Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מאתמול גיליתי שאורות הברקס אצלי ברכב (יונדאי אקסנט 2001) לא נכבים.

כמובן, שגם כשמוציאים את המפתח מהסוויץ' האורות עדיין דלוקים, מה שמוביל לפריקת המצבר.

חשבתי לנתק את המצבר בלילה, כדי להימנע מהצורך בכבלים, אבל לפני זה החלטתי לבדוק קצת מה הסיפור.

השתטחתי מלא קומתי (1.86 ויש עוד קצת...) על רצפת הרכב, וראיתי ריבוע כלשהו עם כפתור, מעל דוושת הבלם.

ניסיתי ללחוץ על הכפתור, - וראה זה פלא - האורות כבו!

הקטע המוזר הוא שזה נראה כאילו הדוושה (או יותר נכון, חלק הברזל המחובר לדוושה) אמור ללחוץ על הכפתור, וכך להשאיר את האורות כבויים.

כאשר הנהג לוחץ על דוושת הבלם, הכפתור 'משתחרר' ואז האורות נדלקים.

מה שנראה לי מוזר הוא, שאיפה שנמצא הכפתור, בחלק המקביל לו בדוושה יש... חור קטן.

כלומר, בעצם הדוושה לא לוחצת על הכפתור, ולכן האורות אינם כבים. אבל החור נראה די סימטרי ומקצועי, כאילו הוא אמור להיות שם.

אז בינתיים תקעתי שם אבן קטנה, בין הדוושה לכפתור, כדי שהאורות לא ידלקו כל הלילה.

אבל השאלה היא - מה בעצם אמור להיות שם? איך אמור לעבוד המנגנון הזה?

ואגב, הריבוע הקטן עם הכפתור עליו - זה היוניט ברקס? כי שמעתי שבמקרה כזה זה אומר בדר"כ שהיוניט ברקס תקול.

אשמח לקצת מידע בנידון.

פורסם

האיבחן שלך מדוייק, וכל מה שרשמת נכון. בחור אמורה להיות גומיה, שלוחצת את הכפתור של יוניט אור בלם (שהיא תקינה אצלך). הגומיה כנראה נפלה. חפש אותה על רצפת האוטו, ואם לא תמצא, תאלתר גומיה אחרת מתאימה. בדוק גם, האם אפשר לקנות את הגומיה הזו כחלק חילוף.

פורסם
בחור אמורה להיות גומיה.

גומייה?? זה נשמע לי ממש מוזר. למה למען השם לעשות חור בדוושה (אוף, זה לא ממש דוושה, זה הברזל שמחובר אליה. יש לו שם בכלל?), ואז לשים גומיה בתוך החור? למה לא לעשות את הברזל הזה שטוח לגמרי, בלי חורים?

ומה אתה עושה בכלל ער בשעות כאלה?? לא ציפיתי לקבל תשובה בשעה הזאת, ועוד כ"כ מהר...

אבל אם אתה כבר פה, למה שלא ננצל את זה - כמה בערך עולה גומיה כזאת?

פורסם

אוקיי, אז עשיתי חיפוש קטן לאור יום - וואלה! נמצאה הגומיה.

בינתיים עלה לי רעיון כזה.

אני ממילא צריך להגיע למוסך שבו אני מטפל בדר"כ (מוסך מורשה) כדי לתקן משהו אחר.

עכשיו, אני מטפל במוסך הזה עם רגשות נורא מעורבים. מצד אחד, יש שם שירות סביר, עטיפה חיצונית יפה (מוסך מורשה, אמרנו?), ואפילו מחירים לא רעים בכלל.

מצד שני - יש לי הרגשה שקצת 'עובדים' עלי. לא יודע למה, אולי אני טיפוס קצת חשדן יותר מדי, אבל מדי פעם אני חש שמנצלים אותי (הרגשה די טבעית במוסכים, נראה לי...)

אני יכול לקחת את המקרה הזה בתור אבן בוחן. להכניס את הרכב למוסך בשביל לתקן משהו אחר, ועל הדרך לומר להם לבדוק למה האורות דולקים. אני מאמין שהם ירצו 115 ש"ח רק על בדיקה, כמו שתמיד רוצים שם, אבל אני אנסה לשכנע אותם רק להעיף מבט.

אם הם באמת הוגנים - הם אמורים ישר לומר לי מה יכולה להיות הבעיה, או אפילו - שומו שמים - לתקן אותה בעצמם ללא חיוב נוסף.

