Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי השרשור הנ"ל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=374555

החלטתי כי אני רוכש ומתקין ברכבה של אשתי מערכת דומה.

הזמנתי מאי ביי והתחלתי את ההתקנה.

אני עובד עם דוקרן מאיר ולא עם רב מודד,מצאתי בצמת ההזנה של דלת הנהג את הטריגרים לפתיחה ונעילה של הדלתות(פתחתי וסגרתי את הנעילה עד שראיתי הבהוב לפתיחה/נעילה)

חיברתי את החוט הלבן לנעילה+החוט השחור/לבן לפתיחה.

את הכתומים בודדתי.

מתח חיברתי,הארקה גם כן

ועכשיו התחילו הצרות.

המח מגיב לשלט ובאמת האורות מגיבים(חיברתי למאותתים)אך פתיחה וסגירה לא מתבצעת.

החשד שלי הוא שבניגוד לשרשור שלמדתי ממנו,יש לחבר את הצהוב+צהוב שחור בצורה שונה(אני פשוט חיברתי אותם להארקת גוף הרכב יחד עם ההארקה הראשית-כבל שחור)

חיברתי את הדוקרן מאיר אל הכבל הלבן ולאחר מכן אל הלבן שחור בכדי לראות באם יש פולס בלחיצה על השלט ואין פולס מתח מחוטים אלו.

אני מצרף את הניירת שקיבלתי יחד עם המוצר,באם מישהוא יוכל לעזור-אודה מאוד(הרכב מפורק ואני נשוי לפולנייה,תסיקו את המסקנות...:)

תומר

a.jpg

b.jpg

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

איך אתה מנסה לקבל פולס מתח (איפה הרגל השניה של המנורה?)

קח בחשבון שזה נגטיב טריגר. (כלומר הרגל השניה צ"ל על +12V ולא על GND).

לדעתי, לא זיהית נכון את הטריגרים של פתיחה/נעילה.

תשיג פלוק או פרק את דיפון הדלת ותראה פיזית, בעין מה צריכים להיות הצבעים.

לאיזה צבעים חיברת ברכב?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
איך אתה מנסה לקבל פולס מתח (איפה הרגל השניה של המנורה?)

קח בחשבון שזה נגטיב טריגר. (כלומר הרגל השניה צ"ל על +12V ולא על GND).

לדעתי, לא זיהית נכון את הטריגרים של פתיחה/נעילה.

תשיג פלוק או פרק את דיפון הדלת ותראה פיזית, בעין מה צריכים להיות הצבעים.

לאיזה צבעים חיברת ברכב?

natco

תודה על ההייחסות,

לא הבנתי במה אני טועה.

1.לקחתי את הדוקרן מאיר,חיברתי את החוט שלו לגוף הרכב (הארקה)

2."דקרתי" חוט חוט באופן רנדומלי מהצמה שמגיעה מדלת הנהג ובו באותו הזמן פתחתי/סגרתי את לחצן נעילת הדלת עד אשר ראיתי הבהוב.

3.חזרתי על הפעולה עד שמצאתי זוג חוטים אשר באחד מהם נדלקת לשנייה הנורה של הדוקר כאשר אני פותח הנעילה ובחוט השני כאשר אני נועל אותה.

תסביר לי איזה חוט צריך צריך להיות מחובר למתח קבוע מפני שבשלב השני חיברתי גם את הצהוב והצהוב/שחור ל12Vקבוע,דבר אשר גרם לשריפת פיוז...

האם זיהוי טריגר פתיחה/סגירה לא אמור להתבצע בדרך שביצעתי?

זהו הדוקרן שאני משתמש בו

imagesCAVPQ283.jpg

פורסם
natco

תודה על ההייחסות,

לא הבנתי במה אני טועה.

1.לקחתי את הדוקרן מאיר,חיברתי את החוט שלו לגוף הרכב (הארקה)

2."דקרתי" חוט חוט באופן רנדומלי מהצמה שמגיעה מדלת הנהג ובו באותו הזמן פתחתי/סגרתי את לחצן נעילת הדלת עד אשר ראיתי הבהוב.

