Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הבוקר הכנסתי את המיצובישי שלי לטסט.

הכול החל כשחניתי בחניה המסודרת,הלכתי למשרד לשלם לא פחות מ95 שקלים,ולהיכנס לתור מסביב לטסט.

ברגע שאני מתחיל לנסוע אני עומד מאחורי במוו שלא היה בתוכה אף אחד,חיכיתי דקה,שתיים,מאחורה התחילו להגיע עוד כשש מכוניות שהמתינו והתחילו לצפצף,יצאתי מהאוטו והלכתי לראות,אין אף אחד. הלכתי לתוך מכון הטסטים והתחלתי לשאול של מי הבמוו? אז במשרד בחור אחד אומר לי שלי למה? אמרתי לו אתה חוסם את כל התור להיכנס לטסט! הוא אומר לי בסדר מה קרה? אני משלם! אמרתי לו לא חוסמים את כולם ומשלמים איפה אתה חושב שאתה? אז הוא אומר לי אל תדאג מבטיח לך שאתה לא תיכנס לפניי בלי שום קשר. אמרתי לו זה לא מעניין אותי אתה לא צריך לחסום את כולם כי אתה רוצה להיות ראשון בתור אנחנו לא בגן חיות! אז הוא אומר לי בסדר צודק אני מיד יוצא. טוב,לאחר שהבחור יצא נכנסתי התחלתי את כל הבדיקות,בסוף הבוחן אומר לי,יש לך לעשות כיוון גלגלים אחורי וקדמי (כיוון פרונט) והחלפת נורת ברקס אחורית. אמרתי טוב נו ,ולפתע אני רואה בטופס כתוב גם פגושים.

הלכתי לבחור האחראי שם ושאלתי אותו לפשר העניין,אמר לי מה הטמבון הקידמי זה המקורי של האוטו? אמרתי לו ברור שכן וגם אם לא מה זה משנה בכלל? הוא אמר לי אני לא ראיתי טמבון כזה לא נראה לי שזה מקורי. השבתי לו במבט של "מה אתה מטומטם?" ובמבט עצבני. הוא אמר לי אבל עזוב את זה רגע,תסתכל על הטמבון האחורי יש לו מכה,אמרתי לו נכון אתמול מישהו נכנס בי בחניה עם וו גרירה ולא הספקתי לסדר את זה עדיין,וחוץ מזה זה לא אמור להשפיע על הטסט זה לא בטיחותי בכלל. אז הבחור האחראי אמר לי אין מה לעשות אנחנו לא בודקים רק בטיחות. אז מה עוד אתם בודקים? הוא אמר לי מצב תקין של פגוש. נכון,אז הפגוש קצת התעקם באמצע,לא נגע בשלדה ולא כלום כולה מכת פח! אמרתי לו תשמע שנייה, וישר התנפל עליי! אל תגיד לי שניה! אני לא חבר שלך! התעשתי מהר ונרגעתי ,אמרתי לעצמי שעם החבר'ה האלה לא יעזור ללכת ראש בראש אלא לנסות להסביר. אז זה מה שעשיתי,אמרתי לו לא דיברתי אליך כמו חבר ולא בחוסר זלזול,קטעת אותי באמצע המשפט לא נתת לי לסיים,עכשיו אני אסיים: הטמבון נדפק אתמול,אני סטודנט וגם את הטסט הזה בקושי שילמתי תאמין לי שאני לא משאיר את האוטו ככה אתה רואה טוב מאוד איך המצב הקוסמטי של האוטו.לתקן מכה כזו זה לא בשעה ולא 100 שח. אז הוא הבין ואמר בסדר לך תסדר את הכיוון פרונט ותחליף נורה ותבוא אליי. אמרתי לו תודה רבה ומצטער אם הבנת אותי לא נכון.

הלכתי לכוון פרונט,עליתי על המתקן ,חמש דקות והרכב היה למטה,ואז הבחור האחראי שצעק עליי מקודם אמר ,תעשה לו במקום ב130 ב110 את הכיוון פרונט. אמרתי לו תודה רבה.

בסופו של דבר יצא לי 110 שח על הכיוון פרונט ו15 שקלים על הנורה (כן זו שחיטה אני יודע).