אני בראש לעשות את הכל עם הקלטות ותיעודים. השאלה שלי בעצם - אם יש טעם.

אם אני אוכל לפרסם פה את התוצאות, כולל ההקלטות, כולל שם המוסך, האנשים שטיפלו בי והכל - יש מצב ששווה לנסות.

אם לא - אולי אין כ"כ טעם. ואולי יש סיבה אחרת שבגללה לא כדאי, אז אם יש לכם בראש משהו כזה, כדאי שתזרקו לי אותו מהר, כדי שאני לא אכנס לסאגה מיותרת.

יום טוב.

פורסם

אני אענה לך לשאלה הקודמת ולא לאחרונה.

הגומיה נמצאת שם בשביל למנוע צליל נקישה בכל פעם שאתה משחרר את דוושת הבלם ובשביל להקטין את הבלאי של יוניט אור בלם, ש"עובדת קשה" ומופעלת עשרות ומאות פעמים בכל נסיעה.

פורסם

דוגרי, אין שום עוול בזה שאם אתה בא למוסך ואומר שלא נכבה לך האור בלם, והמכונאי חושב מה יכול להיות הבעיה, וגובה תשלום על הדיאגנוסטיקה, גם אם הגומיה עלתה לו שקל תשעים בדיוק, אין בזה שום עוול שלוקחים על זה מחיר של טיפול שעולה 100\150 ש"ח.

באת, תפסת מקום של לקוח, בלבלת לו את השכל, (לא ממש, אבל לכו תעבדו במוסך עם כל השאלות של הלקוחות), השתמשת בידע המקצועי והניסיון שלו, למה את החושב שזה אמור להיות בחינם? כי אתה עלית על זה לבד? בבקשה. תחליף גם ראש מנוע לבד.

אם המוסכניק נחמד ורוצה לתת שרות, לקנות שם טוב, הוא יכול לעשות לך את זה על הדרך (ביחד עם טיפול נוסף) ולא לגבות תשלום. אבל מכאן להגיד שתבדוק אותו אם הוא רמאי או לא, הדרך רחוקה.

שוב, ידע, מקצועיות, ניסיון, שרות אמין, אמורים לעלות כסף גם אם הגומי עולה שקל. הרי התקלה הזו לא חייבת להיות רק הגומי הזה נכון? והמכונאי היה שובר את הראש עד שהיה מוצא מה הבעיה ומסדר אותה, אז בגלל שהוא מצא מהר זה אומר שהוא לא עבד?

זו דעתי.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
אני יכול לקחת את המקרה הזה בתור אבן בוחן. להכניס את הרכב למוסך בשביל לתקן משהו אחר, ועל הדרך לומר להם לבדוק למה האורות דולקים. אני מאמין שהם ירצו 115 ש"ח רק על בדיקה, כמו שתמיד רוצים שם, אבל אני אנסה לשכנע אותם רק להעיף מבט.

אם הם באמת הוגנים - הם אמורים ישר לומר לי מה יכולה להיות הבעיה, או אפילו - שומו שמים - לתקן אותה בעצמם ללא חיוב נוסף.

אני בראש לעשות את הכל עם הקלטות ותיעודים. השאלה שלי בעצם - אם יש טעם.

אם אני אוכל לפרסם פה את התוצאות, כולל ההקלטות, כולל שם המוסך, האנשים שטיפלו בי והכל - יש מצב ששווה לנסות.

אם לא - אולי אין כ"כ טעם. ואולי יש סיבה אחרת שבגללה לא כדאי, אז אם יש לכם בראש משהו כזה, כדאי שתזרקו לי אותו מהר, כדי שאני לא אכנס לסאגה מיותרת.

יום טוב.

חבל לשחק ב"יצאת צדיק" או גרוע מזה - "כלבוטק".

המוסך זכאי לחייב אותך עבור זמן הבדיקה.

אם המוסך יוצר אצלך תחושה לא טובה - לך למוסך אחר.

מחיר של טיפול שגרתי יכול להיקבע מראש. האם ביצעת במוסך תיקונים החורגים מטיפול שגרתי או שתיקנו ברכבך דברים ללא אישורך?

פורסם

יש משהו במה שאתה אומר, אם כי לדעתי אתה מפספס את הנקודה.

אם הוא בא, מתקן את הגומיה, ואומר לי "הייתה חסרה לך גומיה, שמתי לך חדשה, התשלום הוא כך וכך"ֿ - סבבה לגמרי.