3.חזרתי על הפעולה עד שמצאתי זוג חוטים אשר באחד מהם נדלקת לשנייה הנורה של הדוקר כאשר אני פותח הנעילה ובחוט השני כאשר אני נועל אותה.

תסביר לי איזה חוט צריך צריך להיות מחובר למתח קבוע מפני שבשלב השני חיברתי גם את הצהוב והצהוב/שחור ל12Vקבוע,דבר אשר גרם לשריפת פיוז...

האם זיהוי טריגר פתיחה/סגירה לא אמור להתבצע בדרך שביצעתי?

זהו הדוקרן שאני משתמש בו

חיברת לא נכון, כדי לזהות פולס מינוס יש לחבר את הנורת ביקורת ל+ קבוע {אני בכלל היתי ממליץ לך לעבוד עם נורת לד בלבד

לפי הרשמים שלי מעבודתך (ניסוי ותהיה)אתה עוד יכול לגרום לנזק יותר מאשר תועלת}

את החוטים צהוב וצהוב שחור יש לחבר ל- בלבד.

בכל אופן ישנה אפשרות לחבר את הדוקרן שלך אם אתה מתעקש ,למינוס ולבדוק את חוטי הצמה ללא נגיעה בשלט עד שתתבצע נעילה או פתיחה סמן את החוט חזור על התהליך עד מציאת החוט השני וסמן גם אותו.

עכשיו אתה יודע מהם החוטים נשאר לך רק לבדוק מי מהם פותח ומי מהם סוגר.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
חיברת לא נכון, כדי לזהות פולס מינוס יש לחבר את הנורת ביקורת ל+ קבוע {אני בכלל היתי ממליץ לך לעבוד עם נורת לד בלבד

לפי הרשמים שלי מעבודתך (ניסוי ותהיה)אתה עוד יכול לגרום לנזק יותר מאשר תועלת}

את החוטים צהוב וצהוב שחור יש לחבר ל- בלבד.

בכל אופן ישנה אפשרות לחבר את הדוקרן שלך אם אתה מתעקש ,למינוס ולבדוק את חוטי הצמה ללא נגיעה בשלט עד שתתבצע נעילה או פתיחה סמן את החוט חזור על התהליך עד מציאת החוט השני וסמן גם אותו.

עכשיו אתה יודע מהם החוטים נשאר לך רק לבדוק מי מהם פותח ומי מהם סוגר.

רק בודק שהבנתי נכון.

אני צריך לחבר את הדוקרן למתח קבוע ולעבור על הצמה (חוט חוט)תוך כדי פתיחה/סגירה של הדלת,ברגע שהאור יידלק(רגעית בהתאמה לפעולה) אזי נסגר מעגל בזכות חיבור הארקה ואת החוט הלבן/לבן שחור לחבר אליהם בהתאמה(פתיחה/סגירה)

האם אני צודק?

תומר

פורסם

בדיוק כך.

המערכת עובדת עם פיקוד מינוס ולכן כדי לבדוק זאת אתה אמור להיות מחובר לפלוס בצד אחד של הנורת ביקורת.

בהצלחה.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

התכוונתי, שכשאתה בוחן את הטריגר במוח הנעילה ואתה מנסה לקבל טריגר מינוס (מהמח) אתה צריך לשים רגל אחת על מתח 12V+ במח, ורגל שניה על הטריגרים. (אני לא מבין מה אתה מנסה לבחון, אבל זה מה שיתן לך אינדיקציה שהמח תקין).

אני מניח שמה שעשית זה לחבר רגל אחת לשלדה (שהיא מינוס) ורגל שניה לטריגרים השליליים (שהם כמובן גם מינוס). בגלל זה לא קיבלת אינדיקציה לנעילה/פתיחה.

