Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

veloster או SPARK או יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתלבט כבר למעלה מחודש ואשמח לשמוע דעה אמינה של מומחי הפורום (כמו ששמעתי עליהם מחבריי).

מכרתי לאחרונה אופנוע ליטר סמ"ק (כן.. כבד ומשוגע..) לאור בקשותיה החוזרות ונשנות של חברתי..

כעת אני מתלבט איזה רכב לקנות כאשר השיקול הכלכלי הוא המוביל כאן ולאחריו הנאה מנהיגה שאני לא יכול לוותר עליה.

פרט נוסף וחשוב - הרכב ישמש אותי לשנתיים הקרובות. לאחר מכן אקבל רכב מהעבודה.

כמו שכתוב בנושא, אני לא יודע האם משתלם יותר לקנות רכב חדש בעסקת "חבר" בה אני משלם 20% בתחילה 30% לאורך שלוש שנים ובסוף את היתרה או מתקזז עם מכירת הרכב. או לקנות רכב יד שניה כאשר הנזילות הנוכחית עומדת על תקציב של 40,000 סדר גודל.

בנוסף, ישנה התלבטות קשה בין הספארק (חסכונית קטנה וזולה) לבין הולוסטר (זולה ביחס לספורטיבית, יפה ומהנה) כאשר ההבדל המימוני בינהם הוא 300 ש"ח בחודש.

אשמח לכל דעה/עצה/תובנה שכן אני כבר מתחבט עם עצמי ולא מצליח להגיע להחלטה גם אחרי קריאת מאמרים ופורמים רבים.

תודה מראש!

פורסם

לדעתי אין פה מקום להשווא ביכלל.

אתה צריך קודם להחליט מה חשוב לך החסכון או הנאה.

וגם אל תשכח ירידת ערך של ולוסטר לאומת הספארק.

פורסם

ולוסטר טובה משמעותית מספארק, אבל אם השיקול הכלכלי הוא משמעותי מאוד, הפתרון הכי כלכלי הוא לקנות קטנה ידנית חדשה או משומשת. אם חשובה לך ההנאה, תצטרך לשלם יותר (והולוסטר לא באמת ספורטיבית, אם כי יחסית מהנה לנהיגה)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הולוסטר עולה פי 2 מהספארק...

קשה לי לראת איך זה בא לידי ביטוי ברק 300 ש״ח לחודש.

כנראה שיש הבדל משמעותי במקדמה, ואז ההבדל כבר לא כזה קטן.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כמו שהוא ^ אמר. בכל מקרה, אתה קונה ולוסטר ידנית, לא? לפי דעתי אתה תסבול בספארק ותתחרט על הבחירה. בחיים לא הולכים רק לפי שיקולים של הראש, גם התחושות חשובות. נכון שהולוסטר לא תיתן לך אפילו עשירית מהריגוש של אופנוע, אבל עדיין, היא לא ספארק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
הולוסטר עולה פי 2 מהספארק...

קשה לי לראת איך זה בא לידי ביטוי ברק 300 ש״ח לחודש.

כנראה שיש הבדל משמעותי במקדמה, ואז ההבדל כבר לא כזה קטן.

בדיוק לכן ציינתי את ענייני האחוזים בתשלום הראשום 20% מ 107 הם בסביבות ה 22,000 לעומת 20% מ67 שהם בסביבות ה 14,000. אח"כ לאורך שלוש שנים ההפרש בתשלום החודשי מתבטא בערך ב 300-400 ש"ח הפרש.

דבר נוסף, ברור שאני רוצה את הולוסטר ויהנה ממנה הרבה יותר. השאלה היא האם הפער בכסף שאפסיד על תיקונים/ירידת ערך וכד' לאחר שנתיים יהיה משמעותי.

אם למישהו יש איזה טבלה או קישור למאמר מסודר הפורט את ההבדל בכמה אפסיד לאחר שנתיים שימוש ברכב אני אשמח, שכן כרגע אני חושב שהפער בסכום שאוציא לאחר שנתיים בין הספארק לולוסטר יעמוד על סדר גודל של 6000ש"ח שזה סכום ששווה לי לשים עבור נהיגה כיפית. אך אם זה יותר זה כבר לא משתלם.

תודה

פורסם

הולוסטר יצאה לא מזמן לשוק, אי אפשר לדעת כלום לגבי האמינות\חלפים\מחירון שלה, למרות שזו יונדאי (והכוונה לחלפים ואמינות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תעשה חישוב לפי נניח 15% איבוד ערך בשנה. תוסיף עלויות אחזקה קצת גבוהות יותר בולוסטר (נניח עוד 1500 שקל לשנה על ביטוחים, טסט וכו') וכן צריכת דלק גרועה יותר בנניח 2 ק"מ לליטר (בדוק כמה ליטרים תחסוך לפי הק"מ השנתי שלך ותכפיל בעלות הדלק).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הוולוסטר הוא רכב נישה, יקר יחסית ולא מתאים לכולם, למרות הדלת הנוספת שהתקינו בו.

בזמנו נוצר ביקוש אדיר ליונדאי קופה - שנבע מכך שמעט מאוד מהן נמכרו בזמן אמת. זה היה תקף למכוניות בנות 10+.

לא יודע כמה ביקוש היה ליונדאי קופה שנת 97, בשנת 1999.

לגבי הנהיגה - לא יודע לומר מה קורה היום, אבל בזמנו נהגתי ביונדאי קופה ולא הרגשתי שום שוני לעומת הקיה קלארוס שנהגתי בה יום יום. אותו מנוע 2000 מבית יונדאי, אותו גיר ואותה תחושה של נהיגה.

ההבדל היה בעיקר בעיצוב הפנים.

לגבי הספארק - בהנחה ולא יתגלו בעיות אמינות רציניות, אני מניח שתמיד יהיה ביקוש לרכבים קטנים וידניים. קח בחשבון שהרכב הספציפי הזה נרכש ע"י צה"ל וייתכן שבעוד שנתיים תמצא את עצמך מתמודד מול כמויות אינסופיות של רכבים צה"ליים שנמכרים בגרושים.

• תוכן חדש...