מוצדק לחלוטין, אם כי, כמו שאתה עצמך כתבת - אם הוא רוצה לעשות לעצמו שם טוב והוגן - עדיף לו לוותר על העניין ולא לגבות תשלום.

אותי מעניין אם למשל הוא יבוא ויגיד לי "תשמע, הלך לך היוניט אורות ברקס, הלכה הדוושה, הלך פה הלך שם".

זה מה שמעניין אותי, ולכאלה טיפוסים אני קורא רמאים.

נראה לי שגם אתה קורא להם כך.

פורסם

הקיצור - תקנת את נמנגנון או לא?

לניו דעתי תחליף את כל המנגנון שמתלבש על הדוושת ברקס- זה אולה גרושים וזהו

בהצלחה ונסיעה טובה!

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

גבריאל, המנגנון (יוניט אור בלם) תקין אצלו. אם הוא יחליף אותו, התקלה תישאר בדיוק כמו שהייתה.

מה שהיה צריך זה להשלים את הגומיה.

נא לא לייעץ, לפני שקוראים בעיון ומבינים את הבעיה.

פורסם

אני נותן לכל בעל מקצוע אשראי אבל מודא שביצע את עבודתו ביושר.

לא הייתי קורא למישהו רמאי רק בגלל המקצוע בו הוא עוסק.

נמחקה הערה מיותרת ולא מצחיקה לעניין עורכי דין. אנא שים לב לכלל מס' 2א בתקנון הפורום הטכני. תודה.

נ.ב. תגיד תודה רבה ל- Buki שאבחן את התקלה וחסך לך טיול למוסך.

פורסם

אותי מעניין אם למשל הוא יבוא ויגיד לי "תשמע, הלך לך היוניט אורות ברקס, הלכה הדוושה, הלך פה הלך שם".

בוא נתרכז בעובדות, ולא בתאוריות שונות ומשונות.

האם במוסך שלך בוצע טיפול או תיקון כלשהו, שגרם לך לחשוב כך?

אם כן, פרט את המקרה. אם לא - אין על מה לדבר.

פורסם

(לפני שאני מתחיל - מישהו פה פעם הצליח לכתוב תגובה דרך 'תגובה מהירה'? כי כל כפתור שאני לוחץ עליו בתגובות, מביא אותי למסך חדש להוספת תגובה. משהו מוזר..)

טוב - נתחיל מהסוף.

המוסך אכן "יצא צדיק". מכיון שכך - אשמח לפרסם את שמו, ואת שם נותן השירות.

מדובר במוסך כלמוביל בירושלים, גבעת שאול. יועץ השירות, עידו, היה נחמד לכל אורך הדרך, ובתכל'ס - סיפק שירות מעולה.

המוסך, כמו שכתבו למעלה, אכן הוציא לעצמו (לפחות אצלי) שם טוב, בכך שלא ניסה לבלף במהות התקלה, ואף תיקן אותה ללא גביית תשלום נוסף. כן, מצער אותי שהגעתי למצב הזה, אבל כשאני מגלה מוסך שלא מרמה אותי - אני נותן לו צל"ש.

מקובלני מבית אבא - 2 המקומות שהכי לא כדאי להיכנס אליהם בחיים הם: בתי חולים, ומוסכים.

ידוע שיש מלא חאפרים בתחום, שעוקצים ומרמים. לכן אני שמח שהצלחתי למצוא מוסך טוב. כן, ממש כך.

@Buki - כן, בעבר היו לי מקרים שגרמו לי לחשוב שמשהו לא בסדר, אבל מכיון שהמוסך 'צלח את המבחן' שלי בהצלחה - אני נוטה לדון אותו לכף זכות גם על המקרים הללו. זה מה שרושם טוב עושה לך. לכן אני לא רואה צורך להיכנס למה שהיה בעבר.

@COMMANDER - אכן, תודה רבה לBuki, אבל בעיקר על הידע שהעשיר אותי. את הטיול למוסך הוא לא חסך לי, כי כמו שכתבתי כבר - הייתי צריך להיות שם ממילא. ואגב, לא קראתי לכל המוסכניקים גנבים. מוטב שתקרא שוב את מה שכתבתי. בפרט שהיום נוכחתי שהמוסך הזה לא כזה.

לסיכום:

אני ממליץ על המוסך הזה. מוסך מורשה, מסודר, מחירים נוחים, יחס טוב - והיום גם הוכח לי ש'לא עובדים עליך בעיניים'.

לילה טוב.

• תוכן חדש...