Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לבחור מצבר לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סובארו 2007 1.5 אוט'.

עברתי על כמה שירשורים של המלצות על מצברים, הצלחתי להבין שהחברה המומלצת היא VARTA ועלות המצברים היא בהתאם לעוצמה שלהם.

אבל לא הבנתי איך מתאימים מצבר לרכב.

על פי המפרט הנ"ל הייתי רוצה לשאול איזה מצבר מתאים לרכב שלי?

תודה!

• ספונסר פורום
פורסם

תבחין בין ההחלטה על יצרן / מותג המצבר לבין דגם המצבר

למיטב זכרוני אתה צריך קיבול 60AH, מבנה יפני (קטבים בולטים), קוטב חיובי בצד ימין, קוטב עבה.

זה המצבר כמעט הכי שכיח, כל חשמלאי ידע לזהותו.

התקן היפני המדויק אם מענין אותך הוא D23

בVARTA המקט הוא VR2-060R-0DJ

מצורפת תמונה

small_VAR_20070822000276.jpg

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
שלום,

עברתי על כמה שירשורים של המלצות על מצברים, הצלחתי להבין שהחברה המומלצת היא VARTA ועלות המצברים היא בהתאם לעוצמה שלהם.

תודה!

מעניין ... גם אני עברתי על כמה שירשורים ובכולם המליצו על שנפ מהיכן אתה מקבל את הרושם ש VERTA היא המומלצת?

קנה מה שתחפוץ אך בדוק שוב את ההמלצות.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

זה משנה אם שמים 55 אמפר במקום 60 ?

לפני קצת יותר משנה הלך המצבר ברכב שלי, VARTA 60 אמפר בן 4 וחצי שנים ושמתי במקומו מצבר מאוטו דיפו- היי אנרג'י 55 אמפר שעלה 349 שקל.. מלבד עניין המותגים, ההורדה באמפר גורמת איזה נזק או שאין לזה חשיבות כל עוד הכל עובד? הרכב הוא סיאט בנזין שנת 2000

פורסם
מעניין ... גם אני עברתי על כמה שירשורים ובכולם המליצו על שנפ מהיכן אתה מקבל את הרושם ש VERTA היא המומלצת?

קנה מה שתחפוץ אך בדוק שוב את ההמלצות.

הרוב מדברים פה על VARTA.

יש לך המלצה ליצרן אחר?

פורסם

amirbv ,תגובה לא מנומקת לא עוזרת לאיש.

R'n'B, בחר את המצבר שנותן לך מכסימום אחריות במחיר הטוב ביותר. יש בפורום דיונים רבים בנושא מצברים ואין מסקנה חד משמעית, או יצרן שהוכיח ייתרון על משנהו.

נציג VARTA הסביר כי מבחינה טכנולוגית אין הבדל בין המותגים השונים של אותו היבואן.

קבל הצעות מחיר משניהם לדגם המתאים לרכבך ותוכל לקבל החלטה.

אפשר לרכוש מצברים במחיר נמוך ממחיר המחירון, בצע חיפוש באינטרנט לפני שתיגש לחשמלאי.

• ספונסר פורום
פורסם
זה משנה אם שמים 55 אמפר במקום 60 ?

הקיבול הינו למעשה פרמטר משני בבחירת מצבר התנעה, חשוב בעיקר זרם ההתנעה.

מאחר ויש מתאם בין קיבול לעוצמת זרם קיבול מתאים התרגל השוק לבחור עוצמת מצברים בקיבול.

זרם ההתנעה של מצבר 55 נמוך ממצבר 60 מאותו יצרן ולדעתי לרוב קצת נמוך לרכבי 1600 שכיחים.

עם זאת קיבול גבוה יחסית משפיע על אורך החיים של המצבר

טלפון 1-700-700-130

פורסם
הרוב מדברים פה על VARTA.

יש לך המלצה ליצרן אחר?

קרא קודם מה שכתבתי התגובה היתה בהתאם לחברה המומלצת ולא רק ליצרן!!!

אך אם אתה מתעקש לדעת מה אני חושב או יותר נכון מה דעתי המקצועית מנסיוני רב השנים מעבודה יום יומית

VARTA מצבר טוב , שנפ יותר טוב !!!בעיקר בגלל השרות.......

אמה שלי ז"ל אמרה תמיד שכל אחד יתעסק במה שהוא מבין!!! כנראה ששנפ מבינים מה הם עושים......

פורסם

VARTA מצבר טוב , שנפ יותר טוב !!!בעיקר בגלל השרות

.

ציין בבקשה פרטים מדוייקים.

חוות דעת לא מנומקות ולא מבוססות אסורות לפירסום.

פורסם
ציין בבקשה פרטים מדוייקים.

חוות דעת לא מנומקות ולא מבוססות אסורות לפירסום.

