Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

בשעה טובה ומוצלחת נרכש הרכב, כמו שרציתי ותודה על כל העזרה.

אלה מה חברת הליסינג לא הסכימה לעסקת טרייד-אין, ואני נתקעתי עם הרכב שלי למכירה.

הרכב בכלל לא רע, אלה מה מדובר על קורולה 2007 עם ק"מ גבוה, ומצב השוק היום הוא כזה שאני מתחרה מול הצעות מליסינג שמאד אטרקטיביות...

אז השאלה היא איך מוכרים ובכמה?

המחירון המשוקלל לרכב הוא 58 (67 פחות 9 על הק"מ).

פרסמתי ב-55, שבוע ללא טלפון... האם 55 הוא מחיר לא ריאלי אפילו כנקודת התחלה?

שיהיה ברור, אני לא בוכה על מצב השוק ורוצה למכור כמה שיותר מהר, השאלה היא איך עושים את זה.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

למכור כמה שיותר מהר זה למכור כמה שיותר בזול.

תפרסם בשלושים תמכור מחר.

אתה חייב למצוא לך את הנק' בה אתה מצליח למכור במהירות סבירה ובמחיר סביר.

זה משתנה, אני מכרתי רכב שמור במצב מדהים עם נתונים יוצאי דופן לטובה וגם אני קיבלתי אולי 3 טלפונים אחרי שהמחיר ירד. שביקשתי מעל המחירון מיותר לציין שאף אחד לא התקשר. ממש אף אחד.

באסה למכור רכב היום.

פורסם

במחיר שאתה מנסה למכור את מכוניתך, ניתן לרכוש מכונית 2008 עם קילומטראז' דומה או נמוך יותר מליסינג עם אחריות לשנתיים-שלוש ואשראי נדיב.

מסקנה: המחירון לא ריאלי, ותצטרך להתגמש.

בבעיה דומה לשלך נמצאים גם מוכרים פרטיים המנסים למכור דגמים פופולריים בליסינג עם קילומטראז' גבוה.

זו חכמה אחרי מעשה, אך היית צריך להעמיד את נושא הטרייד אין כדבר הכרחי בעסקה. סירובה של החברה לבצע טרייד אין היה צריך להדליק אצלך נורה אדומה באשר לכדאיות העסקה כולה.

לא מזמן ידידה שלי נתקעה עם i30 יד ראשונה פרטית עם ק"מ גבוה שלא הצליחה להמכר גם ב-20000 ש"ח מתחת למחירון.

(בסוף נמכרה לסוחר שהוא חבר שלי ב-23000 ש"ח פחות מהמחירון)

צריך להתרגל לתנאים החדשים שנוצרו בשוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם מצב הרכב טוב מכנית ולא עבר פגיעות בפח ובשלדה אתה צריך לרדת קצת במחיר מכיוון שהקילומטרז שלך גבוה לטענתך.

המוחר עובד לפי מחירון יד2 וקונה לפי מחירון לוי יצחק.

תאכלס מה שתופס היום לצערי זה עדיין לוי יצחק, ולכן אתה צריך לקזז את הסכום משם.

פורסם
אם מצב הרכב טוב מכנית ולא עבר פגיעות בפח ובשלדה אתה צריך לרדת קצת במחיר מכיוון שהקילומטרז שלך גבוה לטענתך.

המוחר עובד לפי מחירון יד2 וקונה לפי מחירון לוי יצחק.

תאכלס מה שתופס היום לצערי זה עדיין לוי יצחק, ולכן אתה צריך לקזז את הסכום משם.

אני מצטט אותך,

אבל מגיב לכולם.

בעקרון,

ההצעות שכן קיבלתי לטרייד אין מיבואנים היו בין-50 ל-45. השארתי לעצמי קצת מרווח להתמקח,

כי אני יודע כמה הקונה הישראלי אוהב להוריד במחיר.

הציעו לי לפרסם בלי מחיר ביד2, כדי שאנשים יתקשרו וישאלו.

אבל, אני אישית שונא מודעות בלי מחיר... להתקשר כמו אהבל כדי לשאול מחיר? למה?

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם
אבל, אני אישית שונא מודעות בלי מחיר... להתקשר כמו אהבל כדי לשאול מחיר? למה?