לאחר שנסעתי לדרכי,אני רואה שההגה לא ישר! ההגה ממש ימינה והאוטו ממשיך ישר. הבנתי שהכיוון פרונט לא תקין וחזרתי.

שוב העלה את הרכב,איזן,שוב שיחרר אותי ועדיין ההגה עקום!

יצא איתי בחור לסיבוב וראה שבאמת ההגה עקום סוטה ימינה או שמאלה כל כיוון משהו אחר,והאוטו ממשיך ישר.

אז נסענו וחצי שעה בערך הוא רק שיחק עם הכיוון למטה באמצע הדרך כל פעם עצרנו וכיוון,עד שהגענו לתוצאה רצויה. אני ממש לא חושב שהייתי צריך כיוון פרונט ההגה היה יותר ישר מאשר עכשיו.

בכל אופן,חזרתי אמרתי תודה לבחור האחראי שם ולכל מי שטיפל בי שם,ונסעתי לשלום.

בקיצור חברים,שעתיים להיות מטורטר זה לא נעים בכלל,מזל שלא היו לי היום עיסוקים. הקטע הממש מעצבן שהם מנסים בכוח להכשיל ועוד על מה,על מכה בטמבון! שנה שעברה עברתי חלק גם כן עם מכה בטמבון ולא הסתכלו על זה בכלל. לא מבין את הקטע שלהם מה זה נותן להם בכלל. אבל בסדר העיקר שהכול עבר בשלום!

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גבר, אם אני אגיד לך שבמכון טסטים שאני נוהג לעשות את הטסט חותכים את הגומיות של הציריות בכדי להכשיל אותך תאמין לי? כמובן שאין לי יכולת להוכיח כרגע לכן אין שום טעם להעלות טענות מצידי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ארץ הקומבינה כבר אמרנו? שמעתי פה בפורום על מכונים שמכשילים על לוחית רישוי דהויה/מחוקה וכמובן שהם מוכרים לוחיות רישוי תקינות אצלם.. צריך למצוא מקום טוב ולהשאר שם, לצערנו בדרך למקום טוב יש עצירות ביניים לא נעימות

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

באמת ביזיון.

כשאני העברתי את הרכב שלי טסט כלל לא אמרו לי כלום על הפרונט ובטח ובטח שלא על מכות פח.

אפילו לא העירו לי על זה שאין פילטר אוויר ברכב (הקרבורטור היה שואב אוויר ללא סינון)

העיקר שבסוף עברת ואני מקווה שלא תחור לשם ;)

פורסם
ארץ הקומבינה כבר אמרנו? שמעתי פה בפורום על מכונים שמכשילים על לוחית רישוי דהויה/מחוקה וכמובן שהם מוכרים לוחיות רישוי תקינות אצלם.. צריך למצוא מקום טוב ולהשאר שם, לצערנו בדרך למקום טוב יש עצירות ביניים לא נעימות

אכן. בקומפיוטסט בראשון לציון אמרו לי את זה וללוחית היו אולי שני שריטות על המספר, אפילו לא דהוי ולא מחוק. כלום. אמרו או שתחליף או שאין טסט. הינה הלכו 65 שח.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לי אתמול כשהעברתי את הרכב טסט אמרו שצריך לעשות ליטוש לפנסים הקדמיים(כשהמצב שלהם לא היה כזה גרוע מה גם, שבבית אנחנו עושים את זה וזה יוצא פיקס) הם עשו את זה במחיר של לא פחות מ-116 ש"ח ועבודה שהיא די גרועה =\

הם מנפיצים שטויות גם כשהרכב מושלם!

הכי מצחיק שהם פשוט מחפשים איפשהו, אפילו בנקודה הכי קטנה שיש לסחוט ממך כסף. פעם, אבי העביר את הרכב טסט והאוטו היה פיקס אבל מה? לוחית הרישוי לא הייתה תקינה והחלפתה עלתה לנו 50 ש"ח.

בקיצור אחרי הביקור שלי אתמול במכון הטסט והסיפורים שקראתי פה אני בהלם. לא חשבתי שאפילו זה כזה חאפרי והכל פשוט ברמה של שוק. חבל מאוד שזה המצב שלנו במדינה.

פורסם

בהחלט התנהלות של שוק.