עצם העובדה וכתבתי מנסיוני רב השנים זו תשובה מנומקת ומבוססת אחרת לא יכולתי לדעת עד כמה יש פער בין החברות.

אם אני פונה לחברה שמחליפה כתובת בצפון מספר פעמים בשנה אזיי זה רק פוגע בשרות שלהם-שלי!!!

אם אני שולח לקוח להחליף מצבר בנציגות שלהם שנותנת שרות והם מטרטרים אותו ומתעקשים שהבעיה לא במצבר

ולאחר החלפה אצלי הסיפור הסתיים גם אם אני סופג את העלות זה שרות נטו!!!

אם אני מתקשר לשנפ בחיפה ואין נהג זמין אך יש לי צורך במצבר דחוף וגבי מנהל הסניף עוזב הכל ומביא לי את המצבר

עד העסק ...זה לא שרות ? אז מה זה כן?

שרות זה דבר יום יומי לא מבצעים רישום והשוואה של כל פעילות מול הספקים פשוט חיים את זה!!!

אם כותבים כאן דברים לא נכונים כמו התאמת אמפר שעה לזרם התנעה אזיי זה לא שרות גרוע ? (בVARTA מק"ט VR1-110R-OD1

עם זרם התנעה של 920 לעומת אותו אמפר שעה במק"ט VR1-110R-OSO עם זרם התנעה של 680 בלבד!!!)

אם כותבים ציטוט:"תבחין בין ההחלטה על יצרן / מותג המצבר לבין דגם המצבר

למיטב זכרוני אתה צריך קיבול 60AH, מבנה יפני (קטבים בולטים), קוטב חיובי בצד ימין, קוטב עבה.

בVARTA המקט הוא VR2-060R-0DJ"

אם לא זוכרים בדיוק את הפרטים אך את התקן המדוייק ואת המק"ט המדוייק זוכרים ,זו לא פרסומת סמוייה?

חוץ מזה אני כתבתי בהודעה קודמת" קנה מה שתחפוץ רק בדוק שוב את ההמלצות" הכי אובייקטיבי שיכול להיות בעל מקצוע מנוסה!!!

נכון לא נימקתי מדוע אמי ז"ל אמרה מה שאמרה אני מניח שגם זה היה ממרום גילה ומנסיון חיים עשיר......

והכי חשוב לא התרשמתי שכאשר כתבו משהו על שנ"פ כתב מיד מנהל הפורום תגובה זריזה ונוזפת(הכותב מרים גבה...אפילו שניים)

פורסם

התגובה לא הייתה נוזפת כלל וכלל, ואם הבנת משהוא אחר-אני מתנצל.

כל גולש בפורום מתבשק לנמק ולבסס את חוות הדעת שלו, במיוחד אם מדובר בחוות דעת שלילית.

הנוהל הזה תקף לכולם.

אם אתה נתקל בהתנהלות אחרת-אתה מוזמן לפנות למנהלים, להצביע על הודעה בעייתית, וזה יטופל.

פורסם
שלום,

תודה!

חבר יקר, אני לא המליץ לך על מצבר מתאים לרכב אבל ייצרן הרכב תמיד מציין את קיבולת המצבר או/גם כושר ההתנעה של המצבר המתאים לרכב שברשותך.

ההמלצה של הייצרן היא אופטימלית לכן בחר מצבר בהתאם להמלצה שלו.

איזה כייף לי :)

פורסם
עצם העובדה וכתבתי מנסיוני רב השנים זו תשובה מנומקת ומבוססת אחרת לא יכולתי לדעת עד כמה יש פער בין החברות.

אם אני פונה לחברה שמחליפה כתובת בצפון מספר פעמים בשנה אזיי זה רק פוגע בשרות שלהם-שלי!!!

אם אני שולח לקוח להחליף מצבר בנציגות שלהם שנותנת שרות והם מטרטרים אותו ומתעקשים שהבעיה לא במצבר

ולאחר החלפה אצלי הסיפור הסתיים גם אם אני סופג את העלות זה שרות נטו!!!

אם אני מתקשר לשנפ בחיפה ואין נהג זמין אך יש לי צורך במצבר דחוף וגבי מנהל הסניף עוזב הכל ומביא לי את המצבר

עד העסק ...זה לא שרות ? אז מה זה כן?

שרות זה דבר יום יומי לא מבצעים רישום והשוואה של כל פעילות מול הספקים פשוט חיים את זה!!!

אם כותבים כאן דברים לא נכונים כמו התאמת אמפר שעה לזרם התנעה אזיי זה לא שרות גרוע ? (בVARTA מק"ט VR1-110R-OD1

עם זרם התנעה של 920 לעומת אותו אמפר שעה במק"ט VR1-110R-OSO עם זרם התנעה של 680 בלבד!!!)

