Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אשמח לשמוע ממי שגר שם מהי איכות החיים מבחינת אוכלוסיה, גנים, קופו"ח וכדומה.

כל מידע יתקבל בשקיקה ובברכה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אהבתי את הכותרת!

אני חושב שאת המספר שלי יש לך באינבוקס,בכל מקרה אני אשלח לך אותו שוב ואתה מוזמן להתקשר ולשאול כל שאלה שתרצה,אני גר כאן 12 שנים.

מה שבטוח-תוריד איזה 10-15 אלף ק״מ מאורך חיי הצמיגים שלך עד היום ;)

פורסם

אם כבר אז כבר, לא? האמת שאני נהנה ליסוע שם גם עם הסיטרואן החייתית שלי :wink:

אביאל, תודה תודה, נכון, אני זוכר. אתקשר מאוחר יותר, תודה רבה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כן, מדי פעם יוצא להם רכב שלא מקיז את דמך בתחזוקה :-P

סתם, סתם... :roll:

Winston S. Churchill -

פורסם

לחוויה הטוטאלית הייתי מוותר על צור הדסה ומהמר על צור באכר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גדלתי ליד בית צפאפה, אתה לא מפחיד אותי.

עריכה: ועם כמות השב"חים שחודרים באין מפריע לישראל מהאזור שבקרבת צור הדסה, זה לא רחוק מזה.

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה רבה לאביאל על המידע הרב והמועיל שנתן לי בשיחת הטלפון.

עוד מידע ודיעות תתקבלנה בברכה.

Winston S. Churchill -

פורסם

צור הדסה צמודה לביתר עילית שזו עיר ואם בישראל, כך שמבחינת שרותים כגון סופרים קופו"ח וכו יש שם בשפע.

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור הותיק...

אני ואשתי חושבים ברצינות על מעבר לצור הדסה.

נשמח לקבל מידע על שכונות מומלצות יותר ומומלצות פחות, איך המקום לגידול ילדים ומה מצב התנועה בבקרים לירושלים דרך עין כרם ודרך המנהרות.

אשתי (ירושלמית במקור) שואלת גם מה היא תחושת הביטחון במקום.

באופן כללי, כל מידע שיכול לתת נקודת מבט נוספת יתקבל בשמחה.

פורסם (נערך)

הי!

לצור הדסה עברתי לפני כחצי שנה, ירושלמי מלידה.

יש לי כל כך הרבה מידע לשפוך, אז אתרכז בשאלות ששאלת ואפרט כמה שתרצה בהמשך, תרגיש חופשי לשאול מה שעולה לך.

שכונות מומלצות ופחות:

צור הדסה מחולקת (בגדול) ל5 "שכנות", יותר נכון לקרוא להם איזורים:

- הותיקה

- העמק

- הר כתרון

- המאה

- סנסן (כל הבניה החדשה)

אני לא מכיר לעומק ממש את המאפיינים של כל שכונה אבל אנסה לתאר מעט ממה שכן ידוע לי:

הותיקה\המאה (קרובות וזהות) - לרוב (אם לא רק) בתים פרטיים, וילות ודו משפחתיים. קרוב לדואר\מכולת.

העמק - לרוב בניינים בעלי 3-4 קומות (6-8 משפחות לבניין), או דו משפחתיים, בנוסף 3 הרחובות היחידים בצור הדסה שהם רחוב "סגור" עם גינה קטנה באמצע ושער לכניסה לחניון.

הר כתרון - כשמו לא כן הוא - עמק ללא קליטה סלולרית כמעט כלל. רוב אם לא רק בתים פרטיים ווילות (מוצעות להשכרה רק דו משפחתיים או יחידות דיור סטייל סטודנטים).

סנסן - בניה חדשה של פרוייקטים 80% בנייני מגורים 4-5 קומות ו 20% דו משפחתיים.