הדבר שהכי עיצבן אותי לראות,שמקדימה הייתה אישה מבוגרת עם פולו חדשה מהנילונים מהחברה,והבחור שבדק את האוטו מלמטה,איך שהיא נסעה פשוט הדביק לה מדבקה בטמבון בלי לשאול ובשיא הטבעיות! לאחר מכן אני רואה שלט בקטן בסוף שאם לא רוצים שהבודק ישים מדבקה יש להגיד לו!! את זה באמת שלא הבנתי,זו חוצפה וזה גועל נפש!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הכי טוב להעביר טסט דרך המוסך. לא ראיתי מכון טסטים מבפנים כבר כמה שנים טובות.

+ 1

תוספת של 150 ש"ח וראש שקט. בחיים הם לא יכשילו את המוסכניק על שטויות כמו מעיכה קלה בטמבון, אחרת הוא יפסיק להביא להם לקוחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא מעביר טסט דרך המוסך. הפחד שלי הוא שלא יכשילו את המוסכניק גם על שטויות אחרות, כמו בלמים שלא עובדים, לדוגמא.

הרעיון בטסט, מבחינתי, הוא שיהיה מי שמפקח על העבודה של המוסך. קרה לי כבר כמה פעמים שהכשילו אותי על בעיות אמיתיות שהמוסך (לשעבר) פיספס ואפילו לא ביקשו ממני כסף על טסט חוזר, ככה שהם לא הרוויחו מזה שקל.

את הטסטים, אגב, אני עושה ב מ.מ.מ. בחיפה. נראה לי שהם ממש בסדר.

"ai motoare capul doare"

פורסם

מבחינת הקטע עם להשאיר את האוטו באמצע התור, המקום שבו אני עושה את הטסט, נעמדים בתור ואז כשמתקרבים לאיזור הטסט, נועלים את האוטו באמצע התור, הולכים לפקידה ומוציאים את הטופס, חוזרים וממשיכים להתקדם. אני עושה באותו מקום טסט 5 שנים וזה תמיד היה ככה שם. זה לא באמת מעקב את הבדיקות, כי הבדיקות לוקחות הרבה יותר זמן וכשהולכים וחוזרים ואז מתקדמים שתי מכוניות קדימה, יש הרגשה כאילו התור זז יותר מהר.

כשהייתה לי בעיה עם בדיקת הפנסים בטסט הלפני אחרון, במקום ללכת לאן שהוא שלח אותי, נסעתי למוסכניק שלי, זה שם לי קצת וקס על הפנסים, חזרתי, הראתי לו ועברתי.

אחרי זה הלכתי לעשות טיפול פוליש נורמאלי בפנסים ולא במקומות שהם ממליצים. מחזיק כבר שנה וחצי כמו שצריך.

ובכל מקרה, אם יגידו לי שנכשלתי, את הטיפול בבעיה אני לא אעשה במקומות בסביבה. אני מעדיף לעשות נסיעה למוסך אחר, שלא קשור למכון טסטים ולקבל תיקון אמיתי ולא סתם לזרוק כסף.

פורסם
אני לא מעביר טסט דרך המוסך. הפחד שלי הוא שלא יכשילו את המוסכניק גם על שטויות אחרות, כמו בלמים שלא עובדים, לדוגמא.

ר.

שטויות במיץ. אני מכניס את הרכב למוסך, הם בודקים שהכל תקין וזהו. אם יש משהו לסדר, כמו גומיה קרועה, יסדרו את זה.

זה אינטרס של המוסך שלי שהרכב יהיה תקין, הם מרוויחים כסף על כל תיקון.

אח"כ הרכב הולך לטסט, אני לא משלם על השירות הזה שקל - הרכב חוזר עם מדבקה חדשה וממתינים לשנה הבאה.

אני יודע טוב מאוד שאפשר לפסול את הרכב על מיליון דברים - פגוש מעוך, לוחית רישוי עם שריטה, חלודה על האגזוז או אלוהים יודע מה. כשהרכב מגיע עם נהג מוכר מטעם המוסך, הוא עובר מאוד מהר מהסיבה הפשוטה - המוסך שולח אליו 50 לקוחות בשבוע, אולי יותר, ואם הוא יתעלק עליהם - המוסך יעביר את הלקוחות למכון טסטים אחר.

• תוכן חדש...