אם לא זוכרים בדיוק את הפרטים אך את התקן המדוייק ואת המק"ט המדוייק זוכרים ,זו לא פרסומת סמוייה?

חוץ מזה אני כתבתי בהודעה קודמת" קנה מה שתחפוץ רק בדוק שוב את ההמלצות" הכי אובייקטיבי שיכול להיות בעל מקצוע מנוסה!!!

נכון לא נימקתי מדוע אמי ז"ל אמרה מה שאמרה אני מניח שגם זה היה ממרום גילה ומנסיון חיים עשיר......

והכי חשוב לא התרשמתי שכאשר כתבו משהו על שנ"פ כתב מיד מנהל הפורום תגובה זריזה ונוזפת(הכותב מרים גבה...אפילו שניים)

חברים שלום רב

בחירת מצבר לרכב הינה משימה חשובה ,

ראשית אני תמיד ממליץ להתקין מצבר אצל עסק שאתם סומכים עליו - על מנת לוודא שזה אכן המצבר-ויותקן לכם המצבר המתאים לרכב שלכם ולא משיקולי ריווחיות של העסק.

בבחירת המותג של המצבר יש לקחת בשיקול מספר גורמים כמו בכל החלטת קנייה - לא רק מחיר !

מצבר תקין הוא אולי הרכיב החשוב ביותר במערכת החשמל של הרכב ,וההחלטה מאיזה מותג לקנות תשפיע על הקונה לאורך זמן רב .

מאחר ומצבר הוא מוצר בעל פעילות כימית הוא גם עתיר שרות ולכן יש לבחור מצבר מחברה ידועה מוכרת ובעלת מוניטין שיודעת לא רק למכור אלא גם להעניק שירות ואחריות במקרה הצורך בכל מקום בארץ.

מחינת איכות כל היצרנים הגדולים והמתקדמים בעולם מייצרים בטכנולוגיות מאוד מתקדמות ובעלות רמת בקרת איכות גבוהה ,והמצברים היום הרבה יותר טובים מהמצברים מלפני מספר שנים ,רק שהדרישות מהמצברים כיום הרבה יותר קשות ( חום חיצוני , מזגנים ,מערכות חשמל ,מערכות אזעקה ואיתור ,GPS ,מולטימדיה ועוד ).

וברור שמצבר שמחזיק מעמד טוב במדינות קרות אינו מותאם למדינות חמות בהם התנאים שונים ומשפיעים על אורך חיי המצבר.

מציע לקרוא את המאמר באתר קארספורום מדריכים על איך לבחור מצבר . http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/500/%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9b%d7%99%d7%9d/%d7%9b%d7%99%d7%a6%d7%93-%d7%91%d7%95%d7%97%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a6%d7%91%d7%a8-%d7%9c%d7%a8%d7%9b%d7%91%3f

לגבי שאלתך לרכב שלך מתאים מצבר בקיבול 60AH זרם התנעה 580 והכי חשוב במידות אורך 230מ"מ רוחב 170מ"מ גובה 225 מ"מ , קוטב חיובי בצד ימין .

בהצלחה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

• ספונסר פורום
פורסם

[/b]

מצבר VR1-110R-0D1 הוא מקט וורטה - 610402092 בעל קיבול 110AH וזרם התנעה 920A, זהו מצבר שקיים רק ברכבי יוקרה וטנדרים חדישים כגון הפג'ו בוקסר. זהו מצבר רכב (לא משאית) קלציום סילבר, מכסה כפול. זה מצבר חריג בזרם התנעה ובמידותיו (אורך 393 מ"מ)

מצבר VR4-110R-0S0 הוא מקט וורטה - 610048068 בעל קיבול 110AH וזרם התנעה 680A, זהו מצבר למשאיות קטנות, טכנולוגיה ישנה של אנטימון ומכסה פקקים שמחייב מילוי מים.

שני המצברים שונים לחלוטין בכל המאפיינים שלהם למעט הקיבול.

כתבתי רבות שיש מתאם בין הקיבול לזרם התנעה אך הוא לא 100%, כאשר מייצרים שטח פנים גבוה במצבר ניתן להוציא זרם התנעה גבוה יחסית לאותו קיבול.

התנסחתי בזהירות (כראוי לדעתי) לגבי התאמת מצבר 60 יפני ימין מאחר ולפעמים באותו דגם רכב בדיוק נידרשים מצברים שונים (לרוב תלוי בארץ הייצור של הרכב, למשל קורולה מיובאת עם 3 מצברים שונים), יתרה מכך לפעמים מערכת החשמל עברה שינויים אצל חשמלאים בארץ והמצבר המקורי אינו מתאים. התקן היפני למצבר שהמלצתי הוא אכן D23 (אגב זאת היתה גם המלצת הקולגה שלי משנפ)

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...