לגבי זיהוי טריגר נעילה מהרכב עצמו, אני לא יודע, לא מכיר את הרכב הספציפי, ואני לא נוהג ליעץ בשלט-רחוק במקרים כאלה. אם הייתי ליד הרכב, הייתי יודע להגיד מהנסיון שלי בהתקנות וע"י צבעים מקובלים, ובוודאי שהייתי מוודא זאת ע"י פלוק לפני שהייתי מחבר משהו שסוגר מעגל בצורה לא מוגנת ע"י נתיך (בפלוק יש נתיך למקרים כאלה).

וכמו שמאך1 אמר, מה שאתה עושה זה מסוכן. אתה עלול לגרום נזק רציני. אתה סוגר מעגל ע"י הנורה בין + או - לכל מיני מעגלים ברכב, שאחד מהם עלול להיות הטריגר של נפץ כרית האוויר, למשל.

אני לא צריך להמשיך לתאר לך למה זה לא מומלץ.

אני מניח שכמו שאמר מאך1 הנעילה ברכב הזה , כמו ב99.9% מהרכבים היפניים היא נגטיב טריגר. אבל רק על ידי הסימון של + או - בפלוק אפשר לוודא קוטביות. מנורה נותנת לך רק יש או אין מתח, ואתה לא יודע כלום בוודאות.

הכי טוב זה לחפש (ברשת או בספרי מוסך) את סכמת החיווט.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
התכוונתי, שכשאתה בוחן את הטריגר במוח הנעילה ואתה מנסה לקבל טריגר מינוס (מהמח) אתה צריך לשים רגל אחת על מתח 12V+ במח, ורגל שניה על הטריגרים. (אני לא מבין מה אתה מנסה לבחון, אבל זה מה שיתן לך אינדיקציה שהמח תקין).

אני מניח שמה שעשית זה לחבר רגל אחת לשלדה (שהיא מינוס) ורגל שניה לטריגרים השליליים (שהם כמובן גם מינוס). בגלל זה לא קיבלת אינדיקציה לנעילה/פתיחה.

לגבי זיהוי טריגר נעילה מהרכב עצמו, אני לא יודע, לא מכיר את הרכב הספציפי, ואני לא נוהג ליעץ בשלט-רחוק במקרים כאלה. אם הייתי ליד הרכב, הייתי יודע להגיד מהנסיון שלי בהתקנות וע"י צבעים מקובלים, ובוודאי שהייתי מוודא זאת ע"י פלוק לפני שהייתי מחבר משהו שסוגר מעגל בצורה לא מוגנת ע"י נתיך (בפלוק יש נתיך למקרים כאלה).

וכמו שמאך1 אמר, מה שאתה עושה זה מסוכן. אתה עלול לגרום נזק רציני. אתה סוגר מעגל ע"י הנורה בין + או - לכל מיני מעגלים ברכב, שאחד מהם עלול להיות הטריגר של נפץ כרית האוויר, למשל.

אני לא צריך להמשיך לתאר לך למה זה לא מומלץ.

אני מניח שכמו שאמר מאך1 הנעילה ברכב הזה , כמו ב99.9% מהרכבים היפניים היא נגטיב טריגר. אבל רק על ידי הסימון של + או - בפלוק אפשר לוודא קוטביות. מנורה נותנת לך רק יש או אין מתח, ואתה לא יודע כלום בוודאות.

הכי טוב זה לחפש (ברשת או בספרי מוסך) את סכמת החיווט.

אני חושב שבגדול הבנתי איפה טעיתי.

אני לא מתכוון לחבר שום דבר מעבר לצמה שמגיעה מהדלת.

בכל מקרה אני חייב לבדוק שהמח לא ניזוק וזו הדרך היחידה.

אני מודה לכולם על העזרה,אעדכן בהמשך.

תומר.

פורסם

חברים,אני על סף ייאוש(אני פולני,חייב להיות דרמטי...:-P)

ניסיתי לחבר היום שוב את המח לפי ההסברים שלכם ו..כלום.

