים... הייתי יכול להתרגל לזה, אבל לאהוב- לא אהבתי. ומה שיותר חשוב- מבחינת תחושת הנהיגה- תכל'ס, לא הרגשתי שיפור ביחס לג'אז בת 6 שנים, שזה בסדר אבל לא יותר מזה. ומכיוון שהג'אז הרגילה (הלא היברידית) יקרה בצורה שנראית לי לא סבירה, לדעתי הג'אז ירדה כרגע מהפרק.

ומצד שני, אשתי עדיין די מסויגת לגבי הטויוטה. מה שאומר שיש לנו עוד כמה ימים להחליט אם לנצל בכ"ז את ההנחה של טויוטה, או לדחות את הקניה ולחזור לעמדת המתנה.

פורסם

יש לכם יותר מכמה ימים. אם הטויוטה אפשרות רצינית אתם יכולים להזמין לפני סוף המבצע, לתת מקדמה ולהתחרט תוך 14 יום.

פורסם
יש לכם יותר מכמה ימים. אם הטויוטה אפשרות רצינית אתם יכולים להזמין לפני סוף המבצע, לתת מקדמה ולהתחרט תוך 14 יום.

תיזהרי, אנשי טויוטה כבר מחפשים אותך - קודם את עוזרת לי להחליט שאין מה לשלם עוד 5000 ש"ח על תוספות שאני לא ממש צריך, ועכשיו זה.. :wink:

ובכלל, תודה לכל מי שענה- לא שההחלטה הפכה להיות פשוטה, אבל לפחות עכשיו השאלה הרבה יותר ברורה.

• תוכן חדש...