באופן כללי (ובגלל זה לא הרחבתי עבור כל שכונה) הקרבה אל בתי הספר והגנים היא זניחה מאוד כי לכל מקום בתוך צור הדסה אתה תיסע בערך 3-5 דקות, גם בשעות הבוקר.

גנים\פארקים\גני שעשועים וכו' - אמריקה. כל מטר יש פינת חמד, צמחיה בשפע, גני שעשועים קטנים, פארק יובל הוא כמו גן סאקר קטן וחמוד.

סופרים ותשתיות - 2 סופרים מרכזיים בצור הדסה (ממש לפני כמה ימים פתחו שופרסל "משהו" חדש). דואר מרכזי ותיבות דואר מחולקות ע"פ איזורים ביישוב. כמה מכולות. פיצה. פלאפל. חנות סטייל הכל לבית ולגן. מרפאה אשר מקבלת את כלל חברי הקופות + מרפאת שיניים.

גידול ילדים - אז כבר התייחסתי לקרבה למסגרות החינוך. לגבי האיזור באופן כללי, מאוד נעים וכיפי, ברמה שירושלמי ממוצע לא מכיר. כשהגעתי עם הילד לראשונה לשם, הייתי בהלם מהרגשת החופשיות והרוגע. לא עשיתי את זה אבל ממש ניתן לשלוח ילד לגן שעשועים לבד בלי שהוא יצטרך לחצות כביש אחד.

2 בתי ספר עיקריים (אם אני לא טועה), אחד חילוני במהותו (הדסים) והשני ממלכתי דתי (לביא).

חוות סוסים מפורסמת קיימת ביישוב.

המקום מרגיש רגוע, שקט, הכבישים הפנימיים לא סואנים אף פעם.

תנועה מ ואל צור הדסה ואל ירושלים - באופן אישי הפעמים היחידות בהם אני נוסע דרך כביש המנהרות הן בימי שישי\שבת כשנוסע להורים (גילה וארמון הנציב) או אם אני חוזר מאוחר מקניון מלחה או משהו בסגנון.

אני עובד בגבעת שאול, יוצא בכל בוקר סביב 7:20\7:40 דרך כביש עין כרם ומגיע לעבודה תוך 40 דקות במקרה הטוב, 50 דקות במקרה הכי רע שיצא לי. הכביש ברובו הינו חד נתיבי עם מקטעים קצרים לעקיפה. בתחילה הייתי עוקף בכל הזדמנות, ברבאק, אבל לאט לאט הבנתי שאולי אחסוף 5 דקות בלחץ מכל העקיפות האלה, מאז אני נוסע יותר רגוע.

חזור מירושלים אל צור הדסה - גם דרך כביש עין כרם, מגבעת שאול בשעה 17:00 עד הבית - 40 דקות בממוצע (לפעמים 35 דקות, לפעמים 50 דקות).

וכמובן, הכביש הזה והאיזור בכלל Never gets old. איטליה.

יציאה אל איזור המרכז דרך בית שמש, לצורך הדוגמא אני נוסע מידי פעם לראשון - 40 דקות נסיעה.

ממליץ לא להתקרב אל כביש המנהרות בשעות עומס (כל הבוקר וכל אחר הצהריים). המקום הזה הוא פשוט תעודת עניות למי שחשב שאפשר למזג 7 (!) נתיבים לנתיב אחד. ולא פחות ולא יותר עם מחסום צבאי שבודק רכבים באמצע. בדיחה.

תחושת בטחון - אני מרגיש יותר בטוח מכשגרתי בקריית יובל. בכל המובנים. לא יודע, בכלל מוזר להכניס את זה למשוואה, לא הרגשתי שום השפעה בנושא הזה. לא מדובר ב"התנחלות" או איזור "מעבר לקו כלשהו".

בטוח ששכחתי המון פרטים, יותר מאשמח להמשיך לפרט בכל שאלה :)

עריכה אחרונה על ידי omricn
הוספת פרטים ותיקון שגיאות
פורסם

מודה לך מאוד על התשובה המפורטת.