בדקתי את המח(הוא תקין,סוגר מעגל רגעית לפי לחיצה)

פירקתי את הדיפון של הדלת וגיליתי את הצמה שמתחברת אל הצילינדר.

היא בנויה מחוטים אלו:

כחול+פס לבן(בדקתי אותו,סוגר מעגל תמידי,מלבד רגע אחד שאני מעביר מפתיחה לנעילה)

לבן+פס שחור(מתנהג אותו הדבר בדיוק)

כחול+פס צהוב(מתנהג אותו הדבר בדיוק)

כחול(מתנהג אותו הדבר בדיוק)

ירוק(כאשר אין נעילה הוא סוגר מעגל,אור דולק קבוע בדוקרן וכאשר נעילה פעילה,מעגל פתוח-האור לא דולק בדוקרן)

את הבדיקה על הצמה עשיתי בחיבור הדוקרן למתח קבוע ודקירת החוטים בזה אחר זה תוך כדי פתיחה/סגירה של הנעילה.

בשלב זה נסעתי אל שני מתקיני אביזרים ושניהם נתנו לי תשובה בנוסח של:"בדייהטסו צריך להתקין מנוע נוסף בדלת הנהג והוא זה שייקבל פיקוד מהמח של הנעילה"

נשמע לי "מצליח" :roll:

בכל מקרה-האם יש לכם מושג לאן להתקדם?

פורסם
חברים,אני על סף ייאוש(אני פולני,חייב להיות דרמטי...:-P)

ניסיתי לחבר היום שוב את המח לפי ההסברים שלכם ו..כלום.

בדקתי את המח(הוא תקין,סוגר מעגל רגעית לפי לחיצה)

פירקתי את הדיפון של הדלת וגיליתי את הצמה שמתחברת אל הצילינדר.

היא בנויה מחוטים אלו:

כחול+פס לבן(בדקתי אותו,סוגר מעגל תמידי,מלבד רגע אחד שאני מעביר מפתיחה לנעילה)

לבן+פס שחור(מתנהג אותו הדבר בדיוק)

כחול+פס צהוב(מתנהג אותו הדבר בדיוק)

כחול(מתנהג אותו הדבר בדיוק)

ירוק(כאשר אין נעילה הוא סוגר מעגל,אור דולק קבוע בדוקרן וכאשר נעילה פעילה,מעגל פתוח-האור לא דולק בדוקרן)

את הבדיקה על הצמה עשיתי בחיבור הדוקרן למתח קבוע ודקירת החוטים בזה אחר זה תוך כדי פתיחה/סגירה של הנעילה.

בשלב זה נסעתי אל שני מתקיני אביזרים ושניהם נתנו לי תשובה בנוסח של:"בדייהטסו צריך להתקין מנוע נוסף בדלת הנהג והוא זה שייקבל פיקוד מהמח של הנעילה"

נשמע לי "מצליח" :roll:

בכל מקרה-האם יש לכם מושג לאן להתקדם?

נראה לי שכבר גילית לאן צריך להתקדם... (רמז מסומן באדום למעלה...)

פורסם

נראה שיש לפרק דיפון דלת נהג, להוסיף התקנת לוקר , אז לחבר אותו בפיקודי פלוס מינוס מתהפכים, תנועת הלוקר המחובר בחיבור מכני מקבילי למנגנון המכני של הנעילה בדלת הנהג, תביא לפעילות הנעילה המרכזית.

כדאי לך לפנות למתקין או למישהו שיש לו נסיון בהתקנה כזו.

אל תשתמש בנורית הביקורת בה השתמשת עד כה, היא עלולה לגרום לנזק לרכב במקרה של דקירת חוט "לא נכון".

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה דני על התשובה העניינית.

הייתה לי תקווה לא לחבר מוצרים נלווים אבל כנראה שאין ברירה.

נו מילא..:-)

שבוע טוב ותודה לכולם על העזרה!

• תוכן חדש...