קודם כל, סחה עליך. אין דבר מעצבן יותר ממודעה בלי מחיר ולא מעט משתמשים פשוט מסננים אותן החוצה. חבל.

לגבי הרכב עצמו יש כמה בעיות שאתה מתמודד איתן:

1. הקונה הממוצע לא מחפש דגם ספציפי אלא יותר ארץ ייצור שנתון ומצב. מי שמחפש שנתונים של 6-7 (אני למשל) סביר שהתקציב שלו נמוך יותר, הקורולה רכב עם מחירון יקר יחסית לשאר השוק בשנתון. מי שמחפש במחיר שאתה מבקש, מוצא אופציות חדשות יותר ושואל את עצמו "למה לי 2007 אם יש 2008".

2. מי שמוכן להתפשר על ק"מ גבוה משמע יש לו כנראה תקציב נמוך וסביר מאוד שבכלל לא יראה את המודעה שלך.

3. מי שמחפש רכב במצב טוב ובמסגרת תקציב כנראה יסנן גם לפי קילומטראז' ולכן, לא יגיע אליך.

מצד אחד, לא רצוי להסתיר מידע כי יהיו טלפונים מאנשים שישמעו את המחיר או ק"מ וינתקו, מצד שני התנאים הנוכחיים מרחיקים ממך קונים.

מה שאתה כן יכול לעשות:

1. להוריד במחיר (די ברור, הא?)

2. לשפר את חזות המודעה (יותר תמונות, יותר פירוט, לספק היטוריית טיפולים מלאה וכו' דברים שקונים רציניים מחפשים)

3. לשים את הרכב במקום עם הרבה תנועה כדי שיראו אותו בעין ואולי מישהו "ידלק"

4. ללכת לסוכנות בידיעה שאתה מפסיד כסף אבל הם פחות מתעניינים בקילומטראז' וכל זה - בעצם זה נהיה בעיה שלהם.

תן לקונה הפוטנציאלי משהו שיהפוך את הרכב שלך לשווה למרות הק"מ - או מחיר, או מצב שמור במיוחד, או תחושה טובה של ביטחון ואמינות בך כמוכר... ורצוי שלושתם.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אני דווקא חושב שזה לא פתרון טוב לא לכתוב מחיר, ואני אסביר למה:

1. הרבה אנשים בכלל לא מתקשרים למודעות שלא כתוב עליהן מחיר - אתה מאבד פה קהל פוטנציאלי.

2. מי שכן יתקשר, ישאל מיד מה המחיר וכשיקבל תשובה הוא יצטרך זמן לעכל אותה. רוב הסיכויים שהוא יגיד שלום ותודה ולא יחזור אליך יותר. יש לזה את אותו האפקט של לכתוב מחיר, בסופו של דבר.

3. סתם תקבל יותר שיחות לא יעילות - בזבוז הזמן שלך (בלספר כל פעם מחדש על האוטו).

לכן ההצעה שלי - שים מחיר ותכתוב "גמיש". שים כמה שיותר דברים חיוביים על הרכב במודעה, כדי למשוך אנשים להתקשר.

אם עדיין לא מתקשרים, תתחיל להוריד במחיר. קצב ההורדה צריך להיות תלוי ישירות במידת הלחץ שלך למכור. חייב למכור? תוריד 5000 שקלים במכה. לא בלחץ? תוריד 1000 וחכה שבוע, וכן הלאה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שוב חבר'ה תודה על העצות המעולות, ככה אני פועל ד"א.

בכל מקרה לא אסלק את המחיר מהמודעה, אני אישית לא מזמן רכשתי אופנוע, והמצב המגוחך הזה בו אתה מתקשר למפרסם רק כדי לברר מחיר.

ועוד התגובות שאתה מקבל.

-מה ישר מחיר? זה מה שמעניין אותך?

-כן BLYAT, זה מה שמעניין אותי. במיוחד במצב שוק בו המחירון משמש במקרה הטוב לנקודת עוגן, אין לי שום דרך להעריך את כדאיות ההצעה שלך בלי לדעת כמה אתה דורש על האופנוע.

תתתפלאו לשמוע, אבל היו גם כאלה שהתעקשו למסור מחיר רק במעמד של פגישה ולא בטלפון... פשוט בלת נתפס.

רונין-רוכב ללא אופנוע

• תוכן חדש...