אנחנו מחפשים דירה לקניה בצור הדסה, לא להשכרה. אתמול עשינו סיבוב בשכונת סנסן ובשכונה הותיקה, ומבין השכונות האלה רק סנסן נכנסת בתקציב.

לא ראינו עדיין דירות ביתר השכונות.

אתה יודע לספר קצת על איכות החינוך לילדים?

שוב תודה!

פורסם

אישית הילד שלי בן 5, כרגע בטרום חובה, עולה לחובה.

קיימים הרבה גנים ביישוב, כלומר לא קיים מחסור במסגרות מהסוג הזה, לא בכמות ולא במרחק גיאוגרפי אל שכונת המגורים.

הגן שהילד שלי נמצא בו הוא בעצם קומפלקס גנים שכולל 3 גנים, כל אחד בתוך "גן" משלו וכולם יחד באותו המבנה, עם כניסה אחת.

הגן עצמו מרווח ונעים מבחינת המבנה והתשתית, יש גינה גדולה משותפת (רובה עם חול) לקומפלקס.

הצוות די מקצועי ואהוב על הילדים, הגננת של הילד שלי ספציפית מאוד מקצועית ומעבירה חומרים ע"פ תוכנית למידה מספקת.

מבחינת צהרונים ישנם מספר צהרונים פרטיים ביישוב, רובם עד 16:00, מה שלא עבד במקרה שלי, ומצאנו צהרון אשר אוסף את הילדים מהגן ועובד עד 16:30 או עד 17:00 בתוספת תשלום, זה כבר היה הרבה יותר הגיוני. בהמשך כמובן אוכל לתת לך פרטי יצירת קשר עם מי שתצטרך.

בשנה הבאה הילד עולה כאמור לגן חובה, הגן יהיה גן אחר מהגן בו הוא נמצא כעת כך שאין לי בינתיים חוות דעת בנושא.

גם מבחינת בית הספר אינני בקיא במיוחד אבל שמעתי דברים מאוד טובים על "הדסים" ובכל אופן צור הדסה תמיד קסמה לי בעיקר עקב השמועות על החינוך האיכותי.

בית הספר "הדסים" נראה מתוחזק, לא הייתי בתוכו אבל חיצונית יש לו מגרש משחקים מאוד גדול שכולל מגרש כדורסל חיצוני וגן שעשועים יפה עם מתקנים לגילאים הקטנים יותר, הכל מרוצף ברצפה רכה כפי שראוי.

אם רק סנסן נכנסת לך בתקציב זה יפה, כי מדובר בבתים חדשים מקבלן (או שמישהו קנה ומיד מוכר).

דבר נוסף, שיש לקחת בהסתייגות כי זה רק משמועות פה ושם.. האוכלוסיה בסנסן, לפי מה ששמעתי, טיפה "רועשת" יותר משאר היישוב, למרות ששוב, יש לקחת זאת בהסתייגות. אני מכיר 4 משפחות שגרות שם והם אנשים מקסימים לכל דבר ועניין, אז אני מאמין שיש ויש כמו בכל דבר.

דוגמה לסיום היום בצור הדסה שיכולה לצייר לך תמונה - בדיוק אתמול אספתי את הילד מהצהרון (הר כתרון) בשעה 16:45, עצרנו בדרך בשופרסל אקספרס החדש לקנות שוקו, קפה וענבים, נסענו לפארק יובל לשבת על הדשא עם השמש שעדיין זרחה. שתינו, אכלנו, צחקנו 45 דקות, בדרך חזרה לאוטו הילד החליט להשתמש בכל מכשירי האימון אשר פזורים לאורך כל הכביש המקביל לפארק, ואז נכנסנו לאוטו ונסענו הביתה. לבית הגענו ב18:15. לא רואה מצב לעשות דבר כזה בירושלים בלי להיתקע באיזה פקק\לחפש חניה וכו', מניסיון של שנים :)

• תוכן חדש...